PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680981}

Peaky Blinders

2013 - 2022
8,5 138 tys. ocen
8,5 10 1 137531
7,2 17 krytyków
Peaky Blinders
powrót do forum serialu Peaky Blinders

postacie

ocenił(a) serial na 9

film - rewelacja. a każda z postaci - mistrzostwo świata. naprawdę chylę czoła, bo wykreowanie tak
bardzo charakterystycznych bohaterów to wielka rzecz. oczywiście nie trzeba dodawać, że najlepszy
jest Tommy, choć uważam, że to też dzięki świetnej (jak zawsze) kreacji Ciliana Murphy'ego.
jedyna osoba, która mnie irytowała to Grace, ale bardziej sama aktorka, która dla mnie wygląda
blado na tle innych.

neftyfina

Zgadzam się. Ogólnie postaci są bardzo dobrze rozpisane, oprócz właśnie Grace. Ta bohaterka non stop mnie irytowała. Poza tym, została słabo przedstawiona od strony aktorskiej (moim skromnym zdaniem). A co do głównego bohatera - wszystko fajnie,tylko to jego IMIĘ. Tommy kojarzy mi się z bratem Ludwiczka z kreskówki - pulchny,mały,głupiutki chłopiec. Jak można było bossa miasta nazwać TOMMY? Już mogliby chociaz mówić do niego "Thomas"...

ocenił(a) serial na 9
Mikasa08

część mówi Thomas, część Tom, a część Tommy :) nie wydaje mi się, żeby w angielskim zdrobnienie "Tommy" miało taki wydźwięk jak w polskim np "Tomcio" :D w każdym razie nie przeszkadzało mi to

neftyfina

Grace drażni mnie bardziej niż Pan inspektor, bez przerwy ta sama mina- nie ważne czy zbiera siki czy tańczy na przyjęciu.

ocenił(a) serial na 8
neftyfina

Taak, zdecydowanie postać Grace to porażka. A Cillian jak zwykle powala na kolana ;D

neftyfina

Murphy aktorsko świetny jak zwykle, ale postać Tommy'ego niesamowicie mnie irytuje