Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Zastanawia mnie bardzo nowy plakat z trzema Ninami. Jedną z nich jest Elena, drugą Katherine, a trzecią prawdopodobnie oryginalna Petrova. Bardzo zastanawia mnie jej zdjęcie, bo mam wrażenie, że jest nieco niepodobna do Niny. Wiem już co mnie tak uderzyło w niej - ma niebieskie oczy. Zarówno Elena jak i Kath mają oczy brązowe. Jak to możliwe, że na plakacie Petrova ma oczy niebieskie? Nie wiem czy to zabawa grafików czy może ja dziwnie odbieram tę barwę, ale mnie to zastanawia. Ktoś jeszcze ma podobnie?

ocenił(a) serial na 8
kala321

a ta petrova to kto niby?! ja już się pogubiłam, ale stawiam, że to właśnie ona jest w 4 trumnie...

izqa_

ja również nie wiem, co do 4 trumny ja myśle że tam jest pierwotna czarownica

ocenił(a) serial na 10
films100

trzecia "Nina" na plakacie to prawdopodobnie Charlotte Petrova. a Pierwotna Czarownica to raczej nie ona, a matka Klausa, Rebekh, Elijaha i reszty Pierwotnych oraz żona Mikaela - Esther. w ósmym trzeciego sezonu jest pokazana cała rodzina Pierwotnych jeszcze jako ludzie, w tym Esther. akcja odcinka jest głównie oparta na "powrocie" z zaświatów duchów kilku ważnych postaci, min. Anny, Lexi i Masona. jak zapewne pamiętacie Mason odwiedził Damona by zemścić się na nim za to, że go zabił, ale potem obaj poszli do lochów pod starą posiadłością Lockwoodów, a tam były podziemne tunele. jak zapewne pamiętacie, znaleźli tam całą historię Pierwotnych w postaci rysunków naskalnych. o ile się nie mylę Rebekah opowiadała potem Elenie o swojej rodzinie, a o matce powiedziała: "Była czarownicą. Pierwotną Czarownicą". potem Alaric rozszyfrował, że jeden z rysunków przedstawia sposób, w jaki Esther została zabita, czyli przez Klausa.

porzeczka98

wlasciwie to Elena to rozszyfrowała....

użytkownik usunięty
izqa_

...

ocenił(a) serial na 8
kala321

Trzecia Petrova, nieźle. A mnie ciekawi jaka będzie z charakteru, czy będzie podobna do spokojnej Eleny, żywiołowej Katherine czy zupełnie inna?

ocenił(a) serial na 7
kala321

To kim w końcu jest ta Petrova?

ocenił(a) serial na 10
violet_cherry_xd

Zapewne oryginałem który ukarzą w końcu w retrospekcjach. Oby... Jakoś nie uśmiecha mi się kolejna współczesna Nina w serialu ;p to będzie już zbyt wiele

violet_cherry_xd

pytania jakbyście nigdy nie wiedzieli ani jednego odcinka ;/ skupcie sie ludzie

użytkownik usunięty
kala321

Raczej zabawa fanów, bo to fan made.

kala321

no dokładnie to nie jest oficjalny plakat, tylko taka tam fanowska robótka. choć przyznaje całkiem niezła :D

jagnaC2

Fajnie jakby oryginalna Petrova się pojawiła ;)

jagnaC2

no nie jest fan made, nina będzie grała trzecią postać Charlottę Petrovą ona była pierwotną czarownicą, Katherine jest jej doppelgangerem i to pewnie ona leży w czwartej trumnie, która jest zamknięta przez czar dlatego nie można jej otworzyć

ocenił(a) serial na 8
ania94

Pierwotną czarownicą nie była przypadkiem matka Klausa?

ocenił(a) serial na 10
black_eye

no właśnie tak. Esther.

ocenił(a) serial na 10
ania94

Charlotte NIE BYŁA Pierwotną Wiedźmą. była nią matka Klausa - Esther.

ocenił(a) serial na 6
porzeczka98

Charlotte ponoć "posłużyła" do związania klątwy nałożonej na Klausa, z tego co słyszałam była ofiarą.

ocenił(a) serial na 10
Mauretania

a więc ofiarą, a nie Pierwotną Czarownicą. różnica : P

kto oglądał 11 odcinek?

użytkownik usunięty
ania94

Pisałam o plakacie, a nie o postaci Charlotte, ludzie :D

ale ten plakat to nie fan made

ocenił(a) serial na 10
ania94

Przyjrzyj się dokładnie temu plakatowi, bo jej głowa nie współgra z jej tułowiem.

użytkownik usunięty
ania94

Czyżby? Uwierz mi, wiem co piszę;)

ocenił(a) serial na 10

Widocznie nie wiesz co piszesz, powiększ sobie ten plakat i widać na nim że kolory różnią się od siebie i inny jest kąt padania światła. A poza tym reszta postaci jest wycięta z innych plakatów. A jeżeli chcesz sobie więcej o tym poczytać to wejdź na vampirediaries.pl wtedy będziesz na bieżąco.

ania94

To na pewno jest fan made :) Poza tym, ten plakat pojawił się w sieci już jakiś czas temu i było powiedziane, że to fan made :)

ocenił(a) serial na 8
ania94

Nina oczywiście będzie grała Szarlotkę, ale Blush chodziło o plakat, który jest dziełem fanów

dadinka

Ogólnie byłabym za tym, aby Charlotte jeśli się faktycznie pojawi, grał ktoś ewentualnie o zbliżonym wyglądzie do Dobrevy.

użytkownik usunięty
maaj_banes

jezu jak mnie denerwuje jak piszecie ze niby "charlotte" była pierwotną czarownica.. wy chyba wgl tego serialu nie oglądacie, a plakat to jednak jest zrobiony przez fanow pisali na tym na www.vampirediaries.pl

ocenił(a) serial na 4

Przeciez to wlasnie zostalo wyjasnione powyzej. Kto tu nie czyta uwaznie ;D

użytkownik usunięty
xena_4

chodzi ci o plakat czy o Petrovę ? bo widze ze jest mala kłotnia jezeli chodzi o plakat dlatego to napisalam

ocenił(a) serial na 4

I jedno i drugie. Po prostu pojawiły się nagle na forum osoby, które nie bardzo są na bieżąco z informacjami, więc pozostali już próbowali wytłumaczyć, o co chodzi w tym wszystkim.

użytkownik usunięty
xena_4

no ok. ale musialam to napisac bo chce mi się płakac jak czytam takie rzeczy ;d

ocenił(a) serial na 4

Rozumiem Ciebie i w pełni się z Tobą zgadzam :)

Przy okazji - co oni teraz za straszydło dali na plakat? Bleee

użytkownik usunięty
xena_4

hahah fuu paul brzydko wyglada w krotkich wlosach

ocenił(a) serial na 6

ohydny jestr ten plakat, wszyscy wyglaaja tak sztucznie, nie mogę patrzeć

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

MOŻE OGLĄDAŁAM NIEDOKŁADNIE, ALE KIM JEST TA PETROVA? ona była wpsomniana juz? :O

ocenił(a) serial na 6
izqa_

No niby ta Pierwsza, od której pochodzą doppelgangery czyli sobowtóry, kolejno Kath i Elena;)

ocenił(a) serial na 10
izqa_

W 2 sezonie było że Kath i Elena pochodzą od pierwszej Petrovej, ale ja jak na razie więcej wiem o niej od scenarzystów którzy coś o niej wspominali i od innych ludzi. W serialu jakoś o niej zapomnieli więc może niedługo ją pokażą, by nas zaskoczyć. Wydaje mi się że może ona być w tej trumnie co nie można jej otworzyć, a wy jak myślicie???

ocenił(a) serial na 10
izqa_

Charlotte była pierwszą Petrovą, użytą do nałożenia klątwy na Klausa. dlatego właśnie Klaus kiedyś ścigał Katherine, a potem Elenę.

CHARLOTTE NIE BYŁA PIERWOTNĄ CZAROWNICĄ. ;p
ludzie, czytajcie uwaznie xd

ocenił(a) serial na 10
porzeczka98

Ja wiem o tym że nie była czarownicą ani matką Klausa, czy prapra(...)babką Eleny czy Kath.
Była jakąś osobą spoza okręgu tych wszystkich postaci które znamy.

Chodziło mi o to czy znacie jakiś szczegóły na temat jej postaci, bo tak naprawdę to nigdzie nie mogę znaleźć żadnych info na jej temat. Wszędzie pisze tylko, że mają z nią związek E. i K. i nic więcej.

Jeżeli macie jakieś informacje na jej temat to proszę podajcie je lub podajcie linki do stron (mogą być po angielsku) .

ocenił(a) serial na 8
kasia08

OK dzięki :D

ocenił(a) serial na 10
kasia08

hmmm...
w sumie to ta postać, rzeczywiście, nie jest bardzo popularna.

bez sensu, jeśli pojawi się w serialu. kolejna rola Niny w TVD? ;/

użytkownik usunięty
porzeczka98

Nie jest popularna? Wszyscy o niej mówią, zwłaszcza teraz, gdy nie wiadomo kto leży w tajemniczej trumnie.

kasia08

tu jest coś o Petrovych http://vampirediaries.wikia.com/wiki/Petrova_Doppelg%C3%A4ngers

ocenił(a) serial na 10
ania94

dzięki