PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121977
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy Serialowe

ocenił(a) serial na 4

Czyli to wszystko, co tygryski, takie, jak my, kochają najbardziej ;DDDD

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

Dwa odcinki. Pierwszy 3 czerwca, a drugi dzień po.

xena_4

A ile ma być w sezonie? Szkoda, że nie ma Jill, może nadal bym oglądała ;p

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

Jill nie ma, ale za to szaleje aktorka, która gra Lidię - jest dużo scen, w których pojawia się naga ;P
Odcinków ma być 12

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

Oto nasza piękna Lidia http://25.media.tumblr.com/tumblr_m3d69sCHPP1qc69fqo1_500.gif oraz kolejny powód, dla którego warto sięgnąć po ten serial http://i.imgur.com/59ekK.gif

xena_4

Ona mi się nie podoba.

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

Fotka, jak fotka, ale uważam, że w tym drugim sezonie jest Boska :P

No i Derek... :)))))

użytkownik usunięty
Madame_7

a napisałam, że jest?
Po prostu drażnią mnie opinie, że jest beznadziejny i tyle.

użytkownik usunięty

Bo jest, nie widzisz jakie z niego beztalencie:
http://www.youtube.com/watch?v=7rZBfsdOW5M&list=PL40EAD5CFBEEC3756&index =9&feature=plpp_video
Zupełnie mnie ta scena w szpitalu nie ruszyła, tylko wybałuszał oczy.

ocenił(a) serial na 4

Mógłby się jednak bardziej postarać ;D

Blush, biegnij na poprzednią stronę i zobacz jaką gigantyczną niespodziankę dla Ciebie zostawiłam ;P

użytkownik usunięty
xena_4

http://gifsoup.com/webroot/animatedgifs/275593_o.gif
Xena, czyś Ty zwariowała :D
Lecę oglądać:D
:**

ocenił(a) serial na 4

Jest tego ogrom... Mam nadzieję, że udało mi się chociaż w połowie zaskoczyć :P

użytkownik usunięty

Mi to się chciało śmiać. On tam nic nie pokazał. No z wyjątkiem oczu.
A ta scena to już w ogóle:
http://www.youtube.com/watch?v=-yrO02BI0T0
tragedia. Zniszczył ją totalnie.

użytkownik usunięty

Błagam, tylko nie ta scena. Porażka totalna.
http://www.youtube.com/watch?v=GTvtcUtiQHs tu już lepiej wypadł, ale i tak widać jakim jest miernym aktorem.

użytkownik usunięty

I znowu te oczy. Ja nic w tej scenie (oprócz wytrzeszczu) nie widzę.

Łohoho, Damon Damonem, a jakieś jego inne role, warte obejrzenia? :) Ups :)

użytkownik usunięty
Madame_7

Łohohoho, a widziałaś całą jego filmografię? Poważnie?:P Bo ja to wszystkiego nie obejrzałam, więc trudno mi się wypowiadać za całokształt. Aktor się uczy z każdą rolą, nie zawsze musi mieć wybitny start. Poza tym jedna rola wymaga mniej, z inną ma się większe pole do popisu i ewentualne udowodnienie, czy jest się dobrym czy też kiepskim aktorem. Zresztą tu się przyjęło, że każdy aktor w TVD oprócz Iana jest świetny. Nawet jak trzeba zagrać gówniarza z kijem bejsbolowym to jest wielka podnieta. Akurat Ciebie w tej kwestii nie mam na myśli, bo wiem jaki miałaś stosunek do tej postaci.

Zabawne, że kilka miesięcy temu wykłócałaś się z jedną dziewczyną na forum, że nie lubisz jak ktoś ocenia grę aktorską kiedy sam krytykiem filmowym nie jest :D

użytkownik usunięty

O, właśnie. Nathaniel jest taki genialny. Bo w końcu kijem też trzeba umieć wymachiwać, nie? Ładne minki robić..
Tak naprawdę to nie miał żadnej sceny, w której mógłby się wykazać, a większość sika na jego widok.

użytkownik usunięty
Madame_7

W tej chwili mówiłam o jego roli w TVD.
Widziałam tylko LOST, Marco Polo i Puls i nie narzekam.
Kwestia gustu, ale w tvd jego gra mnie za każdym razem rusza.

użytkownik usunięty

Widziałam wszystkie wyżej wymienione i uważam, że dużo w tych rolach do pokazania nie miał. Co innego w TVD, tutaj ma naprawdę duże pole do popisu.

użytkownik usunięty

w LOST jego rola była drugoplanowa, nie miał tam nic do pokazania, bo taki był Boone. Miło się go oglądało, ale nawet nie pamiętam, czy miał swoje retrospekcje.

użytkownik usunięty

Retrospekcje miał, ale nie takie jak reszta bohaterów. Pokazywali tylko relacje z jego siostrą przed katastrofą, a jakie były to już pamiętasz. Tak naprawdę to przez cały ten krótki czas jego postać była takim rzepem do psiego ogona, ciągle łaził za każdym i pytał się czy może w czymś pomóc. Fajna postać, ale nic po za tym.

użytkownik usunięty

No z tego co pamiętam, to łaził wiecznie za Johnem, który go zbywał.

użytkownik usunięty

Tia, a jak w końcu się zgodził to wiadomo co się stało...

użytkownik usunięty

No ale na tej scenie i tak ryczałam :(

Boone <3 Uwielbiałam go, ale wiadomo co się stało :(

ocenił(a) serial na 4

Testament mam napisany, więc mogę ryzykować - jak dla mnie, to chyba jedna z bardzo NIEWIELU scen, w której wypadł naprawdę dobrze :)

Każdy ma prawo do własnej opinii. Mnie on nie zachwyca, gdyż nie widzę żadnej różnicy między Damonem, a Ianem, sorry :P
Skończy się TVD, słuch o nim zaginie - nie zdziwię się, jak tak będzie :)

użytkownik usunięty
Madame_7

Rozumiem. I teraz nie mówię o Tobie, tylko ogólnie- warto być czasem trochę obiektywnym. Bo podniecanie się oczami czy tam uśmiechem Józia i tym samym mówienie, że Ian jest beznadziejnym aktorem, bo wytrzeszcza oczy mnie po prostu śmieszy.
Nie wątpię. To już mają do siebie aktorzy serialowi. Przynajmniej większość :)

Akurat Józek wydaje mi się ciekawy, hm. Chętnie zobaczę z nim inne filmy. Muszę w końcu tego Ben Hura obejrzeć.
Ja akurat nie twierdzę, że Ian jest beznadziejny, bo wytrzeszcza oczy :D Jak dla mnie pewnie Damon to jego "rola" życia, nic więcej z siebie nie da :P To tylko mój punkt widzenia.
Aczkolwiek jeśli porównać role Józka, a Iana w TVD, to ten pierwszy bije go na głowę :)

użytkownik usunięty
Madame_7

Józek w roli Klausa jest fenomenalny, ale nie tylko tyle mogę o nim powiedzieć, bo nie widziałam innych filmów z jakąś dużą rolą. Więc ocenianie ich z góry, nie widząc innych ról, jest bezsensu. Zakładanie, że Józek będzie wielkim aktorem(znów, nie mówię tutaj o konkretnych osobach) a Ian nie, choć tak naprawdę nie mamy pojęcia jak się ich kariery potoczą, jest również bezsensu, bo tego nie wiemy.

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

ŁOO.
Madame, nie poznaję Cię;))

xena_4

Hej Wam :)
Przyjechałam wczoraj do domu i tata mnie zaskoczył:
Tata: Oglądasz wampiry?
Ja: No pewnie :D A co?
Tata: Bo czemu on ją zabił? Powiedział, żeby uciekała, że ją puszcza wolno. A potem ją zabił
Ja: Co? Na którym Ty odcinku jesteś? <myślę - Vicky, ta z balu od Sztefa , kto jeszcze?>
Tata: A nie wiem
Ja: Czekaj, w telewizji oglądasz, tam jest 2 sezon, czyli chodzi o Damona i Jessicę. Tato, ja skończyłam 3 sezon, jesteś w tyle :D
Tata: Co Ty mówisz? Jak to? Dlaczego?
Ja: No. Ale nie będę Ci spoilerować :P

użytkownik usunięty
Exis_26

Tata TVD ogląda?:P Ale masz fajnie:D
Spytaj się go czy jest za SE czy DE :D

Sama jestem w szoku :D I z tego wszystkiego nie zapytałam go, w którym fandomie jest :P Zapytam jak wróci i razem obejrzymy 2x13 w poniedziałek :P Chyba, że mecz jakiś jest o tej porze ...

użytkownik usunięty
Exis_26

Koniecznie zapytaj :D

Zapytam a jak powie, że SE to czeka mnie dłuuuuga przemowa z konkretnymi argumentami :P

użytkownik usunięty
Exis_26

Ada wczoraj wkleiła tutaj świetne porównanie Salvatorów. W takim wypadku powinien na to spojrzeć :P Ale Twój tata jest mądry, wierzę w niego:D

Też w niego wierzę :D Ale porównania poszukam i będę mieć przygotowane :)

użytkownik usunięty
Exis_26

hello :****
jak fajnie :DDDD
Już Go lubię :D

Ada :*****
Muszę przyznać, że mnie zaskoczył, nic się nie przyznawał :P Damon i jego I'm not human and I miss it, cała scena z Jessicą - i się wygadał :)

ocenił(a) serial na 6
Exis_26

Powiedz tacie że jest best:)

WhiteDemon

Przekażę i dziękuję w taty imieniu :) :*

ocenił(a) serial na 6
Exis_26

hyhy, całuski też możesz mu przesłać ode mnie:P
Tylko mamie nie mów lepiej..
Wiesz jak jestXD

użytkownik usunięty
Exis_26

do mnie się kiedyś tata dosiadł jak oglądałam, ale to był 1 sezon i ciumkanie Steleny, więc po 15 minutach wyszedł :DD
Ale nigdy nie zapomnę tego tekstu "Pamiętniki obejrzane? Ktoś umarł? Rick?".

Exis_26

Jaaaaaaaaaaaaaaaa :D Ale Ci zazdroszczę :D Ja próbuję przekonać moją Babcię, żeby oglądała kiedyś ze mną na wakacjach :D

użytkownik usunięty
Kate123

Babcię?:D Jeju, jak ja wam zazdroszczę. Moja babcia to by zakrywała oczy i wzywała Pana Boga :p

ocenił(a) serial na 6
xena_4

Ja pier...kocham:))
http://www.iv.pl/images/80629886996386567529.png
Zajebiście tu wyszli;)

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

Ale Boskie ;)))))

xena_4

Hej Wam :)
Widzę, że gadacie o Ianie. Nie wiem, może się nie znam, ale uważam, że on wcale nie jest złym aktorem. Po prostu miał takie, a nie inne role. Chociaż w Lostach i w tych serialach, które z nim oglądałam nie narzekałam. W TVD jak dla mnie jest świetny. Takie moje zdanie :)

użytkownik usunięty
Kate123

:************************
No mamy takie samo zdanie :)