Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Jakże mnie rozśmieszają komentarze w stylu "to nie dla mnie, wyrosłam z tego", "to takie
dzecinne"...

Ja rozumiem, że jak ma się te 15 czy 16 lat to się chce wyglądać i zachowywać jakby się
miało 30. Dlaczego uważacie że ten serial jest dla małolatów i co to w ogóle znaczy...?
Można napisać, że się nie podoba, bo np gra aktorska jest słaba, albo że scenariusz
mało wciągający, ale "nie oglądam bo to serial dla małolatów"...? Śmieszy mnie to
niesamowicie, bo pisząc takie bzdury i siląc się na swoją dziwnie pojęta dorosłość w
rzeczywistości robicie z siebie jeszcze większe małolaty (mentalnie oczywiście).

Być może to ja się ośmieszam i mając 26 lat oglądam TVD z wypiekami na twarzy, ale
myślę że w każdym wieku jest taki czas kiedy chce się usiąść wieczorem z kubkiem
ulubionego napoju, otulić się kocem i kontemplować piękno głównych bohaterów.

Dystans do siebie i swój własny gust to jest klucz do sukcesu:)

LOVE TVD, 26 letnia "emerytka":):)

użytkownik usunięty
Bartolek

Nie ma się z czego cieszyć. Moja mama ogląda wyłącznie filmy Kurosawy, Kubricka, Hitchcock, Lumeta, Van Santa, Ki-duk Kima, Tarkowskiego... Seriali nie tyka bo to dla plebsu. Ostatnio się mnie pytała: Czytałeś już artykuł w "Kinie" o festiwalu Sundance? A potem gramy w szachy i rozmawiamy o Bergmanie. I dzięki temu wiem, że na kogoś wyrosnę. Wy tej pewności nie możecie mieć.

ocenił(a) serial na 8

O współczuję... A "ambitne" kino skandynawskie tyż??? Uuuuuuu...

Greg_Mar

Jakie to szczęście, ze teraz te wykształciuchy to głównie na zmywaku siedzą w Anglii, a prawdziwi ludzie pracy jak budowlańcy zarabiają przyzwoite 4 tysiaki na rękę w Polsce :p

ocenił(a) serial na 8
aivia

Ty się smiejesz a "ambitne szwedzkie kino" cierpi z tego powodu ;-pppp

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Bergman to właśnie taki rodzaj skandynawskiego kina :)

ocenił(a) serial na 8

No on to jeszcze taki znany więc pod światowe go można podłączyć. :-) A mnie się rozchodzi o takich "ambitnych" co ich znają oni, sami ich rodziny i ci "szczęśliwcy" co trafili na ich "ambitne dzieła" :-p

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Moja kuzynka wyszła za Szweda i jak byłem u nich rok temu w wakacje to na komputerze natrafiłem na film domowej produkcji. Nie był zbyt ambitny, ale na pewno niewiele osób go zobaczy.. xD

ocenił(a) serial na 8

Oooo :-p no... A nie zastanowiło cię jedno?... :-p kto stał za kamerą? :-p hihihi ja sam mam taki jeden film... No ale ja nie jestem "ambitnym szwedzkim reżyserem" :-(((

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Kamera była nieruchoma, montażu też nie było. Ale i tak warto było obejrzeć, bo można było się czegoś nauczyć :P

To wrzucaj! Dziewczynom się spodoba xD

ocenił(a) serial na 8

Nie to z moją byłą... Niestety ona mi tak dała popalić że jak widzę nas razem w tym to mi się odechciewa wszystkiego... Ale z drugiej strony nie mam serca tego filmu wymazać... takie mam mieszane uczucia jak gdyby teściowa zjechała z urwiska ale moim Mercedesem SL :-/ hmmm ale tak to bywa czasem...

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Hahaha... Weź to usuń, bo jak obecna dziewczyna zobaczy to nie będzie wyrozumiała. Chyba, że to oglądacie razem na rozgrzewkę xD

ocenił(a) serial na 8

Obecnie jestem wolny :-p ale jak pojawi się nowa dziewczyna... To gwarantuję Ci że wywalę ten bo wtedy zerwę ostatnią nić mnie z nią łącząca. A nowej poświęcę sie bez reszty. :-) No wiesz nigdy bym aktualnej dziewczynie nie pokazał tego ;-) tym bardziej że poprzednia była nieżle wyuzdana ;-p powiem że chciała żeby ją lać podczas... yyyy... wiesz... Stary... odpał jak nic...

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Jeśli Twoja była jest wolna, to daj mi jej numer xD

ocenił(a) serial na 8

To była Ukrainka z Krymu. Niestety wyszła za mąż za starego bogatego Amerykanina ze szwajcarskim paszportem, dla kasy... Ale teraz jest z nim w ciąży... Czego nie omieszkała mi powiedzieć w dniu, w którym miałem urodziny... Co już pokazuje jaką larwą była... Poza tym igraszki były super ale wszystko inne... Jak by się na ciebie dziewczyna non stop obrażała a układało się tylko w seksie to gwarantuję Ci że szczęśliwy byś nie był. Do tego wmawiała mi że chcę ją zdradzić i by mi to udowodnić próbowała zaaranżować trójkąt z jej koleżanką... Wiesz... szczerze to fajnie na filmach wygląda ale jak sie coś takiego w życiu przydarza to wcale fajne nie jest... Poza tym nawet nalesników nie umiała zrobić... Człowieku dodała ona do nich proszku do pieczenia... do naleśników... Jezu... I musiałem zjeść wszystkie bo jak nie to garnkami rzucała... 0_o...

ocenił(a) serial na 6

Oj wiesz, moja mama mnie wychowuje i jej to na razie dobrze idzie :) Sama jest nauczycielką i raz na tydzień jak obejrzy sobie takie coś dla odprężenia to nie znaczy, że mnie źle wychowa :)

użytkownik usunięty
K_I_C_I_A17

Czytając komentarze na tym forum jestem zdumiony jak niezwykły świat prezentują obecne tu osoby. Jak występują obok dwie wersje tej samej konstrukcji. Wszystko można porównać do współpracy owadów społecznych (mrówkowate). Cały system sprawia wrażenie zsynchronizowanego poukładanego. Współpraca i współtworzenie robią wrażenie. Podziwiam organizację lecz jest też druga strona. Atak na osobę będącą odmiennego zdania. Próba wywarcia presji i zatuszowania innej racji. Niezwykły prezentujecie wirtualny świat... ;-)))

ocenił(a) serial na 5

Nikt nikogo nie atakuje jeśli przedstawia sensowne argumenty, tutaj takich zabrakło niestety.

użytkownik usunięty
biedroneczka_90_8

To wyglądało jak ocena wg gustu a ten nigdy nie będzie obiektywny/sensowny.

ocenił(a) serial na 5

Ale co ma stwierdzenie "wyrosłam z tego" do gustu?

użytkownik usunięty
biedroneczka_90_8

Zdarza się że zmienia się upodobanie i próbuje się to tłumaczyć np zmianą wieku lub innymi okolicznościami podczas zaobserwowania zmiany zainteresowań daną muzyką/filmem.

ocenił(a) serial na 5

Dla mnie jakaś konstruktywna krytyka powinna zawierać elementy, które się komuś nie podobają w danym filmie czy serialu (gra aktorska, scenariusz, muzyka,itp.), stwierdzenie, że się wyrosło nie jest argumentem samym w sobie. Masz prawo bronić autorki tych słów, ale nie miej pretensji że się bronimy bo zostaliśmy zaszufladkowani do grupy jakiś niedojrzałych emocjonalnie bo oglądamy serial dla nastolatków.

użytkownik usunięty
biedroneczka_90_8

Co? Ja jej nie bronię. I nie krytykuję Was za to co lubicie jak by co...

użytkownik usunięty

Popieram Krzysiu. A jak to się stało, że cię wywiało na te forum? :P

użytkownik usunięty

Twój komentarz na temat podrabiania kont/a. Widziałem takie coś na BM i chciałem zobaczyć jak jest tu...

użytkownik usunięty

Fajnie, że wpadłeś. Tylko uważaj na dziewczęta, bo to straszne podrywaczki.

użytkownik usunięty

Chyba niewłaściwej osobie to mówisz ;-))

użytkownik usunięty

A tak, zapomniałem xD

ocenił(a) serial na 4

Tak. Najlepiej przywitajmy wszystkim z "szeroko otwartymi ramionami " i z usmiechem na twarzy pozwalajmy, aby nas obrazano i robiono z nas wariatow, albo malolatow (bo przeciez sprzeciwic sie nie wypada). Amen ;D

użytkownik usunięty
xena_4

Istnieje ignorancja.

ocenił(a) serial na 4

Ignoracja, to jak by nie patrzec - nieme przyzwolenie na wszelakie ataki. Racja?

Chyba ignorowanie :p Nazwa czynności. Bo rzeczownik ,,ignorancja" ma całkowicie inne znaczenie :)

użytkownik usunięty
aivia

Mój błąd. Masz rację.

ocenił(a) serial na 5
xena_4

No co Ty Xena trzeba mówić, że deszcz pada jak plują na nas, wtedy będzie poprawnie.

ocenił(a) serial na 4
biedroneczka_90_8

hehehe... Poprawnosc polityczna rulez ;D

ocenił(a) serial na 8

Hmmm :-) chcesz o tym dogłębniej pokonwersować tudzież podeliberować :-ppp

Greg_Mar

Greg, ale mnie kręci takie wyrafinowane słownictwo.... :D

ocenił(a) serial na 8
aivia

Uważaj... :-) Jeszcze nie wiesz co kryje się w zakamarkach mojego mrocznego umysłu ;-p mogę Cię tak smagać tymże wyuzdanym słownictwem gdy tylko tego zapragniesz ;-ppp

ocenił(a) serial na 4
Greg_Mar

Hmmm... Brzmi niebezpiecznie i bardzo podniecajaco ;P

ocenił(a) serial na 8
xena_4

>=) tak jest podniecający i niebezpieczny to moje drugie imię :-P znaczy... trzecie po Włodzimierz ;-))))

ocenił(a) serial na 10
K_I_C_I_A17

Weżcie wy naprawdę sądzicie że na ten post wchodzą tylko dorośli? Bo ja mam 14 lat i szczerze mówiąc nie spodziewałam się takich komentarzy do takiego tematu

ocenił(a) serial na 8
Nataleah

O kurczątko!!! Dziecię drogie na miłość boską NIE CZYTAJ TYCH KOMENTARZY!!! Wypaczą Ci Twój młody umysł!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa