Rewelacyjny serial. Oglądam go z zapartym tchem co tydzień. Pomimo młodego wieku aktorów ich gra jest świetna.
Czytałam książkę "Pamiętniki wampirów" i ten serial jest o wiele lepszy od niej - co często się nie zdarza. Naprawdę polecam, bo to prawdziwy serial o wampirach, gdzie można znaleźć dużo krwi (choć nie do obrzydzenia), magię, akcję, no i miłość ;)
ja myślę że wszyscy tutaj już tu wiedzą. Wystarczyło wejść na dowolny inny wątek a nie zaczynać nowy z tematem który był już i jets nadal cały czas oamwiany:)
zastanawiam się czy nowy serial "The Secret Circle " będzie tak dobry jak Vampire Diaries ?
"1.01 Pilot
Emisja: jesienią na stacji The CW
Serial skupia się na Cassie, nastolatce zmuszonej do opuszczenia słonecznej Kalifornii i przeprowadzki do New Salem. Choć tęskni za dawnym życiem, czuje dziwną więź z niesamowitą grupą równieśników, którzy zdają się panować w jej nowej szkole. Wprowadzona do sabatu czarownic, który od setek lat kontroluje New Salem, zostaje wciągnięta w Tajemny Krąg, który jest równie upajający co śmiercionośny. Gdy zakochuje się w tajemniczym Adamie, musi dokonać wyboru: albo oprze się pokusie, albo zaryzykuje, że mroczne siły dostaną to, czego chcą – nawet jeśli oznacza to, że jeden fałszywy ruch może zakończyć jej życie. "
"Wszyscy fani pierwszej zekranizowanej powieści L.J Smith nie mają się czego bać. Nowy serial na podstawie jej powieści nie będzie podobny do TVD. Moim celem jak i Julie Plec jest skupić się na Vampire Diaries. Andrev Miller będzie razem z ekipą na miejscu, a my zrobimy wszystko co możliwe żeby pomóc mu z Secret Circle."
"Całą akcja tych seriali rozgrywa się zupełnie inaczej. Całkowicie nie rozumiem ludzi którzy je porównują. W Vampire Diaries czarownice są tylko małą cząstką. Natomiast w SC są to główni bohaterowie, natomiast nie występują tam takie osoby jak wampiry i wilkołaki."