Zastanawia mnie skad Pearl mogla wiedziec gdzie lezy MIchael , przeciez ona byla praktycznie 150 lat w grobowcu ( jakos okolo 186x do 2008) a Michael w 1920 chodzil po ziemi wiec wydaje sie troche nielogiczne ze Pearl , ktora byla w grobowcu wiedziala gdzie go pochowano
oczywiscie mozna sobie tlumaczyc ze przez te pare tygodni po wyjsciu ktos ja poinformowal ( ale wtedy skad wiedzialaby to Katrine? skoro raczej nie mieli okazji sie kontaktowac) ale imo to malo prawdopodobne , gdyz zwyczajnie za szybko zginela
mozliwe , ze cos przeoczylem wiec prosilbym o wyjasnienie jesli sie myle
a pomijajac ten maly blad , odcinek bardzo dobry , fakt opieranie sie zauroczeniu przez Stefana troche niepotrzebne ( na mnie to nie zrobilo wielkiego wrazenia plus no to w koncu pierwotny wiec nie powinno tak latwo Stefanowi pojsc ,duzo starsze wampiry jak Katrine nie mogly sobie poradzic a Stefan w imie milosci podolal) i po trochu liczylem na powrot zlego Damona ale ogolnie wrazenia pozytywne
na koniec mam tylko nadzieje , ze jednak Michael nie podoła Klausowi i jego armii hybryd bo obecnie to Klaus jest najjasniejsza postacie serialu i szkoda byloby go stracic
Było powiedziane tylko, że Pearl powiedziała Annie o Michaelu. To już Anna (która nie była w grobowcu) dowiedziała się gdzie go pochowano i kiedy.
A mnie zastanawia dlaczego nie poszukałeś podobnego tematu, wtedy na pewno wpadłbyś na to : http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Pytania+dotycz%C4%85ce+serialu+cz.+2,1629277
A mnie zastanawia,dlaczego od razu trzeba tak bezpardonowo napadać..przecież jak na wierzchu jest offtop,SBM i głosowanie na scenkęto nie dziwota,że ludziom nie chce się szukać.Ja ich nie usprawiedliwiam,tylko zauważam,że lepiej wyjaśnić,a temat spadnie w dół.I po krzyku.
I tu nie masz racji, bo ja absolutnie na nikogo nie napadłam. Podałam link i zapytałam czemu nie poszukał. Zrobiłam to jak najbardziej przyzwoicie. Niech ten temat spadnie.
Twoja wypowiedź,z całym szacunkiem,jest napisana tonem pełnym wyrzutu.Nie zdziw się później,jak ktoś Ci zarzuci,że jesteś taka i owaka bo zwyczajnie nie możesz komuś odpowiedzieć na pytanie.A takie sytuacje tu miały miejsce.Temat niech nie spada na razie,bo jego autor zapewne jeszcze nie przeczytał odpowiedzi.