Szukam czegoś w stylu "Pamiętników Wampirów" lub "Czystej Krwi".
Właśnie się rozchorowałam, mam tydzień wolnego i zastanawiam się, czy są jakieś podobne seriale do tych dwóch, które mogłabym oglądnąć? Najlepiej, by już miały za sobą kilka sezonów lub były zakończone, ale nie pogardzę także czymś krótkim.
Pomoże ktoś? :)
Wampiry by się przydały, ale nie to jest najważniejsze.
Szukam bardziej czegoś z nastrojem i obowiązkowo supernatural (nadprzyrodzone moce itp.).
Chyba właśnie zabiorę się za "Nie z tego świata", bo nastolatki i ich miłostki już mi się nudzą. ;)
Serial niby leciał na HBO z niewielkim opóźnieniem. W tym wypadku nie powinno być tak dużego problemu, choć przyznaję, z napisami zawsze lepiej! :)
Nie z tego świata jest super jeśli się lubi właśnie takie klimaty z wilkołakami wampirami duchami itp :)
nie są o wampirach, ale the secret circle jest o czarodziejach. nie wiedziałam, że mają być konkretnie wampirze. ;]
To już poironizować sobie nie można? Zresztą, Ty mi zwracasz uwagę? :D Ty, taka przewrażliwona osóbka? :PP Zapomniałaś kim jesteś czy co?:D
Nie ma problemu, serio. Cieszę się na więcej i zauważyłam, że niedokładnie opisałam moje potrzeby, więc przepraszam. Im więcej propozycji, tym lepiej - będę miała w czym wybierać. ^^
Spoko, tak napisałam, bo np wymieniony Pretty Little Liars nie ma w sobie żadnej fantastyki :) Jednak wart obejrzenia, polecam.
Spoko, dzięki za propozycje. Właśnie się zastanawiam, czy któregoś z nich nie wybrać. ^^
Nie jest zakończony, ale nie ma też mowy o kontynuacji, dobrze zrozumiałam?
Postaram się znaleźć. ;) Jest kilka serwisów, które nadal udostępniają filmy/seriale, tylko trzeba się dokładnie naszukać, by znaleźć to, czego się chce.
Dzięki za odpowiedź i czekam na więcej. ^^
Serial się skończył niestety:( Ale można go spokojnie obejrzeć, chociaż zakończenie może nie satysfakcjonować (nie mówię tutaj o wątku miłosnym:p).
Polecam, to nie jest żadna opowieść o miłostkach nastolatki do wampira;)
:)
Lekki zgrzyt, że teraz jest problem z tym oglądaniem, ech.
Udusić ich za te srACTA;)
Jeżeli szukasz czegoś z wampirami to polecam Being Human, tylko wersję oryginalną brytyjską a nie amerykańską. Są tam wampiry, wilkołaki a nawet duchy ;) Pomijając fakt, że główni bohaterowie nie są istotami ludzkimi, to jest to serial o ludziach po dwudziestce dla ludzi po dwudziestce (ale oczywiście nie tylko).
A jeśli interesują Cię też seriale o innej tematyce, zachęcam do Sherlocka. Świetny serial ze świetną grą aktorską (jak na razie są tylko 2 serie po 3 odcinki każda, więc obejrzenie nie zajęłoby Ci wiele czasu).
To ja też spróbuję... :D
Nie ma wampirów, ani żadnych nadprzyrodzonych rzeczy, ale potrafi utrzymać w napięciu :D Fajne wątki itp. "Internat" :D
:D Wiem, wiem, powiedziałam, że obejrzę, ale jeszcze nie teraz, poczekam na koniec lub więcej sezonów :D
Buffy i Angel, bo nikt jeszcze nie polecił, a przecież to klasyka gatunku. ^ ^
http://i17.photobucket.com/albums/b61/parkfan/buffycast2-1.jpg :D
I w sumie każdemu bym polecał, jak ktoś ma chęci by obejrzeć 7 sezonów pierwszego i 5 sezonów drugiego. I koniecznie trzeba zacząć od Buffy, inaczej nie będzie się rozumiało Angela.
Właśnie ja wyrywkowo, piąte przez dziesiąte, teraz czas na porządny seans, od deski do deski :D
A to dziwne, bo Buffy bije te wszystkie seriale na głowę w sumie :D Warto obejrzeć całościowo.
Anulka, na pewno się nie zawiedziesz, wciągnie cię i raz-dwa będziesz miała obejrzane. :D