4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34594
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Wypisujcie tu swoje typy :
Moje to :
Najlepsi :
1.Śmiałek -człowiek z komiksu, pan i władca a zarazem czysty geniusz i nic do dodania on bije połowę obsady tego serialu na łeb
2.Kaśka - odrealniony żyjący w swoim wyimaginowanym świecie
3. Grzegorz Król - nadopiekuńczy do bólu, traktuje swoje dzieci jak by były specjalnej troski
Najgorsi :
1. Aurelia - typowa pancia z miasta nosi sie po tej wsi jak by była conajmniej zmartwychwstałą Diana ...
2. Swięta Majeczka bez grzechu pierworodnego - z wiecznym fochem na ryju i obrażona na cały pełen zła świat
3. Malwina - Ruda kita przebiegła i zepsuta do szpiku kości , chciała ograbić biednego Marianka Śmiałka z nalewek które miały być na łapówkę dla komisji a i być może zarekwirowała jego świniaka ...

ocenił(a) serial na 5
mrowa93

najlepsi :
1.wacus-waz kaski
2.szymon
3.kaśka

najgorsi:
1.nikola
2,patrycja
3.marysia

mrowa93

Najlepsi:
- Artur
- Berenika
- Śmiałek
Najgorsi:
- Nikola
- Mirka
- Bartek
- Emilka

mrowa93

Najlepsi:

1. Śmiałek
2. Malwina
3. Artur

Najgorsi:

1. Marysia
2. Patrycja
3. Fabian

mrowa93

Najlepsi/czy raczej w przypadku PM zjadliwi ;) :
Marek (szkoda że go teraz tak mało)
Sołtys Wiktorii ;)
Franek:D

Niezjadliwi nawet do dobrego trunku :D :
Dajka
Daga
Kinga, bywa ciężka :/
Emilka, nie polubię jej śmiechu nigdy:/
i ostatnimi czasy Beatka, głupotą bije na głowę samą Marysię :)

ocenił(a) serial na 4
malafrezja

Najlepsi:

1. Śmiałek
2. Seweryn
3. Badura (jakoś on się tam nazywa)

Najgorsi:

1. Dajka
2. Mikser
3. Kinga

ocenił(a) serial na 4
CharmlessMan00

Najlepsi:

1. Marek
2. Dominik
3. Wiktoria
a w przeszłości: Patryk, Berenika i Teresa.

Najgorsi:

1. Szymon (wkurzają mnie jego tatuaże z laysów jak i on sam)
2. Beata
3. Prawy i sprawiedliwy Mikser

ocenił(a) serial na 3
mrowa93

Najlepsi:
Teresa - Wprowadzała ciepło do serialu, była taką jedyną sympatyczną i opiekuńczą głową rodziny, bardzo przyjemna
Śmiałek - O nim to chyba nic nie trzeba mówić, kupa śmiechu i dobry aktor.
Karol - Dopiero niedawno go tak polubiłem, jest czarnym charakterem, ale udany i Strasburger świetnie go gra.

Najgorsi:
Ola - Dziewczyna sympatyczna, ale strasznie drętwa i praktycznie nic nie wnosi do serialu.
Błażej - Ten również jest strasznie wkurzający, dla mnie mogłoby go nie być.
Fabian - Ten chłopak strasznie wkurza. Wygląda jak straszydło i nastolatek, który myśli, że wszystko mu wolno.

ocenił(a) serial na 4
mrowa93

beatka
rysiek
kaska

nikola
blazej
maryska

mrowa93

najlepsi:

Radzio
Beatka
ojciec Kingi

najgorsi:

Mikser
Emilka
Nikola - btw widzieliście jej nową fryzurke? O M G !

mrowa93

1.Artur - od samego początku jego postać jest nader sztuczna, mnie przekonuje jednak, sama do tej pory nie potrafię zrozumieć dlaczego, przez te wszystkie lata nadal jest moją ulubioną postacią. Głupkowaty serial, ale jednocześnie wciągający, podobny schemat chyba z aktorami. W końcu Artur od samego początku obok Majki, Pawła i Kingi, był głównym bohaterem, szkoda że jego postać, jak i wielu innych niegdyś znaczących, została zepchnięta na dalszy plan, przez ,,pokolenie nowsze'', które mnie doprowadza do szału, bo nic nie wnosi (poza Olką, Błażejem, Sabiną, Mikserem właściwie nie lubię tam nikogo, bo to robiony zabieg na siłę, by ciągnąć serial). Artur od zawsze powinien być z Kingą, to ona była jego pierwszą miłością w serialu, potem byli raczej tylko przyjaciółmi, z bardzo dużymi przerwami. Teraz te sceny miłosne, już mnie nie krzepią, są nader sztuczne, nie to co kiedyś, nie mniej jednak od zawsze kibicowałam tej parze i liczę, że na końcu serialu oni będą razem. Pasują do siebie, bo jako przyjaciele wiedzą o sobie wszystko,akceptują siebie z wadami i zaletami, no i czuć między nimi chemię. Kinga to chyba jedyna taka kobieta, która (już niekoniecznie jako dziewczyna), przeżyła z nim tyle lat, bez przerw.
2.Teresa - to była jedna z czołowych postaci tego serialu, nie mniej jednak, widać było ,,zmęczenie'' aktorki graniem tej postaci przez tyle lat... może to i dobrze, że odeszła, jednak serial bez niej, nie jest już taki sam, niezależnie czy miała więcej sympatyków, czy hejterów. Teresa częściej jako niczego nieświadoma nieco przygłupia gąska w średnim wieku, jednocześnie ciepła klucha, wprowadzająca ,,rodzinny'' nastrój w rodzinie Radoszów i Żukowskich, była fundamentem tego serialu. Czasem jednak odnosiłam wrażenie, iż jej postać miała bardzo nie rozwinięty potencjał - co jest rzadkością, biorąc pod uwagę jakość gry większości aktorów (nie-aktorów) grających obecnie... Marek - w pierwszym lub drugim odcinku, bo już sama nie pamiętam, go nie lubiłam. Był rywalem Janka, chociaż jest jego bratem; walczył niegdyś o Teresę. Postać, jednak okazała się na prawdę sympatyczna w odbiorze, pomimo tego, ilu zdrad dopuścił się Marek wobec Teresy, myślę że jest dobrym kochającym ojcem dla Kingi, dobrym dziadkiem, jak i wujkiem dla Majki.
3.Dawny Paweł - o tak! ci co oglądają ten serial od samego początku tak jak ja, wiedzą o czym mówię. Oczywiście chodzi o pierwszego aktora, grającego Pawła. Ci co nie wierzą - niech uwierzą - że pierwszy Paweł, to na prawdę postać z ogromnym potencjałem, bardzo przystojny, uzdolniony aktor - nie to co, ten sztuczny Paweł odgrywany od lat przez Krawczyka. Pierwszy Paweł to taki prawdziwy chłop, od razu bić było od niego realizmem, ciepłem, a w końcu autentycznością, jakiej brakuje temu Pawle.

Najgorsi:
1) Ojciec Sabiny - osobiście lubię tego prezentera, ale postać przez niego grana nigdy nie będzie do mnie przemawiać.
2) Matka Sabiny - KOSZMAR, nie znoszę tej aktorki.
3) Patrycja/jak i generalnie wszyscy z tego ,,nowszego pokolenia'' poza Olką, Błażejem i Sabiną (wiem, że często oni też są wkurzający, ale są w tym serialu już tak długo, że ich lubię, nawet pomimo ,,ale'').

ocenił(a) serial na 4
MaryAusten

Marek nie jest bratem Janka, tylko jego szwagrem. Janek był mężem siostry Teresy.

DoomedMistress

okey, pogmatwało mi się. ale marek chciał być z teresą. ale i tak ten watek się w ogóle nie rozwinął.

ocenił(a) serial na 4
MaryAusten

Zgadzam się na pewno co do Pawła. Przez te wszystkie lata przyzwyczaiłam się do Krawczyka, ale teraz kiedy oglądam stare odcinki od początku znowu uderzyła mnie różnica między pierwszym a drugim Pawłem. Mateusz Janicki był idealny do tej roli, wszystko robił lepiej niż ten bufon Krawczyk.

mrowa93

Lubiane
1. Radek (ale dawny Radek, z czasów początków domu mody)
2. Artur (ale dawny Artur, z czasów jak mieszkał z Bartkiem, a nie teraz: drugoplanowy biznesmen)
3. Anka (ale zanim zrobił się ten cały kwas...)

Nielubiane:
hmmm... Nikola

mrowa93

Najlepsze postacie:
1. Śmiałek - wątki wadlewskie są durnowate, ale facet idealnie wciela się w postać (podobnie jak Emila, Łazanek i Roman :D)
2. Marek - kiedyś mnie wkurzał (za czasów gdy z Turczykiem stanowili parkę podtatusiałych doktorków-erotomanów), ale ostatnio ogarnia ten cały harmider, a ta pogadanka do Adama, po tym jak wyszło, że jego siostra Beatka to oszustka - to było mistrzostwo!! :D
3. Król - też go lubię, ma nieraz śmieszne sceny, jest wyrazisty, choć oczywiście absurdy i jego nie omijają...
Pretendenci: Malwina, Emilka...

Najgorsi:
1. MIKSER, MIKSER, MIKSER!!! - niesamowicie mnie irytuje Mikser-genialny detektyw, aaaa!!!
2. Fabian lub Mirka - nie mogę się zdecydować. Dziewucha mnie irytuje, ale nienajgorzej gra. A to emo ponure jest strasznym drewnem.
3. Kinga - chyba nie było okresu w PM żeby mnie nie wkurzała...
Zapomniałabym o Adamie!! Pana baletmistrza jednak co najmniej na drugie miejsce! ;/

ocenił(a) serial na 4
tweety77

a jeszcze (jak mogłam pominąć!) do ulubionych dodam Wojtka i Sweryna :) a do najgorszych Ewę, ale na szczęście od dawna jej nie ma

ocenił(a) serial na 4
mrowa93

Najlepsi; śmiałek, malwina, artur.
najgorsi: nikola, fabian, błażej

mrowa93

Najlepsi:
-Artur
-Śmiałek
-Wojtek
-Seweryn
-Weksler

Najgorsi:
-Dajka
-Nikola
Kinga
-Mikser
-Dagmara
-Rysiek

mrowa93

najlepsi:
Śmiałek
Artur
Król
(jeszcze Kingę lubię, ale nie mieści się w trójce)

najgorsi:
MARYSIA!!!
Fabian
Hubert i jego miny zbitego psa i irytującego zatwardzenia

mrowa93

Najlepsi
1Wojtek
2. Smiałek
3. Seweryn, Błażej, Grzegorz, Emilka, Rysiek, Wiktoria, Kaśka

Najgorsi
1Marysia
2Malwina
3Nikola, Szymon, Artur

ocenił(a) serial na 9
mrowa93

Najlepsi :
Artur
Sabina
Mikołaj

Najgorsi
Dagmara
Emilka
Kinga

użytkownik usunięty
Anna_0604

Najlepsi
Artur
Seweryn
Mikołaj a wcześniej Hubert

Najgorsi
Radek
Błażej
Patrycja

ocenił(a) serial na 4

wszystko się zmienia (prawie) więc skoro podbijasz wątek to na dzień dzisiejszy
najlepsi"
Beata (wciąż)
Wojtuś
Rysiek/Seweryn/Marian

najgorsi
Kinga
Błażej
Nikola

użytkownik usunięty
marajka

To prawda niektóre postacie zmienia się na lepsze inne na gorsze.Taki Karol kiedyś buc a dziś całkiem zabawny,zdystansowany gość.Kiedyś byłoby nie do pomyślenia żeby żył w tak dobrych relacjach z kochankiem żony.

mrowa93

najlepsi:

nie ma

najgorsi:

kaska
kaska
kaska

mrowa93

Najlepsi:
-Kaśka
-Beata
-Weksler
-Marek
-Wojtek
-Rączka

Najgorsi:
-Nikola
-Marysia
-Mirek
-Daga
-Emilka
-Makowska

ocenił(a) serial na 4
xavi512

Najlepsi :
- Paweł
- Artur
- Szymon
- Patryk

Najgorsi:
Sabina
Radek
Mikołaj
Błażej
Patrycja

Reszta też debile

ocenił(a) serial na 1
mrowa93

dobry topik xD
dobra, cieżko mi wymienic tych najlepszych bo w sumie ich nie ma xD ale postaram sie
1. pies Wiktorii
2. zwierzeta śmiałków
3. zjadliwy jest Marek i Karol, czasem Artur

najgorsi (przepraszam, ale 3 to za mało, musze wymienic więcej xDD)
1. PATRYCJA wrrrr nie znosze tej galerianki z naburmuszonym ryjem xDDD
2. marysia dupodajka i jej dzieciak z autyzmem
3. kinga jeszcze wieksza puszczalska kobita 30 letnia , biznesłumen, która gniezdzi sie z ojcem super lekarzem ginem w 2 pokojowym mieszkaniu w zapyziałej kamienicy
4. hubert- jego mordy nie mogłem zdzierżyć, taki z niego aktor jak ze mnie tancerz xDD
5. adam- ciota i marny tancerzyk, kaleka życiowa
6. błażej- totalnie niemęski i ogólnie jest beznadziejny
7. TOSTER - juz sama jego ksywa wnerwia
8.sabina vel matka teresa z kalkuty
9. nicola- porażka chyba scina włosy u fryzjera za 3 zeta
10. szymon- nie wiem czy specjalnie sie tak jąka czy nie potrafi mowic ? w kazdym badz razie to strasznie irytujące
11. no jeszcze kaska wkurza ale on nawet w realu jest jakis niepełnosprawny wiec odpuszzce sobie go xD
12. beata zachowuje sie jak totalny pustak
13. malwina florek - bez komentarza

radomir_niewiadomski

Trochę odświeżę mój zakopany temat

Najlepsi :
1. Marian Śmiałek
2. Mikser
3. Agata
Najgorsi
1. Sabina
2. Błazen
3. Aneta