Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Dłuższy: http://www.youtube.com/watch?v=muztsp2qAkI&feature=player_embedded

Krótszy: http://www.youtube.com/watch?v=soB8GmXE8G0&feature=relmfu

Będzie się działo xP

użytkownik usunięty
oliwialis10

To nie o to chodziło w tej scenie przecież.
Nie znają się ze Stefkiem całe życie. Chyba każda dziewczyna będąc nastolatką myśli o swojej przyszłości, ma jakieś marzenia dotyczące rodziny i tak dalej. Ona mówiła właśnie o tym okresie. Kiedy sądziła, że przed nią jeszcze mnóstwo czasu, że jeszcze dorasta, że nastanie taki czas kiedy pokocha jakiegoś mężczyznę, zdecyduje, że chce z nim założyć rodzinę, urodzi mu dzieci. I pomimo tego, że w wieku 17 lat spotkała Stefana - wampira z którym związek od razu wykluczał te wszystkie możliwości to jednak będąc człowiekiem nadal miała szansę wyboru. Powiedzieć któregoś dnia Pierdzi Mączkowi, że chce żyć tak jak każdy. Niestety Damon odebrał jej ten wybór, ona przyjęła, że to już koniec, Stefan również. I dlatego mówię, gdyby Damon to zostawił to nie wiem czy tak łatwo byłoby mi go bronić. Miłość miłością, jednak odebrał jej wybór. No ale skoro zrozumiał swój błąd i robił wszystko co w jego mocy żeby go naprawić, to jak można pisać, że stracił dużo w oczach?

To że dopiero teraz naszło ją na takie wyznania świadczy tylko o tym, że pomimo tej wielkiej miłości jaka łączy ją z Męczydupą nie zakładała, że będzie z nim do końca życia. Sama przyznała, że o miłości wie niewiele, bo jest jeszcze młoda. I za to lubię Elenę, że nie jest drugą Belką, której Edek przesłonił cały świat i jest gotowa zostać dla niego krwiopijcą na wieki po kilku miesiącach znajomości. Z naszej perspektywy łatwo mówić: Ojej, ale ta Elena jest głupia, mogłaby zostać wiecznie młoda i wyjechać na Karaiby z Damonem.
Ale prawda jest taka, że gdyby nam przyszło podjąć taką decyzję to byłoby to równie trudne jak dla niej.
Tyle ode mnie ;)

ocenił(a) serial na 10
ithurtssogood_2

podpisuję się pod tym :D

użytkownik usunięty
megaami

wiadomo kiedy wyjdzie 3 sezon?

ocenił(a) serial na 8

Na pewno na początku września. Chyba 8 września, ale nie jestem pewna.

użytkownik usunięty
atagerka

ooo nie znowu ;/ dopiero co była długa przerwa a teraz jeszcze dłuższa.. ale dobrze że odcinki takie świetne wg mnie zrobili na koniec sezonu ;D

ocenił(a) serial na 4

Dla mnie super. Przynajmniej spokojnie skupię się na True Blood.

użytkownik usunięty

Tak być musi, aktorzy mają prawo do odpoczynku,a twórcy muszą nowy sezon dokładnie rozplanować.
Ja tam wolę poczekac kilka miesięcy, ale dostać coś naprawdę dobrego.

ocenił(a) serial na 4

Dokładnie. Pośpiech, to prawdziwe samobójstwo do pisania ( w tym przypadku scenariusza). Coś o tym wiem.

Też bym chciała coś dobrego, ale ciężko będzie czekac. Zwłaszcza jak skończą drugi sezon w połowie zdania. No ale będą wakacje, ciepełko, zaległe seriale, jakoś poczekamy. Dobrze, że już jest decyzja. mam nadzieję że nie zaczytają się za bardzo w ksiązkę Pamiętniki wampirów bo to by była jakaś masakra, co tam się dzieje w tej książce to nawet ktoś po grzybkach by chyba nie wymyślił. Nie wiem skąd ta pani miała takie wizje, ale powinna przestac brac to co bierze albo zwiększyc dawkę.

alien_2

O tak, też nie chcę, aby się wzorowali na książce, próbowałam ją czytać... serial jest dużo lepszy:)

ocenił(a) serial na 10
Madeleine_filmweb

Oglądam ten serial tylko ze wzgledu na postac Damona jesli tworcy go usmierca to obiecuje ze moja przygoda z TVD sie skonczy xDD Tyle ode mnie ;PP

Moniss17

Jestem pewna, że tak jak ty uważa wiele wiele dziewczyn więc na 100% nie uśmiercą go bo serial stracił by przynajmniej 30% chodź ja obstawiam, że koło 50%

yvonneD

Sory ludzie, ale muszę się upewnić: kiedy będzie rzeczony 21 odcinek? Programowo? Czy znowu robią przerwę?

pikulz

Programowo. Teraz już przerw nie będzie.

Evarini

A może nikt z obecnej obsady nie zginie, a grób z napisem Gilbert pojawi się np. z okazji rocznicy śmierci rodziców Eleny?

Chohelka

Ktoś z głównej obsady na pewno zginie, bo potwierdziła to Kat Graham. Chociaż istnieje opcja, że ktoś zginie i powróci w innej formie.
Ale też na pewno będzie pogrzeb. Inna kwestia, czy w trumnie będzie ciało, czy pogrzeb będzie dla picu... ;)
Znając scenarzystów, wszystko może się zdarzyć.