PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121989
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej ;)

użytkownik usunięty
Madame_7

Rozumiem motywy Mony (chociaż to i tak za okrutne)... Jenny... ale Ezra? :D Nie wiemy co było między nim i Ali, ale co reszta dziewczyn miała do niego, przecież się nie znali. Dlatego właśnie Ezra mi nie pasował. Ale wszystko zaczyna coraz bardziej wskazywać na niego...plus te wskazówki z poprzednich dwóch sezonów...

Może Ezra miał romans z Ali. Zabił ją. Resztę zwerbował do swojego teamu. Zauważ, że wziął te osoby, które miały na pieńku z dziewczynami. Ali lubiła dużo mówić o dziewczynach i ich życiu (spójrz na tą nową dziewczynę Cece czy jak jej tam). Dlatego wiedział kogo wybrać. I dlatego tyle o nich wie.

użytkownik usunięty
Madame_7

W dodatku z jedną się związał... myślisz, że uczucia Ezry do Arii są prawdziwe, czy tylko wykorzystywał ich związek, aby być bliżej dziewczyn? Nie chciałabym żeby tak się okazało, bo to będzie dla niej podwójny cios.
Nie zdziwiłabym się jakby się okazało, że Cece i ten... "kuzyn" Mayi też mają coś wspólnego z A. Że już nie wspomnę o naszej ukochanej Paige. Serio, zaraz zacznę podejrzewać rodziców :D

Rodziców podejrzewałam w 1 sezonie :D
Nie wierzę w uczucia Ezry, zobacz ile on przed nią spraw ukrywa. Co do Paige to miała jakieś starcia z Ali, albo coś mylę. Są opisy odcinków, dziewczyny się pokłócą, "A" będzie proponowało im rozejm o.O

użytkownik usunięty
Madame_7

Wow,zaraz poszukam i przeczytam.

Paczaj na forum pll w temacie "kim jest a".

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Madame_7

Odcinek 10: Oczywiście dziewczyny ryzykują wszystkim, żeby się czegoś dowiedzieć, a Aria jak zwykle zajmuje się swoim epickim związkiem z Ezrą...
Odcinek 11: Tak właśnie myślałam.
HANNA- Najpierw była Mona. Monę zamknęli. Miała też Lucasa. Zaczął kręcić i się od niej odsunął. Teraz ma Wrena..
ARIA - Aria jak Aria. Jest z Ezrą, więc ma spokój :D W sumie to miała przez pewien czas Noela... ale kto wie, może Ezra nie spodziewał się, że sprawy przyjmą taki obrót (ich związek)? :D
SPENCER - Niby Melissa, ale jej ciągle nie ma... ma ciągle zatargi z Jenną. No i czyżby zaczynali do niej zbliżać Cece?
EMILY - Była Maya, teraz jest Paige i ten kuzynek..
I już wychodzi, że Paige miała coś wspólnego z Ali...

Odcinek 12: Aria, Emily, Hanna i Spencer zostają zdradzone przez bardzo bliską im osobę, która jest częścią "A"-teamu.*
A-Teamu... czy będzie się to ciągnąć w nieskończoność. Będziemy poznawać po kolei członków drużyny A przez 20 sezonów :D

użytkownik usunięty

jak mi zrobią z Wrena członka A-Teamu, to nie ręczę za siebie.

użytkownik usunięty

Ada, wychodzi na to, że wszyscy są w A-Teamie, nawet Byron :D

Jak będzie 4 sezon nie oglądam, pierdziele to nie na moje nerwy :D

http://demotywatory.pl/3892125/Jak-takiego-potwora trzymajcie mnie, bo zaraz szlag mnie trafi

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Ludzie potrafią byc j*bnięci...

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

Za cos takiego, powinno sie na tej babce zorganizowac porzadny, zbiorowy gwalt. i wybrac do tego kilku takich najgrozniejszych z zakladow karnych o strym rygorze. Zeby tak przetrzepali jej tylek, ze z wrazenia przypomni sobie wlasny dzien narodzin. Tego jej wlasnie zycze :/

użytkownik usunięty
xena_4

Ha, możemy sobie pomarzyć. Dla mnie więzienie to żadna kara. Kara powinna być adekwatna do przestępstwa. Czyli oko za oko, ząb za ząb. A przede wszystkim, od razu co zrobić, to wykastrować zwyrodnialców.

ocenił(a) serial na 4

Ja jestem za tym, by bylo, jak w czasach sredniowiecznych:
Ukradles - obcinaja ci rece
Zabiles - scinaja ci glowe - czyli smierc
Zgwalciles - ogcinaja, albo miazdza genitalia.
W tamtym czasach ( nawet jeszcze w starozytnosci) nie bylo zadnego przebacz za wszelkie przewinienia. A teraz.... Co to kurde ma byc :/

xena_4

Xena, boję się ciebie. Też jestem mściwa, ale bez przesady :PP

ocenił(a) serial na 4
immortal13

Nie tyle mściwa, co bardziej pamiętliwa. Jak ktoś mi zaszkodzi, to czekam, aż mu się kiedyś noga podwinie (czasami mu w tym pomagam ;P ) i potem wypominam mu swoje krzywdy. Z własnej autopsji wiem, że takie coś jest najlepszą lekcją na przyszłość.

xena_4

Tak, wiem, bo sama też jestem kiepska w wybaczaniu :P ale to co napisałaś wyżej o karach np. obcinanie rąk - mało cywilizowane rozwiązanie, a miażdżenie genitalii to już mnie przeraziło. Choć przyznam że czasem kary są niewspółmierne do czynu, jednak jestem za więzieniem (nie karami śmierci) po prostu czasem niektórzy powinni tą karę odbywać dłużej, a za gwałty powinno być dożywocie, w każdym przypadku.

ocenił(a) serial na 4
immortal13

Bo uważam, że samo więzienie (obojętnie, ile będzie trwało), to naprawdę nic nie daje. Powinna być zasada - cios za cios. Uwierz mi, jakby był wprowadzony taki rygor, świat byłby lepszy. Bo, gdyby ktoś wiedział, że grozi mu coś takiego, to co najmniej dwa razy by się zastanowił, czy warto kraść, gwałcić, mordować, znęcać się. Jak to kiedyś powiedział mój wujek "W dzisiejszych czasach jest za duża przestępczość, bo ludzie czują się bezkarni. Żeby to się zmieniło, a ludzie zaczęli się wzajemnie szanować, jak kiedyś, musi stać się coś, co wszystkich boleśnie złapie za jaja". I tyle w temacie.

xena_4

Może i masz racje, choć każda historia jest inna, każdy ma inne powody dla których popełnia jakieś przestępstwo. Np. morderstwo w samoobronie - w dawnych czasach nie patrzyliby czy się bronisz czy mordujesz z premedytacją - zabiłeś - kara śmierci.

ocenił(a) serial na 4
immortal13

Samoobrona powinna być oceniana inaczej, niż morderstwo. Pod tym względem, nadal jest nieciekawie w prawie na całym świecie.

xena_4

Dokładnie. Niektórzy odbywają karę za morderstwa, bo sąd uznał że były niekonieczne. No ale co ta osoba miała zrobić? Dać się zabić...

użytkownik usunięty
xena_4

Zgadzam się z Tobą oprócz tego: "Ukradles - obcinaja ci rece". Rękami ludzie zabijają, biją, trzymają broń, atakują, porywają, torturują. Kradzież to nic w porównaniu z przemocą. Ścięcie głowy jest brutalne, ale tak naprawdę to chwila moment. Nawet te 10 sekund świadomości (czy ile tam to trwa) głowy nie będzie dostateczną karą. Niedh najpierw sobie bydlę pocierpi.
Bił dziecko? To jego też zlejemy.
Trzymał zwierzę w ciasnej klatce bez żadnej opieki tygodniami, miesiącami? Proszę bardzo, wsadzamy go do tej samej klatki i nawet miski z wodą nie dostanie. Niech się wygłodzi na śmierć.
Tak się ludzie nauczą. Inni wyciągną wnioski.
A nie że dostaje 3 lata (śmieszny wyrok), odsiedzi sobie w dość wygodnej celi, wyjdzie i zrobi to samo.

ocenił(a) serial na 4

Jeśli nie obcinanie i fizyczne znęcanie, to chociaż okaleczanie. Taka wieczna pamiątka po przewinieniach. W zależności - im większe przestępstwo, tym większe okaleczenie.

xena_4

Ja też, życzę jej najgorszych tortur: odrywanie paznokci, obdzieranie ze skóry, wydłubanie oczu by była ślepa, brutalnych gwałtów, nie tylko przez ludzi, przypalania, podtapiania i wielu innych.
Pedofilowi tego samego.
Żałuje, że nie wymazywania pamięci, tej dziewczynce by się przydało...

użytkownik usunięty
Madame_7

Niestety, dostanie celę z łóżkiem, telewizorem, będą jej podstawiać żarcie... kto wie jeszcze jakie tam mają rozrywki.

Więźniowe nienawidzą pedofilów, nieźle więc nim się tam zajmą.
To samo kobiety. Matki znęcające sie nad dziećmi są pierwsze.

użytkownik usunięty
Madame_7

W takim razie dobrze. Niech ją tam zakatują.

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

Zaraz przypomnial mi sie film "Symetria". tam byla scena, jak wiezniowie powiesili jednego goscia, za pedofilie.

Za nasze podatki w dodatku :/

użytkownik usunięty
Madame_7

Popłakałam się. Mój brat w listopadzie skończy 5 lat. Gdyby jemu się coś takiego przytrafiło... :( Przysięgam, gdybym tylko gnoja odnalazła, zabiłabym.

Ja się wściekłam, gdy to przeczytałam, dawno nie byłam taka zła.

użytkownik usunięty
Madame_7

Albo słyszałaś wczoraj o tym bydlaku, co trzymał przez 10 lat dzieci w piwnicy? Religia nasrała do łba dziadowi. Brak słów.

ocenił(a) serial na 7

Oho, poważnie dziś tutaj jest :)
Głupota ludzka nie zna granic, dożywocie takiej, kara smierci to za mało.

użytkownik usunięty
Psia_Jucha

Kara śmierci jak najbardziej, jeśli się człowiek pomęczy w trakcie. Np. palenie na stosie.

ocenił(a) serial na 7

Moim zdaniem kara śmierci mija się z celem. Jeśli to ma być kara i po prostu ją zabiją to nie zrozumie swojego czynu bo już będzie martwa :)

użytkownik usunięty
Psia_Jucha

Moim zdaniem więzienie też się mija z celem. Mają tam lepiej od niektórych ludzi na wolności. Mówisz, że dożywocie. Popatrz sobie np. na takiego Mansona. Gnije w pierdlu i co? Nie dość, że przez więzienie stał się jeszcze bardziej psychiczny, to na dodatek gnój składa wnioski o przedterminowe zwolnienie. I niby tacy rozumieją co zrobili? ;] A kara śmierci nie musi być szybka. Mogą taką torturować ile zapragną, dopóki nie zrozumie.

ocenił(a) serial na 4

Bo kara śmierci jest bez sensu. Dlatego, jak napisałam wyżej, jestem za okaleczeniem. Koniecznie trwałym.

Nie słyszałam, za to znowu jakaś poje bana matka dźgnęła swoje własne dziecko nożem :/

użytkownik usunięty
Madame_7

To też przed chwilą przeczytałam:/ I teraz powinno być tak, że to ona dostaje ciosy.
A z tą ***** z Sosnowca to już w ogóle nie wiem co robią. Zabiła, ale ją wypuszczają, WTF? Aż nie chce mi się o tym słuchać, tyle czasu minęło a ona nie poniosła żadnych konsekwencji.

Wychodzą nowe fakty, że Madzia była duszona i bita, zajebiście.

użytkownik usunięty
Madame_7

Tyle na Rutkowskiego pluli, że oskarża "niewinną kobietę", że ona "sama jest ofiarą"... jasne :/
Byłam ciekawa czy Jackowski miał rację. No i miał...

Madame_7

Ja pier* ole. Zatkało mnie. Jak można zrobić coś takiemu własnemu dziecku. Komukolwiek.

użytkownik usunięty

Aria...

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8cnvvzVUL1qh2dsko1_500.jpg
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m7fyx2vhzN1r8418do9_r1_1280.jpg
"Czy to możliwe, że karta Króla Kier wskazuje na to, że Aria stoi wyżej od Mony w hierarchii ATEAM?"

użytkownik usunięty

kurde, głupi serial :D

użytkownik usunięty

A tutaj się okaże, że A jest... uwaga....
http://media.tumblr.com/tumblr_lftpixlXb01qboq8t.jpg

użytkownik usunięty

nie poznałam go nawet :D
swoją drogą, przez pewien czas stawiałam na tego Wildena, szczególnie po 2x12.

Stop :D
2×2 The Goodbye Look: Mona zwraca się to Arii ‘Big A’. Aria i Mona nigdy nie wydawały się na tyle zaprzyjaźnione, aby nadawać sobie ksywki. Mona może już wie, że Aria to A, czyli jej ‚szefem’. Nikt tego nie zauważył, ponieważ nikt nie podejrzewa Arii o bycie A lub w teamie A. Aria orientuje się, że Mona woła ją, jeśli nie byłyby w bliższych stosunkach skąd wiedziałaby, że woła właśnie ją?

1×4 Can You Hear Me Now: Aria interesuje się maszyną do pisania w mieszkaniu Ezry, spędza w nim sporo czasu. W tym samym odcinku zamierza powiedzieć mamie o romansie ojca, ale A wysyła jej list napisany na maszynie.

2×20 CTRL:A: A wysyła kolejny list napisany na maszynie, tym razem do Byrona, zachęcając go do śledzenia Arii i Ezry.
Dziwnym trafem, Aria odwołuje spotkanie a Ezra odchodzi, gdy tylko widzi Byrona, ratując tym samym Arię

użytkownik usunięty
Madame_7

wychodzę :D