Jak donosi producentka wykonawcza The Vampire Diaries - Julie Plec - stacja CW TV podjęła właśnie decyzję o przedłużeniu wampirzego serialu o kolejny sezon.
Julie Plec: Tak, to oficjalne: sezon 3 będzie mieć miejsce. Dziękuję za wsparcie oraz miłość, którą nas obdarzacie!
Wśród produkcji, które we wrześniu pojawią się na antenie stacji na pewno znajdą się 90210, Gossip Girl, Supernatural oraz America's Next Top Model. Premiera 3 sezonu The Vampire Diaries prawdopodobnie przypadnie już na 8 września 2011 roku.
~ www.vampirediaries.pl/
masz racje. serial jest nieprzewidywalny. jest tez dużo rzeczy o ktorych nie wiemy, np. jenna musiala zginac, bo aktorka ja grajaca miala nowe plany zawodowe. ktos tu poruszal podobny watek dotyczacy iana. oczywiscie nie chcialabym aby damon zginal , bo bez niego nie wyobrazam sobie tego serialu jednak w przypadku VD wszystko sie moze zdarzyc.
moim zdaniem nast sezon nie może być o "ratowaniu Eleny" (normalnie trzęsie mnie już jak słyszę tę frazę) bo to nudne, a zresztą klątwa zdjęta więc po co ja zabijać, chyba że w ramach zemsty, ale bez przesady. Wiele osób czeka na romansik Damona i Eleny i ile mozna czekać, z drugiej strony jak go w końcu podadzą na tacy to fani się przestaną tak wczuwać:) Zobaczymy jakie pomysły będą mieli na ten 3 sezon, jak im dobrze pójdzie i obędzie się bez naciągania to niech będzie 4, a jak nie to powinni na 3 skonczyc. to nie jest taki serial jak moje ukochane Desperatki, że może się ciągnąć i 8 sezonów.
no dokładnie, chociaż ja teraz mam nadzieję, że właśnie albo Elenę przemienią w wampira, albo będzie to ratowanie stefanka, a także BYC MOZE zakochanie się w Damonie. Zapewne będzie taki moment, że nie będzie stefcia i Elena + Damon się pocałują i mam nadzieję, że w końcu coś to wszystko skomplikuje.
jej.. oglądaliście ostatni odcinek?
Kurcze :D
Dobrze, że Damona nie uśmiercili :P
Trzeci sezon otworzy drzwi na możliwość poznania większej ilości informacji na temat Klausa oraz rodziny Pierwotnych. [Stanie się to] po tym gdy wreszcie zostanie wyjawione czemu [Klaus] chciał mieć po swojej stronie Stefana. W momencie gdy Stefan zacznie coraz bardziej przechodzić na ciemną stronę, Damon i Elena walczyć będą z wyrzutami sumienia zrodzonymi z ich rosnącej więzi. [Wspomniani bohaterowie] współpracować będą w celu wydobycia Stefana ze skraju. Duchy z przeszłości Jeremy'ego podejmą starania służące przekazaniu mu potężnej wiadomości (nie wspominając nawet o ich wpływie na związek Jeremy'ego i Bonnie). W momencie gdy Caroline i Tyler zaczną się do siebie zbliżać, między ich rodzinami wybuchnie wojna.
http://www.vampire-diaries.net/tv-series/candice-accola-steven-r-mcqueen-on-chic agos-wgn-morning-news-video
nic specjalnego, ale dla ich fanów się nada
nie wiedziałam, że Steven miał takiego aktora w rodzinie!
to fajnie, że wiecie, ale skoro jest to temat o 3 sezonie to stwierdziłam, że się nada ta informacja ;)
ja już się nie mogę doczekać września, szkoda mi było Vicky i Anny, zakończenie 2 sezonu było dla mnie świetną niespodzianką, fajnie że powróciły nawet jeżeli tylko na chwilę ;) no i może Stefan wreszcie zacznie być mężczyzną a nie boi-dupą, który cały czas się tylko martwi o Elenę ;D
ja mam nadzieję, że niebawem będzie się o nią zamartwiać Damon a biednemu Stefkowi dacie dziewczyny wreszcie wytchnąć ;p
ja właśnie nie rozumiem za co ta cała chwała Stefanowi skoro on się tylko zamartwia o Elenę, może nareszcie zacznie się coś dziać i będzie miał więcej do roboty ;)
Bo jest złożoną postacią. Walczy ze sobą i wydaje mu się, że może być tylko dobry i że może innym i sobie wmówić, że nie ma w nim już tej złej strony, ale w tym sezonie uświadomi sobie, że to niemożliwe. Jest wampirem i są rzeczy silniejsze od niego :) Damon nawet jako zły wampir jest błyskotliwy, seksowny i zabawny, ale Stefan jako wampir to WAMPIR, zły i poza kontrolą, jak zwierzę, z obłędem w oczach i krwią na pysku. To mi się w nim podoba. Mam tylko nadzieję, że dla balansu nie będą teraz temperować zachowania Damona, skoro ma się zbliżyć do Eleny :)
Skoro jest (jak ty to nazwałaś/łeś) WAMPIREM to niech to bardziej okazuje, toczy z sobą walkę, ale ja tego nie widzę (może to przez to, że mam krótkowzroczność i tego niedowidzę ;P). Dla mnie Stefan niczym się nie wyróżnia, jest tylko jakąś tam postacią występującą w serialu, najlepsi są Damon i Katherine, u nich widać emocje, Elena też ma takie chwile, że nie mogę na nią patrzeć. Ostatnio spodobała mi się rola Caroline, bardzo duży plus za to, że na początku 2 sezonu uczynili ją wampirem, jej relacje z Tylerem są o wiele ciekawsze niż z Mattem i cieszę się, że w 3 sezonie skupią się na ich związku, a nie z tym przydupasem z wiecznie zbolałą miną ;D ;P Szkoda mi Alarica i Jenny, ciekawe co zrobią z moim ukochanym nauczycielem historii ;D No i oczywiście zapowiada się bardzo interesujący wątek (i miejmy nadzieję, że taki będzie) Jeremy/Bonnie/Anna/Vicky. Brzmi ciekawie, szkoda tylko, że uśmiercili (ponownie) Elijaha, może znowu "zmartwychwstanie"? ;P;D
No, w retrospekcjach było o tym jaki był z niego kawał s... i wtedy, gdy miał kryzys, a teraz liczę ze 3 sezon bardzo rozwinie te postać :) też bym chciała,żeby scenarzyści bardziej to pokazali, zamiast ciągle maślane oczy w stronę Eleny.
Tez mnie Car zaskoczyła pozytywnie, całkowicie zmieniłam swój stosunek do niej. A Matt mógłby już całkowicie zniknąć z serialu, skoro i tak chce się trzymać z daleka od wampirzego świata ;) Elijah na pewno się pojawi, w wywiadach dawali to do zrozumienia.
a czy argumentacja w stylu JA WOLE STEFANA może być?
ja go po prostu lubię i zawsze będę bez względu na wszystko
poza tym wcale nie jest nie męski
Damon go przyćmiewa
i nie widzę go tylko jako faceta, który się zamartwia o dziewczynę
on ma potencjał
szkoda, że nie wykorzystany
Stefek ma potencjał, oczywiście. Niewykorzystany, ale może teraz coś z tym zrobią. I jest całkiem męski, przynajmniej wizualnie ;)
Ale jeśli chodzi o wysławianie Stefcia, no... trudno jest to zrozumieć, bo autentycznie niewiele robi. W 2 sezonie przysłużył się chyba tylko uratowaniem Damona i próbą zastąpienia Jenny w rytuale. Bo poza tym, to nie robił praktycznie nic, szczególnie, kiedy zbliżał się rytuał i kiedy najbardziej powinien był coś robić.
Może rzeczywiście Damon "przyćmiewa" Stefana, ale to jak gra Ian a Paul mówi samo za siebie, gdyby Paul był tak dobrym aktorem jak Ian to nie zostawałby w tyle. Dla mnie Ian gra najlepiej z całej obsady, ciągle podziwiam go za to, że potrafi tak fantastycznie "grać twarzą", ukazywać emocje w taki sposób ;)
A co do 3 sezonu to nie czytałam jeszcze jakichś szczególnych wywiadów, ale dobrze, że Elijah powróci ;D
Paul Wesley gra tak, jak instruują go scenarzyści i reżyserowie serialu <a jest ich wielu>.
Ian ma więcej luzu, sam o tym mówił - głównie wpada na plan i trochę się wygłupia, wyzwanie pojawia się wtedy, kiedy musi zagrać mocniejszą, bardziej emocjonalną scenę. O tym też mówil.
Co nie zmienia faktu, że z całej obsady jest najlepszy, ale o to nie trudno, bo serial nie jest wypełniony pierwszą ligą Hollywoodzką (nie umniejszając niektórym, Joseph Morgan w roli Klausa zapowiada się nieźle, Matt Davis bardzo dobrze sobie radzi z Alariciem, Nina w roli Katherine też jest wiarygodna, w roli Eleny szaleństwa nie ma, ale daje radę... i w sumie jeszcze paru mógłbym wymienić).
nie trzeba sztabu scenarzystów, reżyserów i bycia gwiazdą Hollywood by umieć dobrze grać ;) Z resztą nie chcę się z wami kłócić, bo i tak znajdą się jacyś fani Stefana, którzy go wybronią ;P Dla mnie jest jaki jest, mogłoby go nie być, nie zauważyłabym wielkiej różnicy ;P ;D
Przecież ja nie jestem fanem Stefana.
I chyba nie wiesz, o czym piszę. Siedzę w filmach więc wiem jak to dziala, może niedlugo coś ode mnie wypłynie na angielski/amerykański rynek. Talent to jedno - mimo to nie wchodzisz na plan i nie robisz tego, co chcesz, musisz swoją wizję konsultować z twórcami. Oni ci mówią, czego oczekują, ty proponujesz, co możesz dodać od siebie i potem przygotowujesz się do roli.
Proste.
Też uwielbiam grę twarzą Iana. Paul po prostu nie ma tak plastycznej twarzy.
Ale też, pomimo że uznaję potencjał Stefana jako postaci, to w dalszym ciągu Damon jest lepiej skonstruowaną, bardziej wielopłaszczyznową postacią.
Serwis TV Squad opublikował kolejny wywiad jaki przeprowadził z Niną Dobrev (Elena/Katherine), Paulem Wesley'em (Stefan) i Ianem Somerhalderem (Damon) podczas wydarzenia CW Upfronts 2011. Aktorom zostało zadane między innymi pytanie dotyczące tego czego chcieliby, aby wydarzyło się w 3 sezonie The Vampire Diaries.
Co chcesz ujrzeć w 3 sezonie The Vampire Diaries?
Ian: Uważam, że mogłaby nastąpić mała zamiana ról. Jednakże, po prostu liczę na to, że Damon i Stefan oraz Klaus poszliby na popijawę lub dwie.
Nina: Chciałabym zobaczyć Elenę przez jakiś czas nie mającą chłopaka, będąc przy tym niezależną.
Ian: Zacieśnilibyśmy więzi, poznali siebie nawzajem.
Paul: Upilibyśmy się.
Ian: Dołączyłby do nas Elijah.
Paul: Pojechalibyśmy do miasta Tijuana.
Ian: I spędzilibyśmy wspólnie czas.
Paul: Lokale ze striptizem.
Ian: Tequila.
Paul: Tequila.
Czy w Mystic Falls naprawdę jest lokal ze striptizem?
Nina: Zdecydowanie jest taki. Jestem pewna, że Alaric odwiedza lokal ze striptizem każdego dnia.
Ian: Załatwimy taki.
Paul: Tak, załatwimy taki.
Porozmawiajmy o pocałunku między Damonem i Eleną.
Nina: Sezon pierwszy. Finał pierwszego sezonu zakończył się oszukanym pocałunkiem Damona oraz Eleny i okazało się, że właściwie była to Katherine. W tym roku naprawdę Elena pocałowała Damona. To był jej wybór. Ona zrobiła ruch, a nie on. On [Damon] był taki bezbronny, piękny, skrzywdzony i szczery, a Elena w ostateczności woli 'dobrych' facetów.
Paul: Co jeśli w trzecim sezonie dowiemy się, że pocałunek był tylko snem, ponieważ Damon miał halucynacje z powodu ugryzienia wilkołaka.
Ian: Tak.
Nina: Myślę, że w przyszłości dowiemy się dlaczego [Elena] tak naprawdę pocałowała Damona.
Paul: Wściekliby się wszyscy. Co jeśli taki był zamiar. Nie wiemy niczego, więc po prostu...
Ian: Po prostu...
Ian i Paul: Przypuszczamy.
http://www.youtube.com/watch?v=ffva0at-S8E&feature=player_embedded Zwastun sezonu 3,nie wiem gdzie wrzucać więc ładuje tutaj andd PODBIJAMY.
Jest już tutaj:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/3+sezon+-+spoilery+i+teorie+cz.+2,1674366?page=13