PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121920
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 8

O jak dobrze w końcu podjęłyście temat TVD bo czasami zapominam na jakim forum jestem :PPP

Bluszek masz jakieś teorie co do finału? Jak myślisz Elenie uda się wykończyć Kath? Jak pozbędą się tych duchów z 4x22?

użytkownik usunięty
anik756

Nope. Moim zdaniem nie. Po pierwsze, jak na finał byłoby to bardzo przewidywalne, skoro już wiemy że Elena chce ją zabić. Po drugie, Kath to plot device, takich się nie pozbywa, tylko trzyma w razie potrzeby. Ale kto wie, może rzeczywiście ją zabiją. Osobiście wolałabym żeby to zrobili, bo mam serdecznie dość tej dziuni.
Jak się pozbędą to nie wiem, ale uważam, że jeden z nich weźmie cure i się uleczy, dzięki temu zostanie na stałe (a raczej do momentu w którym Dżul/Caroline postanowi go uśmiercić) w serialu. To będzie plot twist na zakończenie odcinka.

ocenił(a) serial na 8

Też mi się wydaje, że nie zabiją Kath, ale kto ich tam wie :) Co do tego, że to jakiś duch weźmie cure to się zgadzam. Niedawno nawet o tym pisałam, wydaje mi się, że po to właśnie Silasowi było cure, żeby dać go swojej ukochanej jak już ją przywróci z zaświatów.

Hej, może Elena będzie myślała, że zabiła Kath a później na koniec odcnika okaże się , że ona żyje? Może ta Q..cośtam jej pomoże tak jak obiecała niby Bonnie, nie zrozumiałam tego do końca, ale ok. Czyli teraz bardziej czujesz, że to duch dostanie cure? Mnie to jakoś do końca nie przekonuje..

ocenił(a) serial na 8
annab93

Aniu, a jak wytłumaczysz, że jeden z duchów zostanie na stałe? Co cudowne zmartwychwstanie? :DDD

użytkownik usunięty
anik756

Właśnie:D

ocenił(a) serial na 8

Jak dla mnie to takie rozwiązanie byłoby najlepsze no i byłoby to jakieś zaskoczenie. Bo jak cure dostanie Damon, albo Stefan to to nie będzie żadną rewelacją bo już mniej więcej od połowy sezonu o tym wszyscy piszą. Ja obstawiam, że cure weźmie albo Jer, albo Kol :) A Ty Bluszek jak myślisz?

użytkownik usunięty
anik756

"Od połowy sezonu" - właśnie. A wtedy Dżul zmieniła zdanie;) So, moim zdaniem możemy wykluczyć Damona na 100 %.

Obstawiam Kola (ze względu na spin - off) albo Riczka.

ocenił(a) serial na 8

No, ale z tego co ja zrozumiałam to ten duch ma zostać w TVD więc Kol chyba odpada. Tak ja chcę Riczka :DDD

RICZEK! W końcu Cult nie odniosło sukcesu i teraz jakoś trzeba Matta znowu wkręcić do TVD :)

anik756

nie wiem dojdzie do jakiejś pomyłki może... albo jak Ci już pisałam Stefan zniknie po drugiej stronie (zamknie przejście), bye :D I wtedy jeden duch będzie mógł zostać na stałe i stanie się człowiekiem.. szczerze, nie mam pojęcia, nastawiłam się, że cure dostanie ktoś z głównej trójki.. chociaż wtedy to nie będzie żadne zaskoczenie, mimo wszystko nie przekonuje mnie ta teoria, że duch bierze cure..

ocenił(a) serial na 8
annab93

Tak i cały sezon kręcił by się wkoło tego jak sprowadzić Stefana? A Stef co by robił w tych zaświatach? Myślisz, że Dżuli odważyłaby się usunąć Stefa chociażby na jeden odcinek bo ja jestem pewna, że nie :D

anik756

pomarzyć można ;p

ocenił(a) serial na 8
annab93

Dlatego ja obstawiam, że ani Damon, ani Stefan, ani Elka nie dostaną cura :D Stef może sobie dostać jakiś ciekawy wątek mi to wisi byle tylko nie wciskali mi na siłę powrotu do Steleny bo się porzygam :/ W 5 sezonie chcę prawdziwego związku dla Deleny bo im się to należy po tym wszystkim co przeszli w tym sezonie :D Byleby tylko Damon nie został człekiem bo to byłby tragiczny wątek :/

annab93

o Stefanie nic nie piszą w zmiankach o 5 sezonie.. może będzie miał jakiś ciekawy wątek, którego nie chcą zdradzić.. a może poprostu zniknie na jakiś czas, pasowałoby mi to :) to jedna z głównych postaci, ale co tam :D

użytkownik usunięty
annab93

Ma to być szokujące, a co jest szokującego w tym, że weźmie je ktoś z trójkąta? Elena jest za bardzo oczywista, Damon był obstawiany od dawna, Stefan nie wniesie żadnego potencjału, poza tym on chciał lekarstwo dla siebie..

Może i tak.. już sama nie wiem.

wait.. a czy nie było spoileru,że to WAMPIR weźmie cure? nie pamiętam, który to był, ale coś kojarzę teraz.. chyba, że to będzie duch, który był wampirem. to chyba ten spoiler w którym było, że to się wydarzy w "final moments".. tam było napisane, również, że cure weźmie wampir, nie znajdę teraz tego :/

użytkownik usunięty
annab93

Nie czytałam takiego spoilera.

Executive producer Julie Plec spilled the news during a recent interview with TVGuide.com, confirming that the cure will "be ingested by a VAMPIRE... This will be one of the finale's final moments."
znalazłam na innej stronie ale brzmi podobnie jak to co czytałam wcześniej

użytkownik usunięty
annab93

To nie wyklucza ducha;P Poza tym od początku było mówione, że cure jest na wampiryzm. Co innego mogliby powiedzieć:D

Nie wyklucza.. ale po sopilerach ja rozumiem to tak, że to kto weźmie cure będzie miało duży wpływ na głównych bohaterów " Most importantly, someone will ingest the cure, but the ramifications will spill into next season. Could that have something to do with the major shakeup of the Damon-Elena-Stefan triangle that’s to come? “...no dobra poddaje się, pożyjemy, zobaczymy.. może będą jeszcze jakieś spoilery przed odcinkiem finałowym.. ale raczej nie będą konkretne..

ocenił(a) serial na 8
annab93

To może być wampir duch :DDD

anik756

już pisałam wcześniej, możliwe, że chodzi o ducha, który był wampirem..

A z tym, że to ma być szokujące, to aż tak bardzo bym się nie sugerowała. Finał 3 sezonu też miał być szokujący. Odcinek piękny, to prawda, ale jedyne co mnie zaskoczyło to wybór Eleny, ale tego można się było spodziewać oglądając odcinek, bo Stefek ją strasznie zmanipulował. Oczywiście mi też się marzy, żeby cure dostał ktoś spoza trójkąta, ale z Julie to nigdy nic nie wiadomo.

użytkownik usunięty
Kate123

Mi się marzy żeby cure wzięła Elena, ale to można wykluczyć na 100 %. Kiedyś napisałam obszerniejszy post na ten temat.

użytkownik usunięty
_Sloneczko_2034

Nie będzie 6 sezonu Castle?

What?

użytkownik usunięty
Kate123

No pytam się, bo na filmjebie nie ma w ogóle dodanego 6 sezonu.

Myślałam, że masz jakieś oficjalne info. Nie no, chyba będzie. Przecież to naprawdę dobry serial :)

ocenił(a) serial na 7
Kate123

też mi się wydaje, że będzie:) przynajmniej takie krążą plotki, ale niestety nie znalazłam oficjalnego potwierdzenia.
Czy to prawda, że odcinki 21 i 22 miały wyjść w odwrotnej kolejności?

lola881

Hej, przepraszam, że się wetnę. Widziałaś ostatni odcinek HoD?

ocenił(a) serial na 7
Exis_26

hej :) niestety nie miałam czasu, ale może za chwilę to nadrobię, bo dzisiaj mam dzień nadrabiania zaległości w serialach :D W każdym razie widziałam końcówkę i wcale mnie nie ucieszyła szczerze mówiąc.

lola881

Powiem Ci tylko, że nie mogłam patrzeć na Zoe, zachowuje się jak 6-letnia dziewczynka. Nie wiem dokąd to zmierza. Ciekawe co Wade odpowie na pytanie Lemon w finałowym odcinku :)

ocenił(a) serial na 7
Exis_26

Zoe od paru odcinków już się tak zachowuje. Dlatego jak słyszę, że ona pasuje do Georga, bo są do siebie podobni i oboje są dojrzali to nie wiem czy się śmiać czy płakać :P
Widziałam promo :P Też jestem ciekawa co odpowie i czy wyjazd Zoe będzie cliffhanger czy jeszcze zdąży wrócić i podjąć jakąś decyzję.
Ale nie nastawiam się na nic dobrego. Zoe przychodzi do Wade'a tylko po jedno i nie chce gadać, to cały czas brzmi jakby miała go i jego uczucia gdzieś. Nie mówiąc już o tym jej wrzasku w promo, oj biedaczka znowu popełniła błąd kiedy George się zdecydował, mimo że jeszcze w ostatnim odcinku zapewniał Tansy o swoich uczuciach? Jak tak będzie to już nic z tego serialu i z zachowań bohaterów nie rozumiem :)

http://tvline.com/2013/04/28/castle-preview-season-5-finale-cliffhanger-season-6 -complicated/

_Sloneczko_2034

CASKETT MNIE ZABIŁ help

Rainn

Rainek :***
Oglądałaś 5x22? :D

Kate123

TAK OMG NOPE
Jestem w rozsypce emocjonalnej, bo nastrój mi się zmieniał co 5 sekund, płacz, śmiech, płacz, śmiech, feeels, strach, płacz, śmiech i tak w kółko.
AAAAA TO BYŁO PRZEPIĘKNE, GENIALNY ODCINEK

Rainn

Ja wczoraj oglądałam i przeżywałam to samo. A końcówkę to oglądałam już chyba z 10 razy :D
Cudowny odcinek. Naprawdę nie spodziewałam się czegoś takiego. SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERWidziałam na tumblrze gifki z ILY, ale nic nie wiedziałam o tych flashbackachSPOILERSPOILERSPOILERCudo. Po prostu cudo.

Kate123

Chyba najpiękniejsze retrospekcje to te po pożegnaniu plus ta melodia po słowach "i just want you" <3 i flashbacki z kissami i ROBERT DUNCAN <3
Aż się zdziwiłam, że będą jeszcze 2 odcinki, bo to byłoby idealny finał.

Rainn

Tak, to były najlepsze retrospekcje. I jeszcze ta melodia <3 I Robert Duncan <333
No niestety, nie ma tak dobrze, żeby finał zakończył się tak pięknie :P Przynajmniej nie w serialach, które oglądam :D

Kate123

A wiesz co to za melodia? Cudowna jest <3
No fakt, nie pomyślałam o tym :D Season finale i happy ending? haha no

Rainn

Niestety nie wiem :(
Właśnie :D Never :D

Kate123

:(
Zazwyczaj moje otp mają bardzo ciężką podróż, ale dostają happy ending na końcu serialu/książki. Wiele moich największych otp skończyło z synem o imieniu James :D Niestety Julie zepsuje moje statystyki :(

Kate123

Oooh przy ily też była melodia Roberta Duncana <3

Rainn

I know :) Przed chwilą jeszcze raz oglądałam ten fragment <3

_Sloneczko_2034

Jestem po 2 odcinkach New Girl :D Prześmieszne były, więc idę oglądac dalej :P

tequila_s

hahaha ciekawe czy ktoś w ogóle tego nie ogląda:D

_Sloneczko_2034

AAAAAAAAAAA, skończyłam 1 sezon New Girl :D