PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121912
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
lola881

Już niedługo :D Dobrze, że nie musimy czekać do czerwca.

tequila_s

Castle spoiler z 6x10, ale nie jest związany z 6x09
http://24.media.tumblr.com/b195bc287acccfda7012b2a698344ec5/tumblr_mwht1yOiBB1qz dceqo1_500.gif
sadfdgfhjgkhgjfhdgsfaf awwwwwwwwwww :D
Foreshadowing? :D

ocenił(a) serial na 7
tequila_s

WoEE jest genialne! Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka.

lola881

To zareklamuj :)

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Hej Kochana :) mówiłam Ci już, tylko Ty mnie tak słuchasz :D bardzo wciągający serial o czarownicach. Mama ukrywala przed córkami, że są czarownicami, dowiadują się w momencie kiedy pojawia się ich ciocia, oczywiście też czarownica, genialna, zabawna i przebojowa postać. Wszystkie mają oczywiście jakieś wyjątkowe moce, poza tym łączy je bardzo ciekawa historia za czym idą świetne retrospekcje :) no i nawet trójkąt miłosny nie jest tak nużący jak to zazwyczaj bywa, bo za wszystkim kryje się jakaś tajemnica i magia :) ale ja się nagadam, a Ty i tak nie zaczniesz :D

lola881

Co to za szantaż emocjonalny? xD "Przez Ciebie" oglądałam OTH i HoD oraz przypomniałam sobie Internat i Statek, a i o Glee się nagadałyśmy i o GG i o PLL, więc nie mów, że nie polegam na Twojej opinii :) A o WoEE chyba jeszcze mi nic nie pisałaś, w ogóle to chyba coś nowego, bo od kilku dosłownie dni widzę to coś w Waszych postach :P a skąd wiesz, może obejrzę? ^^

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Zaraz szantaż :D już ja tam wiem :D próbuje Cię na coś nowego naciągnąć, ale bezskutecznie :) WoEE jest nowe, chociaż pierwsza połowa sezonu dobiega już końca :) A i muszę Ci jeszcze powiedzieć, ze powinnaś wrócić do Ravenswood. Tylko oddziel grubą kreską od pll i naprawdę jest na co popatrzeć, można się nieźle wystraszyć, tylko niestety serial wraca dopiero w styczniu :(

lola881

Ravesnwood? Kurcze, kto by się spodziewał... a ja się przekonałam jednak do TO, jeden odcinek był słabszy, ale się przełamałam i zobaczyłam kolejne dwa! A jak tam Statek? Płynie?

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

TO mi się akurat nie chce :D ale wszystkie moje seriale idą na hiatus, wiec kto wie :) Coś ostatnio stanęłam ze Statkiem. Utknęliśmy na mieliźnie :D

lola881

już się hiatusy zaczynają? szkoda... a widziałaś nowego Castle'a? ja jeszcze nie, ale jestem ciekawa, czy nadal będzie tak wysoki poziom :P

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

No niestety, już naliczylam 4 seriale, które mi znikną w ciągu dwóch tygodni. Nie widziałam, czekam na napisy :) ale podobno był dobry, sama jestem bardzo ciekawa, ale mam na tyle rożnych seriali, że mogę czekać na napisy ;)

lola881

Napisy już są, właśnie odszukałam wersję z tłumaczeniem i chyba zaraz sobie obejrzę :)

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Tam gdzie ja oglądam to nie ma :( to daj później znać jakie wrażenia.

lola881

A, no ja na cho miku znalazłam wczoraj. OMG, odcinek świetny, no i wreszcie się doczekałyśmy "grubszej afery"! Nie spoileruję Ci, ale jak obejrzysz, to musimy pogadać :P

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

A możesz powiedzieć na jakim chi miku znalazlas? Bo ja od wczoraj szukam i nadal nie znalazłam :( a już bym go chciała zobaczyć :D

lola881

Hej :** Przepraszam, że się wtrącę :) Obejrzałam 2 odcinki LU :) Świetne były:) Każdy kolejny odcinek jest coraz lepszy :) Pojawił się Jones :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Hej :* wtrącaj się ile chcesz :) Jones jest naprawdę fajny, a już w zderzeniu z Bugiem to wręcz idealny. Tak mnie wkurzal Bug wtedy ://

lola881

Jones zaczyna mi się podobać :) Fajnie się zachował jak oddał Bugowi ten jego motor :D Bug podobno wyjechał, to już tak na stałe czy będzie się jeszcze pojawiał? Ale Cate mnie wkurzyła;/ Zachowała się nie w porządku;/ Powiedział Lux, że ma iść do Buga i powiedzieć mu prawdę, gdzie była z Jonesesem, że nie podoba jej się jak on ją traktuje itp. A Cate miała powiedzieć Ryanowi, że spała z Bazem i oczywiście tego nie zrobiła;// Zachowała się jak tchórz. Jak długo ona ma zamiar go jeszcze okłamywać? Wiem, że trudno jest wyznać coś takiego, ale skoro narobiła kaszany to niech teraz odpowiada za to :P Chodzi mi też o sam fakt, że Lux powiedziała jak ma postąpić, a sama zrobiła zupełnie inaczej. Nie ładnie :P

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Pojawi się jeszcze, niestety :D Będzie miał nawet lepszy moment, ale...
No tak to jest, łatwiej komuś radzić niż samemu zrobić, wiemy czasem jak powinno się postąpić, ale tchórzymy. Cate to jeszcze długo będzie ukrywać. To który to teraz odcinek oglądasz? Była już wycieczka? :D

lola881

Ehh, a już miałam nadzieję, że zniknął mi z oczu na dobre :D
Dokładnie. Ale im dłużej ona to ukrywa tym gorzej. Zaczyna mi być trochę szkoda Ryana. I to zaprzeczanie Cate i Baze'a że nic nie mają do siebie :D Jak dzieci normalnie :D Na 1x07. Nie, wycieczki jeszcze nie było.

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Nie ma tak dobrze :D
Oj musisz się przygotować na dużo cierpienia jeżeli chodzi o Cate i Nate'a, zresztą pewnie już zauważyłaś, że łatwo nie będzie. To może następny będzie z wycieczką :P

Wiesz jakie teraz gify widziałam, wiesz z kim się spotyka teraz Cece??!! Z Coachem!! tym z odcinka 1x01.

lola881

Szkoda :D
Przygotowałam się już na to psychicznie, bo tego się spodziewałam, że łatwo z nimi nie będzie.
Ale mam nadzieję, że warto będzie pocierpieć:D

What???!!!!

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

To jak jesteś na to przygotowana to dasz rade :D

No poważnie :/ nie oglądam już tego serialu, a wciąż mnie irytuje :D nie wiem po co tak mieszają :/ lubię Coacha, uwielbiam Cece, no ale....NIE! i pomyśleć, że chciałam nadrobić odcinki....:D

lola881

Raczej nie mam wyjścia:P muszę dać radę:)

Dobrze, że nie zaczęłyśmy nadrabiać:D Nie podoba mi się co robią z tym serialem:/ ja też lubię Coacha i Cece ale pomysł z połączeniem ich w parę, to bardzo kiepski pomysł.

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Niestety mają już swoją grupę fanów, chyba możemy już przyznać, że Schmece nie wróci. A dowiedziałam się, że Elizabeth już nie ma. No, ale co z tego jak teraz jeszcze bardziej namieszali.

lola881

no tak:/ na to wygląda, że już Schmece nie wróci, czyli ja oficjalnie już nie oglądam NG:( bo jakąś wielką fanką Ness nie jestem. namieszali i to ostro...

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No ja właśnie też nie na tyle, żeby dla nich oglądać serial. Dla Schmece bym oglądała :P no, ale cóż... :)
Masz dzisiaj wolne? :)

lola881

dokładnie tak:)
tak dzisiaj mam wolne:D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

i jak mija wolny dzień?:)

lola881

Pełen wrażeń :) Chrześnik do mnie przyjechał :) Ale coś nie bardzo był w humorze, pewnie przez tą okropną pogodę. Chociaż na początku jak przyjechał to było ok, ale później stracił humor;/ I marudził i płakał :( Dopiero jak poszedł na dwór to się uspokoił. I później już było dobrze :) A on nie jest taki, zawsze uśmiechnięty i zadowolony :) Dziś mu ewidentnie coś nie pasowało.
A jak Twój dzień? :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Oj nie dziwię mu sie :D też jestem marudna przy takiej pogodzie :D w ogóle nie lubię jesieni :/ jeszcze ten okres kiedy świeci piękne słońce, przy którym polyskują kolorowe liście to tak, ale kiedy już nie ma liści, a za oknem cały dzień jest tak ciemno, jakby był już wieczór, nie znoszę. Ja dzisiaj spędziłam trochę czasu na poszukiwaniu prezentu do nowego mieszkania dla kuzynki, a tak to nic ciekawego :) a teraz sobie obejrzałam dwa odcinki El Barco :)

lola881

Hej kochana :***
Obejrzałam 2 kolejne odcinki LU :D Wycieczki nadal nie było :P Ale za to Ryan dowiedział się prawdy. Szkoda mi go serio :(

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Hej :* tak, też mi było szkoda Ryana, jest w porządku, a Cate sama nie wie czego chce i robi mu wodę z mózgu.

lola881

Dokładnie. W ogóle sama sytuacje w jakiej Ryan się dowiedział:( No Cate zaczyna mnie trochę wkurzać ;/ Jones jest uroczy :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Cate ma metlik w głowie, ale Baze nie ułatwia :D Taak, Jones jest kochany i wyrozumialy:P to już jesteś blisko finału :)

lola881

no niby tak, ale wiesz...:D Baze mnie rozwala :D Na 1x09 jestem :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

A co sądzisz o tacie od Nate'a? Nasz kochany Bug sie pojawił znowu? :D

lola881

Chodzi Ci o ojca Baze'a? Czy jak mi się podoba Nate'a jako ojciec? Nie, jeszcze Bug nie wrócił :P

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No tak, o ojca Baze'a. Wkurzal mnie strasznie :/

lola881

Ok :) Bo tak to napisałaś, że wątpiłam :D Tak, ojciec Baze'a irytujący okropnie;/ Dobrze, że go rzadko pokazywali. Przynajmniej jak do tej pory.

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No niestety jeszcze trochę namiesza :/ strasznie podkopuje pewność siebie Nate'a.

lola881

Aha;/ Ale w serialu musi być ktoś do nie lubienia :D Bo jak tak owej postaci nie ma, to mi się jakoś dziwnie ogląda :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Zawsze musi być ktoś kto namiesza :D bo o czym byłby serial :D kogo jeszcze lubisz/nie lubisz? :)

lola881

Właśnie :) Lubie wszystkich w sumie, tylko Cate i Lux mnie czasami wkurzają trochę :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

A to normalne, też tak miałam, że mnie momentami denerwowały, ale i tak je lubiłam :D moja logika ;P

lola881

Właśnie ja też je lubię, chociaż mnie denerwują :D Jesteśmy inne :D

lola881

Moje co tygodniwe pytanie :D Widziałaś już tbbt? :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Jeszcze nie :D to ja tez zapytam tak jak zwykle, a Ty?:D:D

lola881

Tak, już widziałam :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

lepszy niż poprzedni?;D