PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121989
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 1
robb264

Trochę za dużo tego by było. Jeden człowiekiem drugi - wampir tabula rasa. trochę to poleci w kierunku telenowel wenezuelskich. Do tego rozdarcie miedzy dwoma mężczyznami...Nie, nie, nie.

Jak oni w tym sezonie lubia wszystko podpalać. W finale znowu nam się szykują wybuchy! Piromana na plan zaprosili?

Slutty_Pumpkin

Muszą "cos" zrobic przełomowego ze Stefanem w tym finale (skoro Delena endgame dla 4 sezonu). I jestem niemal pewny ze wykasują mu pamięc.

Lepiej by bylo by Stefano wziąl lek i Stracil pamięc. Ale juz wiemy ze Damonek pewnie zniszczy tę piękną koncepcję.

W sumie byla teoria ze Quaetish stworzyła lek jako pulapkę na Silasa - zeby mu wykasowac wspomnienia z wampirzego zycia, by zapomnial o ukochanej i zakochał się w Qyaetish ponownie. Calkiem ciekawy pomysl.

Widzialem tez ciekawy pomysl, ze Silas tylko zmanipulowal Damona i Bonnie i ta cala scena jak oni go zamienili w kamien byla tylko urojeniem. Albo ze zamienili w kamien prawdziwego Alaricka, a ten Alarick który dal lek Damonowi to podróba.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Co do ostatniego to też tak sobie pomyślałam, bo skoro Silas włazi ludziom do łba i wie co myślą zanim to powiedzą/zrobią to nie wydaje mi się prawdopodobnym to, że Damon tak go zagiął.

Taka opcja z Damonem jako człowiekiem to strzał w stopę (kolano?) scenarzystów. Nikt nie będzie zadowolony. A fani Damona to już chyba najmniej.

Nie daje mi spokoju jednak to: "(...)at least one vampire take the coveted cure(...)" - to może byc w ogóle opcja, że więcej niz jeden? Nie ogarniam.

Slutty_Pumpkin

Chodzi o to ze 1 zywy wampir zostanie czlowiekiem i jeden duch powróci niezaleznie od cure na stałe. Czyli ze cure nie zostanie uzyte na jakims umarlaku i nie będzie to powodem jego powrotu do swiata zywych.

W sumie Silas w tym odcinku pokazal Bonnie ze nadal moze uzywac halucynacji na niej - moze to miala byc zapowiedz sceny z "pokonaniem Silasa". Dla mnie to bylo mega slabe, ze Damon tak łatwo radzil sobie z najstarszym wampirem na swiecie...... I ogolnie jakos tak dziwnie bylo sfilmowane to wszystko - jeszcze jak Bonnie powiedziala, ze pozostanie tajemnicą kim on był. Moze Stefan w finale jakos doszedł po nitce do kłebka i ogarnął, ze Silas ładnie sobie z nich zadrwil.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ale całe zdanie jest źle sformułowane...aaa z resztą. Nie będę się czepiać.

Sama już nie wiem. Wymyślam głupoty w które sama nie wierzę. Nie wyobrażam sobie po co D miał by brać ten lek. Szykuję się w każdym razie potężny cliffhanger z ta sytuacją Stefana. Reszta wydaje się oczywista. Może prócz ducha Bonnie.

Slutty_Pumpkin

To zdanie JEEST zle sformułowane. Z innego spoileru jednak wyplywa to co napisalem. Plec tez powiedziala ze 1 wampir wezmie lek.

Moze Damon mysli ze sire bond dalej istnieje? Chciaz ostatni odcinek udowodnil ze Elena go wcale nie slucha (niekonsekwencja scenariusza?). A moze Damon próbuje na silę zmusil Elke do wzięcia leku i ona ze złosci sama mu wlewa do gardła? A moze zemsta Lexie - w zwiastunie dusi Damona. A moze Damon jest ranny i tylko to jest w stanie uratwac mu zycie? A moze po prstu jak z taniego romansu chce pokazac ze moze poswiecic wszystko dla Eleny (znając Plec to najbardziej prawdopodobne)

ocenił(a) serial na 1
robb264

Po co Lexi miała by się mścić? Po co ją niszczą. Była zaje***** laską. Po co marnować ją na kolejne sceny z Damonem? Gdybym wiedziała, że wracam z zaświatów na chwilę, to raczej nie odklejała bym się od swoich przyjaciół. Po co marnować czas na wrogów...

Przewijają się tez teorie o uwięzieniu Eleny w miejscu do którego nie może wejść wampir. Wtedy Damon łyka i "get the girl"...

Nie ma już sire bond. Nie chcę już o tym słyszeć. Nie po tym sezonie. "You're sired to him Elena, you don't have a choice"...i tak przez 3/4 sezonu...doszło do tego, że już ani słowo "sire" ani "bond" nie są neutralne w moim mentalnym słowniku.

Slutty_Pumpkin

Ta teoria z uwięzieniem wydaje się dosyc logiczna jak na TVD tylko ze....
gdzie oni znajdą czas na to w odcinku? Mamy rozdanie dyplomów, duzo scen z Kolem, epicką walkę z Katherine, Klaroline, Silasa ze Stefanem, kilka gadek Deleny, pewnie cos ze Steleny, Mabekah, wątek z The Five, sceny Elki z Jeremim etc. Gdzie jest czas na uwięzienie Elki - do tego potrzeba pewnie magii - (w sumie jest te 12 zmarłych czarownic) - jakby to zrealizowali to Damon by musial wrecz ekspresowo lyknąc cure i się przemienic w czlowieka. (nie powinien przy tym miec jakiej dluszej klimatycznej sceny transformacji?)

ocenił(a) serial na 1
robb264

Rozdanie dyplomów pewnie będzie tylko skromnym tłem. I tak wszyscy tam będą biegać i inne sprawy załatwiać. Jak to gdzie? Wycinamy Stefana, wszystkich ciekawych bohaterów, dajemy w to miejsce żenujący kiss matta z beką + więcej Eleny. Przecież to ona jest zawsze epicentrum wydarzań.

A co jeśli to Damon pomoże w zabiciu Katherine? To tez by było udowodnienie uczuć.

Błagam niech chociaż pocałunku Karoline nie będzie w tym odcinku. Wiem, że tyle osób na to czeka, ale ja tak bardzo nie chcę tego oglądać.

Slutty_Pumpkin

Wycięli 7 minut z odcinka - i dobrze wiemy ze pewnie to Stefan i sceny które są ciekawe i jest w nich akcja i fabula - na rzecz Delenowych i Klarolinowych romansidel.

Szczerze? To chyba wolę by Damon zabil Katherine niz Elena. Jest w tym pewna ironia i chichot losu, ze facet który tak szalał za Kath 150 lat - teraz ją zabil. Jezeli Kath ma umrzec to niech ma epicką smierc, godną jej postaci - a nie zabita przez załosną wampirzycę - Elenę.

Klaroline - ble ble, ale chyba to pocalunek w policzek - Klausik nie chce się narzucac....A gdzie Klefan ja się pytam. Nie dostanę sceny pozegnania? W ogole w tym sezonie zaniedbali ten broomance okropnie....

W ogole to ciekawe, ze Stefan nie jest na zadnym zdjęciu promocyjnym, w promo jest tylko w 2 klatkach (a w krotkim promo nie ma go wcale), a na plakacie jest usytuowany w wodzie - ponizej triumfującej Deleny. Dla mnie to ponizające, ze tak oni traktują fanów tej (co jak co ale bardzo popularnej) postaci...

ocenił(a) serial na 1
robb264

Przypominam Ci, że ja mimo wszystko lubiłam zawsze Damona (nadal strasznie staram się go lubić), ale po jego wyznaniu, że dba jedynie o Elenę nawet mnie trudno jest mu to wybaczyć. Do tego jeśli zabił by Kath, to oficjalnie dołączam do grupy "hejtującej" tą postać. Fakt, w TVD lubią taką ironię losu. To jest możliwy scenariusz.

Klefan? Zapomniałam już, że takie coś było. Zamiast tego dostaliśmy scenę Damon/Klaus, gdzie Klaus radzi się Damona w sprawach sercowych. Pamiętasz to? Porażka na całej linii.

Akurat ta woda do mnie przemawia. Kto wie, może cicha woda rzeczywiście brzegi rwie...jestem pełna nadziei.

Slutty_Pumpkin

Moze w tym finale będą chcieli udowodnic ze Damon jest szlachetny i pokazac kontrast co do tych deklaracji, ze mu nie zalezy na nikim.... Scenarzysci to lubią. Pamiętasz jak w 4x15 - Elena mówi ze Damon tylko udaje ze mu nie zalezy - "Damon logic", a minutę później by przekonac widza co do tej teorii - scena jak Damon przytula Bonnie

Dla mnie to ciekawe własnie ze Klaus i Lexie mieli wiecej scen z Damonem w tym sezonie niz ze Stefanem. Nie rozumiem czasem scenarzystów. Ludzie chcieli np. Lexi bo miala za.je.bistą przyjazn ze Stefanem, a ledwie co ich widzielismy razem w tym sezonie.

Mój biedy Klefan, pewnie będzie urwany - nawet minutowej sceny nie dadzą...... Mnie bardziej irytowalo ze od Klausa w 4x12 zacząło się to ględzenie ze Elena wroci do Stefana - potem byla Bekah przez 5 odcinków, potem Silas, Katherine , nawet sama Elena....

Woda dawala mi małą nadzieję na cure dla Stefa, ale cóz .... "Przeminęło z Damonem"

ocenił(a) serial na 1
robb264

Bonnie i Damon hug? Aż musiałam sprawdzić, zapomniałam o tym...To było bardzo ładne swoją drogą. Lubię jak pocieszaja Bonnie, ona nie jest taką histeryczką jak Elena, a wcale nie ma w życiu lżej.
"Bamon forever and always *.*" wiedziałam, że się w komentarzach znajdzie coś takiego. :D

Do tego moim zdaniem pokazano ocieplenie na linii Jer- Damon. W prom episode, był też nawet całkiem miły dla Caroline. Nie wiem więc, po co znów wracają do takich głupich sformułowań typu "dbam tylko o Ciebie, Elena".

Zapomniałeś jeszcze o Kolu. Kol też musiał swoje 3 grosze w kwestii Deleny dorzucić. Boże, czemu Kol?

:D Może wymyślą coś jeszcze z tą wodą. Osobiście lubię klimat na Wickery bridge. Tyle miłych wspomnień... Tyle prób wykończenia Eleny, eh.

użytkownik usunięty
robb264

Mogę tak z ciekawości spytać, dlaczego tak uparcie stoisz przy tym, że Damon weźmie cure?

Bo Plec nigdy nie jest zaskakująca i wybiera zawsze banalne rozwiązania?

- Damon ma cure
- Damon w ksiązce wziął cure
- Damon ględził jak to bardzo nie chce byc wampirem
- Damon ma w unikatowy dla niego sposób udowodnic swe uczucie do Eleny w finale
- Damon po "zdobyciu" Eleny nie będzie mial zadnego celu w zyciu. Jego watkiem od 4 sezonów bylo zdobycie doppelganegra - teraz będzie go mial. Co mu pozostaje?
- Jezeli Plec w bardzo ordynarny/mało subtelny sposób podkresla ze Elena wróci do Stefana (i wszyscy wiedzą ze to ta odwrócona logika która mówi ze wybierze Damona), to dlaczego ten numer nie moze przejsc z ględzeniem Damona jak to on bardzo nie chce cure i ciągle to powtarzał - over & over again

użytkownik usunięty
robb264

To ja przedstawię powody, dla których według mnie to Stefan weźmie cure :P

- Damon ma cure, to by właśnie było ZBYT banalne, żeby on/Elena je dostali
- Damon dostał je w książce, a to ma być potężny cliffhanger i wielkie zaskoczenie. Tak, faktycznie, nikt nie obstawia Damona, więc bylibyśmy w szoku:P
- Julie w połowie sezonu zmieniła zdanie, czyli mniej więcej wtedy, gdy Damon powiedział, że tym wampirem CHCE być i wszyscy obstawiali, że na złość dostanie lekarstwo, a fani Stefana burzyli się, że ich(Wasz) ulubieniec nie ma żadnego wątku
- spoilery mówią, że Elena wybierze jednego z braci, a drugi będzie zbyt zajęty, aby się tym wyborem przejąć, a jakby nie było, wszystko wskazuje na to, że sezon zakończy się Deleną
- Stefan ma mieć swój wątek, co innego, jeśli nie bycie człowiekiem?
- plakat. Stefan stoi w wodzie, wyraznie oddzielony od D&E, co jest dla mnie dość jednoznaczne i nie wiąże się jedynie z tym całym wyborem, ale również z zażyciem leku.
- jeśli utraciłby pamięć, to przywracanie jej stanowiłoby ważny element w dalszym funkcjonowaniu trójkąta, który będzie funkcjonował, bo to on wydaje się być priorytetem JP.
- Stefan to chyba najbardziej zaniedbana postać w tym sezonie, każdy inny bohater miał jakieś zajęcie, a on co? Jeśli miał jakiś wkład w ten sezon, to proszę, przypomnij mi, bo ja bez złośliwości mówię, że nie pamiętam. Nawet ja uważam, że zarówno jemu, jak i jego fanom należy się jakiś wątek i mimo tego, że nie chcę, aby był to powrót do człowieczeństwa, to jednak chyba tak się stanie.
- będzie to dla niego uwolnienie od uzależnienia. Scenarzyści zapomnieli o tym ważnym problemie, więc w łatwy sposób od niego uciekną- usuwając go.

Sluchaj - ja sobie robilem cale rozkimny jak mozna swietnie poprowadzic wątek Stefana, gdyby wziąl cure + kasacja wspomnien - nie musisz mi tu tego wymieniac, bo ja to wszystko wiem. Z wyjątkiem "shock value" i taniej ekcytacji na 2 odcinki Damonem -czlowiekiem w dłuzszej perspektywie ten watek byłby klapą. Ja widzę wszystkie te symbolizmy związane z plakatami, scenami etc. Robilem niesamowicie glęboką analizę II poł. 4 sezonu z foreshadowingiem Stefana co do utraty pamięci (+ ewentulanie cure). Jednak jakas częsc mnie mówi mi, ze Plec bylaby bardzo nieszczesliwa gdyby nie dała tego leku Damonowi, by nie pokazac jeszcze więcej jego "man pain" w 5 sezonie.

użytkownik usunięty
robb264

Słuchaj:P- w takim razie ja na Twoim miejscu bym się o Stefana nie martwiła, bo widzę tu czarno na białym, kto dostanie lekarstwo. Robisz sobie problemy i zaprzątasz niepotrzebnie głowę, bo Damon dostający cure jest całkowicie pozbawiony sensu i wierzę, że Plec też to wie. A, no i nauczyła się pokazywania tego "man pain" przez caaałe 4 sezony, poradzi sobie bez lekarstwa. Chociażby w ten sposób, że Elena mogłaby się zajmować przywracaniem wspomnień Stefanowi, on znów by w siebie i jej miłość zwątpił, brakowałoby mu Alarica do picia i takie tam.

Jak to mawiają "Hope for the best but expect the worst". Mam cichą nadzieję ze spełnią się moje oczekiwania, lecz wolę się nastawic na najorsze (i przez nagorsze mam na mysli Stefana bez wątku na kolejny sezon, a nie Delenę LOL bo to juz zaklepane jako engame na final 4 sezonu) - wariant "bida z nędą". Lepiej się pozytywnie rozczarowac.

Zastanawia mnie tylko, dlaczego ktos sądzi, ze Elka będzie chciała przywrócic pamięc Stefanowi. Po co? Scenarzysci zadbali, by Elka usłyszala w 4x10, ze Stefan chciał w chwili desperacji kasacji wspomnien o niej. A w 4x13 i 4x14 ze chce cure i ludzkie zycie. Jezeli będą chcieli mu przywracac pamięc to chyba tylko ze względów praktycznych, zeby dowiedziec się czegos waznego o Silasie, a co jest ukryte w odmętach jego umyslu.Moze Elka będzie miala dylemat przed samą soba w tej kwestii, ale nie sądzę by cos próbowala robic na wlasną rekę. Zwłaszcza ze zacznie swiezy związek z jego bratem. W sumie to im wszystkim to na rękę. Dzięki temu tróją bedzie trwal w najlepsze, bo inaczej Stefan by wyjechał - a tak zatrzymają go przez calutki sezon, a moze i dluzej w tym stanie.

użytkownik usunięty
robb264

Ok, rozumiem:)

No dobra, dałeś mi do myślenia. Jakoś wzięłam to sobie za pewnik.. To, że Elena znów powalczy o przywracanie Stefana, czy coś w tym stylu. Właściwie to to bardzo wygodne rozwiązanie. Stefan zapomni o najgorszym. On będzie szczęśliwy, bo nie będzie miał wyrzutów sumienia związanych z byciem Rippah, a Elena będzie szczęśliwa, bo nie będzie miała wyrzutów sumienia związanych z Damonem. Oczywiście szczęście to pojęcie względne, na pewno jednak o niektóre wspomnienia będą chcieli powalczyć. Matko, jakie pójście na skróty.. Teraz już nikt nie będzie ponosił konsekwencji za swoje czyny. No i jeśli straci pamięć to przepadnie też przyjaźń Steroline, przepadnie Klefan(którego i tak zresztą już nie ma), przepadnie Stelena, będzie szansa na Steferine, jeśli Kath nie zginie.. Może jednak nie posuną się do wymazania wspomnień?

Ja szczerze mówiąc bardziej wierzę w wymazanie wspomnien niz cure dla Stefana. Stefan MUSI stracic pamięc w któryms momencie, bo foreshadowing jest od 1 sezonu - i to mocny. Juz w pilocie Stef mówil ze wspomnienia są wazne..... i jeszcze te nieszczesne pamiętniki (w sumie dobry powód by przywrócic ten motyw na pierwszy plan). W poprzednim temacie nawet wypisalem wskazówki dlaczego myslę ze Stef straci pamięc - chyba zaraz poszukam i wkleje.....

Myslę ze co najmniej połowę 5 sezonu będą chcieli dac sielankową Delenę, bez Stefa na karku. I to jest dobra okazja. Kiedy zacznie się cos psuc u DE tym większą pewnie Elena będzie czula pokusę by cos tam Stefowi poprzypominac. Ale z drugiej strony Elenę od Stefa będzie odpychał fakt ze związek czlowiek - wampir nie ma przyszlosci (a Stef raczej z byle powodu by się nie przemienił w wampa ponownie), czym jeszcze bardziej przylepi się ona do Damona na dluzszy okres czasu.

Tu mój post - pewnie da się wiecej wylapac - to tylko poszlaki od 4x10

(a co do Steferine to jestem na tak - jak wiekszosc fanów Stefana, ale nie sądzę ze Placek pozwoli na cos takiego. Ona nie lubi Kath - bedzie cud jak przezyje final)

W 4x10 Stefan chce przystac na propozycję Rebeki i wykasowac swoje wspomnienia.
W 4x11 mówi do Eleny "you don't know what I look like when I'm not in love with you" - to było dziwnie sformulowane ---> mozna powiedziec puste słowa, bo nadal ją kocha......chyba ze przestanie ją kochac...bo nie będzie jej pamiętał
W 4x12 wspomina swoje zycie, Lexie
W 4x13 mówi Rebece ze zazłyby lekarstwo dla własnego dobra - a nie dla Eleny. Mówi tez w tym odcinku, ze jego całe wampirze zycie to pasmo bólu i poczucia winy i ze lekarstwo by to wszystko zakonczyło --- "My last 146 yrs has been ruled by the pain of being a vampire"(Elena to słyszy)----> Elena w tym odcinku tez slyszy od Damona ze nie ma przyszłosci dla mieszanych par człowiek - wampir.
W 4x14 znowu rozmowa Stefana i Eleny, gdzie mówi jej ze ponowne zostanie czlowiekiem było jego głęboko ukrytym pragnieniem
W 4x15 mamy znowu wskazówki -- Stefan pokazuje swoje sentymentalne oblicze - układa rozrzucone zdjęcia na miejsce, pyta się Eleny czy by nie chciała kiedys wrócic do domu..... A koncowa scena jest jeszcze bardziej wymowna (wg mnie zapowiedz finału - Elena i Damon odchodzą razem, a Stefan się ogląda - widzi płonące wspomnienia, spalony dziennik....)
W 4x16 Elena mówi Stefanowi "your whole world revolves around me, maybe you're the one that needs to shut it off"
W 4x17 Stefan podaje dokładnie datę urodzin Katherine przez telefon Damonowi, co pokazuje jak doskonałą ma pamięc, jak wiele pamięta; ma tez scenę z Bonnie, której Silas wykasował wspomnienia
W 4x18 mówi Damonowi ze ciągle powtarza te same błędy, ze historia zatacza koło, ze chce by się to skonczylo
W 4x19 podczas tanca z Eleną stara jej się przypomniec to i owo :D powtarzając "Czy pamiętasz to...."; Silas mówi Damonowi, ze Elena i Stefan mają wspólną historię; podczas tańca z Caroline Stefan pyta jej się, jak ruszyc do przodu i zapomniec o Elenie - w tle leci piosenka Kari Kimmel "Remember" - i tekst tej piosenki wygląda tak:

One moment imprinted,
inside my mind.
Could there be,
more to this love,
or will it be left behind?

'Cause if it's all I can take.
I'll remember it all,
remember it all.
If it's all I can take.
I'll remember it all,
remember it all.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Poza tym, sire bond zostało ZERWANE jak Elena wyłączyła człowieczeństwo. Powiedzieli to niestety tylko raz czy dwa, co w naturalny sposób nie mogło oczywiście zrównoważyć miliona wypowiedzi bohaterów o jego istnieniu.

Jak by nie patrzył Damon nie korzystał świadomie z sire bond. Tylko raz użył go wbrew Stefanowi przy wyłączeniu uczuć. W innych wypadkach zawsze odwracał się do Stefana i czekał, by ten "pozwolił" mu powołać się na więź.

Slutty_Pumpkin

No ale nie wiemy jak sire bond oddzialowuje na Elenę od srodka. Plec jednak mówila ze sire wyrwalo z Eleny calą milosc jaką miala do Stefana, a przeciez Damon nie wydal jej komendy by przestała go kochac.....

ocenił(a) serial na 1
robb264

Tak, wiem (wg mnie oczyszcza to w znaczny sposób Damona) Sire bond działa na niezbadanych zasadach. W przypadku hybryd to było proste i oczywiste. Klaus dawał komendę, hybrydy wiedziały co maja robić. W relacji Deleny skomplikowali celowo, by podtrzymać w niepewności zarówno Delenowców i Stelenowców. Otwiera to także możliwość dowolnych interpretacji, nawet sprzecznych ze sobą nawzajem.

robb264

Kilka prawd o Elenie
http://ninakennett.tumblr.com/post/49974746151/elena-elena-tsc-tsc
http://ninakennett.tumblr.com/post/50051567093/really-elena-a-newborn-is-able-to -take-on-badass-500

ocenił(a) serial na 6
robb264

So true.

WhiteDemon

Popacz, Meyers jako Dracula http://www.youtube.com/watch?v=Z1jVcmDH43Y

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Heh, na Meyersa zawsze dobrze popatrzeć:)))
Tylko że...ten zwiastun jakiś dziwny mi się wydaje, sama nie wiem...Hm.

WhiteDemon

Dziwny, czemuż to?

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Kojarzy mi się z nowym Sherlockiem Holmesem, tyle że w gorszą stronę;) Oby to było tylko wrażenie, heh.

robb264

Cos dla fanów Klaroline:
http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2013/05/the-vampire-diaries-finale-will- klaus-and-caroline-finally-get-their-moment-or-is-hayley-standing-in.html

robb264

Mamy klip Bonnie & Caroline

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bv7Ei2uK0uM

robb264

Jedyne co mi się nasuwa na mysl - łał - Caroline naprawdę jest taka pusta? Ględzi o rozdaniu dyplomów jakby była zupelnie niedojrzała. Trochę mnie jej infantylnosc zaczyna irytowac - czasami jak rzuci jakis zart/aluzję to fajnie - ma jakis wyrazisty charakter, ale jak zaczynają przesadzac w 2 stronę to przypomina mi postac z kreskówki....

ocenił(a) serial na 8
robb264

Ja jej nie rozumiem po MF grasuje zgraja rządnych zemsty duchów, a ona ględzi o rozdaniu dyplomów jakby to była najważniejsza rzecz w życiu :/// Ostatnio zrobili z niej pustą blondynkę, która czasami zabłyśnie czymś mądrzejszym :/

anik756

A Plec powiedziala ze Caroline bedzie wszystkim truła du.pę by się pojawili na rozdaniu dyplomów, więc takich wtrącen zobaczymy jeszcze masę w odcinku....

ocenił(a) serial na 8
robb264

OMG nawet mnie tak nie strasz bo ja już teraz nie mogę na nią patrzeć, ani jej słuchać :/

anik756

Plec powiedziala w wywiadze, ze kazdy będzie mial swoje sprawy na glowie, ale Caroline będzie chciala wszystkich mimo to 'zachęcic' do pojawienia się na imprezie. Juz czuję ze będzie to irytujące.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Irytujące to stanowczo za delikatne słowo :/ Ludzie będą umierać, jej przyjaciele będą zmagać się z duchami, które chcą wykończyć całe MF, a ta będzie biegać i wszystkim przypominać o rozdaniu dyplomów :/ Już większej idiotki to scenarzyści nie mogli z niej zrobić :)

anik756

Mnie bardziej zastanawia czy ona bedzie w jakis sposób wciągnięta w głowny wątek w finale. Bo z tego co widzę to jej jedynym przeznaczeniem bedzie namawianie wszystkich na pojawienie się na imprezie + sceny Klaroline. Od koncówki 2 sezonu ona błąka się po mało znaczacych wątkach pobocznych - albo robi za love intrest dla kolejnych facetów. Nie byla tylko ze Stefanem (Boze uchowaj - chociaz przyjazn mają naprawdę dobrą i jako jedyni w serialu nigdy się nawzajem nie skrzywdzili) i Jeremim (i to tylko dlatego ze umarł LOL)

użytkownik usunięty
robb264

"i to tylko dlatego że umarł" - padłam:D
"pewien duet (w końcu!) wyruszający razem na wakacje" - fragment spoilera dot. finału, śmierdzi mi Klaroline :P może to będzie jej rola w finale.

Mozliwe, bo Caroline cos tam przebąkiwała ze wyruszy w swiat (jak Liz umierała), a Klaus jej mówil kilka razy ze ona chce czegos wiecej o zycia niz mieszkanie na zadupiu. I to by byla okazja by pojudzic trochę fanow Klaroline na kolejny sezon (chociaz pewnie na kilku zdaniach skleconych o wakacjach przez Caro w 5x01 się skonczy) - ale czy czasem Tyler nie mial byc prezentem dla Caro? Jak to bedzie wyglądalo?

użytkownik usunięty
robb264

A Tyler nie miał się pojawić tylko raz i to w 4x19? Nie mam pojęcia..
Szkoda gadać, stracę do niej resztki szacunku, jeśli pojedzie na wakacje z Klausem zaraz po śmierci jej najlepszej przyjaciółki ;]

ocenił(a) serial na 7

Co tam śmierć przyjaciółki, GRADUATION! :P

erzulie

No na serio - z kims takim Plec chcialaby sparowac Stefana? Dojrzałego 150-letniego wampira, romantycznego, refleksyjnego, - Damon wspominał ze Stefan w latach 70 - tych ukonczyl Harvard i nalezal do Ivy Leage i wedlug info wiki zna 4 języki. I oni dają jakies aluzje by sparowac go z takim pustakiem? No sorry.... Caroline to dobra kolezanka, ale nie material na dziewczynę dla Stefana....

ocenił(a) serial na 1
erzulie

To samo było już wcześniej,

Co tam, że zabiłam 12 czarownic, PROM!

Przynajmniej wizerunek Caroline jako idiotki jest przedstawiany bardzo konsekwentnie w tym sezonie.

anik756

Super avek :) uwielbiam VM. Muszę w końcu obejrzeć ten serial jeszcze raz żeby sobie przypomnieć przed filmem :D

ocenił(a) serial na 8
immortal13

Ja dopiero teraz zaczęłam oglądać :D Kończę 1 sezon, ale słyszałam, że 3 sezon kończy się głupio. W sumie to czytałam, że praktycznie w ogóle nie było zakończenia, że urwali bez wyjaśnienia większości wątków czy to prawda? Jak na razie to jestem zakochana w tym serialu, a Logan jest boski <333

anik756

To jeszcze dużo przed tobą.
Rzeczywiście dziwnie się kończy. Ostatni sezon ma tylko 20 odcinków a poprzednie po 22. Te 2 odcinki jeszcze by się przydały do zakończenia niektórych wątków, a były bardzo ciekawe. Jednak naprawdę warto obejrzeć. Serial cały czas trzyma wysoki poziom, a postaci się nie nudzą, ciągle są ciekawe - nie ma tam tendencji do niszczenia charakterów.
W końcu udało się znaleźć fundusze na film VM, zdjęcia mają ruszać w wakacje. Jeśli film odniesie sukces to możliwe że powrócą do serialu. Choć przypuszczam że nie od momentu w którym się skończył, tylko parę lat później, no bo jednak trochę minęło.

Też wciąż, pomimo upływu czasu kocham ten serial. Jak dla mnie 10/10. Veronica i Logan to moi zdecydowanie ulubieni bohaterowie. Jednak jest też dużo innych postaci które lubiłam, np Lamb :D

robb264

Jaka ona jest durna <facepalm>
Myślałam że po tym wszystkim co Car przeszła przez Damona, Kath, nawet przez Tylera (wilkołaki w 2 sezonie) to w końcu wydorośleje. W 2 sezonie była świetna. Widać ze te przykre doświadczenia ją wzmocniły, a teraz - cofamy się do Car z 1 sezonu. Masakra :/