PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501087}
8,2 23 tys. ocen
8,2 10 1 23230
8,3 26 krytyków
Parks and Recreation
powrót do forum serialu Parks and Recreation

Pierwszy sezon słaby, kolejne dwa świetne. Ale nie wiem, czy po czwartym sezonie dam radę oglądać dalej. Odkąd Leslie oficjalnie może być w związku z Benem, wszystko zrobiło się takie słodkie i polukrowane, na czele z głównym tematem sezonu. Leslie zaczyna z jednoprocentowym poparciem w wyborach do Rady Miasta. Jej przeciwnik jest bogaty i ma najlepszego speca od kampanii wyborczych w kraju. Ale Leslie ma swoich wiernych przyjaciół i razem wygrywają. Takie to bajkowe. Zresztą wzruszających momentów jest stanowczo za dużo. Ten serial zaczęło dopadać to, na co większość seriali cierpi w finałowych sezonach. Ale mam nadzieję, że w kolejnych sezonach będzie lepiej.
I ile razy Leslie musi powtarzać Ann, że ją kocha i że jest jej najlepszą przyjaciółką. Aż sięrzygać chce. Mam czasem wrażenie, że Leslie jest ukrytą lesbijką.
W ogóle cała postać Leslie stała się strasznie irytująca. Teraz oglądam ten serial tylko dla Rona, Andy'ego i Chrisa. Reszta postaci albo mnie wkurza, albo jest po prostu nieśmieszna. Jerry to podróba Toby'ego z "Biura". Aktorka grająca April jest po prostu słabą aktorką.

ocenił(a) serial na 9
NickError

Jerry podróbą Toby'ego. Że jak?

ocenił(a) serial na 10
NickError

ja oglądam ten serial głównie dla Rona Swansona i Andy'ego, bo mają dobre momenty. Gdyby nie:
a) konwencja serialu - z wstawkami "miniwywiadów"
b) społeczeństwo ukazane jako absurdalnie głupi motłoch, co jest przekomiczne
c) błogosławiony brak śmiechu z taśmy,
to nie dałoby się tego oglądać.
Wyobraźcie sobie wybuch śmiechu po jakimś dowcipie Toma :) seriale komediowe MUSZĄ odejść od sitcomowego śmiechu, nie ma dla nich wyjścia, inaczej zginą.

użytkownik usunięty
NickError

'Aktorka grająca April jest po prostu słabą aktorką.'

Dawaj takie coś na początku, od razu będzie wiadomo, że nie można traktować cię poważnie :/

Popieram. Apirl jest świetna. Szczególnie w parze z Ronem. Zresztą obsada Parków nie ma słabych ogniw.

użytkownik usunięty
piottz

Generalnie to nie jest też wybitną aktorką, proszę mnie źle nie zrozumieć. Po prostu jest świetna grając ten jeden typ postaci (podobnie w innych filmach z jej udziałem). Jest jak Johnny Depp. She is alright i tyle. :3

Pisząc, że "April jest świetna" miałem namyśli właśnie tę postać a nie aktorkę, która ją zagrała;)

ocenił(a) serial na 9
NickError

Znudził mnie już w 4. sezonie ten serial. Nie wiem czy oglądać dalej, w pewnym momencie gdzieś zgubił się wątek z parkiem, który ma powstać w miejsce (zasypanego już) dołu. Czy nie to było całą "podstawą" serialu?