Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122874
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Temat 20 ;)

Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2273682#topic_2273682

robb264

Czuję się okradziona :/

immortal13

sorry - jak chcesz to wykasuję - po prostu wydalo mi się to na tyle blyskotliwe by pokazac to szerszej publicznosci

robb264

Nie no co ty, żartuję sobie :)

ocenił(a) serial na 8
robb264

Tak, ludzkość ma prawo poznać prawdę o Elenie i jej zgubnym wpływie na zdrowie. To może komuś życie ocalić :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

xD
Dobre tłumaczenie :)

ocenił(a) serial na 6
robb264

ooo Rob ma tumblra :D followuję ;)

Slutty_Pumpkin

http://www.spoilertv.co.uk/images/cache/the-vampire-diaries/Season%205/Misc/BUeD 1UcCIAAO2-w%20large_FULL.jpg

nowy skan z gazety. Na skanie widac zdjęcie Eleny i Silasa(!?) jak gdzies idą, tlo i kontekst jest wycięte. Nowoscią jest zdanie - ze jak gang uswiadomi sobie ze Silas zamknąl Stefana w sejfie, podejmą oni ratunek wszystkimi mozliwymi sposobami - czyli moje największe obawy mogą się spelnic i to wlasnie wspaniali, bohaterscy Damon i Elena uratują Stefana.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Jestem po 10 odcinku, utwierdzam się w moim zdaniu - nienawidzę Eleny...
Aaa...apropo... Kocham Cię przy grobie?!

1.jest ze Stefanem
2.zrywają na ganku
3.teges teges z Damonem , i później sex
3.przesłuchanie Rebekah, "spowiedż zakładników"
4.kilka/kilkanaście minut po 3punkcie rozmowa w sali, gdzie Stefan jest gotowy wymazać sobie wspomnienia a ona z głosem z zaświatów "nieeeee" :D po czym zostawia ją i odchodzi
5.ta pinda dzwoni do Ridża, wyznaje mu ów wielką miłość, ten się zachowuje jak by mu kto złotem w kieszeń nasrał i oboje ćwierkają - przyjeżdżaj do mnie, po czym serwuje bar wampirów dla Jeremyego, ale nie czepaimy się - to jest OK, przecietoDamon :D (nie pamietam reakcji Eleny na tą akcję, jutro się dowiem-czyt.przypomnę :p)

Zdzira jest mega szybka... Ile czasu minęło pomiędzy 1 a 5 punktem?!

anulka88

Elena jest strasznie dwulicowa - w zaleznosci z którym Salvatorem gada, to zachowuje się inaczej. Przy Stefanie wielce ksruszona, a przy Damonie gada ze ledwie Stefana pamięta. LOL

-miedzy zerwaniem a sexem nie minęly w serialu dluzej niz 2 dni
-następnego dnia po seksie urządzila imprezkę by oglosic swiatu "wesołą nowinę" - miejmy na uwadzę ze miala gdzies Stefana i jego uczucia - tak jakby nie istniał
-po powrocie z Orleanu, następnego dnia pojechali do domku nad jeziorem - tam Elena powiedziala ze Stefan to ledwie wspomnienie - juz czwartego dnia po rozstaniu LOL
-kilka dni pózniej byly wydarzenia ze szkoły - tylko kilka - musieli przeciez pochowac Carol Loockwood - bo byl memorial w 4x10
(fajne jest to ze Elka byla taka smutna jak Stefan chcial wykasowac wspomnienia, a 2 sceny później juz wyznawala milosc Damonowi)

potem bedzie z nią tylko gorzej i gorzej :d

ocenił(a) serial na 9
robb264

2-4 dni to przecież szmat czasu, można zapomnieć, czyż nie? :D

ocenił(a) serial na 8
anulka88

Dopiero 10 odcinek? W takim razie zapewniam, że cnotliwa Elena nie pokazała jeszcze tak naprawdę swego prawdziwego oblicza. Powiem tyle, że jej ideały życiowe są elastyczne niczym plastelina w zależności od tego czego ona sobie życzy. Jak dla mnie jej postać stała się jednym wielkim absurdem fabularnym po tym jak upichciła razem z Jerem jakże wielce sprytny plan, który pozwoli przyspieszyć poszukiwania serum słabizny. Wielce to kuriozalnie się prezentowało w kontekście jej konfliktu z Esther w 3 sezonie.

No ale nie będę spoilerował. Dawkuj nową Elenę rozsądnie ponieważ działa ona bardzo toksycznie na organizm widza.

:D

HomeBird

"Dawkuj nową Elenę rozsądnie ponieważ działa ona bardzo toksycznie na organizm widza." Nie, lepiej na raz to przełknąć, niż się męczyć długi czas. Jak się ogląda na bieżąco czyli 1 odc na tydzień to jej jeszcze bardziej nienawidzisz, bo przez ten tydzień nienawiść jeszcze bardziej narasta. Lepiej raz i po bólu. To jak z wyrywaniem zęba :)

ocenił(a) serial na 8
immortal13

Tak czy owak to będzie tortura długofalowa. 5 sezon dopiero przed nami :D

ocenił(a) serial na 9
HomeBird

To żeś mnie nastraszył... rozwalę laptopa chyba :D

ocenił(a) serial na 8
anulka88

Lepiej poznać prawdę o Elenie niż mieć złudzenia :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Doczepię się trochę :D

Damon nie zaserwował baru wampirów - Klaus to zrobił, no ale skoro już Cię to denerwuje na tym etapie to co będzie później :D Tak jak już wyżej napisał Robb i HomeBird, będzie coraz gorzej i to ze wszystkimi, nie tylko z Eleną czy Damonem :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Faktycznie, ale przecież będą ofiary to niezła zabawa, Damon nie miał możliwości temu zapobiec... :| Ta dwójka tak mi działa na nerwy, że nie wiem... :/

ocenił(a) serial na 1
anulka88

To akurat jeszcze nie jest takie złe - tutaj jeszcze było ich jak wytłumaczyć, no ale potem to są dopiero sytuacje, że nawet ja (jako osoba sympatyzująca przez długo z Damonem) nie umiałam tego sobie logicznie wytłumaczyć :D

Slutty_Pumpkin

http://www.youtube.com/watch?v=bCuACYcXpQw&feature=player_embedded

30 sekundowy "wywiad z Paulem" gdzie zachwala Iana LOL

robb264

Krótkie :)
Mam wrażenie że się z niego napier.dala :D

immortal13

A ja myslę, ze jest w tym ziarno goryczy. Myslę ze Paul gdzies tam glęboko w sercu wlasnie tak mysli - ze to za Ianem/Damonem tak szaleją - i to ma swój wydzwięk w zartach Paula - zgodnie z zasadą ze najlepiej bronic się uzywając tej samej broni.

robb264

Paul też ma wiele fanek, myślę że na to narzekać nie musi :P I moim zdaniem to go Ian i ten jego eye-thing śmieszy. Dlatego to tak obraca w drugą stronę i mówi że mu się to podoba.

Slutty_Pumpkin

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/550279_538238006234356_10946647 36_n.jpg

immortal13

Delenowcy uzywają tego na swoja korzysc - bo E jest blizej do D niz do S :D

robb264

No nie pier.dol :DDD

immortal13

Jeszcze mnie smieszyły analizy Delenowców dot. 4x21 (odcinek jak Elka odzyskala czlowieczenstwo). Na samym koncu odcinka byla scenka jak Elka siedzi rozstrzęsiona w salonie obmyslając plan zabicia Katherine. I Damon dal jej koc do okrycia i Elka go przyjęla. A Stefan chcial dac jej kubek z herbatą, to z niego zrezygnowala. I to mialo znaczyc ze Damonowi ufa a Stefanowi nie - i ze DE endgame :d

robb264

Robb, to cię dziwi? Przecież to niepodważalny dowód, tu się nie ma co śmiać. Odrzucić kubek z herbatą to jak wyrwać serce. Od razu widać że ona nie żywi do niego żadnych uczuć. Natomiast przyjęcie koca oznacza dozgonną miłość i namiętność.

ocenił(a) serial na 1
robb264

A Stelenowcy którzy wymyslili teorię, że Elena (jeszcze bez uczuć) zakładając na siebie bluzę Stefana podświadomie woli jego niż Damona nie są zabawni? Też 4x21 :P

Dlatego właśnie zawsze powtarzam, że oba te fandomy to ta sama sieczka we łbie.

Slutty_Pumpkin

Zawsze to wiedziałam. Bo to nie ma znaczenia komu się "kibicuje" Zarówno u Deleny jak i Steleny mogą być i rozsądni i parapety.

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Jest dokładnie tak jak piszesz - sama kibicowałam Delenie, a nie uważam się za kretynkę, wręcz przeciwnie. Nadal mam sentyment do tej pary i niektóre ich sceny mnie jeszcze cieszą. Nigdy jednak nie upowszechniałam jakichś durnych teorii wyssanych z palca, no i nie hejtowałam Stefana bez powodu.

Slutty_Pumpkin

żółwik siostro :)

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 1
robb264

Odległość ta sama, tyle że D bardziej "kryje" :D No i kolejność jest własciwa - najpierw S potem D :P

Slutty_Pumpkin

obmyslam tumblrowego posta dot. Steferine i ich foreshadowingu :d

Slutty_Pumpkin

masz jeszcze to zdjęcie z sejfem? :D przyda się :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

http://images.wikia.com/vampirediaries/images/4/43/Pierce_%26_franklin.png

Slutty_Pumpkin

Na sejfie pisało Pierce???? o_O

ocenił(a) serial na 1
immortal13

& Franklin :P

Slutty_Pumpkin

Żółw? :P

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Lubię tę bajkę, oglądałam z moim małym rodzeństwem ciotecznym :P
Nie śmiej się z Franklina :D

Slutty_Pumpkin

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mb641bl1Iz1r1guvio1_500.gif

immortal13

czy to jest poprawne gramatycznie :D ?
Romantic relationships in the 5th season of The Vampire Diaries

bo zamierzam wrzucic przerobiony plakat :d na tumblr

robb264

Wydaje mi się że tak.

Od dawna masz tumblr? Bo jakoś wcześniej nie widziałam, a ostatnio często tu twój widuję...

immortal13

mam kilka miesięcy - ale od niedawna cos tam próbuję z nim robic. Wczesniej uzywalem go tylko do przeglądania - i dlatego mialem konto - bo oglądanie tagow bez logowania to jakas porazka. az mulil mi komp

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie wiem czy czasem teraz nie jest już tak, że bez logowania się nawet nie da oglądać tagów.

Slutty_Pumpkin

ja mialem taki sposób - bralem adres tumblr i w przeglądarce w okienku dopisywalem ręcznie nazwę tagu na jaki chcę wejsc na samym koncu adresu

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

kur....czemu mój post z tumblr wyswietla się moze na 2/3 tagach jakie podpiąlem? Na tagach postaci wcale go nie ma :/

ocenił(a) serial na 6
robb264

Pierwsze 5 tagów z tego co wiem tylko pokazuje.