T: 33
Poprzedni temat: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2329930
Temat dedykowany Martusi <3
Wiem, cieszę się. Mam nadzieję, że reszta mojego TOP się spodoba :))
Ja też na 7 :D
;D Widzisz jakie zgodne potrafimy być? ;D
A jeszcze niedawno "nic" nas nie łączyło ;P
Z Twojego Top to jedynie "Bracia" i "Jesteś..." jest dla mnie zagadką, bo resztę widziałam w zasadzie. "Patrol" też dosyć lubię, chyba mam 8 - końcowa scena jest super. No i "Amerykańska..." też mi się podobała ;))
No i jeszcze "Mieszkańcy Ziemi", ale ten film na pewno ocenię w innych kategoriach.
A nie... przepraszam. Patrol mam na 7... Ale teraz mnie naszło, że zmienię na 8, bo mi się naprawdę podobał xD i ta końcówka <3
Podobała mi się ta narracja końcowa. Lubię taki zabieg. Świetne to było - już pisałyśmy o tym przy rozmowie o "Więźniu nienawiści" ;D
No tak, ale ja myślałam, że Ty o mnie i o Kasi, bo pod tym postem o jej ocenie to podpięłaś ;D
Martusia ma na 9/10, ale moja dusza i tak jest skłonna zamieszkać w jej ciele <333 Także w 4 ciałach ;D
(Matko jak ja bredzę jak się nie wysypiam)
Mogłam być bardziej domyślna ;)
Nie... już raz mi ktoś powiedział, że napisze scenariusz o mojej i jego relacji xD
Żadnych więcej scenariuszy xD
http://www.filmweb.pl/news/Wokalista+grupy+Big+Time+Rush+bohaterem+dokumentu-100 768 jestem pewna, że jak film powstanie i będzie już normalnie dostępny to trafi na podium moich rekomendacji :D
http://vampirediaries.pl/12993-spoilery-igly-obrzydliwosci-i-wspomnienia-rodzinn e hmmm... może być ciekawie :))
Kolejny? Wow, to Silas długo nie nacieszył się byciem największym wampirem. Pewnie ten nowy go zabije.
Nie wiem czy chcesz usłyszeć takie spoilery... Porzuciłaś tymczasowo i wrócisz? (jak tak to nie będę nic mówić :p) Czy już ostatecznie, nieodwołalnie?
Wróć...! To chociaż poczekaj aż skończą sezon czy coś... :)
Silas (pierwszy Stefan) i Amara (pierwsza Elena) już nie żyją, Kath zamienia się w babulinkę, patrzeć jak o lasce będzie chodzić, siwieje, zęby wypadają itp. Bonnie straciła dziewictwo :D I Elena staje się coraz większą suką... (tak, tak, jak widać można jeszcze bardziej...) i Damon w końcu dostał coś swojego, zacznie się coś dziać koło niego :)
O_O
Kath? WTF? Zęby wypadają? Co? No bez jaj. Czemu?
Amara to już chyba w 1 odcinku było powiedziane że nie żyje, tylko że wtedy nie było powiedziane że tak ma na imię. Ale że Silas też? Szybko poszło. Kto go zabił? I jak się trzyma Rob po śmierci ulubionej postaci? :P
Bonnie - w końcu :P Ale jak? Jako duch? Wiem że Jer ją widział ale przecież nie mógł poczuć. Chyba że zrobiła to z jakimś duchem :DD
Elena widzę że jej stan bycia su.ką się pogłębia. Nie wątpiłam że tak będzie :D
Tą całą Augustine?
Zrobią raczej Steferine (już mieli w ostatnim odcinku fajne sceny), także Robb jest szczęśliwy i brak Silasa nie doskwiera aż tak :P
Skutek uboczny leku ;D Starzeje się w szybszym tempie - zostało jej kilka miesięcy życia ;D No ale pewnie ją uratują, a w międzyczasie ona na 100% znów się zakocha w Stefanie, a potem ma raczej dojść między nimi do zbliżenia według spoilerów.
W ostatnim odcinku oboje siebie nawzajem uratowali. Kath uspokoiła Stefana, który zmaga się z szokiem pourazowym, a potem on ją złapał gdy chciała popełnić samobójstwo (nie chce patrzeć na to jak się starzeje)
http://25.media.tumblr.com/500403113208daa45ef6bbb945bc2224/tumblr_mwovjen8Qb1s3 ad1ro3_250.gif
http://24.media.tumblr.com/01fb0d8ea663184e32904a5a2f564f9d/tumblr_mwnuosvUBu1qd oecso1_500.gif
Stefan po uratowaniu jej powiedział: "Weź się w garść, w końcu jesteś Katherine Pierce"
Ogólnie dużo tłumaczenia co i jak, jednak braku zawiłości "Pamiętnikom..." nie można zarzucić, nie da się w 2 zdaniach :D
Amara była kotwicą, wzięła lekarstwo od Silasa, później Bonnie stała się kotwicą, przywrócili ją i mogła już zaznać szczęścia, ale kotwica chyba szybko wyjdzie jej bokiem, bo wiadomo... konsekwencje, już je odczuwa :) (przechodzą przez nie zmarłe nadprzyrodzone istoty)
Augustine to wampir, ale rodzaju męskiego...? :p
Ok. Żałuję że pytałam. Jak to była kotwicą? Jaką kotwicą? Do statku?
O.. o ... no chyba że Damon zmienia orientację :D
Kurde... gdzie jest robb?? Pomocy... :D
Hmmm... Nie, nie do statku :D Takie czary-mary Quetsii(?)/Tessy :p
Haha, to by było niezłe :D
Dobra, nie będę cię już męczyć, bo widzę że to jest tak ciężkie do wytłumaczenia jak i do zrozumienia.
:D :D :D
No ale Damon posłał ją na śmierć, Silas ją wyssał i stąd ta "starość" :D
immortal... poczytaj odcinkowe tematy, tam wszystko szczegółowo opisane, na "gorąco" było pisane :D
Wysysali je z siebie nawzajem ;D Beka była że szok xDDD
Amara była kotwicą - Tessa zamieniła ją w kamień i zrobiła z niej taką nieśmiertelną istotę która podtrzymuje "other side": - wszystko co umiera "przechodziło" przez Amarę na drugą stronę - Amara przez tysiąclecia odczuwała ból tych istot i ześwirowała z lekka, dlatego wyssała cure z Silasa, który wyssał je z Katherine ;D
Proste ;DDDD
Potem Silas zabił Amarę (bo mieli się złączyć w zaświatach), a Stefan Silasa - tyle że się nie złączyli, bo Tessa zmieniła Bonnie w te kotwicę i other side nadal istnieje - Amara jest w Niebie, a Silas z Tessą (która popełniła samobójstwo ;D) w other side ;D
Jeszcze prostsze xD
Lol
Rzeczywiście proste :DD jak cholera
"Potem Silas zabił Amarę (bo mieli się złączyć w zaświatach), a Stefan Silasa - tyle że się nie złączyli" zabrzmiało jakby to Stefa i silas mieli się złaczyć w zaświatach :DDD
Innymi słowy wszystkie nowe postaci się wyzabijały :P
A to już przez tempo pisania, ale wiesz o co chodzi to już tak nie dbałam o składnię ;D
No dokładnie ;D
Nawet Jesse - ten nowy kolo Caroline już nie żyje, bo go doktorek creepy zamienił w super wampa, a Elka go zaje.bała na oczach Caro, bo ratowała Damona xD
Z nowych postaci żyje jeszcze tylko Aaron - amebowaty przyjaciel Eleny, który wygląda na typ któremu trzeba buty sznurować oraz Nadia - córka Katherine ;P
Nawet "podróżnik" który "żył" w ciele Matta (coś jak anioł w Samie w SPN) już zginął w zeszłym odcinku xD
8 odcinków za nami ;D
Nie żyje - Silas, Tessa, Amara, Jesse, Podróżnik - chłopak Nadii
Wciąż żyje - Profesorek, Aaron, Nadia (ale mało jej)
Powrócili do życia - Bonnie ;D
No i Damon jest teraz więziony przez profesorka i to ponoć nie pierwszy raz, bo chyba w latach 60 już też był "obiektem badań" nad wampirami xD
Cuda się dzieją w tym serialu - mówię Ci ;D