Co wy na to żebyśmy sobie troche przypomnieli dawne wątki ale w rozrywkowy sposób ? Reguły jak zawsze te same Ktoś zadaje pytanie, następny odpowiada i wymyśla kolejne pytanie :) Ja zacznę :P
Kto przemienił Logana Fella ?
Młoda kobieta którą przeprowadził dla niego Stafan.
Dlaczego Stafan nie potrafił wymazać z wspomnień Viki tego że zaatakował ją Damon?
W drugiej serii.
Dlaczego Bonnie okłamała Elenę mówiąc jej że zdjęła czar z wynalazku Gilberta podczas gdy naprawdę tego nie zrobiła?
1x13 - Children of the Damned. Damon zaszantażował Stefana, że przemieni ją w wampira, jeśli nie odda mu Księgi Czarów.
Giuseppe chyba...
dlaczego Stefan powinien być wdzięczny za to, że Andie dostarcza Damonowi rozrywki?
Elena pierwszy raz pije krew Damona w 1 sezonie - odc kiedy D grozi że przemieni E jeśli S nie odda mu księgi
Rzeczywiście całkiem o tym zapomniałam.
Dlaczego Bonnie okłamała Elenę mówiąc jej że zdjęła czar z wynalazku Gilberta podczas gdy naprawdę tego nie zrobiła?
Ponieważ wcale nie chciała pomagać wampirom, zwłaszcza Damonowi, uważała, że broń na nich powinna nadal istnieć.
Jak Elena zażartowała sobie ze Stefcia, kiedy pojechali do domku nad jeziorem?
że nie jest właścicielką domu i Stefan nie może wejść
po jakim wydarzeniu Jenna zaczęła traktować Damona oschle i z większą rezerwą?
Kiedy zobaczyła jak "Elena" całuje się z Damonem na ganku.
Jaki pomysł na swoją przyszłośc miała Caroline podczas tego wieczorku gdzie wybierali zawody?
dziennikarka - to tak jak ja ;p
dlaczego, wg słów Damona, jego marynarka była na niego za mała?
Bo opił się krwi studentek.
W jaki sposób Stefan chciał przyspieszyc pozbycie się ludzkiej krwi ze swojego organizmu, którą dzień prędzej wypił?
Chyba raz kiedy użył urządzenia na wampiry.
Jaki interes prowadziła w Mystic falls Pearl? w przeszłości oczywiście.
i chyba 2 raz gdy dał mu sztylet do zabicia Pierwotnych, wiedział że gdy Damon go użyje, umrze.
Odo na Twoje pytanie - apteka
dlaczego babcia Bonni nie chciała pomóc Stefanowi w uratowaniu Damona/?
Bo uważała, że Damon jest zły i mroczny, dlatego chciała go zostawic też w grobowcu.
Jakie korzenie mają Salvatorowie?
Piosenka leci paraparaparapapapa- dokładnie tak, muszę szukac tytułu??:D
Jak miał na imię wampir, który dowodził porwaniem Stefana?
Fredrik?
Ponawiam swoje pytanie zapomniane, co Caroline znosiła do Donovanów, co wkurzało mamuśke Kelly?
Jedzenie?
Co do poprzedniego mojego pytania: tak, alien xD W gruncie rzeczy masz rację ;) Dokładnie to było Paramore - Brick By Boring Brick.
Jak to się stało, że Matt wylądował w łóżku z Car po raz pierwszy?
Odprowadził ją pijaną do domu i nie chciała sama zostawac.
Dlaczego Matt powiedział mamie, że ma wynosic się z ich domu?
bo przyłapał ją na całowaniu z Taylerem.
co do majtek Damona:) - kiedy grał w karty z zauroczoną przez Isobel laską :)
Odwiózł ja pijaną do domu i ona poprosiła go żeby z nią został.
Co powiedziała Caroline w barze do Bonnie za co obraził się na nią Matt?
Chba "I don't know" ale nie jestem pewna
Jak nazywa się szkolna drużyna footbolowa?
A przypadkiem nie powiedziała, że Bonnie stać na kogoś lepszego niż na byłego futboliste, który teraz zmywa gary w Grillu? Coś takiego to chyba było. ;d
Timberwolves.
Gdzie pierwszy raz spotkali się Elena i Damon?
PFF marki nie zauważyłam wiem tylko tyle że auto chyba było czarne
Gdzie zabiła się Isobel?
Auto Bonnie to biała (w pilocie niebieska) Toyota Prius.
Isobel zabiła się na cmentarzu w Grove Hill, na swoim własnym grobie.
Kto za drugim razem "zabił" Alaricka?
Chodziło też o to, że Andie jest reporterką i nie miałby kto przekazać informacji o jej śmierci ;)
Damon przemienił Vicky z nudów. (wg mnie też z litości).
W jaki sposób Brady torturował Caroline?
Strzelał do niej z wykałaczek, a prędzej strzelił jej w głowę.
Co przynieśli Damon i Caroline na kolację u Eleny?
bo natura zapewnia równowagę wszystkiemu - niby, a tak na serio to za karę po prostu.
w jakich okolicznosciach Elena poznala Lexi?
Kiedy w 1 odcinku 2 serii przyszła do domu Salvatorów i zaczęła całowac się z Damonem. On już myślał, że będzie happy end a ona wypaliła, że zawsze kochała tylko Stefana.
Kiedy Damon przedstawił się Alaricowi? (ich pierwsze oficjalne spotkanie)
Na imprezie w stylu lat 50.
Kiedy i gdzie Damon i Alaric spotkali się po raz pierwszy w ogóle, bez przedstawiania się?
W barze w 11 odcinku, Damon wpadł na drinka po tym jak wrócił z Eleną z Atlanty.
Dlaczego Elena nie miała w Atlancie wisiorka?
Bo zostawiła go u Stefka, po tym, jak się zorientowała, że wygląda, jak Katherine.
Dlaczego Elena nie miała wisiorka, kiedy Damon przyszedł go jej oddać i wyznał jej miłość?