Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122890
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Veronica, Mikael itd.

ocenił(a) serial na 10

Chyba już wiecie o czarownicy przemienionej w wampira i "potężnego " łowcy wampirrrrów .
Słyszeliście o tym że już wystąpił jako szef policji z drewnianymi kulami, który przerwał
imprezę Klausa i Stefana w 1920 roku.

A tak przy okazji ... Czy Rebeca to nie jest ta aktorka która grała w H2O wystarczy kropla ?

ocenił(a) serial na 6
seph

Si, seniora.
Dokładnie ta;)

użytkownik usunięty
seph

Serio? Nie wiedziałam, myślałam, że to Matt był... a to ci niespodzianka.

ocenił(a) serial na 10

: /
okeyyy.

seph

Mam nadzieję, że wprowadzą trochę nowych postaci, bo powroty starych to chyba nie jest za dobry pomysł. Rebecca bardzo im się udała więc liczę że inne osoby też mnie nie rozczarują.

ocenił(a) serial na 8
seph

A ja na przykład nie bardzo czaję tej historii z pierwotną czarownicą. Czy ktoś mógłby mi ją przybliżyć nieco bardziej?

ocenił(a) serial na 10
black_eye

no wlasnie, ona jest pierwotna czarownica, czy tez pierwotna wampirzyca, czy tez pierwotna wampiro-czarownica?:) bo sie pogubilem.:)
btw. ciesze sie ,ze normalny temat, a nie wzdychanie do "Damona" pozdrawiam :)

Elena and Stefan <3

ocenił(a) serial na 8
DRadzioOo

Tutaj mało w którym temacie znajdują się posty, które nie są poświęcone Damonowi ;) W większości są to bowiem poparcia dla Deleny. Zauważyłam, że raczej niewiele osób preferuje Elenę i Stefana jako parę, ale w tym temacie nie o to przecież chodzi ;)

Co do tej czarownicy, to nie wiem kompletnie niczego na jej temat. Też się pogubiłam. Wydaje mi się, że to jest pierwsza czarownica, jaka kiedykolwiek istniała. Już gdzieś pisałam taką teorię (ale to tylko moje przemyślenia, prawdopodobnie szerokim łukiem mijają się one z prawdą, ale cóż... :P), że matka Klausa, wampirzyca, bardzo chciała mieć dzieci, ale wiedziała, że to jest niemożliwe, dlatego poprosiła o pomoc właśnie tą czarownicę, a ona się zgodziła. No i wampirzyca ta poczęła z wilkołakiem Klausa - hybrydę. A gdy ta czarownica się o tym dowiedziała, postanowiła naprawić swój błąd i rzucić na niego klątwę. Tak, by nigdy nie stał się hybrydą i żeby jego wilkołacze moce nigdy się nie uaktywniły. Oczywiście ta teoria jest prawdopodobnie bzdurą, ale na razie nic innego nie przychodzi mi do głowy ;)

ocenił(a) serial na 10
black_eye

Nie raczej jest błędna . jasno w serialu było powiedziane że pierwotni byli ludżmi którzy jakims cudem stali się wampirami.

Co do czarownicy wydaje mi się że to jest czarownica która rzucila klatwe na kalusa by nie był hybryda , bo mógłby zagrażać innym gatunką.

Krążą również poglady że Pierwotna czarownica może byc spokrewniona z kat i eleną i może byc doppelgangerem. ale nie wiem mało prawdopodomne mi sie to wydaje

seph

Wyczytałam gdzieś, że pierwszą czarownicą była Charlotte, której doppelgängerem jest Katerina, a doppelgängerem Kateriny jest Elena. Doppelgängery rodzą się co 500 lat. Charlotte rzuciła klątwę na Klausa, żeby uwięzić jego wilczą naturę. Przeczytałam też, że prawdopodobnie pierwotna czarownica stała się także wampirem i Klaus był z niej zakochany. A czy jest to prawda, tego dowiemy się mam nadzieję jeszcze w tym sezonie. ^^