Nie rozumiem tej mody na wampiry, durnej fabuły dla głupich c ip podniecających jakie to
z
Somerhaldera ciacho i wogóle sweet wampciooo. 9 miejsce w rankingu to jakaś parodia.
P.S komentarze typu nikt nie karze ci oglądać nie będą brane pod uwagę.
Ten serial jest na podstawie książek o tym samy tytule, które ukazały się w 1992 roku. Wychodzi na to, że Zmierz jest bardzo podobny do Pamiętników a nie Pamiętniki do Zmierzchu.
nie wiem ile masz lat, ale sądząc po doborze Twoich ulubionych filmow wyrosłeś juz z wieku nastoletniego (jeżeli się mylę to z góry przepraszam). kazdy lubi cos innego - nie mozesz wymagac od nastolatkow aby zachwycaly się "Ojcem chrzestnym" czy twórczością Davida Lyncha bo to po prostu nie ten wiek i nie te zainteresowania (oczywiscie są wyjątki od reguły ale generalnie tak jest). serial i książki są dla nastolatkow i nastolatkom się podobają (oczywiscie nie wszystkim i nie tylko nastolatkom - ja mam juz troche wiecej lat a pamiętniki oglądam bo mi sie zwyczajnie podoba fabuła:). i nie ma co pokazywac światu swojej elokwencji stwierdzeniem ze jest to dla "glupich cip", bo wiele to do dyskusji akurat nie wnosi.
Amyz, powiem jedno: Ostro, siostro! xD Skoro mowa o "Ojcu chrzestnym" to gorszego filmu nie wiedziałam :D
Ech, mit wampirzy fascynuje ludzi od wielu lat. Już wiek wstecz Stoker się o to postarał;)
Ta moda więc nie jest już taka nowaXD
Więc nie wiem, co Cię tak dziwi wielce.
Zgadzam się z amyz.
Zdaję sobie doskonale sprawę z tego, że serial nie jest jakimś dziełem sztuki. Po prostu - ma być formą rozrywki i to zapewne dla młodszej części widowni, nastolatków (a raczej nastolatek). Wiesz, równie dobrze mógłbyś chłopie napisać, że 'Shrek' jest beznadziejnym filmem animowanym dla niedorozwiniętych i niekochanych gówniarzy.
Nie musisz tego rozumieć... a jak nie rozumiesz, to może lepiej to olej? :) Nie będzie problemu.
No i następna osoba obrażająca fanów. Czemu wnioskujesz, że każdy kto to ogląda to jakiś totalny przygleb, który całymi dniami łazi myśląc tylko o swym ukochanym ciasteczku z PW <333 i nie ma innych zajęć.
Ciekawe co Ty oglądałeś będąc młody? (jeśli w ogóle coś oglądałeś) Raczej mało prawdopodobne, że jakichś wielkich mistrzów kina...
Jej, nie lubię ludzi, którzy oceniają ludzi nie znając ich i wywyższają się, bo myślą, że mają prawo, skoro posiadają lepszy smak. To przykre. Nie ocenia się ludzi po pozorach. Ważne jest, jakim jest się człowiekiem, a nie co się lubi - bo de gustibus non est disputandum.
dzięki za poparcie i oczywiście popieram Twoją wypowiedź w całej rozciągłości :))
bo to co widać na tym forum, te majty ociekające kisielem.. ekhm.. wibratora wam trza :>
Pewnie i takie są . Ale ja do nich nie należę i jestem jednak zafascynowany tym serialem ( oglądam z napisami ) .A co do założyciela tematu , to już nie jest moda tylko po prostu jeden z podgatunków seriali fantasy .
Co nie znaczy, że ja podniecam się na forum filmweba Damonkiem czy Stefankiem...
Takie rzeczy zachowuję jak już dla siebie.
Więc proszę, by nikt nie kategoryzował, nie oceniał innych z góry, ani im nie ubliżał.
Może nie uogólniaj z łaski swej bo ja nigdy nie podniecałam się "sexi Dejmonkiem". Owszem, przyznaję, jest przystojny, ale nie sikam w gacie za każdym razem jak go widzę więc odpuść sobie.
ogół -> większość, a jaka jest większość... doskonale to widać :] jeżeli moja wypowiedź ciebie zabolała to chyba jednak czujesz że należysz do tej niechlubnej większości ;)
nie pojmuję cię. z tego co zrozumiałam to uważasz to za kicz dla nastolatek a wypowiadasz się w większości dyskusji
w raptem pięciu tematach, tam gdzie się już wypowiadałam - jeśli już
a co, krytykować nie wolno? :)
a zasady forum nie śmiecić rozumiesz? czy to też Ci ciężko ogarnąć? masz masę podobnych tematów, idź się tam wyżyj skoro już tak musisz się pochwalić łaciną, taka mała dygresja na przyszłość
Tu nie ma czego rozumieć, każde pokolenie ma swoją modę, a z mody na wampiry będą się niedługo wszyscy śmiali, tak jak śmiali się z mody na boysbandy, a wcześniej z filmów z typu Miłość w Rytmie Rap.
Takie seriale są dla dorastającej młodzieży, dziewczyn wieszających plakaty z Bravoi Girl. To się tak zmienia co parę lat.
mogę się zgodzić w kwestii mody, bo na pewno coś w tym jest, ale nie wrzucaj wszystkich ludzi do jednego worka! tak się składa, że mam 25 lat i jestem serialem póki co zachwycona, podobnie jak innymi z resztą, każdy serial ma swój klimat i czasami potrzeba różnej mieszanki emocji, faktycznie nie ma tu czego rozumieć - jedni to czują inni nie i tyle, nie marnujcie czasu na coś co i tak Was nie obchodzi
dziołchy w mojej pracy to okazy trzydziestoletnie i są zachwycone i tym serialem i Zmierzchem, ale to wynika z braku emocjonalnej więzi z partnerem oraz tęsknotą za jakimś romansem... taka smutna prawda.
Osobiście radzę te pseudopsychologiczne farmazony zachować dla siebie. Takie filmy to przede wszystkim rozrywka i nie polecam doszukiwania się któregoś z kolei dna. W tej modzie też coś jest, ale jednocześnie gusta są różne i nie ma o co kruszyć kopii. Dla mnie serial jest niezły. Przeczytałam książki, oglądam. Jednocześnie wielkim zaskoczeniem było dla mnie odkrycie, że pani Meyer od Zmierzchu czerpała pomysły z książek Smith garściami. Serial znacznie się rózni od książkowego odpowiednika, ale to nie bije po oczach. Mnie wciągnął.
co Ty gadasz kobieto, to tak jakbyś miała się doszukiwać dlaczego jedni są realistami inni nie, to że ktoś lubi romantyczne klimaty wynika raczej z usposobienia, tego już nie zmienisz nawet z tysiącem romansów na karku, to tak jak szufladkowanie płci męskiej, że na pewno się serial nie spodoba bo faceci patrzą inaczej, tak mają zakodowane i już, bzdury totalne, jak ktoś nie czuje Blade'a to znaczy że wymordował już pół miasta i zaspokoił swoje potrzeby? to już Twój kolejny post w którym bawisz się w psychologa, może zacznij na tym zarabiać to chociaż coś z tego będziesz miała, bo póki co robisz z siebie pośmiewisko...
nie bawię się w psychologa tylko opisuję jak jest, bo trzeba być mało rozgarniętym i ślepym by pewnych rzeczy nie dostrzegać.
a emocjonowanie się wampirami chodzącymi do liceum nie jest przejawem jakiejś większej potrzeby? nie jest formą zaspokajania pewnej rozrywki? ;)
trochę luzu w majtach :)
"trzeba być mało rozgarniętym i ślepym by pewnych rzeczy nie dostrzegać." dokładnie, to po co zamiast przyjąć, że jedni będą się czymś fascynować inni nie włazisz ludziom za przeproszeniem do łóżka? to tak jak z muzyką ktoś będzie miał 50 lat i dalej będzie kochał rocka bez względu na to co wypada, tego nie zmienisz ani nie wytłumaczysz nadmiarem popu, którego ta osoba też może od czasu do czasu posłuchać. Jest potrzeba na rozrywkę i to od seriali dostajesz, a Ty szukasz tu nie wiem czego, jest tysiąc innych seriali którymi pomimo wątków miłosnych nie jestem zachwycona, tu odpowiada mi klimat i już, a nie żaden brak więzi emocjonalnej o której nie możesz mieć zielonego pojęcia, bo nie pamiętam żebym z Tobą jakiś związek tworzyła... a całą resztę masz w poprzednim poście, którego jak widzę dalej nie chcesz zrozumieć
najgorsze w takich osobach jak diana6echo jest to, ze wychodzą z założenia, że jak ktos lubi cos lekkiego i przyjemnego to znaczy ze jest nierozgarnięty/glupi/niedowartosciowany/brakuje mu sexu/chlopa/albo baby/wibratora. Lubisz Zmierzch - nie gadam z tobą bo jestes glupia i na pewno masz jakis problem ze sobą, ogladasz Kubricka - jaaa ale jestes zajebista zostań moją psiapsułą. żalosne
ale ja nie mam nic przeciwko temu. czy piszę, że to źle? absolutnie nie. czytaj ze zrozumieniem i nie nad-interpretuj bo tylko mnie rozśmieszasz :)
a Twoje zachwycanie sie tematyka kosmiczną w filmach sf nie jest przejawem jakiejs wiekszej potrzeby? a moze problemów psychicznych? osądzasz ludzi od czci i wiary za ogladanie serialu o wampirach a sama tez bujasz w obłokach fantazjii :P
ja nikogo nie odsądzam od czci i wiary, ale jak widać wy jesteś nadwrażliwe i przewrażliwione czymkolwiek co człowiek napisze ;)
ja przepraszam, ale wygląda na to że również oglądasz każdy odcinek tego jakże dennego i beznadziejnego serialu. więc cała reszta oglądających ten serial ludzi to niedorozwoje które pocieszają się po stratach miłosnych, a ty jesteś w porząsiu. tak to odebrałam
Jaki każdy, trzy ;) I podczas gdy my, całe napalone i podniecone będziemy zachwycać się nowym odcinkiem drugiego sezonu, ona będzie nam się żalić jaki to denny czwarty odcinek leciał na TVN;)
Ależ mam majty w kisielu na myśl o Damonie pod prysznicem... chyba trzeba mi wibratora.
Vinrael ja też oglądam wampiry, też jestem ci pą ? :P
p.s
nie podniecam się damonami hehe