PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122240
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Są tu jacykolwiek fani pary jaką są Stefan&Elena? Pytam ponieważ odebrałam wrażenie, że Polacy preferują jednak Elenę z Damonem... ;)

syllwunia14

Mi się wydaję, że nie będzie z żadnym wampirem.

syllwunia14

Taa, on sobie różne rzeczy może mówić, ale nie uwierzę, że dał sobie spokój z Kat. To ciągłe wpatrywanie się w jej zdjęcie, to, że zakochał się w Elenie, że został dla niej w MF, kiedy jeszcze nie wiedział, że jest inna, niż Kat... Wszystko świadczy o tym, że tak naprawdę wcale nie dał sobie z nią spokoju. Szczególnie, że Stefan był święcie przekonany, że Kat nie żyje. On nie miał powodu, żeby wierzyć, że ją odzyska, jak Damon. Po prostu miłość do niej ciągle w nim tkwiła.
A to, czy Elena będzie ze Stefanem zależy tylko i wyłącznie od tego, czy jej postać dojrzeje i zrozumie, że związek taki jak Stelena nie ma sensu, bo nie ma mocnych podstaw.

ocenił(a) serial na 7
pannaannowata

Czy kogoś jeszcze denerwuje, gdy Elena co pare odcinków w kółko powtarza " Shhhhhhhhhh. It's okej, it's okej " to mnie tak wnerwia, że nie mogę jej słuchać :D

ocenił(a) serial na 10
sad_letter

mnie też to denerwuje :P I Evarini moim zdaniem Elena jest bardzo dojrzała jak na swój wiek, dużo przeżyła i bardzo wydoroślała i dziwie się że ty tego nie zauważyłaś, a po za tym myślę że Stefan mniej kocha Katherine niz Damon, bo to nie Stefan przeżył ostatnie 100 lat na rozmyślaniu o niej. Przypuszczam że Stefan tez myślał o niej ale nie tak jak Damon, bo Damon był w niej mogłabym powiedzieć szaleńczo zakochany jak wariat, a Stefan pogodził się z tym że nie będzie jej mieć. Dużo osób pisze że Stefan związał się z Elena tylko dlatego że wygląda jak Katherine, ale zwróćmy uwagę Damon tez się w niej zakochał chociaż Elena to wierna kopia ( uroda ) Katherine.

selfish_2

Ja nie mówię, że Elena nie dojrzała szybko w wyniku tego wszystkiego, co ją spotkało. To nie zmienia faktu, że jej wiedza o prawdziwej miłości jest dość ograniczona i nie można powiedzieć, żeby jej związek ze Stefanem i miłość do niego były dojrzałe. Bo żadna logicznie myśląca, dojrzała osoba, nie zostałaby tyle czasu z facetem, który ciągle ją okłamuje albo coś przed nią ukrywa.
I oczywiście, że Damon miał przez te półtora wieku obsesję na punkcie Kat. Właśnie to powiedziałam. Ale czy gdyby Stefek tak naprawdę dał sobie raz na zawsze spokój z Kat, wgapiałby się ciągle w jej zdjęcie? Przecież nie patrzył w nie dlatego, że wyglądała jak Elena. Elenkę śledził już dobrych kilka miesięcy, mógł jej zrobić zdjęcie do wgapiania się.
I oczywiście, że Damon też zakochał się w Elenie. Tylko że Stefan zakochał się w niej praktycznie od pierwszego wejrzenia, miłość Damona rodziła się stopniowo - widać to nawet po tym, co mówi Damon: najpierw jest "I like you", potem "I'm trusting you", dopiero potem "I love you". U Steleny nie ma takiego etapu - spotykają się, bach! związek.

ocenił(a) serial na 10
pannaannowata

niech w filmie pozostanie Elena z Stefanem a poza filmem niech jest tak jak jest z Ianem Ninka :D