Wyjaśnijcie mi jak to jest że Katherina w 22odc 2 sezonu wlazła do domu Slvatorów którego właścicielką jest Elena i ona nie zaprosiła Jej do środka a Katherina normalnie wlazła z krwią Klausa. Chyba że o czymś zapomniałem z poprzednich odcinków
Też o to pytałem. Teoretycznie Elena umarła, ale żyje, dlatego Katherine mogła wejść do domu. Więc dom Salvatorów nie ma żadnych zabezpieczeń. Jest tak samo jak po śmierci Zach'a każdy wampir może wejść.
Wątpię by chodziło o samą śmierć, Alaric np. umarł już kilka razy, a jego mieszkanie dalej jest zabezpieczone. Z Eleną najwidoczniej jest coś nie tak.
gdyż Elena w 21 odcinku tak jakby umarła, a jeżeli właściciel domu umiera to pozostaje on bez "blokady"
A naprawdę nikomu nie wpadło do głowy że i Kath, i Elena sa doppelgangerem Petrovy, więc w pewnym sensie tą samą osobą. Skoro to dom Eleny, to Kath i Petrova mogą wejść...
Coś mi się właśnie skojarzyło. Pamiętacie tego jakiegoś dziennikarza z (chyba) pierwszego sezonu, faceta Jenny, który później stał się wampirem? On musiał mieszkać w jakimś magazynie, bo nie mógł wejść do swojego mieszkania, bo mieszkał sam i nie miał kto go zaprosić. Czemu, skoro właściciel (on sam) umarł?
Wiem, że trochę z opóźnieniem pytam ;)
Zadawanie pierdyliard tego samego pytania jest już irytujące :/
Jak pamiętasz, Elena umarła. Wtedy zabezpieczenie przestało działać. A ponieważ powróciła do życia dzięki magii (plus przypuszczam, że krew Damona i to całe hokus pokus sprawiło, że dziewczyna nie jest teraz w 100 % człowiekiem) to widocznie tak już zostało.
Nie martw się, na pewno sprawa zostanie wyjaśniona bo nie sądzę żeby scenarzyści zrobili to nieświadomie. Jest to zbyt duży błąd żeby go tak po prostu przypadkiem popełnić.
Nikt nie zadał innego pytania, które jest raczej na pewno przeoczeniem scenarzystów. Jak ELIJAH wszedł do mieszkania ALARIC'a. Przecież nigdy nie został zaproszony.
To, że Stefan wszedł może być wytłumaczone tym, że np.był kiedyś zaproszony w 1 sezonie, w końcu w serialu nie jest pokazane wszystko co robią bohaterowie.
Nie chodzi mi o to, jak Klaus w ciele Alarica wchodził do mieszkań niezaproszony.
W ostatnim odcinku Klaus wszedł do mieszkania Alarica razem z ELIJAH, który nigdy nie został tam zaproszony.