Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122898
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

wy tu gadu gadu a ja gorszego serialu dawno nie widzialem.Taka ocena????????????matko...podejrzewam ze srednia wieku oceniajacych to 16 do 17 lat...prawdopodobnie tez bardzo kochaja sage 'Zmierzch'..szkoda ze przez takich ludzi Fimweb traci na profesjonalizmie oceniania.

ocenił(a) serial na 9
margaretteantonio

17 lat skończyłam ładnych parę lat temu ;]
A takie świeżynki to na nikim nie robią tutaj wrażenia... ;p Zakładać konto, żeby po raz kolejny wtrącić swoje trzy grosze... :P

ocenił(a) serial na 10
anulka88

Jako facet mogę napisać to samo;p

ocenił(a) serial na 9
margaretteantonio

No, za to Shutter to duma amerykańskiej kinematografii, prawdziwe arcydzieło ^ ^ Słyszałeś o takim zwrocie jak "guilty pleasure"? Jak nie, to http://lmgtfy.com/?q=guilty+pleasure

ocenił(a) serial na 9
Sawyer

Oj z tym to bym polemizowała... :) Tzn. z "Shutter'em" :D Myślę, że ocena - filmwebowa - zasłużona, dla mnie również bardzo fajny :)

anulka88

Co nie zmienia faktu, że to guilty pleasure, a nie epicki film, który będzie wspominany latami. Nikt mi nie powie, że można go postawić obok Chłopców z Ferajny czy też Gorączki, Wściekłego Byka, Koloru Pieniędzy. Ja zawsze mówię, że dziesiątka dziesiątce nierówna i dlatego też mogę dać 8 Pamiętnikom Wampirów i 8 Mad Men, co nie zmienia faktu, że ten drugi stoi o klasę ponad TVD, a mimo to na Pamiętnikach świetnie się bawię.

ocenił(a) serial na 9
Sawyer

Niestety (chyba... ;p) żadnego z wymienionych filmów nie oglądałam... Podejrzewam że są to filmy typowo gangsterskie lub jakieś mocno sensacyjno/polityczne itp. :) Ale nie przepadam za takim kinem... Co nie oznacza, że moim arcydziełem jest kino familijne czy głupie komedie... :D Bo nie.
Ale zgadzam się, że można wystawić takie same oceny różnym produkcjom, które porównując je później do siebie nijak się mają, bo ocenia się je wg danego gatunku :)

margaretteantonio

Mam 22 lata i bardzo lubie ten serial, a twoje zdanie mnie mi wisi i powiewa. Co ci przyszło do głowy, ze kogokolwiek interesuje twoje zdanie;p Ja tez nie lubie wilelu seriali, ale ich nie krytykuje.

kamarama90

Też tak myślę... [26-latka, niecierpiąca Zmierzchu i nie witająca na jego forum żeby się wyżalać...]

użytkownik usunięty
margaretteantonio

Wieszz co,ja mam 15 lat i koham zmieżh..o matko,ten edwart taki przystojny,a beela ma takie piekne wlosy,sama hcialabym takie miec,stosuje odzywiki,ale to nic nie daje..masz jakis pomysl na to,żeby miec takie piekne wlosy???

ocenił(a) serial na 9

Nie rób siary.

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

A Ty mi nie mów co mam robić.Nie widzisz,ze moja wypowiedź i jego jest na tym samym poziomie?

ocenił(a) serial na 6
margaretteantonio

Jeśli twoja ocena jest ocena serialu po pierwszym (a nawet kilku pierwszych) odcinkach to moge sie czesciowo z toba zgodzic, ze tamte odcinki nie stoja na najwyzszym poziomie...
Sam serial jest jednym z najlepszych w swoim gatunku, jesli lubisz seriale fantasy, o wampirach a ogladales tylko pare pierwszych odcinkow to polecam ogladnac do chociaz 11 a najlepiej 18, jesli zas ogladnales ten serial kierujac sie tylko jego oceną, a za samym gatunkiem nie przepadasz to calkiem mozliwe iz pamietniki nie przypadna ci do gustu.
Co do wieku osob ogladajacych serial, widac iż jest on kierowany glownie do młodszej, żeńskiej widowni, aczkolwiek jest on na tyle dobry, że i osoby dużo dojrzalsze mogą znaleźć się w kręgu jego fanów.
Ja mam 20 lat i pamietniki naleza do moich ulubionych seriali.

użytkownik usunięty
margaretteantonio

No ja mam 14 lat i kocham Zmierzch, ale co z tego? Pamiętniki też kocham, Damon jest taki seksi mmm... nawet Edward przy nim wymięka chociaż mam mnóstwo jego plakatów na ścianie.

ocenił(a) serial na 5

Ja napiszę coś nie na temat...
Trzeba mieć ogromne poczucie humoru, żeby umieścić "filmweb" i "profesjonalizm oceniania" w jednym zdaniu. :D
Nie wiem czy to było twoim zamiarem, ale żart Ci wyszedł. :P

Na temat...
Jak dla mnie VM nie zasługują na więcej niż 7/10, ale nazywanie tego serialu najgorszym, to jest przesada. ;)

ocenił(a) serial na 4
wilkszary

Dokladnie. Ja osobiscie nadal oceniam jako 6/10. I tak sie sklada, ze mam juz 30 lat na karku. Serial jest dobry, jako cos relaksujacego po ciezkim dniu pracy.

A ten caly temat na kilometr zalatuje mi jako bardzo tania prowokacja. Takich tematow bylo juz od groma i jakos nadal nikogo to nie rusza. Zwlaszcza mnie ;D

ocenił(a) serial na 9
xena_4

A najlepsze jest to, że niby temat poruszany po raz "milionowy"/tania prowokacja itp. niby nikogo nie rusza a i tak wywiązuje się dyskusja :D No... ale czasem nie można popuścić i nic nie napisac :D

ocenił(a) serial na 5
wilkszary

Oglądało się Veronicę Mars? :P

ocenił(a) serial na 5
Sawyer

Oglądało się, ale szkoda, że tak kiepsko go zakończyli.

wilkszary

Zgadzam się, najlepszy serial osadzony w realiach high school. Niestety, skończył się jak skończył, bo miał być 4 sezon, a ostatecznie go nie dostali.

haha blush, my master :D

margaretteantonio

Powiem tak... stwierdzenie, że "gorszego serialu w życiu nie widziałeś" jest do przełknięcia, bo co prawda widziałam gorsze, ale mimo wszystko masz prawo tak oceniać, więc ok ;) ale już dalej to pojechałeś po bandzie.
Podejrzewasz, że średnia wieku oceniających to 16-17 lat i że kochamy Zmierzch, ale tutaj nasuwa się pytanie ile TY masz lat, skoro Twój tok myślenia jest tak ograniczony i rzucasz takimi banałami? Mam 22 lata, nie kocham Zmierzchu, ale kocham Klausa, cóż poradzę. Pewnie nawet nie wiesz kto to jest, bo nie dotrwałeś do tych odcinków :D
A oceny na filmwebie są tak profesjonalne jak moje usługi fryzjerskie.
Ojca Chrzestnego, będącego od lat w czołówce rankingu, oceniłeś na 6, dla mnie to arcydzieło. Może to przez Ciebie filmweb traci na "profesjonalizmie oceniania"?

ocenił(a) serial na 7
brawur

Teraz każdy mówi coś o sobie? :) No dobra, mam na imię Justyna, pochodzę z Wrocławia, w tym roku kończę 22 lata, interesuję się sztuką, głównie malarstwem XX w. i gramatyką opisową języka polskiego :P. Serial lubię, ponieważ dzięki niemu mogę się łatwo odstresować i nie muszę myśleć zbytnio, pozwala mi się wyciszyć i zrelaksować :)
a poza tym, tak wiem, że to puste, wcześniej oglądałam go tylko ze względów wizualnych, bo jest na czym oko zawiesić, a fabuła dupy nie urywała moim zdaniem , ale gdzieś od połowy drugiego sezonu naprawdę się poprawia i rzeczywiście wciąga:) A co do Zmierzchu, wychowałam się na książkach Anne Rice i do tej pory oglądam Buffy postrach wampirów, więc mnie Edward, the unicorn tylko śmieszy.

ocenił(a) serial na 5
Psia_Jucha

Czeeeeeeeeeeeeeeść Justyna... Wspieramy Cię. :P
Jeśli chodzi o książki Anne Rice, to ja osobiście wolałbym, żeby te wampiry były mniej homo.
"Zmierzch" przez tego jego wypady wampirzej rodziny na baseball został mi obrzydzony na dobre.
W "Buffy" mnie zawsze rozwalają te śmiesznie wyglądające demony.

ocenił(a) serial na 7
wilkszary

Mnie to tam nie przeszkadza, że wampiry były trochę homo u Rice :) Oni po prostu się kochali, tworząc jedną, wielką rodzinę :)
No fakt, na początku w Buffy wampiry i demony niewiele różniły się od kitowców z power rangers. Ale potem technika poszła do przodu i już nie wybuchało się śmiechem na ich widok :)
A jeśli chodzi o "Zmierzch" to w sumie nie powinnam się wypowiadać, bo w sumie dotrwałam do połowy :) Jakoś poddałam się po tej scenie w lesie, gdzie Edward mówi Belli, że jest kozą, owcą, albo czymś parzystokopytnym. A potem poszedł na słoneczko - już wcześniej mnie to dziwiło czemu on się nie pali, gdyż wiedziałam, ze jest wampirem, a poza tym już zdążyłam go znielubić - więc myślę sobie: "oho spłonie, spali się, stopi się, cokolwiek", a potem jak zaczął migotać, błyszczeć to zrobiłam takiego fejspalma i nie wytrzymałam do końca :)

ocenił(a) serial na 6
Psia_Jucha

"Edward, the unicorn"
I like it:))))))

ocenił(a) serial na 4
margaretteantonio

Nie rozumiem, czy to że mam 17 lat oznacza, że to co oglądam jest głupie i bezsensu? To śmieszne...

ocenił(a) serial na 5
syllwunia14

"No fakt, na początku w Buffy wampiry i demony niewiele różniły się od kitowców z power rangers. Ale potem technika poszła do przodu i już nie wybuchało się śmiechem na ich widok :) "
Hmm... Ja musiałem przegapić ten moment. :P

wilkszary

a ja mam 24 i tez ogladam..ale niestety z przyzwyczajenia juz.. owszem 1 i 2 sezon były naprawde ciekawe, ale ten 3 to juz jakas masakra - nie maja pomysłu kompletnie na ten sezon, w sumie nic ciekawego sie nie dzieje od samego poczatku, a dodatkowo Elena robi się coraz bardziej denerwująca i irytująca;/ czekam do konca sezonu (zeby nie było ze nie ogladałam :P ) i koncze przygode z tym serialem... a swoja droga szkoda ze w Polsce nie ma szkół w których tak jak tam ciągle są jakies imprezy, bale i inne uroczystości :P

użytkownik usunięty
blurry3

"a swoja droga szkoda ze w Polsce nie ma szkół w których tak jak tam ciągle są jakies imprezy, bale i inne uroczystości :P''. Dokładnie o tym samym myśle kiedy oglądam TVD. ;] A co do tematu. Uważam że ten serial jest ok, lekki, można się odprężyć, powzruszać :). Jak dla mnie idealny na weekendowy wieczór. Ale co kto woli, każdy ma inne gust i zdanie na ten temat. Nie będę się kłócić. ;D