Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Serial coraz gorszy?

ocenił(a) serial na 10

Jak oglądałam 13 odcinek jakoś mało mi się podobał, wszystkie odcinki pokolej wydają mi jakieś 'dziwne' . Nie są złe, fajna się akcja dzieje, tematyka o wampirach więc super, ale nie jest już jak było na początku.
Damon pokazał jaką jest ciepłą kluchą. ( gdyby był prawdziwym mężczyzną to tak ) ale jest wampirem, brakuję mi u niego tej porywczośći, tego że dla każdego jest wredny i mógłby teraz zabić. Pamiętacie 1 sezon pierwsze odcinki wtedy to był fajny, choć nam się już nie podoba bo stare odcinki, to warto sobie przypomnieć, jak wtedy szaleliśmy za nim. W książce i w filmie moim zdaniem miał być tym starszym, silniejszym bratem. Lubię go za to że szybko podejmie decyzję, zjeść, zostawić czy zniszczyć.
Stefan i Elena są ok. Dobrze się zachowują.
Za dużo wszystkiego nagle wkroczyła jakaś Caroline, tu Tyler jest wilkołakiem,Matt skacze za wampirzycą a w Mystic Fall przyszło stado wilkołaków. Nienawidzę Jules !! Ble.
W 2 sezonie odcinki 1, 2 to były odcinki związane z Klausem. Były fajne , a teraz nie dziwię się że ponad 2 tyś ludzi nie oglądało ostatnich odcinków w Ameryce.

Jeszcze jedno co mnie chyba najbardziej wkurza: fryzura Iana, nie mogę się na nią patrzeć, w sezonie 1 miał świetną fryzurę , taką z grzywką.
Choć uważam że psuję się serial, i tak go kocham i będe oglądać zawsze, choć jak nie będzie już po mojej myśli : )

użytkownik usunięty
alien_2

Fajnie, że mają pokazywać jak Damon myje naczynia;) Nie pokazują nawet tego w domu Eleny. Może mają pokojówkę tylko nie jest pokazywana bo po co? Telezakupy Mango to są żeby odkurzacze pokazywać?;)
Ja myślę, że jakbym żyła dajmy na to z 200 lat i wciąż była młoda i silna to bym była w stanie zarobić tyle żeby sobie odpuścić na trochę żywota ;]
Zwłaszcza, że żarcia bym kupować nie musiała;d Albo jest inna opcja: o ile uczciwy,drogi Stefanek nigdy by nie oszukał śmiertelnika tak Damon będąc bad boyem mógł użyć swojego wampirzego daru , zahipnotyzować kogo trzeba i zgarnąć kaskę:P

Może należy spytać czy wampiry chodzą za potrzebą do łazienki bo nigdy ich w WC nie pokazują;] No i skąd u licha mieliby na papier ?;]

użytkownik usunięty

Tak scena w wannie była chyba najbardziej zapamiętaną przeze mnie ;D
A co do korzystania z toalety.... hymm... dobre pytanie.

ocenił(a) serial na 8

"czy damon czaruje kierowników banków na kredyty? "

Lexi czarowała barmana, żeby dawał jej drinki za darmo, więc całkiem możliwe :D

Kandara

a co do łazienki to chodzą- kiedy zmienili Vicky mówiła że lata co chwilę do łazienki i dlaczego, przecież powinna byc martwa to jej wytlumaczyli ze im dzialają normalnie te czynnosci, tak samo jak Damon w Atlancie jadł hamburgera i Elena pytała. Nie oczekuję sensownych odpowiedzi, to takie tylko luźne refleksje:D