Wg zakazanej pozostało: 2 dni, 4 godzin, 44 minut :D
Uthera nie lubiłam, ale wróci jako... :) Jeśli widziałaś promo to wiesz :)
Gajusza mało jak narazie, a te pierwsze odcinki pachniały mi Got przez tą zimę. Fajne są te sceny walk w zwolnionym tempie, chyba to nowość...? Nie kojarzę tych efektów z wcześniejszych sezonów.
Gwain O TAK:D Ja jak najbardziej, taki wariat :D
Morgana mogłaby być znowu dobra, wiem naiwne, ale jakoś najbardziej by mnie to ucieszyło.
Z bloopersów najlepszy był ten aktor, co grał wujka Artura, jego śmiech jest boski :DD
HiC miażdży :D Xena po cichaczu oglądała - skończyła migiem. Polecam naprawdę :D
Wiem, wiem, widziałam promo i nie mogę się doczekać :)
Tych wolniejszych momentów w walkach chyba nie było, finał 4 sezonu - tam po raz pierwszy rzuciło mi się w oczy, no i teraz. Gwain jest świetny :) I zakręcony :)
To by było fajne rozwiązanie z Morganą, ona dobra i nowy wspólny wróg. Zobaczymy :)
Łooo, wujka to ja nie cierpiałam, ale w bloopersach mnie rozłożył na łopatki :D Śmiech to on ma :D
A jeszcze pamiętam jak Merlin pozbawił Artura wolnej woli - jak był takim prawdziwym przygłupem :DD I jak bekał na tej randce z księżniczką :DD Albo jak Merlin chciał go zabić :D Kocham ten serial :DD
No dobra, skoro tak mówisz, to zabiorę się za to jakoś na dniach :)
Tak, nowy główny wróg. O przypomniał mi się ten mag z poparzoną połową twarzy. Cholera też miał coś w sobie takiego, że mnie przerażał :)
O tak Artur jako wieśniak i w tych ciuszkach :DDD A jak był osłem?:D Nie mogę :DDD
Widzisz Uthera nie lubię, ale aktor jest przezabawny :D Na bloopersach dobre jest jak Artur odrywa go od stołu, a on ma kartkę przyklejoną do twarzy :D
Szkoda Lancelota :( Był taki kochany. Ciekawe kiedy w końcu Artur dowie się o Merlinie i jaka będzie reakcja. Oby pozytywna. A może go wygna za jakiś czas? Tylko, że oni stoją za sobą murem. Merlin powinien być królową. W ogóle jest wiele podtekstów, ładnie się widzami bawią ;)
Ten mag był creepy, ugh.
Z osłem to też był ubaw :DDD Albo z tym jak spał i miał twarz w talerzu - niby czytał :D I w bloopersach Bradley ma zawsze problemy z koniem :DDD Jedzie mu do tyłu xDDDD To z kartką było dobre :DDD
Lancelot był wsparciem dla Merlina, znał jego sekret. Szkoda, że tak się potoczyło :( Na to czekam najbardziej - kiedy Artur pozna prawdę i jakie będą konsekwencje. Tylko, że tak jak napisałaś stoją murem za sobą - jeden za drugiego zginie, to piękne. Jak w tym labiryncie się kłócili o kielich z trucizną. Merlin królową? :DDD Przypomina mi się od razu jak kieckę "przymierzał" :D
Oj królową z nazwy tylko :D Ale pewnie i w kiecce byłoby mu ładnie :D
W 1 sezonie był fajny podtekst jak Artur szedł i narażał się by zdobyć kwiatka dla Merlina ;) Strasznie mi się to podobało. W ogóle tyle ich scen, nawet te ostatnie jak razem wpadli w sidła :) Uwielbiam jak Artur się drze "Merlin!!!" A pamiętasz odcinek jak kradł mu jedzenie z tacy?:DDD
Oplułam się twarożkiem przez Ciebie :DDDD
Pamiętam to - Merlin szeptał "Artur". Takie poświęcenie i te oczy Artura jak Uther kwiatka wyrzucił. Albo jak Merlin chciał poświęcić swoje życie, żeby zdobyć wodę życia na to śmiertelne ukąszenie. To z sodłami było rewelacyjne :DDD I na koniec" Gdzie jest drugi królik? :DDDD Nie mogę z nich :DDD A krzyk Artura wymiata!
Ło rety, pamiętam to :DDDD Nie mogę się przestać śmiać :DDDD Pewnie zjadłeś - może spadło na podłogę :DDD
Kurde weź, bo sama się śmieję jak głupia :D A jak mu spodnie ściągnął?:DDD
Albo Artur jak mu wyszorował twarz ścierką od podłogi?:D
Łohohohohoho, miałam o tych spodniach napisać :DDDD I ta ścierka :DDDD Albo jak Merlin przygotował kąpiel - wrzątek, chciał dolać zimnej wody a Artur - Sam doleję i chlast :DDDD Nie mogę :D
Przypomniało mi się jak Artur nagi wyszedł zobaczyć czemu Merlin się ociąga z przygotowaniem kąpieli, wychodzi a tam Ginerwa i on tak fajnie jej imię wypowiedział :DDD I jak Merlinowi w łeb przyłożyła garnkiem :DDDD
Albo z tymi kornikami :D A co on chciał? Aaa klucze mu zabrać kiedy spał :DDD
Ahahaha, ten cały odcinek jak chciał go zabić, to wymiatał :DDD Gwen Merlina garnkiem, Artur nago wychodzi a tam ona z Gajuszem :DDD wcześniej Merlin tą pułapkę w szafie zrobił ze strzałą :DD A korniki xDDDD Stukał, stukał, potem kielichem osłuchiwał :DD Klucze chciał zabrać, dokładnie :D Albo jak mu pasek poszerzał :DDD I dał na śniadanie stare jabłko i pół bułki :DD Albo jako Emrys wskoczył mu na plecy Faster, faster, FASTER :DDD Albo spuścił na niego baldachim z łóżka :D
Faster faster :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD To jest dobre :D
Ahaha pasek też dobre :DDD W ogóle jak mu dokuczał, że gruby jest :DDD I to jak Artur się dowiedział, że musi umrzeć do jakiegoś tam zaklęcia :D
Łohohoho, nie mogę :DDD Przez Ciebie znów oglądam bloopersy - jak się Gwaine wywalił jak szedł przez ugory z Merlinem :DD Albo jak wypadł na ten stóg siana :DD Albo jak mu ten krasnal miecz zamienił w kwiatki :DD Albo jak Artur miał ten gulasz we włosach i Merlin mu dokuczał przy chłopakach - potem biedny musiał robić za żywy cel na treningu :DD
Tak to ze stogiem siana jest dobre :DDD Oj Merlin często był żywym celem, biedaczek :D Atrur czasem nie ma litości :D
http://www.youtube.com/watch?v=uy02Zcf9hcE tutaj spada :DDD a na początku znowu problemy z koniem ::DDD
Albo ten co gra też w Got :DDD Przeprasza do kamery "wróce za moment", co tam się dzieje :D
Ten aktor od Uthera jak zaczął się śmiać to i nie mógł przestać:DD
Patrz, a to bloopersy z HiC :D http://www.youtube.com/watch?v=nUQ92cfZFhc
Zrób mi też:D
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nxbaLFs-CWE#! kocham to:D
<robi>
Ooo jaka fajna zabawka :D Z początku myślałam, że te ujęcie jest z prawdziwego helikoptera, ahaha :D
I narobiła mi smaka tą kawą, mniam mniam. Idę zrobić sobie cappuccino, też chcesz?:D
Muszę? Skoro powiadasz :D To na dwójce leci, ale wiadomo - lektor :/ Bleh. W sumie chciałam skończyć Odwróconych (naprawdę bardzo dobry polski serial, zwracam honor Anulce) i się wziąć za Sherlocka Holmes'a. Oglądasz w ogóle jakiś najnowszy serial?:)
Dobra idę robić nam capucciono.
Tak w ogóle muszę się pochwalić, że poszłam kupić sobie spodnie i buty, a wróciłam z 3 opakowaniami kisielu, dwoma czekoladami do picia i z książką. Brawo :D
Niektóre odcinki z napisami nie działały na kinomaniaku, więc musiałam oglądać z lektorem:/ Moje tempo jest niesamowite, jestem dopiero na 20 odcinku, podczas gdy niektóre tutaj obejrzały w tym samym czasie z 60 :D
Na razie nie, pewnie znowu narobią mi się zaległości:P
Jaką książkę? Ja ostatnio sobie też jedną kupiłam i podejrzewam,że się w ogóle za nią nie zabiorę, bo wpadnę po niej w depresję:P
Ja wiem, że tu dziewczyny mają zawrotne tempo. Ja już tak oglądać nie potrafię, koniec tych dobrych czasów :D
Kasiążka Gildia Magów. Kończę ją i zasuwam po Grę o tron, nie ma bata :D
O jakiej książce mówisz? Pewnie jakiś dramat, dawaj tytuł.
Oglądaj z napisami. Lektor to dziadostwo, jak na AXNie słyszę go w Merlinie, to wyłączam całkiem dźwięk.
Jaką książkę kupiłaś? :) Do spodni to ja najpierw muszę duużo schuść :P
Na Axn jest najgorszy lektor. Ten z polsatu jest spoko, oglądałam tak kilka sezonów Merlina.
Książka Gildia Magów.
Spodnie - wiesz co, oni mnie dyskryminują. Jestem kompletnie niewymiarowa, mam straszny kłopot z ich kupnem.
O tak, zgadzam się. Ten polsatowski też mi jakoś nie przeszkadzał, ale ten z AXN .... Tradżedia.
Mam na liście do przeczytania, ale pewnie wezmę z biblioteki, bo dziś zabuliłam za podręczniki.
Witaj w klubie - na mnie znaleźć jakiekolwiek PASUJĄCE spodnie to jest sukces. Z bluzkami też mam problem :/
Gildia Magów jest szczerze taka sobie. Ale żeby w ciepłym łóżku poczytać, lub wracając pks do domu jak w sam raz.
Ha, a z czym masz największy problem? Ja z długością, szerokością też. Bluzki też? Niech zgadnę, przez cycki?:P
A gdzie Ty aż dojeżdżasz? Uwielbiam czytanie w ciepłym łóżeczku, jeszcze za oknem tornado :) Ale ostatnio coś nie mam weny.
No właśnie z długością i szerokością. Bo albo za długie, albo za ciasne. Z bluzkami dokładnie o to mi chodzi. :) Nie cierpię tej części ciała :P
Dojeżdżam łohoho i jeszcze trochę :) Mus to mus, ale nie narzekam.
Teraz tornado macie? O nie, a gdzie jesteś? W trójmieście?
Ty nie cierpisz, ja tam lubię ^^ :D
Serio tak daleko? Kierunek Szczecin czy 3city? :) Ale ważne, że jest miejsce.
Nie mamy teraz tornada :) Zjadło mi - jeszcze "jak" za oknem tornado :) Ale sezon wichur nadchodzi. Winte is coming. Też chcę przeczytać GoT - co jestem w empiku, to na nią paczę, ale jakoś nie kupuję. :)
Nie no, wiesz, nie lubię mojej wersji :D
Nie chcę wichur, boję się ich :D
Kierunek? Prawie jak na Ustkę, trochę w inną stronę :)
A jaką masz wersję? Pokaż ^^ :D
Mi nie przeszkadzją, jak wiem, że mi nic nie grozi :P Ale tak ogólnie to też za nimi nie przepadam :)
A, czyli tak bardziej jeszcze nad morze? Szkoda, że bliżej czegoś nie ma, może się znajdzie za jakiś czas :)
Za dużą jak dla mnie, ot co :D
Nad samym morzem pracuję :)
Wiesz mimo wszystko widzę więcej plusów :)
Za dużą? Oooo wiesz, ja mam klatę po tacie :P
Hejka ;) Jak mija dzień?
U mnie mega pracowity. Po siłowni doszłam do wniosku, że tak bardzo się zapuściłam, że musiał co nieco nadrobić. I tak kolejno miałam: depilację, manicure, pedicure, nakładanie maseczki na twarzy, silne nawilżanie skóry ciała i teraz mam tylko ostatni etap - właśnie nałożyłam sobie farbę na włosy ;P
Widzę picowanie na całego :)
Ja chciałam sobie kupić spodnie, nic z tego. Wyszłam z tym, co nie trzeba :D
To zdrowo - masz dużo jodu :) W sezonie pewnie pracy od zatrzęsienia :) Więcej plusów? To nic tylko się cieszyć w takim razie :)
Mogę trochę oddać chętnym :) Nie wiem jaką Twój tata ma klatę :P
Rozumiem to. Ja wracając po latach do tego serialu od początku się zastanawiałam, gdzie ja miałam głowę, że kiedyś zachwycałam się Arturem, skoro takie cudo było u jego boku. Merlin/Colin jest po prostu przeuroczy ;P
Ja zaczęłam niedawno dzięki Madame i w pierwszych odcinkach też tak mnie bardziej ciągnęło do Artura. Potem się jednak opamiętałam :D Colin/Merlin jest fantastyczny :D Tylko Madame tu pisze, że chce mu matkować, kanapki robić i mi trochę to zaburza porządek myślenia :D
Bo ona chce go nam podtuczyć. Przyznała mi się do tego wczoraj ;P Już ja jej dam.... On ma być taki chudziutki, bo to jego największy urok, gdy jest taki chłopięcy ;P
Koniecznie zobacz go w odcinku serialu DR WHO, gdzie gra Jetro. Tam wygląda zupełnie inaczej http://www.starstills.com/product_images/l/doctor_who_jethro_colin_morgan_lifesi ze_cutout_buy_now_at_starstills__49442.jpg
Aaa, no chyba że w takim sensie. :) Ale zgadzam się z Tobą w zupełności - w tym tkwi jego urok, że jest taki chudziutki :) Aaa, mam z kim się zachwycać :D
Widziałam kilka gifków na tumblrze jak byłam na blogach Colinowo-Merlinowych - muszę powiedzieć, że normalnie ...... Dobra, lepiej zamilknę, bo i tak mam już gorączkę :P
Też widziałam na tumblrze co nieco ;P Zwłaszcza, jak fani robili z tej dwójki parę ;P
Artur i Merlin oczywiście. Najbardziej powaliły mnie rysunki (niedawno wysłałam je WhiteDemon). Poszukam je jeszcze raz i zaraz tu wkleję.
Już mam. Co prawda, mam tylko większość tych dzieł (rysunki i photoshopy), ale i tak są o tym samym ;P Uwaga, będzie gorąco ;P
http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2010/017/1/9/just_a_kiss_by_shiquatre.jpg
http://fc05.deviantart.net/fs70/f/2010/016/c/f/going_to_bed__by_shiquatre.jpg
http://fc04.deviantart.net/fs70/f/2010/109/7/4/Merlin_and_Arthur_by_ThymusS.jpg
http://fc02.deviantart.net/fs51/f/2009/291/7/d/Arthur_and_Merlin_2_by_Umino_aka_ Morskaya.jpg
Tak samo jest w SN - Dean/Cas i Dean/Sam - niektóre dzieła to aż są niesmaczne. Te tutaj są jeszcze bez cenzury :D Wolę Merlina dla siebie :P
Myślałam, że mi pokażesz takie słit :
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mbjur1vTGv1r2q69vo1_1280.gif
http://media.tumblr.com/tumblr_mbjup0Kx6C1qzk79b.gif
http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2011/297/9/3/aithusa__by_lollypop36-d4dsgif.gi f
:)
A jaką klatę może mieć facet?:D
Hehe, a w sezone nie wiem jak tam jest. za tydzień 60 osób przyjeżdża o.O
Różną? :D
Łoooo, a co to się dzieje, że tyle osób będzie? Będzie dużo pracy. Ale żeby sobie przypomnieć - jesteś po fizjo, tak? Robisz jakieś masaże, zabiegi?
Zazwyczaj płaską?:D
A zjeżdżają się Niemcy leczyć, sama ich zapytaj :D
Ja po szkole masażu, a wszystko tam prawie robię :)
Oj nie wszyscy, nie wszyscy :D
A dają Wam też napiwki? Bo wtedy zawsze dodatkowy grosz wpadnie :)
Toś Ty sepcjalistka jak wszystko robisz :) Przyjadę na masaż :)