idzie gdzies dostac drugi sezon z lektorem?? prosze o linki
Ja wiem, że -jak to się mówi- "są gusta i guściki", ale czy nie żal zagłuszać rewelacyjne głosy i akcent (zarówno angielski, jak i irlandzki) aktorów lektorem?
ja tez jestem z oryginalym dzwiekiem ale szukam nie dla siebie, ja wogole z lektorem nie ogladam bo to profanacja dzwieku jest
Również szukam nie dla siebie, sam obejrzałem dawno oryginalny dźwięk z napisami, a szukam dla rodziców którzy byli zauroczeni pierwszym sezonem ale nie lubią napisów mimo tłumaczenia im że to profanacja xD skoro za kilka dni bedzie na C+ to pojawi się w internecie następnego dnia takze spoko :)
Ja to polecam w wersji angielskiej, bo zarówno i lektor i napisy były pisane przez kompletnych idiotów, którzy naukę angielskiego zakończyli chyba w podstawówce.
Według mnie napisy zrobione przez Hat ak były bardzo dobre, nie mam zastrzeżeń.
Zawsze mnie śmieszy jak ktoś uważa, że lektor cokolwiek zagłusza. Przecież najpierw słychać głos aktora w oryginale a dopiero później lektora. Ja filmy z napisami oglądam jedynie w kinie, w warunkach domowych tylko lektor, nie wyobrażam sobie żebym się miał katować napisami.
Wystarczy umieć szukać i sa wszystkie sezony w HD i z lektorem :/ Znalezienie zajęło mi całe 2 minuty