Serial jak serial. Trochę fantastyki. Trzeba do wszystkiego podchodzić z dystansem. Niestety dzieją się dziwne rzeczy. Chodź serial nie jest jakiś super rewelacyjny.... zakochałem się w nim....
Ciągle myślę tylko o nim, ciągle gra mi muzyka, która w nim leci.
Najgorsze jest to, że się prawie popłakałem jak zwróciłem uwagę na to, iż to już koniec.... koniec odcinków. Kolejny będzie za tydzień, na następny też muszę tydzień czekać. Nie wyrobię.
Chyba jest coś ze mną nie tak, albo z tym serialem, bo uzależnił mnie jak nic, a w dodatku jest gówniany (muszę to powiedzieć, aby sobie uświadomić, że powinienem o tym zapomnieć zanim zrobię coś głupiego i w coś głupiego uwierzę).
Nie wyrobisz bo musisz czekać tydzień.. tydzień to pikuś. Skoro dopiero co zakończyłeś oglądanie wszystkich odcinków (tak wywnioskowałam) to najgorsza przerwa za tobą.
"[...]a w dodatku jest gówniany (muszę to powiedzieć, aby sobie uświadomić, że powinienem o tym zapomnieć zanim zrobię coś głupiego i w coś głupiego uwierzę)."
Nie za bardzo zrozumiałam o co chodzi.
W każdym razie wiem coś o tym bo niektóre seriale też na mnie tak działają,miałam taki moment w oglądaniu VD kiedy każdego dnia myślałam co się wydarzy w następnym odcinku, jakbym chciała żeby potoczyły się losy bohaterów. Ale teraz jakoś to przeminęło ;]
Problem, że jestem przedstawicielem płci męskiej i nie powinny mnie interesować takie seriale, a już na pewno nie tak bardzo jak ten :>
Bzdura. Nie tylko ty z płci męskiej oglądasz VD i nie widzę w tym nic złego. Skoro obejrzałeś wszystkie odcinki to musisz przyznać, że nie jest to jakieś wielkie romansidło dla kobiet ;) Gówniany to on na pewno nie jest.
Oczywiście, że nie jest, ale jednak mam do niego pretensje, ze tak na mnie podziałał.
Mi się właśnie dzisiaj pierwszy raz Pamiętniki przyśniły, już zaczynam podchodzić pod psychofankę ;p ale to jeszcze nic, kiedyś tak mojego chłopaka wymęczyłam serialem, że jemu się Damon śnił ;D
"już zaczynam podchodzić pod psychofankę"
Ja tak samo, ostatnio umęczyłam mamę, żeby się popytała znajomych gdzie można kupić werbenę xD Ale niestety nikt nie wie ;( ;D
może ktoś wiem jaka piosenka była w reklamie pamiętników wampirów na tvn przed chwilką:P sorry że nie na temat.
tadam! http://allegro.pl/werbena-pospolita-verbena-officinalis-nasiona-i1423682659.html :D aż się zdziwiłam, nawet wspomnieli o wampirach!
Nie no nawet nie żartuj... Musze ją sobie kupić! Zwłaszcza, że jest tylko po 3zł... A co mi tam, najwyżej bravo nie kupie :D
A tak na serio to fajnie byłoby ja mieć u siebie w domu... piłabym ją codziennie a mama wysłałaby mnie pewnie na jakąś terapie :D
proszę cię, to ty nie żartuj bo zaraz sama się zgłoszę na jakąś terapię;d planuję od jakiegoś czasu kupić sobie jakiś fajny otwierany łańcuszek (najlepiej wolałabym ten Eleny, ale nie wiem gdzie taki kupić i żeby nie zapłacić fortuny) ;p i wsadzić do niego werbeny ;d
Nie tylko ty tak masz xd Ja chyba podchodze pod psychofankę :D. Ciagle to oglądam etc.Ja przez pierwsze noce po tym jak stałam się fanką TVD miałam ciągle sny z głównymi bohaterami,fajne byly te sny.
Kocham TVD. Jest to mój ulubiony serial i potrafię nieźle świrować jeśli o niego chodzi. I tak podczas tej jakże dłuuuuuugiej przerwy jaka była postanowiłam przeczytać książki. I po przeczytaniu czterech ksiąg śnił mi się Damon. Ale nie był to dobry sen bo już dawno się tak nie bałam. Ci z was co czytali książki wiedzą jak często on przemieniał się tam w kruka i właśnie tak mi się śnił. Później przemienił się i zaczął mnie gonić, masakra jakaś. A jakiś tydzień temu znowu mi się śnił. I znowu się go bałam bo stałam tak jakby z boku i widziałam jak mnie zabija. Krzyczałam, prosiłam żeby tego nie robił a on się tylko uśmiechnął i się na mnie rzucił. Wtedy się obudziłam. Wiem że to wygląda już na chorobę psychiczną ale cóż mogę poradzić...:) Się rozpisałam ale musiałam to z siebie wyrzucić:)
mi tez sie śnił Damon 2x ! :P jednego razu nie pamietam co tam sie działo, ale drugi pamietam :P w skrócie: bardzo romantycznie i wesoło spędzony dzień, ktory skończył sie na szczycie jakiejs starej wieży i sie tam mizialismy hahahhahaha <nie jestem psychofanka> :P
Ogolnie myśle, że nawet dobre są te przerwy, bo wcześniej wkurzało mnie to, że tak czekałam i emocjowałam sie... teraz obejrzałam 12 i tak jakoś spoko, nie musze klikać "replay" 5x heheh
zaczełam oglądac w niedziele... i do dzisiaj (czwartek) zakonczylam wszystkie mozliwe jak dotad ocinki VD :D
Budze się w nocy, mam sny z Damonem i Stefan, raz nawet snila mi się Pearl i jej corka w tesco!:D Czekam teraz z niecierpliowscia na 13 odcinek i cholera mnie bierze!:)
jak dotąd 34 odcinki, po mniej więcej 40 minut każdy łącznie 1360min czyli 22h40min
co 72min 30 min limitu (chyba że masz konto) czyli 18 przerw po pół godziny to daje 9h łącznie 31h40min
podzielic to przez 4 i wychodzi ze dziennie po ok.8 godzin
chyba że policzymy z dniem dzisiejszym to po ok 6h
wymiatasz ;)
A ja gdzieś tak z miesiąc temu obejrzałam od poniedziałku do soboty xD
O szkole w ogóle nie myślałam, kiedy byłam na lekcjach zawsze : " Ja chcę już do domu na PW xD"
A teraz czekam nowy odcinek xD
Mam nadzieję, że jutro rano już będzie :P
posciagalam na stronie nopremium takze limit mialam gdzies a choroba mnie trzymala wiec i nuda byla... oszalalam :)
Ja również uzależniłam się od serialu :) raz w jeden dzień obejrzałam 15 odcinków :) to już było lekkie przegięcie :)
teraz z nudow ogladam niektore sceny z damonem z tamtych odcinkow... a smierc rose i scene na ulicy obejrzalam juz chyba 20 razy...
ten serial moze uzależniać.
Rose umarła!? Jeszcze tego nie widziałam.
chyba muszę nadrobić troszkę, jeśli chodzi o odcinki:).
Moje sny sa zazwyczaj "kopnięte"m jeśli przed spaniem oglądnę kilka odcinków VD...
książka tez jest dobra...:)
Czytał ktoś już "Duszę cieni" kolejną część? jak tak to pytanie "i jak?"
a już się bałam, że to tylko ja taka walnięta jestem na punkcie tego serialu :) Losmakarone, ja również oglądałam sceny z 2x12 odcinka, tylko, że ja co chwilę scene snu Damona i Rose, albo na youtube filmiki Damose :) A wczoraj zafundowalam sobie 5 odcinków powtórek (te , w których była Rose) - to podchodzi mi pod jakąś chorobę :D
lub masz neta z netii i wystarczy odlczyc internet, wlaczyc go spowrtoem i nie masz juz limitu bo zmienia ci sie numer IP kompa :)
ten serial na prawdę uzależnia :D ja oglądam każdy odcinek z wielkim zainteresowaniem ;) często zastanawiam się co będzie dalej, co się stanie w kolejnym odcinku itd. Coraz częściej mam sny, często niezrozumiałe. Dzisiejszej nocy też mi się śnił Damon i Stefan :) Piosenki z serialu ciągle krążą po mojej głowie. To się powoli staje obsesją. :D czasem też patrząc na kruka mam takie dziwne wrażenie że to Damon :D a jak chodzę w nocy po dworze i widzę jakiś ślad krwi to od razu jedna myśl - wampiry :D
aha no to nie jest tylko serial dla dziewczyn :) znam dużo chłopaków, którzy to oglądają, choć czasem się przyznać nie chcą :D pozdrawiam :)
hehe. a ja uwazam ze to zaden wstyd. serial naprawde uzaleznia.
ja np mialam takie mysli ze "zazdroscilam" tym postacia ze sa wampirami ..... :D chociaz wiadomowo ze takie cos nie istnieje i to sa tylko aktorzy ale szczerze powiedziawszy odpierdalalo mi. z czasem przechodzilo.
myslalam ze ten serial oglądają tylko dziewczyny dla Damona;P no może niektóre dla Stefana;P Od gorszych rzeczy ludzie się uzależniają a serial jest wciągający
ten serial jest na prawdę dobry, więc niby czemu nie miałaby go oglądac też męska publiczność? trochę przemocy jest i ogólnie...to uzaleznia!
a moje pytanie! co z tą ksiązką!!
chyba każdy fan TVD ma takie serialowe Deja Vu, przynajmniej mi się tak czasami zdarza :) lub samoczynne wzdychanie a'la Elena,nie panuję nad tym :D
kurczę, jestem pod wrażeniem , widzę nie jestem jedyna ;D i nie trzeba się przejmować ,że to tylko dla dziewczyn, ja oglądam to z braćmi (i czasami mam wrażenie,ze na nich to działa bardziej niż na mnie) , moja przyjaciółka ogląda to z chłopakiem, a mój kolega z klasy kocha Katherine ;D
nad verbeną też się zastanawiałam ;)
doszło nawet do tego,że siedzę z przyjaciółką na fizyce i piszemy do siebie smsy zastanawiając się , czy nauczycielka nie jest przypadkiem wampirem i jakbyśmy ją załatwiły ;)
Jak ja bym chciała,zeby mi się tak z raz Damon przyśnił ;D I nikt mnie nie przekona,że Stefan jest fajniejszy od Damona ... Wie ktoś może gdzie ja mogę znaleźć takiego faceta???
Wiem,ze to wszystko jest chore , ale wiem też,ze mogę to wam napisać bo mnie nie wyśmiejecie ;P
Pozdrawiam ;D
a ja nie rozumiem tej jazdy jak to każdy wampir cierpi, że już nie jest człowiekiem..
ja tam jak widzę ten serial to mogłabym już dzisiaj przejść przemianę! :)
ja nie mam pojęcia gdzie znaleźć takiego faceta, ale jak byś znalazła to przyślij mi jego brata :)