Jak wyżej;)
http://www.youtube.com/watch?v=KFfCKy0nKr0 to oficjalnie nasza pieśń :D
Byledopiatku:
Czytałam dziś dobrego posta na tumblrze o seksie Deleny i przekonałam się. Na pewno nie dojdzie do niego jeżeli
a) Damon nie usłyszy "kocham Cię" (scena Datherine z 2x01)
b) Elena nie będzie 100 % pewna, że chce to zrobić
Plus, za wcześnie? Też tak uważałam, ale kurde. Czekaliśmy na to 3 sezony i 6 odcinków. Elena jest singielką i nie jest już w żadnym denialu. Więc jeśli te dwa powyższe punkty się spełnią, to nie będę miała nic przeciwko takiej scenie w 4x07. Jeśli nie, wtedy będę zła:/
Nie sądze że to byłoby za wcześnie :) Ich znajomość rozwinęła się od nienawiści,poprzez zrozumienie,przyjaźń do miłości, i widzieliśmy całą tą "podróż" :) Za wcześnie można określić SEx w 1x10 :P
Poza tym Dex w 4x07? to za piękne żeby było prawdziwe ;p
Ja tak średnio, tylko z jednego powodu, jeszcze dwa/trzy dni temu chodziła ze Steffem i już ma być Dex ledwie uczciwie pogadają? Tak średnio mi się to widzi.. Między nimi jest tyle niewyjaśnionych spraw, sytuacja jest dość trudna, jak już mają to zrobić to chcę, żeby już byli razem tak na poważnie, a nie tak na szybcika.. Choć może się mylę...
No ale pamiętasz jak z Caskettem było? Też nie odbyli jakiejś specjalnie szczerej rozmowy, zwłaszcza od czasu 3x13 gdzie aż się to prosiło... a jednak w 4x23 doszło do zbliżenia i scena była cudna :) Fakt, że ich sytuacja była zupełnie inna, bo nie byli w żadnym zasranym trójkącie... ale myślę, że jeśli dojdzie do tego Delenowego sexu, to scena będzie dobrze napisana.
Też do końca nie jestem przekonana, ale zobaczymy:) Faktem jest to, że ten "pierwszy wampirzy seks" będzie z Damonem. No bo z kim niby? Ze Stefkiem? Zerwali ze sobą, a poza tym gdyby scenarzyści chcieli ich wpakować do łóżka to by to zrobili, bo mieli dwie szanse.. a zamiast tego zdecydowali, że za pierwszym razem Elena zwymiotuje, a za drugim będzie myśleć o Damonie :D Ha, a pamiętam jak się baliśmy, że Stelenka ze sobą spała "poza ekranem". A tu się okazuje, że w ogóle :p
Co racja to racja, sexu ze Steffem nie zniosę i uszkodzę kompa.. Z resztą to by się kupy nie trzymało, z Caskettem to było trochę inaczej, podobnie, ale jednak trochę inaczej, Jakby nie patrzeć Damon i Steff to bracia, więc sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana.. Ja po prostu nie chcę jednego, że będzie dex, po czym szlochy, płacze i wyrzuty sumienia, bądź udawanie, że nic się nie stało...
Dlatego Damon tak łatwo się na to nie zgodzi, jeśli nie będzie pewny tego co czuje Elena. Jeśli chodzi o kobiety, które kocha, to potrzebuje deklaracji.. widzieliśmy już to.
Oj widzieliśmy, miałam ochotę zabić Kath :D Jednak uważam, że nawet jak Elka powie mu, że go kocha, to on od razu nie uwierzy, zwali to na karb wampiryzmu, depresji, ciężkiego okresu w życiu, no i główny problem to Steff, Damon jest lojalny co również było pokazane nie raz, więc może mieć opory...
Nie dołuj mnie kobieto:p
Patrz lepiej na to: http://vd-gifs.tumblr.com/post/36366745075 :DD
Jak to tu się piszę? Awwwwwwww? :D to czuję.. Absolutnie nie dołuję, ja tylko chcę, aby delena była endgame, to jest the most important. Tak więc wolę poczekać niż zadowalać się przelotnym romansem.. Zwłaszcza jeśli nadszedł by najgorszy kataklizm, powrót Elki do człowieczeństwa..... O.o
Ja mam w nosie czekanie. Jutro mogę wpaść pod auto i tyle mi z tego będzie :) Im dłużej będą ciągnąć ten trójkąt tym gorzej. Powinni to zakończyć w 4x23 i dać sobie spokój.
W sensie serial? Cóż to niestety prawda, że im dalej w las to często gorzej, ale jednak bym tęskniła...O.o
Serial to może jeszcze nie, bo chyba chcielibyśmy sobie pooglądać Delenę jak parę ;P Ale trójkąt zdecydowanie zakończyć, bo jest już żałosny.
Poza tym ja mam wrażenie,że oni już dostali jakieś ostrzeżenie i dlatego tak przyspieszyli to Stelenowe zerwanie, żeby w razie czego zdążyć z Delenowym endgame..
Kurcze, mam podobne odczucia, że to się tak szybko dzieję, myślałam, że oni zerwą coś w połowie tego sezonu.. Trójkąt myślę, że będzie, bo co innego, niż epicka miłość do Elki trzymałoby Steffa w Mysitc Falls.. Ja czekam z niecierpliwością na to aby Elka się pouganiała za Damonem w końcu :D
heh no o tym właśnie wspomniałam kilka postów wcześniej. Od Kath chciał I love You. Od Eleny tym bardziej tego będzie chciał. Kocha ją, pragnie ją, ale też ją szanuje.
THIS!
Mówiłam, że nie będzie Stelenowego seksu :DDD
Ja też w zasadzie nie wiem co myśleć, dlatego wolę się nie nastawiać za bardzo na Delenowy seks, ale jak już będzie, to tak jak wspomniałaś, ta scena na pewno będzie dobrze napisana :)
Ja byłam przekonana, że to będzie Sztelena i wszyscy trollują... szczególnie Nian w tym wywiadzie na planie 4x07. Ale ostatnio sobie kilka razy go obejrzałam i widzę, że Ian i Nina sobie jaja robią, bo wiedzą co się wydarzy między Deleną:D
No też mam takie wrażenie, Ian widać ironizuje trochę i mówi coś w stylu" wampirzy sex Eleny, wiadomo że tym z którym to się wydarzy będzie Stefan" i ten uśmieszek :p
Właśnie, ten wywiad. I z niego wynika, że to będzie własnie seks Damona i Eleny. Trzeba czytać między wierszami :D
"It's not gonna be Damon, it's all about Stefan" :D och, Ian. wiedziałam, że jest w tym coś podejrzanego :DDD
cd. co do aktorów:
Dobra, nie ma sensu sie rozwodzić który lepszy :) może faktycznie patrzę troche przez pryzmat urody Iana, choć nie uważam go za złego aktora. Znakomicie sobie poradził w roli Damona. Ale rzeba też przyznać, że tej pory poza TVD nie miał dobrej roli i szansy by coś pokazać. Po TVD ma drogę otwartą, jeszcze będziemy mogły się przekonać jak sobie poradzi. Kto wie, może się rozwinie tak jak Leo? :) A poza Ianem lubię Deppa, kocham Liama Neesona, lubię Ralpha Fiennesa, Morgana Freemana, Edwarda Nortona i oczywiście Jacka Nicholsona. Ale najseksowniejszym aktorem i tak jest Ian Somerhalder :P
Hehe :D w serialu jest piękna no i te smoki, ale zobaczysz, nie chce psuć Ci czytania, że później z jej postacią jest o wiele gorzej... Ja też byłam za nią bardzo długi czas, ale teraz to już sama nie wiem...
Nie mogę powiedzieć, bo w serialu nie ma tej postaci jeszcze... Chyba, że chcesz...;)
Powiem tak w serialu jestem z Dany, później sytuacja tak się komplikuję w książce, że ja musiałam drzewka genealogiczne oglądać, żeby się w tym połapać.. :D
Powaga, zobaczysz będziesz wchodzić na stronki i oglądać drzewka genealogiczne i zastanawiać się kto z kim spał i kto z kim może mieć potomstwo :D Martina generalnie oskarża się trochę o grafomaństwo :D poza tym jak skończysz to się wściekniesz bo na ostatnią część czekało się ponad 4 lata! Żeby on zdążył skończyć tą powieść w ogóle...
Łehehe ładne rzeczy. Facet ma wyobraźnię i jak na prawdziwego artystę przystało, ma wenę to tworzy. Przynajmniej bubla nie mamy :)
Tak poważnie, to ja naprawdę, boję się, iż on wcześniej umrze niż skończy GoT, w każdym razie czytałam, że zdradził producentom kogo zamierza usadzić na tronie i podobno sami producenci złapali się za głowę i pytali jak to w ogóle możliwe :D
Teraz to mnie zaciekawiłaś, no ale my szaraki w życiu zapewne na to nie wpadniemy. Ciekawe ile serial będzie miał sezonów :DD
Nawałnica mieczy (trzecia część sagi) ma być przedstawiony w dwóch sezonach, podejrzewam, iż z Ucztą dla wron może być podobnie... Także materiału jest, pytanie tylko czy nie padnie oglądalność, bo ta saga to gorzej niź Rzeźnia numer 5.
Dokładnie, ale myślę, że główny problem to brak jednego bohatera co scalałby fabułę.. Pożyjemy zobaczymy, jestem niezwykle ciekawa 3 sezonu.. Jak oni mają zamiar to zrobić O.o
DZIEŃ I
1. Przygotowania do balu MMF2
a) upadek Stefana w buszu
b) rozmowa Eleny z Caroline
c) rozmowa Stefana i Damona
d) wyjazd Sztefyna
e) powrót Sztefyna i epicka rozmowa Caroline i Rynny
DZIEŃ II
1. Bal MMF2
a) "We need to talk"
b) paczenie
c) krwawienie Eleny
d) rozmowa Stefka i Eleny, pojawienie się Damona
e) odrzucenie pieprzenia Sztefa przez Elenę :D
2. Po balu - wieczór
a) scena przy kominku
Na razie tak to wygląda;p
Byledopiatku:
DEx będzie chyba jednak teraz. A ja nie wiem czy czasem pierwsza nie będzie ta scena z rozmową Stefka i Eleny. Bo te zdjęcia mają takie jasne oświetlenie, więc jest tak ok. 14, jak Car wspomniała, że o tej godzinie ma się spotkać z Klausem. A jak się paczą to słońce już zachodzi, bo jest ta pomarańczowa poświata :D Nie wiem, może przesadzam, ale skoro nie ma nowych spoilerów to będę te bez końca analizować :D
Czyli najpierw będzie rozmowa Caroline i Sztefyna a później Defana? :P A zresztą ważne żeby zakończyło się dobrze dla Deleny,kolejność nie jest ważna :D Ale najlepiej gdyby ta scena z kominkiem,ktora bez wątpienia będzie cudowna była na końcu odcinka :) Albo pod koniec ;p
:D haha :D Całkiem możliwe, może najpierw scena gadania Steffa z Elka, później we need to talk, później paczenie... Chociaż sama nie wiem, bo jak Elka rozmawia ze Steffem to ma śćiągnięte buty..O.o Matko te trzy sceny są problematyczne...
Właśnie. Ja chyba jednak obstawiam: we need to talk, paczenie, i rozmowę ze Steffem. Ewentualnie pierwsze i ostatnie na odwrót :D