Dopiero ściągam dziesiąty odcinek, ale z ciekawości zobaczyłam zwiastun jedenastego i jedyne, co mi się teraz nasuwa: OMG!
Zdrowy chłop ze zdrową babą uwiezieni w jednym miejscu......................... to się musiało tak skończyć.... ;P
Heh, ciągle powtarzałam, że Stefek tam wyląduje no i NARESZCIE! :D
Ale ten zwiastun ma na celu nas zmylić, jeszcze tego nie odkryliście?:P
zmylic tzn ? ja osobiscie chcialabym aby doszlo do czegos tam miedzy Stefanem i Katherine a Elena w koncu przejrzala moze by na oczy i zobaczyla ze Damon ja kocha :)
Tzn. że albo to będzie kolejna gierka umysłowa Kath (co zresztą już bylo podane w spoilerze), albo sen, albo scenarzysta wie co.
Oczywiście jest możliwość, że dojdzie do tego co pokazuje zwiastun, ale powiedzcie, czy wierny, opiekuńczy, troskliwy, bohaterski Stefcio zdradzi Elenę? Nie sądzę.
Dajcie spokój już z tym, że Elena przejrzy na oczy. Ona doskonale to wie tylko udaje głupa. I wszystko idzie idealnie malymi kroczkami, parą to oni raczej w tym sezonie nie zostaną, ale scenarzyści idealnie wybrnęli z sytuacji i nic tylko patrzeć jak niedługo Elena wybaczy "oficjalnie" Damonowi. Do szczęścia to mi by wystarczyło gdyby Elena przytuliła go poprzyjacielsku.
W poprzednim zwiastunie bodajże można było odnieść wrażanie, że jeden z najstarszych wampirów przychodzi do Katherin i mówi, żeby mu oddała a ona odpowiada, żeby sobie wszedł i go zabrał a okazało się, że to wcale nie był on. Tym razem może sobie coś przypominają w podobnej scenerii ;p, wątpię żeby faktycznie tak skomplikowali sytuację ( więc nie potwierdzam i nie zaprzeczam, ale nie wywoływałabym wielkiej burzy;)). Nie wiecie kiedy będzie następna przerwa w tamtym roku chyba była na nowy rok jeszcze tak ?
zgadzam się, że pewnie nie podali by nam w zwiastunie tak wszystkiego na tacy... chociaż nie ukrywam, że mi by to pasowało, nie tylko ze względu ze jestem za Deleną ale też fajnie było zobaczyć Steafno z charakterem.. :D
moze i racja, a moze to scena pomiedzy Elena i Stefanem tylko tak zmontowana, a szkoda . Na poczatku bylam za Stefanem i Elena jednak teraz kibicuje Damonowi. Odcinek 11 bd za tydzien natomiast 12- 28 stycznia;/
Już sama znalazłam odpowiedź więc się podzielę....
"Po emisji jedenastego odcinka, która nastąpi 9 grudnia The Vampire Diaries doczeka się kolejnej, trwającej miesiąc przerwy.
Jak donosi SpoilerTV dwunasty, obecnie nienazwany epizod serialu zostanie wyświetlony na antenie CW TV najprawdopodobniej już 28 stycznia. Z podanej informacji wynika, że odstęp między planowymi datami emisji odcinków trwać będzie 7 tygodni.
Serwis sugeruje ponadto, że z uwagi na konkurencję, jaką stanowi transmitowanie Amerykańskiego Idola w czwartkowe wieczory emisja The Vampire Diaries może zostać przeniesiona na wtorki.
Przedstawione informacje nie są jeszcze potwierdzone przez stację, więc mogą ulec zmianie."
Cytat ze strony :http://vampirediaries.pl/ , te informacje nie są moją własnością.
łooo, niezłe xD Zabiją Jules, ja wam to mówię xD
Stefan i Katherine hmm, nawet fajnie:D
No to by było coś, Elijah zabijający wszystko co moze zagrażać Elenie. Mały kamień nadrodze, on go nogą, Elena idzie dalej ;/.
Niezłe umyłowe gierki, nie ma co :/ Jakoś nie jestem za ziązkiem E i S ale jeśli TO będzie o TAK jak to pokazali to od nastepnego tygonia nie lubie juz Stefana, wogóle. Niby big love a tu takie coś i to w takim tępie. Mam nadzieje że to nie tak jak mi sie zdaje.
ale kwikawki dostałam wyobrażając sobie Elijaha likwidującego wszelkie niedogodności mogące zaszkodzić Elenie. :):)
- Idzie sobie Elena z rozwianym włosem, rumiana jak jabłuszko i nagle czarny kot przebiega jej przed nogami. Elana w krzyk. Elijah cofa się w czasie i zabija 9 razy kota.
-Elena śpiewa romantyczną piosenkę o braciach Salvatore przed pójściem spać. Elijah wchodzi do jej pokoju i zamyka okno, by przez wieczorne powietrze nie dostała chrypki. ETC :D
Zwiastuny robią, by nas zmylić, a gdyby się je poskładało wyszłaby zupełnie inna, alternatywna rzeczywistość.
A Stefan wg mnie od początku tłumił w sobie miłość, ew seksualno - psychiczniezwrotniczyczycoś pociąg do Kat. Tak było i tak będzie. Kiedyś się naprawdę kochali i oto efekt (o ile można Zwiastunowi wierzyć...)
Wszyscy się ekscytują Deleną, a ja jestem ciekawa rozwoju sytuacji na froncie Katherine-Stefano. Szczerze powiedziawszy Elena cholernie mnie irytuje i nie chcę, żeby Damon z nią był, bo chłopak się zmarnuje :D Gdyby Elena miała charakterek Katherine, to by było coś ;)
w tamtym roku przed przerwa zwiastun nam pokazywał podobną scenę (ale nie tak pikantną) między Eleną i Stefanem i to była prawda, to ma być odcinek po którym będzie długa przerwa.... obstawiam że tak się stanie.... co do tego że Damon sie zmarnuje przy Elenie ... nie pokazuje ze też ma charakterek... i tak pewnie wyglądałby ich związek..
Ja stawiam, że Stefka poniesie, trochę się pościskają z Kasią, a potem on się opamięta i do finału nie dojdzie.... ale za to będzie miał tak ogromne wyrzuty sumienia, że jako bohater serialu stanie się nie do zniesienia....
Ja bym chciała, aby Stefek był z Kasią, po dotychczasowych odcinkach wnioskuję, że ona może go naprawdę kochać.......
Uuu Stefannnn!!
No popatrz, popatrz...
Hah, nie no oczętom nie wierzę;)
BARDZO DOBRZE - wreszcie się coś zaczęło dziać.
Chyba że to znowu koszmar Eleny - to chyba twórcom łby poukręcomXD
Ej nie, to już byłoby TOTALNIE głupie z tymi snami. Mieliśmy już piękny sen Stefcia (oczywiście zrobili nas w zwiastunie w bambuko) no i jeszcze w pierwszym sezonie Elena miała koszmar, że ściąga Stefanowi koszulę i ukazaje jej się Damon (tzn. koszmar dla niej, dla mnie to nie byłby koszmar xD) no i jeszcze sen Vicky w szpitalu... ileż można ? ;d Ja wierzę, że Stefcia poniosą emocje, albo że Kath będzie manipulować jego umysłem.
Mnie się wydaje, że to Stefan. W końcu on kochał ją naprawdę. Na pewno o tym nie zapomniał, choć ciągle próbował to wymazać z pamięci. Taka prawdziwa i niewątpliwie pierwsza (nic nie było wspomniane) miłość to wielkie przeżycie... Stefek pewnie ulegnie wspomnieniom, a Kasia będzie zadowolona :D
Ciekawe tylko jak on będzie się czuł później w obecności Eleny. Powie jej?
Myślę że sama Katerine to zrobi żeby zagarnąć Stefanka dal siebie ;) Nie sądzę żeby to był sen. Zbyt... Namiętny i dziki. Bo niby kto miałby go śnić? Stefan? Katerine? Elena? Przecież to się kupy nie trzyma.
No dokładnie, dlaczego niby akurat teraz Elenie miałoby się coś takiego śnić? Strasznie naciągane.
Jasne, że się nie trzyma, bo to się wydarzy. I bardzo dobrze :D
Ciekawa jestem reakcji Eleny, gdyby przypadkiem się o tym dowiedziała... o.O
już widzę te oczy pełne żalu.... eee to może być to w tamtym roku się dowiedziała że wygląda tak samo jak Kat i wiadomo jak sie to potoczyło... a w tym zdrada mniami
Tak, zdrada, choć moja mama ciągle mi wmawia, że to sen Eleny. Mam nadzieje, że nie!
Moja mama też ogląda VD, ale zwiastuny następnych odcinków mało kiedy :P Właściwie to ja zawsze obejrzę nowy epizod pierwsza, później opowiadam jej o wszystkim po kolei, co się wydarzyło etc. i dziwię się, że tak mnie słucha, a później chce jeszcze oglądać i ją to ciekawi xD Bo dla mnie to by nie była żadna frajda, gdybym się wcześniej o wszystkim dowiedziała :P
a kto niby miał jej taki sen podsunąć ma w końcu wisiorek z werbeną... a sama.... błagam .....nie wpadłaby na coś takiego.. za bardzo mu ufa... ewentualnie Kat wpłynie na stefka... ale kurde to by było już naciągane bo to już robiła
też mi się wydaje że za bardzo mu ufa. No sorry, widzi babke w szlafroku w domu swojego faceta która mówi że nieładnie zostawiać nagą kobietę i nie przejęła się tym zbytnio. A przypomnijcie sobie podobną sytuację z Lexi. Wtedy była niepewna. Teraz bardzo mu ufa.
Ale jak wytłumaczysz zdanie: "Katherine i Stefan grają w umysłowe gierki" ?
Może po prostu mieliśmy to odebrać w inny sposób... skoro nie ta wersja, o której ciągle mówimy (wpłynięcie Kat na Stefana), to może jakieś dogadywania (coś w tym stylu ^^) i prowokacja xDD
cóż może mieli na myśli psychologiczny punkt widzenia.... czyli nie poprzez wizje.. tylko rozmowę... a przecież wiadomo że odpowiednimi słowami możemy wiele osiągnąć....
nie sadzicie ze juz czas na jakis rozszerzony zwiastunik albo scene z odcinka :P ??
Jedna scena z jedenastego odcinka już była, jeszcze przed emisją dziesiątego. Rozszerzony zwiastun też już jest (31 sekund trwa) :P