Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Uwaga - jak nie chcesz wiedzieć, nie czytaj!

1. Rose przeżyje i będzie współpracowała ze Stefanem i Damonem
2. Klaus pojawi się w odcinku 2.16 - jest przystojnym, szarmanckim 1000letnim wampirem
3. Klaus porwie Jennę.
4. Jedna z głównych postaci wkrótce umrze i już nie wróci.
5. Angel to nowa żeńska postać w Mystic Falls, która wda się we flirt z Damoenm.
6. Tyler będzie próbował pocałować Caroline, jednak fakt, że ta go okłamała, utrudni ich relacje.
7. Jules pozostanie w Mystic Falls na dłużej.

Jak ktoś ma jakieś inne, niech je poda tutaj.

ocenił(a) serial na 6
Binula

Ciekawe kto umrze?:(

Binula

Czyżby to Jenna miała na stałe odejść z serialu? Może zbytnio mi na niej nie zależy, ale grono ludzi w TVD staje się coraz mniejsze, a do MF przyjeżdżają kolejne istoty o mocach nadprzyrodzonych... W dodatku Alaric, Elena i inni będą załamani, jeśli to naprawdę Jenna umrze. Jej, kolejna żeńska postać wdająca się w flirt z Damonem? xD Ciekawa jestem reakcji Tylera na wieść, że Caroline go okłamała. Mam nadzieję, że relacje między nimi diametralnie się nie zmienią - Tyler może być na nią przez jakiś (najlepiej krótki) czas zły, ale później muszą być razem...

ocenił(a) serial na 8
Neff

Popieram twoje zdanie na temat Tylera i Caroline ;p jak to moja kuzynka powiedziała cheerleaderka z mięśniakiem grającym w football zawsze się dogadają ;p

ocenił(a) serial na 8
Banaszek

Co do kłamstwa Caroline... Czy to może chodzi o inne wampiry? Jeśli chodzi o to, że zataiła przed nim fakt ich istnienia, to pewnie szybko jej wybaczy. A jeśli jednak dowie się, że Barbie Vamp ;P wiedziała cały czas o tym, co się stało z Masonem, to raczej długo będzie na nią wściekły. Szkoda by było, bo świetnie do siebie pasują :)
Do ostatecznego odejścia z VD typuję Jennę albo Matta. Choć wydaje mi się, że usuną tego drugiego, bo teraz nie ma z niego żadnego pożytku. Lubiłam go w zeszłym sezonie, bo był takim słodziakiem ;) Jednak wkurzało mnie jego zachowanie w stosunku do Caroline. Teraz zdecydowanie polubiłam Tylera :)

Binula

ja mam! ;) podobno Jonathan zyje i wróci do Mystic Falls,żeby chronić Elene przed Klausem:)

julcia100

Jezu.. już by zaprzestali zabijania 'naszych' :D a może po prostu to Kat zostanie usunięta? Bo jednak w 2 sezonie jest dość ważną postacią..
Porwie Jennę? Eh,... miałam nadzieję, że to spotka Bonnie :D tak by miała szansę się wykazać i nie wiem, w końcu kogoś innego trzeba ratować a nie tylko Elenę. Jules...hmm no no :D tu coś może się kręcić :D:D Ale i tak jestem Jeremy Team ;D oby tylko jego nie zabili... jakoś tak..dwie jego dziewczyny już umarły, rodzice to samo....jakoś tak dziwnie wokół niego to wszystko krąży.
Mam nadzieję, że na Klausa wybiorą jakiegoś przystojnego faceta :d Nie to, że tylko dlatego oglądam serial, ale od zawsze złe charaktery kojarzyły mi się z mrocznymi przystojniakami, których wzrok potrafił zabić i rozkochać jednocześnie :D
Ale pamiętajmy, że nie wszystkie spojlery są prawdziwe... pamiętacie, że przed 2 sezonem były spojlery jakoby Matt i Stefan mieli zacieśniać przyjaźń i co? Matta praktycznie nie ma ! Albo, że jakaś wiedźma i jakiś wilkołak się zaprzyjaźnią i powstało grono fanów Bonnie-Tyler. I co? To Caroline bd kręcić z Tylerem.. Także spokojnie :D

ocenił(a) serial na 9
kotek917

No ciekawe kto zginie? Jenna? Skoro to ja porwie Klaus?

Ej a w ogole co to ma byc? Klaus ma tylko 1000 lat? Przeciez on jest jednym z pierwszych, a wampiry są na Ziemi odkad tylko byli ludzie...
W ksiazce Klaus, zapytany o wiek, powiedzial ze pierwsze jego wspomnienia siegaja Epoki Brązu... A tu tylko 1000 lat, no bez kitu ;/

ocenił(a) serial na 10
kotek917

Super ze Rose przeżyjje bo ją polubilam;)

użytkownik usunięty
julcia100

To akurat jest potwierdzone, także jak najbardziej;]

użytkownik usunięty
Binula

Poproszę źródło;)

co do pojawienia Klausa:
Jim Halterman: Czy wiemy kiedy Klaus pojawi się w serialu?
Julie Plec: Nie, nie. Zagadka na temat momentu gdy go poznamy nie przeminie. Wydaje mi się, że na stronach castingowych został podany konkretny odcinek, ale to tylko z powodów proceduralnych. Nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością.
http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/721-julie-plec-o-by-the-light-of-the-moo n

użytkownik usunięty
Dodo140

Nie musisz podawać mi źródeł z tej strony bo jestem z nią na bieżąco, czytam wszystkie OFICJALNE spoilery i nie pamiętam aby była taka informacja jak np. to, że Klaus pojawi się w 16 odcinku (nie zostało to oficjalnie powiedziane) ani że porwie Jenne (skądżesz taki pomysł??). Tak samo nic nie wiemy o Rose, bo to że pojawiła się na stronie castingowej do przyszłego odcinka cała i zdrowa nie znaczy, że tak się stanie, te teksty mało mają wspólnego z rzeczywistym odcinkiem.
Także myślę, że spoilery powinny być potwierdzone źródłem, więc poproszę;]

Ja typuję, że zginie Matt. Właściwie nie ma dla niego już miejsca w tym serialu, chyba że zrobią z C/T/M trójkąt.
Zauważył ktoś, że Matt w ostatnim odcinku występuję jakieś 5 sekund jak Jules się go pyta czy zna Tylera?
Rose pomoże Damonowi i Stefanowi odnaleźć jakiegoś wampira, który posiada ogromną wiedzę na temat wszystkich wampirów. W zamian za tą wiedzę zaproponują mu pierścień, za pomocą którego będzie mógł poruszać się za dnia.
Klaus porwie Jennę (którą będzie się żywił), aby zmusić Alarica do współpracy.

użytkownik usunięty
Binula

Ponawiam swoją prośbę: proszę o żródło w sprawie Klausa/Jenny/Alarica.
I powtarzam: to co jest napisane na stronach castingowych dla nowych postaci to zazwyczaj przerobione teksty starych wypowiedzi i nie pojawiają się naprawdę.

ocenił(a) serial na 6

Trochę odbierasz nam przyjemność lekkiej ekscytacji/zawodu.
Wiadomo, że połowa spojlerów to totalna ściema, ale tak jest. Jak lubisz Rose to chociaż trochę będziesz się cieszyć, że przeżyje, a jak nie lubisz Jen to będziesz Happy, że ją porwali :)

użytkownik usunięty
Relia

Serio zawód to przyjemność?;) Przy odcinku 11 dużo osób narzekało, że byli rozczarowani tym co pokazano im w zwiastunie.
Rose jest mi obojętna, Jenne lubię więc mi to nie odpowiada, ale wolę ekscytować się prawdziwymi informacjami.
Nie mówię na 100 % że Binula NIE ma racji, poprosiłam o źródło grzecznie bo chcę się przekonać czy jestem w błędzie. Może któryś z aktorów wyjawił te spoilery a ja nie zwróciłam uwagi? Tak więc chętnie się dowiem.

Spoilery od producentów nie są totalną ściemą, chyba że zmienią zdanie.
Ale na obecną chwilę wiem od nich że:
Wciąż wybierają aktora do roli Klausa, ale nie wiedzą jeszcze kiedy się pojawi (słyszałam też wersję że możliwe, że pojawi się w 16 odcinku ale nie pamiętam skąd)
Chcieliby utrzymać Jennę i Matta w nieświadomości ile się da, ale jeśli zajdzie taka potrzeba, uświadomią ich.

Skoro tak grzecznie prosisz, oto strona:
http://www.myfanbase.de/index.php?mid=3166

Ta strona jest jak najbardziej sprawdzona, korzystam z niej jeszcze bodajże z czasów Buffy.

użytkownik usunięty
Binula

Och dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź...
Masz nade mną przewagę gdyż nie uczę się niemieckiego, ale wierzę ci, że prawidłowo je przetłumaczyłaś ^^

Binula

Łaa, nie tylko ja znam Buffy? ^^

lilinette

Ja jestem z tej grupy wiekowej ok. 10 lat starszej od reszty tego forum (tak typuję:-), więc Buffy oglądałam regularnie po odcinku na tydzień od 1997 do 2003:-) Wtedy jeszcze nie ściągało się wszystkiego masowo na torrentach i takie seriale zapadały na wiele lat w pamięć. Buffy już dawno nie leci, jednak miłość do tematyki związanej z wampirami pozostała:-)

Binula

@ Binula

Jest nas więcej niż Ci się wydaje. W sensie 25+. ;)
Do dziś pamiętam, jak z wypiekami oglądałam pilotażowy odcinek Buffy w TV.
A następnego dnia miałam klasówkę z matematyki (I klasa LO).

Jak ja się kochałam w Angelu. :D

sorry za off topic.

Claudette_2

ja tez jestem 25 + :) buffy to moje pierwsze doświadczenie z wampirami przynajmniej na małym ekranie angel mi sie podobał na początku później był spike do tej pory nie obejrzałam 3 ostatnich serii i nie mam gdzie ich obejrzeć wiem wprawdzie jak się serial skończył ale chciałam bym obejrzeć na żywo sama obejrzeć

kat8

Kat8, przy odrobinie samozaparcia wszystkie sezony Buffy można znaleźć na torrentach.
P.S. Ja też 25+ :D

ocenił(a) serial na 6
Binula

1. No nie, tylko nie to;) ZABIĆ MI JĄ!
2. Mam duże nadzieje związane z tą postacią - oby nawywijał.
3. Ale suchar...
4. Stawiam na Jera, Matta lub Jennę.
5. Oby była fajna, interesującą babką, taką na którą Damoniasty zasługuje;)
6. Szlag mnie trafi, jak nic nie wyjdzie z tego związku.
7. No i dobrze.
PS. kat8 na byle którym portalu z serialami online możesz se Buffy oblukać. Polecam gorąco, abyś dokończyła oglądanie, uwielbiam cały serial, a 3 serie ostatnie wymiatają.. Spuffy best;)

WhiteDemon

dzięki za info buffy wiem ze odcinki są ale teraz nie mam czasu na oglądanie zresztą jak znam zakończenie to już nie jest tak fajnie jak kiedyś jak byłam młoda ( brzmi to jakbym miała 90 lat:)) teraz wciągnęłam się w pamiętniki wcześniej oglądałam czysta krew ale jakoś mi nie przypadło do gustu u mnie tak falami oglądam serial oglądam do oporu póki mnie nie zacznie nudzić jak się tak stanie znajduje sobie nowe obiekt zainteresowań na szczęście internet daje dużo możliwości :)))

kat8

Nie wiem dlaczego ale wydaje mi się że uśmierconą postacią będzie Matt. Co raz mniej go w serialu i nie mają jak go "podczepić" do innych wątków.

użytkownik usunięty
Binula

Fragment wywiadu z Sarą Canning z 9 grudnia, tłumaczenie z www.vampirediaries.pl

- Istnieje jakaś szansa, że Jenna uzyska magisterium?
- Sama chciałabym wiedzieć. Niewiele wiem o tym co się wydarzy. Żyję w nieświadomości jak Jenna. Ale to byłoby super. Mieć wielką ceremonie wręczania dyplomów... niezłą imprezę! Nie wiem. Ona ciężko pracuje nad swoją pracą magisterską więc zobaczymy.

Czyli albo Sara Canning wciska nam kit, albo rzeczywiście nie wie nic o tym, że ma zostać porwana w serialu ;] Chyba że scenarzyści wpadli na to po wywiadzie.

Z wywiadów wynika jeszcze, że:

- między Bonnie a Jeremym wydarzy się coś więcej, dojdzie do czegoś "ekscytującego"
- w związku Jenny i Alaricka może się nieukładać
- na Delenę poczekamy sobie jeszcze baaaardzo długo, tak przynajmniej wywnioskowałam z tego co powiedziała Julie:/ Nic nowego.

To Jenna w serialu robi magisterkę? Ta postać jest tak pominięta, że nawet się nie zorientowałam. Bardzo lubię tę aktorkę po jej roli w "w biały dzień", więc trochę żałuję, że traktują ją tak po macoszemu.
Dzisiaj na podanej przeze mnie stronie pojawił się nowy spojler: Matt będzie w następnych odcinkach powiązany w storyline Caroline/Tyler, więc będzie zdecydowanie więcej występował niż dotychczas w 2. sezonie.
Co do Buffy(do kat8) : Jeżeli nie widziałaś ostatnich 3 sezonów, to myślę, że powinnaś to sobie podarować. Prawdziwa Buffy skończyła się praktycznie tak jak ta poszła do college'u. W tym momencie serial opuściła połowa głównych postaci (Angel, Cordelia, Wesley, Oz - przy czy on w trakcie 4. sezonu) i serial poszedł w bardziej ponurą stronę. Ja osobiście uwielbiam sezon 2. Sezon 7 to totalna klapa, która nie powinna była powstać.

Binula

na czas obecny nie mam czasu oglądać buffy kiedyś próbowała obejrzeć odcinki których nie widziałam ale straciły urok i magie pamiętam ze najbardziej podobały mi się 2 pierwsze sezony

co do pamiętników matt może zginać niewnosi nic do akcji jenna tez mam nadzieje ze carol da szanse talerowi widać ze dziewczyna się zmieniła myśli o innych tyler nie miał żadnej fajnej dziewczyny czuje ze kath jeszcze namiesza nie milalbym nic przeciwko jak dla mnie ellenaj jest zbyt ułożona i nudna

ocenił(a) serial na 10
kat8

Ja jestem prawie pewna ze umrze Alaric :).Gdzies to czytalam i to juz nie raz.Pisalo ze jego magiczny pierscien go nie ozywi :/

Tysia_20

Nie spotkałam się jeszcze z podobną informacją, ale... nie mogą uśmiercić Alarica! :( Właściwie byłoby to dla serialu dość niekorzystne. Przecież facet jest wtajemniczony w wampiry i te wszystkie sprawy, więc dlaczego miałby teraz zginąć? Uwielbiam akcje z nim i Damonem... No i ogólnie Alaric jest dość ciekawą postacią, choć przyznam, że ostatnio mało kiedy pojawiał się w TVD. Mam nadzieję, że były to fałszywe informacje, tylko jakieś założenia, a nie potwierdzone przez producentów wiadomości...

ocenił(a) serial na 10
Neff

Oczywiście, że fałszywe! Jakoś nie wydaje mi się, żeby szybko zniknął z TVD, skoro już raz go uśmiercili. Po prostu nie mogą tego zrobić :P

użytkownik usunięty
Tysia_20

Nie chcę być znów złośliwa, ale nie rozpowiadaj takich durnych plotek:/

Na w/w przeze mnie stronie pojawiły się nowe spojlery:
- ponownie zobaczymy Isobel, która ma dużą wiedzę na temat Pierwotnych,
- pojawi się John Gilbert,
- w Mystic Falls zawitają kolejne wilkołaki.

użytkownik usunięty
Binula

To już było dawno, z tym refleksu nie mieli:P
Fajnie, że pojawi się Isobel, ale za Johnem nie przepadałam:/

najgorsza mamusia w mystic falls wraca? jeeeest! bardzo się cieszę. Uwielbiam Ją.
mam nadzieję, że nie zabiją Alarica. Za mattem raczej nie będę tęsknic, a z jenna to by było przegięcie, rodzeństwo zostałoby ponownie osierocone.

ocenił(a) serial na 10

Dużo ciekawych wątków sie zapowiada. Tak sie teraz zastanawiam czy czasem może 3 sezonu nie bedzie. Nie narzekała mbym ;)

użytkownik usunięty
Bloody_Anna

Napewno będzie 3 sezon. Nie ma co do tego wątpliwości. Chyba że oglądalność drastycznie spadnie ;]

Bloody_Anna

A kto by narzekał? ;) Podobno ma być trzeci sezon, Kevin Williamson w jednym z wywiadów nawet coś wspominał, że są przygotowani na kolejne serie ;)

Neff

A ja lubię Johna, chociaż to przegięcie, że dwudziestoparoletni aktor gra ojca Eleny.
Jeżeli miałabym wybierać z kogo można by zrezygnować w serialu, byliby to:
Bonnie
Luka i ojciec
Stefan
Jules
i ewentualnie Jeremy, bo jest nudny.

użytkownik usunięty
Binula

Jak dla mnie żadne przegięcie bo nie wygląda na tyle...

Zgadzam się z resztą oprócz Jera.
Ze Stefcia niekocznie zrezygnować, ale trzeba było go zostawić w grobowcu,po cholerę wylazł..

Stefan nie wnosi absolutnie nic do tego serialu i nie mówię tego w sensie, że wtedy Elena byłaby z Damonem, bo jest mi to obojętne. Stefan jest po prostu najsłabszym ogniwem:-)

ocenił(a) serial na 10
Binula

ale Elena go kocha i on nie odejdzie a szkoda.
Matko po co Rose? ja jej nie chce a a tym bardziej Jules

grey_apple

Rose ma świetną rolę, przy czym scenariusz w kwestii jej charakteru mocno kuleje.
Jules jest okropna - tandetny wygląd i fatalna gra aktorska.

Binula

Też nie przepadam za Jules. Nie wiem, czy tylko mnie się to wydaje trochę dziwne, ale w najnowszym odcinku, gdy przyszła do domu Lockwoodów, powiedziała: "Jestem Jules" i tak... hm, dziwnie wymachnęła ręką do góry ^^ Ogólnie ta jej rozmowa była taka sztuczna... Chociaż jeśli Damon się na nią wystarczająco wścieknie w następnym odcinku, to kto wie, może z nią skończy? :P

Neff

I ten jej ubiór prostytutki ze Wschodu - darowaliby sobie.

użytkownik usunięty
Binula

spoiler z www.vampirediaries.pl

Natalie Abrams z TVGuide uzyskała spoiler na temat trzech nadchodzących odcinków The Vampire Diaries.

Kiedy ponownie otrzymamy tło opowieści z The Vampire Diaries?
Natalie: Nadchodząca retrospekcja do roku 1864 obdarzy Elenę nową perspektywą na konkurujące o jej względy rodzeństwo. Przed tym jednak spodziewaj się jednej czy też dwóch wizyt Żniwiarza.
- Wielu ludzi umiera - powiedziała Katerina Graham. - Nie tak wielu, że zadawane są pytania "Czemu wszyscy Ci ludzie umierają?". Ale wiele ważnych postaci będzie musiało odejść.

Przypominamy, że zgodnie ze słowami wypowiedzianymi przez Kevina Williamsona podczas New York Comic Con ukazany zostanie czas po przemianie braci Salvatore.

ocenił(a) serial na 10

właśnie przed chwilą to czytałam;p kurde ;/ tyle trzeba czekać. Pewnie połowa spoilera będzie nieprawdą, no ale cóż nie narzekam;p

ocenił(a) serial na 10
karo9955

ja licze, ze Stefan zostanie pokazany w zlym swietle i w koncu cos ruszy u Eleny i Damona ;)

użytkownik usunięty
karo9955

Raczej to jest prawda, tylko my sobie to tak zinterpretujemy, że narobimy sobie niepotrzebnie nadziei na Delenę a okaże się potem, że autor miał co innego na myśli;)