Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122898
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

No właśnie, wampiry... Mode na ich marną imitację zapoczątkowała Meyer,
przedstawiając jej jako ulizane gogusie. Oczywiście nie chce obrazić fanek sławetnego
"Zmierzchu", ale, szczerze mówiąc, Meyer zniszczyła mroczną otoczkę, jaka roztaczała się
nad wampirami - ongiś straszyły, dziś są jedynie obiektem pożądane przez zastępów
nastolatek. Aż, przepraszam za prymitywizm zawarty w ów zdaniu, rzygać mi się tym
wszystkim chce.

gramer_filmweb

Wampiry to fikcja. Można je sobie wymyślać na 1000 sposobów :P

użytkownik usunięty
gramer_filmweb

A czy to forum Zmierzchu?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
gramer_filmweb

Nie ze mną takie gadki, nie jestem homofobem:)

gramer_filmweb

Wampiry ze Zmierzchu są szczytem tandety;P Te z VD są jednak trochę mroczniejsze, musisz to przyznac;P Nawet Louis z Wywiadu z wampirem miał rozterki jak Stefan więc jednak coś ich łączy:P Edward za to to popier dółka z miodowymi oczami (czy bursztynowymi?)

ocenił(a) serial na 4
alien_2

Edward to jest chodząca kpina z wampiryzmu ;D

xena_4

Stefan i Damon też mają daleko do Lestata, no ale nie przesadzajmy. Edward to jakiś wybryk posypany brokatem;P

ocenił(a) serial na 4
alien_2

I najlepsze w tym, że laski na całym świecie są nim zachwycone. Nie ogarniam tego ;)

xena_4

Średnia wieku- 13 lat. Zawyżają moje koleżanki ze studiów:D

ocenił(a) serial na 4
alien_2

Jeszcze starsze też za nim szaleją. Normalnie szok ;)

ocenił(a) serial na 9
xena_4

Bardzo się cieszę, że czytaliście wszyscy książki i jesteście znawcami zmierzchu. Edward to nie ma być prawdziwy wampir, występuje tam również bardziej podobny do wampira James. Ale tu nie mowa o Zmierzchu.
Rzeczywiście, postaci w Pamiętnikach Wampirów są bardziej upiorne. Nie tyle co Stefan i Damon, tylko poboczni bohaterowie.
Polecam 'Drugie życie Bree Turner', też Meyer, aczkolwiek inne. Bardziej brutalne. Miłość występuję w bardzo małym stopniu w przeciwieństwie do Zmierzchu.

użytkownik usunięty
MsIskra

Najlepiej to przeczytać "The Host". Wprawdzie nie o wampirach, ale o wiele lepsza od Sagi Zmierzchu.
Ale i tak najlepiej przeczytać pierwszą część "Twilight" i uznać, że Meyer to beztalencie.

A czy gdzieś napisałem, że Meyer to kompletne beztalencie? Nie. A jeśli chcecie poczytać sobie dobrą książkę o wampirach do polecam "Miasteczko Salem" Kinga. ; ]

użytkownik usunięty
gramer_filmweb

Ok. Jeszcze jakiś problem? :]

Nie. Odmaszerować.

ocenił(a) serial na 5
gramer_filmweb

Matko następny sfrustrowany, nie podoba się, nie patrz, ot recepta na Twoje bolączki.

biedroneczka_90_8

Jeżeli twój komentarz jest zwrócony w moją stronę, to wiedz, że nie jestem sfrustrowany, może jedynie... lekko poruszony. ; ]