PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122078
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

jak wyżej :))

Wraca? O nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

użytkownik usunięty
Madame_7

O taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak

Nie lubię dziada

użytkownik usunięty
Madame_7

A ja lubię

To jesteś dziadówa.

użytkownik usunięty
Madame_7

No wiem, z plebsu pochodzę

Przypomniałaś mi coś :D

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 7
Madame_7

Mi on wisi.

ocenił(a) serial na 7

Zakosił kalpelusik Ianowi!

użytkownik usunięty
KingusVic

Straszne;P

Ja mam nadzieję, że to wyznanie Eleny ze zwiastuna to zaledwie początek :D

użytkownik usunięty
Kate123

Nie dawaliby czegoś takiego do zwiastunu, gdyby to było wszystko co usłyszymy:P

Właśnie, dlatego liczę na coś jeszcze :)

użytkownik usunięty
Kate123

Będzie o 3x22, musi być.
http://media.tumblr.com/tumblr_mevz8f5dxG1r5lhz2.gif

ocenił(a) serial na 7

No właśnie... on cały czas będzie wierzył w sb. Coś musi być na rzeczy, bo to by było głupie, gdyby teraz nagle jej jednak uwierzył "bo ona tak twierdzi"

użytkownik usunięty
KingusVic

Będą grać w prawdę i wyznanie :D Elena wybierze prawdę, powie http://25.media.tumblr.com/4c74b0c5090f9aedee84a66db95819ac/tumblr_mgmbd8Hgg31rp 4im3o1_500.gif , potem wyzwanie, Stefan krzyknie http://25.media.tumblr.com/86cce6d477b65a6c23cc463b1f5cae1d/tumblr_mf010ri5em1qe hxx0o1_500.gif i Elena kopnie go w jajka. Stefan wyżyje się na tym szkielecie, zobaczycie;P

użytkownik usunięty

http://antoniazar.tumblr.com/post/40557615927/okay-so-i-noticed-this-before-but- here-is-some
pls niech tak będzie.

Ciekawa teoria, naprawdę! Shane miałby w tym sporo korzyści bo wszyscy bohaterowie są zdeterminowani by jak najszybciej odnaleźć lekarstwo, co z całą pewnością byłoby mu na rękę.
Całą noc nie mogłam w ogóle zasnąć, więc rozkminiałam całe to sire bond. Doszłam do pewnych wniosków, nie wiem czy już kiedyś padły tutaj, bo za rzadko tu ostatnio wchodziłam. Zastanawiałam się nad tymi wszystkimi nieścisłościami, które są zarzucane sire bond oraz nad tym jak to było w przypadku Tylera i Klausa. Przy próbie zrozumienia sire bond dobrze wziąć sobie na wzór każdą scenę, w której Elena zmaga się z tym czego chce ona (swoją moralnością) a tym co robi żeby uszczęśliwić Damona. Jasno widać wtedy, że bohaterka pomimo tego, że robi wszystko by uszczęśliwić go, nie traci zdolności postrzegania tego co jest dobre a co złe. Np.:
w odcinku 4x05 dostała pozwolenie od Damona na wyjście jak i sugestię, że w razie niebezpieczeństwa powinna zabić Connora - pod wpływem impulsu i rozdrażnienia zrobiła to. Kilka scen później ŻAŁOWAŁA. Wracając do odcinka 4x04- Elena zatraca się na imprezie i upaja piciem krwi pod wpływem Damona - tutaj znowu po wykonaniu czynności która uszczęśliwiła go zaczyna tego ŻAŁOWAĆ. 4x07/4x08/4x09- między Eleną a Damonem dochodzi do zbliżenia. O ile sire bond mogło przyspieszyć ten moment, to po fakcie Elena ani przez chwile NIE ŻAŁOWAŁA. To oznacza, że wszystko co zrobiła, zrobiła w zgodności ze swoim sumieniem. I niech mi teraz jakikolwiek Stelenowiec raz jeszcze zarzuci, ze to wszystko sire bond... W ten sam sposób można obalić ich zarzuty dotyczące ciągłego powtarzania przez Elenę "it's real" pod wpływem sugestii Damona, że chciałby aby to było "real". O ile powtarzanie przez nią tych słów może być wynikiem sire bond to gdyby nie było to prawdą Elena czułaby, że postępuje wbrew sobie - chwile żalu. Nie ma ich. Pewnie powtarzam to co już dawno wiecie, ale musiałam gdzieś to zamieścić. Teraz mogę spokojnie udać się na zajęcia :D

ocenił(a) serial na 7
ailimenna

bardzo logiczne rozumowanie :)

"If I were to re-titled Thursday’s episode, I’d call it “The Point of No Return” or “Rebekah, What Have You Done?!"
Jak myślicie, o co może chodzić?

użytkownik usunięty
Kate123

http://media.tumblr.com/tumblr_m5oai7Gw6I1qle4y3.gif

Namówi Tylera, żeby się zmienił w wilkołaka i zagryzł Stefka :D

użytkownik usunięty
Kate123

:D Pewnie chodzi o to zauroczenie, wszyscy będą szczerzy aż do bólu ( w końcu to ma być pamiętnikowy BC) i się tam pożrą. Po tych wydarzeniach nie będzie powrotu do dawnych relacji, Stelena będzie skończona, tak samo jak przyjaźń Eleny i Caroline. Choć oczywiście może tu chodzić o coś zupełnie innego. Mam nadzieję, bo nie podoba mi się ta teoria z zmuszaniem ich do mówienia prawdy wbrew ich woli. Chyba, że Car zaproponuje grę Truth or Dare, jak w podobnym odcinku DC :DD

Domyślam się za to co może być na samym początku. Któraś z was wcześniej zauważyła, że w pierwszych sekundach scenki Damon ma w dłoni telefon. Myślę, że odcinek zacznie się od budzącej się Eleny (fajne "łóżkowe" gifsety by z tego były: szczęśliwa Delena w 4x08, smutna Delena w 4x09 i samotna Elena w 4x10 :( ), będzie przez chwilę myśleć o Damonie po czym chwyci za komórkę i do niego zadzwoni. Damon odrzuci połączenie i przygnębiony dołączy do Matta i Jera. Damon nie wróci do MF, nie będzie w ogóle miał pojęcia o tym co się dzieje w szkole, tak mi się przynajmniej wydaje. Przez cały odcinek będziemy obserwować tęsknotę - KTÓRĄ NAM OBIECALI I BĘDĘ WŚCIEKŁA JAK SIĘ OKAŻE, ŻE ZNOWU NAS ZROBILI W BAMBUKO - między nimi, aż w końcu wieczorem, pod koniec epizodu Damon postanowi zadzwonić do Eleny i ona odbierze, i dostaniemy cudną rozmowę na odległość:) Tak więc to moja teoria Delenowa na ten odcinek, może wreszcie się sprawdzi ;P

Ale jakby nie było, zauroczeni czy nie, wypowiedzianych słów już się nie cofnie. Relacje Stefka i Eleny już nigdy nie będą takie same, nie ma powrotu do tego co było. Stefek ma ponoć zrozumieć siłę uczuć Eleny do Damona, więc tu na pewno samo powiedzenie, że Elena jest w nim zakochana nie wystarczy.

Awwwwwwww, cudowna teoria <3 Chcę, żeby było pełno scen, które pokazują jak oni bardzo za sobą tęsknią. Chcę piękny Delenowy odcinek, nawet jeśli nie będą mieli ani jednej wspólnej sceny :P

użytkownik usunięty
Kate123

Jeszcze 2 dni :D

Im bliżej tym bardziej mi się dłuży :P

Wiem, że teraz sytuacja jest inna, ale przeanalizowałam sobie odcinki 3 serii i tylko w 3x07 nie było żadnej Delenowej sceny, a w 3x13 była tylko rozmowa telefoniczna. A tak to w każdym odcinku była DE scena. Więc dlaczego teraz mielibyśmy czekać do powiedzmy 4x14 na jakąś DE scenę? Takie to trochę niemożliwe, żeby nie widzieli się przez aż tyle odcinków. Wiadomo, teraz mamy inną sytuację, poza tym w dotychczasowych odcinkach 4 serii dostaliśmy NAPRAWDĘ dużo. Nawet jeśli w 4x10 i 4x11 nie będzie Delenowych scen twarzą w twarz to i tak może dostaniemy jakąś rozmowę telefoniczną, może Damon będzie o tym rozmawiał z Mattem i Jerem, Elena mówiąca, że jest zakochana w Damonie itd. Nie analizowałam odcinków jak Elena była ze Stefkiem, ale chyba nie było odcinka, w którym by nie mieli scen razem. Jedynie te na początku 3 serii, ale tutaj też były telefony itd.
So, patrząc na to z tej strony, nie będziemy musiały długo czekać na ich ponowne spotkanie. No ale oczywiście mogę się mylić :P

ocenił(a) serial na 7

Dzień dobry :)

Psia_Jucha

Joł.

użytkownik usunięty

Ciekawe czy Ed Sheeran wie, że napisał piosenkę o sire bond.
http://media.tumblr.com/tumblr_m77edu7sbG1qlizwq.gif
Stelenowcy powinni go oświecić:p

użytkownik usunięty

"And I've been feeling everything, from hate to love, from love to lust, from lust to truth, guess that's how I know you" - sire bond jak nic:D

Poważnie? Stelenowcy posunęli się nawet do tego by twierdzić, że to piosenka o sire bond? Haha nie wierzę!
Zacytowany przez Ciebie fragment piosenki jest moim ulubionym! :)

użytkownik usunięty
ailimenna

"Kiss Me song used during Sired Sex (remember they were cockblocked with Stefan/Caroline talking about the Sire Bond..you cannot ignore this..it is not subtle..it is in in your face hint)

Actually when I listened to the song “in context” it really fit the scene nicely..

Think of it from Damon’s perspective as her sire…

“kiss me”
“lie down with me”
“hold me”
“settle down with me”
“you’ll be my lady”

I mean doesn’t this all sound like orders? Like what he wants? It’s not like..we’re so much in love.. i love you because blah blah.. no it’s all about this guy’s perspective and what he wants… do you see it?"

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mabqfwLUVu1qavkujo2_r1_250.gif
Cóż za interpretacja piosenki, szacun.

użytkownik usunięty

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
sikam :DDDDDDDDDDDDDD

użytkownik usunięty

Z pewnością Damon kazał jej robić te wszystkie rzeczy. Nie żeby ona miała w ogóle coś do gadania w tej kwestii.
http://media.tumblr.com/be2730b33546f49fc414d54f6b06a4fb/tumblr_inline_mgms2bWYW C1r8ve2q.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m77edu7sbG1qlizwq.gif

ocenił(a) serial na 6

Heloł :D jak tam Dziewuszki? Są jakieś new spoilers or something?

byledopiatku

Jesteś nareszcie :D Widziałaś? :D http://www.youtube.com/watch?v=_Mr4hs0Rjqs

ocenił(a) serial na 6
Kate123

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA czy ja dobrze słyszę? O.O

byledopiatku

Bardzo dobrze słyszysz :DDDDD

ocenił(a) serial na 6
Kate123

O nie mogę... Czy ktoś w ogóle pamięta co to za twór stelena? Bo ja nigdzie nie mogę z słowniku znaleźć... chyba coś takiego nie istnieje, jak potwór z loch ness or wahtever....:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

byledopiatku

No ja właśnie też nie znam takiego słowa :DDDDDDD
Ech, pięknie Stefkowi powie, po prostu pięknie :DDDDDDD I to dopiero początek :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ocenił(a) serial na 6
Kate123

I mam nadzieję, że Caro również to usłyszy:D po całości... ale jaja, nie myślałam, że będzie aż tak dobrze :D

byledopiatku

Ja wczoraj też byłam w szoku jak to usłyszałam :D Caro na bank usłyszy :D Już się nie mogę doczekać :D

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Już niebawem, ale się me serce raduje... :D Może jakaś delenowa scenka po koniec :D

byledopiatku

Mam nadzieję :)

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Musi być :DDD chociaż to i tak wiele, plus może jeszcze mu powie, że przed przeminą już była zakochana :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

skoro jest takim idiotą i nie słyszał tego, co mówiła ta wiedźma, to faktycznie - niech Elena mu powie.

ocenił(a) serial na 6

Haha może w końcu koleś skuma, bo na razie zachowuję się jak obłąkany :D