Temat 20 ;)
Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2273682#topic_2273682
sorry - jak chcesz to wykasuję - po prostu wydalo mi się to na tyle blyskotliwe by pokazac to szerszej publicznosci
Tak, ludzkość ma prawo poznać prawdę o Elenie i jej zgubnym wpływie na zdrowie. To może komuś życie ocalić :D
http://www.spoilertv.co.uk/images/cache/the-vampire-diaries/Season%205/Misc/BUeD 1UcCIAAO2-w%20large_FULL.jpg
nowy skan z gazety. Na skanie widac zdjęcie Eleny i Silasa(!?) jak gdzies idą, tlo i kontekst jest wycięte. Nowoscią jest zdanie - ze jak gang uswiadomi sobie ze Silas zamknąl Stefana w sejfie, podejmą oni ratunek wszystkimi mozliwymi sposobami - czyli moje największe obawy mogą się spelnic i to wlasnie wspaniali, bohaterscy Damon i Elena uratują Stefana.
Jestem po 10 odcinku, utwierdzam się w moim zdaniu - nienawidzę Eleny...
Aaa...apropo... Kocham Cię przy grobie?!
1.jest ze Stefanem
2.zrywają na ganku
3.teges teges z Damonem , i później sex
3.przesłuchanie Rebekah, "spowiedż zakładników"
4.kilka/kilkanaście minut po 3punkcie rozmowa w sali, gdzie Stefan jest gotowy wymazać sobie wspomnienia a ona z głosem z zaświatów "nieeeee" :D po czym zostawia ją i odchodzi
5.ta pinda dzwoni do Ridża, wyznaje mu ów wielką miłość, ten się zachowuje jak by mu kto złotem w kieszeń nasrał i oboje ćwierkają - przyjeżdżaj do mnie, po czym serwuje bar wampirów dla Jeremyego, ale nie czepaimy się - to jest OK, przecietoDamon :D (nie pamietam reakcji Eleny na tą akcję, jutro się dowiem-czyt.przypomnę :p)
Zdzira jest mega szybka... Ile czasu minęło pomiędzy 1 a 5 punktem?!
Elena jest strasznie dwulicowa - w zaleznosci z którym Salvatorem gada, to zachowuje się inaczej. Przy Stefanie wielce ksruszona, a przy Damonie gada ze ledwie Stefana pamięta. LOL
-miedzy zerwaniem a sexem nie minęly w serialu dluzej niz 2 dni
-następnego dnia po seksie urządzila imprezkę by oglosic swiatu "wesołą nowinę" - miejmy na uwadzę ze miala gdzies Stefana i jego uczucia - tak jakby nie istniał
-po powrocie z Orleanu, następnego dnia pojechali do domku nad jeziorem - tam Elena powiedziala ze Stefan to ledwie wspomnienie - juz czwartego dnia po rozstaniu LOL
-kilka dni pózniej byly wydarzenia ze szkoły - tylko kilka - musieli przeciez pochowac Carol Loockwood - bo byl memorial w 4x10
(fajne jest to ze Elka byla taka smutna jak Stefan chcial wykasowac wspomnienia, a 2 sceny później juz wyznawala milosc Damonowi)
potem bedzie z nią tylko gorzej i gorzej :d
Dopiero 10 odcinek? W takim razie zapewniam, że cnotliwa Elena nie pokazała jeszcze tak naprawdę swego prawdziwego oblicza. Powiem tyle, że jej ideały życiowe są elastyczne niczym plastelina w zależności od tego czego ona sobie życzy. Jak dla mnie jej postać stała się jednym wielkim absurdem fabularnym po tym jak upichciła razem z Jerem jakże wielce sprytny plan, który pozwoli przyspieszyć poszukiwania serum słabizny. Wielce to kuriozalnie się prezentowało w kontekście jej konfliktu z Esther w 3 sezonie.
No ale nie będę spoilerował. Dawkuj nową Elenę rozsądnie ponieważ działa ona bardzo toksycznie na organizm widza.
:D
"Dawkuj nową Elenę rozsądnie ponieważ działa ona bardzo toksycznie na organizm widza." Nie, lepiej na raz to przełknąć, niż się męczyć długi czas. Jak się ogląda na bieżąco czyli 1 odc na tydzień to jej jeszcze bardziej nienawidzisz, bo przez ten tydzień nienawiść jeszcze bardziej narasta. Lepiej raz i po bólu. To jak z wyrywaniem zęba :)
Doczepię się trochę :D
Damon nie zaserwował baru wampirów - Klaus to zrobił, no ale skoro już Cię to denerwuje na tym etapie to co będzie później :D Tak jak już wyżej napisał Robb i HomeBird, będzie coraz gorzej i to ze wszystkimi, nie tylko z Eleną czy Damonem :D
Faktycznie, ale przecież będą ofiary to niezła zabawa, Damon nie miał możliwości temu zapobiec... :| Ta dwójka tak mi działa na nerwy, że nie wiem... :/
To akurat jeszcze nie jest takie złe - tutaj jeszcze było ich jak wytłumaczyć, no ale potem to są dopiero sytuacje, że nawet ja (jako osoba sympatyzująca przez długo z Damonem) nie umiałam tego sobie logicznie wytłumaczyć :D
http://www.youtube.com/watch?v=bCuACYcXpQw&feature=player_embedded
30 sekundowy "wywiad z Paulem" gdzie zachwala Iana LOL
A ja myslę, ze jest w tym ziarno goryczy. Myslę ze Paul gdzies tam glęboko w sercu wlasnie tak mysli - ze to za Ianem/Damonem tak szaleją - i to ma swój wydzwięk w zartach Paula - zgodnie z zasadą ze najlepiej bronic się uzywając tej samej broni.
Paul też ma wiele fanek, myślę że na to narzekać nie musi :P I moim zdaniem to go Ian i ten jego eye-thing śmieszy. Dlatego to tak obraca w drugą stronę i mówi że mu się to podoba.
Jeszcze mnie smieszyły analizy Delenowców dot. 4x21 (odcinek jak Elka odzyskala czlowieczenstwo). Na samym koncu odcinka byla scenka jak Elka siedzi rozstrzęsiona w salonie obmyslając plan zabicia Katherine. I Damon dal jej koc do okrycia i Elka go przyjęla. A Stefan chcial dac jej kubek z herbatą, to z niego zrezygnowala. I to mialo znaczyc ze Damonowi ufa a Stefanowi nie - i ze DE endgame :d
Robb, to cię dziwi? Przecież to niepodważalny dowód, tu się nie ma co śmiać. Odrzucić kubek z herbatą to jak wyrwać serce. Od razu widać że ona nie żywi do niego żadnych uczuć. Natomiast przyjęcie koca oznacza dozgonną miłość i namiętność.
A Stelenowcy którzy wymyslili teorię, że Elena (jeszcze bez uczuć) zakładając na siebie bluzę Stefana podświadomie woli jego niż Damona nie są zabawni? Też 4x21 :P
Dlatego właśnie zawsze powtarzam, że oba te fandomy to ta sama sieczka we łbie.
Zawsze to wiedziałam. Bo to nie ma znaczenia komu się "kibicuje" Zarówno u Deleny jak i Steleny mogą być i rozsądni i parapety.
Jest dokładnie tak jak piszesz - sama kibicowałam Delenie, a nie uważam się za kretynkę, wręcz przeciwnie. Nadal mam sentyment do tej pary i niektóre ich sceny mnie jeszcze cieszą. Nigdy jednak nie upowszechniałam jakichś durnych teorii wyssanych z palca, no i nie hejtowałam Stefana bez powodu.
Odległość ta sama, tyle że D bardziej "kryje" :D No i kolejność jest własciwa - najpierw S potem D :P
Lubię tę bajkę, oglądałam z moim małym rodzeństwem ciotecznym :P
Nie śmiej się z Franklina :D
czy to jest poprawne gramatycznie :D ?
Romantic relationships in the 5th season of The Vampire Diaries
bo zamierzam wrzucic przerobiony plakat :d na tumblr
Wydaje mi się że tak.
Od dawna masz tumblr? Bo jakoś wcześniej nie widziałam, a ostatnio często tu twój widuję...
mam kilka miesięcy - ale od niedawna cos tam próbuję z nim robic. Wczesniej uzywalem go tylko do przeglądania - i dlatego mialem konto - bo oglądanie tagow bez logowania to jakas porazka. az mulil mi komp
Nie wiem czy czasem teraz nie jest już tak, że bez logowania się nawet nie da oglądać tagów.
ja mialem taki sposób - bralem adres tumblr i w przeglądarce w okienku dopisywalem ręcznie nazwę tagu na jaki chcę wejsc na samym koncu adresu
kur....czemu mój post z tumblr wyswietla się moze na 2/3 tagach jakie podpiąlem? Na tagach postaci wcale go nie ma :/