A ja nastawiam się już psychicznie na spotkanie http://pics.livejournal.com/wheatear/pic/0004wpb5
Właśnie. Bo jak mi go zabiją, uśpią, lub wyślą znów na wycieczkę, to się normalnie wścieknę (a Wy razem ze mną - ale z mojego powodu ;D )
Tego też nie rozumiem. Niby Plec zarzeka się, że uwielbia grę Gilliesa, a daje nam coś takiego. Chyba nigdy nie zrozumiem toku myślenia tej kobiety.
No właśnie, rozpływa się nad nim i dostajemy 4 sceny na 20 odcinków. Ekstra, ależ szaleją i nas rozzpuszczają.
Filmweb jest gupi. Dla niego najbliższy odcinek jest za tydzień a nie za 49 minut :P
boże nic nie umiem na jutrzejsze koło.
Odpowiadam ustnie, raczej nie :) a pytania są naprawdę z dupy, koleś nie ma co robić i ma 500 zestawów pytań, przykładowo:
-Gdzie ma miejsce akcja każdego z aktów „Szewców” i z ilu aktów się składa.
-Motto „M&M”, jaką rolę pełniła Małgorzata na balu i jak była ubrana.
-Czyją twórczość określano jako „radosny katastrofizm”, kto jest autorem wstępu, objaśnić pojęcie.
-Autor i gatunek: - „Słoń w składzie porcelany”, „Sól ziemi” Józef Wittlin
-Pytanie o szpital w „Mistrzu i Małgorzacie”
-Utwory Staffa z okresu międzywojennego:
-Tomiki Broniewskiego
-Literatura konfesyjna-co to
-„Wszystkich wszyscy diabli wzięli
diabli wzięli
diabli wzięli” autor, tytuł, gatunek
-Jaki twórca jest kojarzony z Drohobyczem oprócz Schulza, a jaki z Zakopanem oprócz Witkacego
-Kto był pierwszym redaktorem Skamandra i Wiadomości Literackich
-Z jakimi kawiarniami łączy się Skamandrytów
1) kultura - natura / jak tę opozycję opisywał Peiper
2) rok przełomowy w poezji Tuwima
3) nurty u Czechowicza
4) przyporządkowanie twórców do grup artystycznych (Sebyła, Wierzyński, Szenwald, Zagórski)
5) dzieła Dąbrowskiej z międzywojnia
6) utwory: podać gatunek i twórcę ("Oni", "Aecjusz, ostatni Rzymianin")
7) debiut książkowy Gałczyńskiego
Ja i tak poszłam na zajęcia do najbardziej lajtowego :D
bo niektórzy pytają np. o to jaki kolor miała okładka i ile stron dana książka ma :)
Chciałabym :D
Na zajęciach z Literatury i kultury po 89 roku na kole pojawiło się pytanie ile waży Lubiewo :D coś około pół kilo :D
http://www.youtube.com/watch?v=nOa0fdeETe0 czy dzisiejsza Delenowa scena pobije to? :D Boję się, że nie :(
Chciałabym dziś tak reagować :DDD
Blush, a Ty na jakim kanale oglądasz? Wolę mieć kilka w zapasie :)
Na razie (odpukać) chodzi dobrze ;) Zdążyłam nawet już dokończyć rozdział i zaraz biorę się za prasowanie ciuchów roboczych. Myślę, że zdążę przed seansem.
Nie wchodź. Odcinek się kończy, Elena pewnie już wybrała. Nie rób tego. Będziesz żałować. Do końca życia:p