Gdzieś czytałam że kto tam zagra to zniszczy sobie karierę. Bomer jest dobry ale jak film jest klapą to i po aktorze będą jeździć :/
Przeczytałam jakieś 10 rozdziałów i nie dałam rady dalej :D Mogę śmiało powiedzieć, że to jedna z najgłupszych książek jakie przyszło mi czytać i że Zmierzch to przy tym arcydzieło :D 15 letnie dziewice piszą lepsze historie niż ta pani :D
Ten sobowtór Stefana był jakiś taki rozmazany, czy ja miałam kiepską wersję odcinka? :D Coś graficznie tam chyba poprawili.
Najsmutniejsza scena odcinka - obok koncowej sceny Lexie i Stefana:
http://stefanstelena.tumblr.com/post/50643425905/i-figure-once-weve-served-our-t ime-for-all-the
Mam nadzieję ze zostawiaja sobie ten 'charakter development' na następny sezon. I powiedzy ze przez wzgląd na sire bond by jej wybaczyl.... Mnie to tez nie cieszy, ale jest jeszcze czas by się nauczył. Ma na to potencjał :D Damon nie.
I Paul może w końcu sobie poszaleje, bo jako rippa chyba nie do końca było, tak jak chciał.
Ciekawe, co z Kaśką.
Plec mowila ze cure to będzie jeden z głownych wątków kolejnego sezonu i ze Kath będzie obecna na stałe. Ja mam nadzieję ze dadzą szansę na Steferine - bo w tym momencie - dlaczego nie? Akurat wszystkie gwiazdy na niebie dają zielone swiatło - nawet Jera ozywili, więc zabicie go przez Kath się nie liczy :D
Ja obstawiam Silasa i Kath :DDDD Nie zdziwi mnie to.
Nie podobała mi się Nina jako Silas. Zresztą nikt nigdy nie podobał mi się w jego roli.
A jeśli chodzi o Jera, to technicznie rzecz biorąc to Silas mu łeb ukręcił, a nie Kath :D
Do tego ona dostała kosza od Eljasza, a Stefan uwolnił się od Eleny. Stefan w sumie nie zaprzeczył uczuciom do Katherine gdy Elena o nie spytała. Gorzej jak to Silas-Stefan zacznie podrywać Katherine, może będzie jej do czegoś potrzebować jako doppelgangera. Może od początku chciał, żeby cure dostał w łapy i zażył któryś z nich.
No ale sorry - chyba nie wsadzą Stefana do metalowego pudla na caly sezon, by wrócil dopiero w 6.... To by bylo straszne...
dla mnie romans Silas - Kath to takie oszukanstwo. Niby mamy "Steferine" ale w rzeczywistosci nie mamy... cos al'a sen/ wizja.
Jezeli Elena moze sypiac z facetem który skrecil leb jej bratu i probowal zniszczyc wszystkich jej przyjaciól, to niby czemu Kath jest taka zła? Przemieniła Caro w wampira? Damon przemienil Vicky. Zabila Jera? Damon zabil Jera.
Czemu Elenka moze się migdalic z Damonem a Stefan musi zyc w celibacie? ahh tak...by udowodnic ze ON jest JEJ warty... LOL <rolleyes>
Też bym nie chciała żeby tak się stało, po prostu nie wiem co będzie robił Silasostefan, jakie ma plany co do ekipy z MF. Przecież chyba wykorzysta jakoś fakt, że wygląda jak Stefan.
Myślę, że chcieli taką symboliką pojechać zajebiaszczą. A po co Stefan na plakacie stał w wodzie? My tu z oczyszczeniem, odkupieniem, a tu o zatopienie chodziło. Za dużo mistycyzmu szukamy, a Julie to prosta kobieta jest. :)
w tym sezonie wszystko było podane na talerzu, jeśli chodzi o materiały promocyjne :D pomyśleć, że tyle analiz nam przez głowy przeleciało, matko..
A co bylo z plakatem Damona? Mial sznur zacisniety na szyi - niektórzy spekulowali ze to moze oznaczac smierc, samobójstwo etc. A tu się okazalo ze Vaughn ciągnąl go przez caly odcinek po lesie ze sznurem na szyi LOL
Przegięcie...559 nowych komentarzy od wczoraj. I niby kiedy ja mam to wszystko przeczytać :\
Nie... :p Ale na razie :p Albo jakoś na początku lipca, albo dopiero pod koniec sierpnia obejrzę... :D
Jest, jest, cokolwiek tam się nie dzieje i tak umrę :D Tylko jeszcze nie wiem z jakiego powodu... :PP
Odcinek mi się bardzo podobał, sceny Paula i jego umiejętności aktorskie - super, czekałem na to. Scena wyznania Deleny była hmm...szybka ale ładna, Damon wyklepał a Elena przytaknęła i jest epic love hah. Z Caroline robią idiotkę - nie ładnie bo naprawdę ją lubiłem w pierwszych sezonach, sceny z Klausem ujdą choć jakoś d*py nie urywało.
Skoro Stefan jest doppelgangerem Silasa to Qetsiyah ma naprawdę niezłe oko :D Sceny Sexi i to jak ona podtrzymuje go na duchu to coś pięknego, zgadzam się z waszymi wypowiedziami że jest to lepsza przyjaźń niż z Caroline. Co do Alarica to jak zwykle miałem banan na twarzy - jego żarty z tym że nauczył "kung-fu" Elene były genialne, choć mogli oszczędzić to co mówił do Damona na temat Deleny.
"Skoro Stefan jest doppelgangerem Silasa to Qetsiyah ma naprawdę niezłe oko :D "
Urok Stefana - gwarancja od 2 tys.lat :D - czarownica musiala się mocno zabujac ze była taką su.ka by nawet po smierci go pragnąc. W sumie to nadal ma na niego chętkę - tylko czeka w zaswiatach :D
Lepsze pytanie czy doppelgangery z twarzą Eleny są kopiami ukochanej Silasa.....to by byla bardzo monumentalne jakby się okazalo, ze poprzez doppelgangery opowiadana jest ciągle i ciągle, na przestrzeni wiekow, jedna historia milosna - Silasa i jego ukochanej.
Faktycznie, byłoby ciekawie. Zastanawiam się jak było z Tatią. Też miała swojego Silasa? Może Klaus nawet o tym wiedział i dlatego darzył Stefana takim dziwnym rodzajem sympatii, kiedy go poznał. :D
Staram się nie, ale czasami coś tam mi się rzuci w oczy, ale od razu "uciekam" i jakieś tam rzeczy wiem co się wydarzyły, niektóre są normalnie spoilerami, niektóre tylko "hasłami", które nie wiem co, skąd, jak i dlaczego :p
Polecam nie oglądać finału, jak się nie oglądało parunastu wcześniejszych odcinków. Nic się nie ogarnie. Huehuehue.
Pfff, ale nie lubię tego, co zrobili z Kath. I sądzę, że Nina jest jednak bardzo przeciętną aktorką po tym finale. Już sobie wyobrażam jak gra Kaśkę jako człowieka. Będziecie się z nią bardzo męczyć. ;D
Nie wiem, o co chodzi z tym Silasem, bo to naprawdę trudne, wywnioskować sobie od tak, o co z nim chodzi, ale nie wiem, czy to będzie dobry wątek. I wychodzi na to, że Stefii został adoptowany? Brawo Julietta. ;)
Strasznie mi szkoda Bonnie. Znowu się za nich poświęciła. Teraz to ciągle ktoś tam będzie ginął. I mimo, że Jera poniekąd lubiłam, to myślę, że jak go już zabili, to jednak nie powinni już przywracać, bo jest zbędny.
Krótko ujmując - najbardziej szlachetne i bezinteresowne postacie - (i mówię tu o Bonnie i Stefanie )mialy prze..kichane w tym finale.
a po tym ? :D
http://ndobreva.tumblr.com/post/50665160291/i-was-born-with-a-broken-heart-thoug ht-you-were
Jak Paul płacze to cała moja dusza płacze ;P
Jestem zbyt wrażliwa na męskie łzy i smutek. Od razu mi się włącza syndrom "chodź ugotuję Ci coś, bo nie wiem co mam powiedzieć"