PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103910}

Paulina

La usurpadora
1998
7,8 2,1 tys. ocen
7,8 10 1 2054
Paulina
powrót do forum serialu Paulina

Paulina naprawde kiepsko udawała Paolę. Zapomniała o najwazniejszych jej cechach charakteru: o tym, że dużo się śmieje, że jest głośna, lubi rządzić i dobrze się bawić. Zamiast tego Paulina zachowywała sie jak cicha myszka, wszystkich wiecznie za wszystko przepraszała i dla kazdego była miła, nawet dla odwiecznych wrogów Paoli (szwagierka np). Co prawda cos tam rodzina zauważala te różnice, ale bez przesady, jak mozna AŻ TAK źle kogoś udawac? :D

użytkownik usunięty
mippek

Babcia Piedad od razu się zorientowała ;)

A tak na serio to Gabriela Spanic miała właśnie tak zagrać tą rolę, aby widz odróżniał dobrą Paulinę od złej Paoli. To było celowe. Bo gdyby Paulina za dobrze udawała Paolę widzowie by się mogli pogubić i momentami nie wiedzieć, która jest którą (np. gdy obie były w domu). Więc najprościej było przedstawić dwa odmienne charaktery.

Zauważ też, że Paulina nie znała wcześniej Paoli, więc nie wiedziała jaka ona dokładnie jest, jak się zachowuje i ogólnie, że jest wredna dla innych. Dopiero w trakcie jej udawania zorientowała się jaka jest Paola i chciała to naprawić. I Paulina do samego końca gdzieś tam wierzyła w dobroć siostry..

mippek

Wszystko można o Paulinie powiedzieć, ale na pewno nie to, że jest cichą myszką. Potrafiła się postawić, krzyknąć, a nawet dać w twarz jak było trzeba. Paulina była bardzo stanowcza i jak coś sobie postanowiła, to dopięła swego na przekór wszystkim. Przecież nie raz przywołała do porządku Willego, Carlosa Daniela, Gemę czy Stefcię. Fakt, starała się być dla wszystkich dobra, ale to dlatego, że miała świadomość, że wrogowie Paoli mają solidne powody żeby jej nienawidzić. Starała się po prostu naprawić krzywdy wyrządzone przez Paolę.

mippek

Mnie to nie dziwi, że nikt sie nie połapał. Wyobraź sobie, że ktoś Ci bliski wyjeżdża za granice do pracy na pół roku, wraca i jedyna różnica w nim to jego zachowanie. Stawiałabyś na to, że: raz- miał bliźniaka, dwa-zamienili się. Bo ja nie :D

777temida

Hej a wiesz, kiedy powroci Paola i wszyscy sie dowiedza? Za ile odcinkow mniej wiecej

mippek

Nie. Pierwszy raz oglądam tą telenowelę. Nie sprawdzam kiedy co będzie się dziać nie lubię wiedzieć wcześniej bo to psuje oglądanie.

777temida

Ja już oglądałam kiedyś, a teraz wracam z pracy za pozno zeby zdazyc na cały odcinek, wiec chcialabym wiedziec kiedy mam pędzic do domu :P

mippek

:D Ja sobie nagrywam na nc+ i oglądam kiedy mam czas. Czasem kilka dni pod rząd nie mogę i wtedy muszę nadrabiać po kilka na raz np. w weekend. Wkurza mnie wtedy to że nie jestem na bieżąco. Oglądam obie z tv4, inny klimat w każdej ale się przestawiam ;) O Paulinie jak o innych starych dużo hejtu, że naiwne itd. ale jeśli coś takie jest w telenoweli to traktuję to jako żart, stąd telenowele mnie bawią zwłaszcza stare ale w pozytywnym sensie...