Mozna tu dalej prowadzic dyskusję
poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+S ilas+i+przyjaciele,2205918?page=20#post_9978703
Wiesz czego dotyczy eksperyment i się na niego zgadzasz., tak? Muszę mieć Twoją zgodę, a także gwarancję, że odp będzie szczera.
OK. Dwa znaki są dominujące, jeden mniej i ten odrzucam - rak.
Panna....urodzona po 25 lipca, hmmm 26...
Ewentualnie Koziorożec. Pasował byś do stycznia, ale to 26 mi chodzi po głowie więc grudzień.
Odpowiadasz: Albo żaden z powyższych/ albo jeden z dwóch i zgaduję dalej :D
Wyżej tłumaczyłam już Nene, to nie tak że wiem. Po prostu pasujesz do jednego z tych znaków. Równie dobrze mogłeś być Bykiem, do którego kompletnie swoją drogą nie pasujesz.
Po prostu zwracam na takie głupoty uwagę. Czytam między słowami... Taki nawyk głupi :D
Jak już pisałam - nie mam o tym pojęcia, ale co tam, strzelę.
Byk albo Koziorożec? :D
Zawsze można odbiegać od charakterystyki znaku. :D Akurat Nene i Robb byli bardziej 'typowi' :) Musze Cię widocznie lepiej przestudiować :p
A czemu pasuję na koziorozca :D ? Co podpada po ten znak :D? I czemu stawialas na styczen/grudzien :D?
Nie potrzebnie w ogóle zaczynałam :)
Brałam jeszcze pod uwagę Pannę w twoim przypadku. Może nawet bardziej byś pasował...
Styczeń/grudzień dlatego, że innego wyboru nie ma jeśli ktoś ma być koziorożcem, to są przecież granice tego znaku. Pomyślałam o grudniu bo, miałam w głowię liczbę 27, którą potem zmieniłam na 26, dlatego pozostał grudzień.
Koziorożce są dosyć refleksyjne, dojrzałe emocjonalnie, dosyć drobiazgowe. Często pesymistyczne. Uczuciowe, ale nie dające się porwać głupocie. Do tego przemądrzałe. Ot tak, jakoś mi podchodzi pod ciebie. :D
Mam nadzieję, że Cie to nie urazi, to jest subiektywna opinia.
Napisze tutaj, bo ostatnio pisałyśmy o tym, ale w poprzednim temacie;)
Byłam dzisiaj na Gatsbym i naprawdę spoko film ;) Miałaś rację, że bardzo fizyczny i plastyczny.
Leo świetny, aż mam ochotę obejrzeć inne filmy w których występuje. Piosenki fajnie dopasowane, 'young and beautiful' przepiękne. Końcówka mnie trochę zasmuciła, ale warto było iść do kina.
taka tam mała recenzja przed snem :D
Cieszę się, że film Ci się podobał i moja opinia była przydatna ;)
Nawet dzisiaj słucham sobie soundtracku :)
Jakie plany na długi weekend? :D
Ale tu chodzi tylko o paralele finałow sezonu. Tam głownie Stefan pokazuje się z tej lepszej strony jako brat.
Widzialem tez paralele ze praktycznie po kazym "uratowaniu" Damona przez Stefana, Damon w tym samym albo następnym odcinku przystawiał się do Eleny. np. 1x22, 2x22, 3x09 i 3x10, 3x18 i 3x19 etc.
Ja to rozumiem, chciałam Ci jedynie pokazać, że kij ma dwa końce. Ja rozumiem, że można Damona nie lubić, ale po prostu staram się reagować na ekstremistyczne zachowanie zarówno fanów Stefana jak i Damona.
Oni tylko czasami zauwazają Stefana - kiedy DE ma się dobrze a Stefan lize dupsko Damonow, chociaz ten sobie nie zasluzyl. Typu 4x15 - jak to Stefan, o ironio, wyszedl 1 z przeprosinami a nie Damon. Defan jest dobry jak Stefan plaszczy się przed Damonem - dlatego tak uwielbiają Dalaricka....
Nie zgodzę się jeśli pozwolisz. Są fani Damona, którzy nie mają nic do Stefana, po prostu nie widzę chemii między nim a Eleną i uważają, że Stefan powinien byc z kimś innym. Fani Damona mają Stefanowi za złe, to że jest taki krytycznie nastawiony do Damona w świetle tego, że to on zmusil go do przemiany + do tego dochodzi fakt, ze Stefan był Ripperem, co w gruncie rzeczy wcale go nie wybiela.
Ten argument z przemiana jest taki głupi - mam nadzieję ze juz przestaną go uzywac po 4x23. Damon mógl dokonczyc przemianę albo nie - (ogolnie mial plan by byc wampirem przed 'smiercią Kath') - oczywiscie ze Stefan nie musial się wtrącac. Chcial miec brata. Jak Damon uwazal ze przemiana byla wymuszona - mogl zdjąc pierscien i umrzec - wybral zycie. A Stefana nienawidzil z zazdrosci o KAth a nie za dokonczoną przemianę. Nawet teraz mial okazję wrócic do ludzkiej postaci - ale uwilebia bycie wampirem..... nie wiem jaki jest sens ciaglego wyciągania tego argumentu. A Damon niby dręczyl Stefana przez cale stulecie - i don't give a fu.ck - nie wyciągam tego faktu bo to zamierzchla przeszlosc.
Nie przestaną. Nigdy. Jak ktoś jest niezdolny do myślenia w szerszej perspektywie to to się raczej nie zmienia. Mówię tu oczywiście tylko o części fanów Deleny, niektórzy jak nie większość są spoko.
Question: With so many Vampire Diaries peeps migrating to the Originals spin-off, what kind of new characters can we expect to populate the show next season? —Warren
Ausiello: Prepare for a rush of college kids! “We’re definitely going to be entering an entire new world at Whitmore College, so we’ll get to meet new friends and new enemies,” reveals exec producer Julie Plec. “There’ll be a lot of new people entering our universe that we’ll get to know well — and then also maybe some new romantic interests for some of our characters.”
Pewnie nowa love intrest dla Caroline....moze Tylera, Matta.....bo Stef raczej na studia nie idzie.......
Niech Caro zalicza facetów z bractwa. Skoro Stefan będzie z dala od tej uczelni to jeszcze bardziej oddala wizję Steroline.
Moze trójkąt milosny Caro - Tyler- ktos tam...(byle to byl facet, bo inaczej to bedzie powód dla zerwania Forwooda i zrobienia Steroline)
No tak, bo w świetle tego serialu tylko kobiety mogą mieć dwóch adoratorów. Zapomniałam.
Madame, mam dziwną przypadłość. Myślałam sobie wczoraj o Got i stwierdziłam, że nie wyobrażam sobie tego serialu bez Joffreya! I co to będzie... Kogo ja będę kochała nienawidzić? :(
No straszne, takie zajebiste postacie :/ Masz jakieś podejrzenia co do cliffhangera na koniec 10 odcinka?
Ja też, tak mieszają trochę między tymi tomami. Ale to w sumie dobrze, że jest bardziej nieprzewidywalnie. Ogólnie to chyba w 10 odcinku będzie ślub Joffa i Margaery, nie?