Czegoś tak dobrego od czasu Anioła Ciemności:) nie oglądałam. Najpierw jednak sięgnęłam po książkę. Serial nie odwzorowuje książki, a tym bardziej postaci np. Bonie jednak mimo to uważam, że jest świetny. Piękna muzyka, aktorzy, ciekawa fabuła trzymająca w napięciu. Sama postać Eleny jest niezwykle intrygująca. Myślę, że to był doskonały wybór. Na razie obejrzałam 12 odcinków i już nie mogę się doczekać dalszych. Polecam również ,,Czystą krew" zupełnie coś innego:)
mi tez podoba się ten serial i nie mogę się doczekać dalszych odcinków.
powiedziałaś, że obejrzałaś 12 odcinków. Jak? Przecież 11 odcinek ma wejść na anteny 14 stycznia. Czy coś mi się pomyliło?
tez uwielbiam ten serial;-) i nie moge sie doczekac nastepnych odcinkow, a tym bardziej premiery 7 cz. pamietnikow;-)
Uwielbiam ten serial !!!
Co do ksiazki to mam pewne watpliwosci czy ja przeczytac. Niewiem . Teraz jestem na etapie ksiazki "wampiry z mnorganville" i jestem zachwycona !!!
Podoba Ci sie "True blood" (czysta krew) ?. Zastanawiałam sie czy zaczac oglądac, jednak po przeczytaniu opini ze to tresc tego serialu to tylko "seks&przemoc" zrezygnowalam . Czy ktos kto ogladał, moze mi napisac czy to prawda. A jesli tak czy pomimo tego warto :] Z góry dzieki ;]
"Seks i przemoc" owszem jest, ale nie można powiedzieć, że tylko to. Mnie osobiście serial bardzo się podobał, jest to coś zupełnie innego niż The Vampire Diaries i ostatecznie wolę ten drugi serial ale uważam, że naprawdę warto obejrzeć True Blood - fajna fabuła, ciekawie przedstawione wampiry. Polecam
Dokładnie zgadzam się. Co myślę na temat ,,Czystej krwi" napisałam w recenzji- ,,wciągnęłam się od drugiego odcinka" bo pierwszego jakoś nie umiałam znieść. To raczej podchodzi mi na czarną komedię niż horror chociaż są momety straszne i pokazują jak krew się leje:) wszystko tutaj jest dosłowne. Mimo to zakochałam się również w tym serialu i obejrzałam drugą serię nie żałuję.
"True Blood" jest absolutnie rewelacyjny. Zupełnie inny klimat niż "Vampire Diaries" i mnie osobiście o wiele bardziej się podoba. Jest bardziej mroczny, poważny, dorosły, a jednocześnie mnóstwo w nim czarnego humoru.
Polecam również książki Ch.Harris na których luźnej podstawie "Czysta krew" została nakręcona.
Co do "Vampire Diaries" miałam dużo wątpliwości - bałam się, że to będzie następny "Twilight", ale przyznaję, że serial mnie wciągnął. Teraz przymierzam się do książek...
Jak dla mnie świetny serial,bardzo mi się spodobał,wczoraj skończyłam oglądać 10 odcinek.Jak dla mnie rewelacja,wyczekuję do stycznie,jestem ciekawa kolejnego odcinka,bo końcówka była intrygująca.:)Na razie niestety nie mam porównania książkowego,ale przymierzam się.
Co do serialu 'czysta krew',to nie wypowiadam się bo nie widziałam,chociaż opinia mojej przyjaciółki nie była zbyt przychylna,po 2 odcinkach stwierdziła że ciągle seks,przemoc i nic poza tym.Jednak sama chciałabym się przekonać,mam nadzieję że będzie okazja,skoro tak zachwalacie. ;)
Dobra nie będziemy wychwalac tutaj ,,Czystej krwi" skoro mowa o pamietnikach. Serial nie jest naiwny jak Buffy i jej wykopy czasami:) albo zdziecinniały. Powiedziałabym, że niektóre sceny znaczy większość:) są z dreszczykiem szczególnie z udziałem Damona. Poza tym zupełnie inna formuła jak w pozostałych serialach- pamiętniki dosłownie czytane przez Elenę i Stefano to jest ciekawe.
Film i książki są bardzo fajne co prawda nie tak fajne jak Zmierzch czy czysta krew ale oglądam wszystkie jak tylko wychodzi odcinek. Serial jest bardzo ciekawy w książce było za dużo kombinacji z Ellenom ale też była spoko.Dla fanów wampirów demonów i innych postaci fantastycznych polecam "Klan nieśmiertelnych" bardzo fajna książka niestety krótka ale wciąga. Jeśli ktoś chce to ja prześle, proszę napisać na ewelina1631994@wp.pl a postaram się jak najszybciej dostarczyć :D
Szczerze mowiąc jesli mam porownywac Zmierzch i Vampire diaries. Wybiore te drugie. Niewiem dlaczego ale saga Zmierzch wydaje mi sie zbyt idealna. Ksiazki jednak jeszcze mi sie podobają, film "zmierzch " ujdzie ale "Ksieżyc w nowiu" to dla mnie totalna masakra !!! Co do sagi vd to nie czytalam ,wiec nie moge sie wypowiedziec. Jednak słyszałam ze serial w tym wypadku jest lepszy niz ksiazka !
Wiecie, ja przeczytałam jak na razie wszystkie dostępne książki Vampire Diaries i tak średnio mi się podobały. Są ciekawe ale jakoś tak nie za dobrze napisane, postacie i ich uczucia nie są zbyt dobrze zarysowane, i cienki opis sytuacji, nie mogłam się wczuć w bohaterów i coraz bardziej nudziło mnie czytanie pamiętników, chociaż wiele się tam działo. Ale oprócz tego to są fajne:)) A jeśli chodzi o film to jest całkiem inny od książek ale mimo to super.
Ja przeczytałam pierwszą część i troszkę drugiej dalej jakoś nie mogłam przejść. Skoro nie znam książki nie mogę się doczekac co będzie dalej:)
Też przeczytałam Wampiry z Morganville i również jestem zachwycona:) podobno wykupili prawa autorskie, żeby zrealizować film. Zobaczymy
ale spamujesz, jak chcesz się sprawdzić to wpadnij na forum inne ale pewnie za cienka jesteś ;)
Ja nie miałam okazji przeczytać książek z serii Vampire Diaries, jednakże co do Twoich słów dot. serialu zgadzam się całkowicie ;D O ile zrozumiałam jesteś już w 3 sezonie, tak? Jesteś więc jedną z nielicznych, które uważają Elkę za ciekawą postać, a ja się z Tobą zgadzam . Co prawda nie jest może jedną z najbardziej intrygujących postaci, jednakże trudno ją rozgryźć .