Próbowałam obejrzeć, parę odcinków i z trudem, przychodziło mi obejrzenie chociaż jednego do końca. Strasznie nudne, serial nie jest dla mnie zbyt ciekawy, tak samo jak jego fabuła - jak "Zmierzch" w odcinkach, tylko że zamiast jednej, mało oryginalnej dawki, nudy i sztucznych, nieutalentowanych aktorsko ludzi, mamy ją podawaną co tydzień.
"tak samo jak jego fabuła - jak "Zmierzch" w odcinkach" - takie możesz mieć wrażenie po kilku odcinkach, później naprawdę to jest zupełnie co innego (chociaż ja od pierwszej minuty pierwszego odcinka nie zauważyłam podobieństwa do "Zmierzchu"). Namawiam Cię do przebolenia jeszcze kilku, może zmienisz zdanie, a jeśli do Ciebie mnie trafia, bo i tak bywa, to jest ogrom innych pozycji:))
Nie każdemu się musi podobać. Chciałabym tylko zwrócić uwagę na to iż to nie Pamiętniki są podobne do Zmierzchu a Zmierzch do Pamiętników, gdyż powstały one dużo wcześniej. I chociaż w ekranizacjach nie rzuca się w oczy podobieństwo to można je wyczuć czytając książki,. Niektóre sceny są po prostu żywcem ściągnięte.
ten temat był rozpoczynany już ponad trzy razy i na każdym są wrogowie serialu i jego poplecznicy