PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34546
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Ta sytuacja to jeden wielki absurd. Manuel łapie Bronę, torturuje go i każe zwabić Pawła. Manuel go puszcza, a co robi Brona? haha wykonuje jego polecenia !!!
Wystarczyłoby, żeby:
1. Zawiadomił policje gdzie ukrywa się Manuel, zrobili by zasadzkę i go złapali,
2. Powiedział o wszystkim Pawłowi i przyszedł tam z nim i ostatecznie rozprawili się z Manuelem.

Ale nie... Brona wybiera najgorszą z możliwych opcji. Po prostu dno.

tony_tr

Dokladnie, sam chcialem napisac temat o tym, bo akurat ta sytuacja to bezsens totalny.

ocenił(a) serial na 4
p1et

no co wy, dobrze zrobił

polać mu!

użytkownik usunięty
lww

Czego wy od chłopa oczekujecie,

Manuel jest tak złowrogi, że Brona nie myśli racjonalnie. Pewne źródła donoszą, że w momencie kręcenia sceny wczorajszego demonicznego śmiechu Manuela 6 osób z ekipy tak się wystraszyło, że uciekło z planu, 4 zemdlały, 3 dostały krwotoku z nosa, a jedna popuściła w spodnie kilka kilogramów ciepłego kału. To już nie są przelewki, to jest gangsterskie życie na krawędzi

Ja bym pomogła reżyserowi trochę,odpali co nieco i dostanie taki scenariusz, że wszyscy będą zadowoleni ;)

Indra_5

Eh, a moznaby bylo ten watek swietnie zakonczyc, ale widac ze scenarzysci kompletnie nie maja pojecia o elemencie zaskoczenia oraz o watkach akcji. Wedlug mnie powinno to wygladac tak: Zeby bylo ciekawiej dla widza, odstawiamy uslugi polciji na bok. Zatem - Pawel przychodzi tam tak samo jak bylo to pokazane do kryjowki Manuela i Brona rowniez wypowiada te sama kwestie. Gdy Pawel sie obraca, Manuel zaczyna jakas kwestie gadana, Pawel mowi "Brona, jak mogles" - Manuel myslalby, ze Pawelek jest juz skonczony i rusza do niego z nozem, i w tej chwili wyciaga pistolet spod kurtki i zabija Manuela. Wtedy widzowie byliby zaskoczeni bo nie mieliby pojecia, ze tak naprawde Brona dzialal caly czas z Pawlem, (Brona ustalilby taka akcje z Pawlem - zalatwiliby spluwe i rozegrali to tak jak opisalem - ale widz by o tym nie wiedzial, tak jak to napisalem). A tak jak to pokazali w serialu to totalna zenada. Manuel rozkazal mu co ma robic, puscil go na wolnosc, a Brona jak idiota sluchal sie go. Najwiekszy idiotyzm tego serialu chyba.

ocenił(a) serial na 10
p1et

No nie ma co aż żal patrzeć na to wszystko ja nie mogę.

ocenił(a) serial na 4
Zbuntowany_RBD

no kretyńska akcja. ale na tym polega ten serial i jego...hmmm "urok". na właśnie takich totalnych absurdach, z których można się pośmiać;)

ocenił(a) serial na 4
marajka

odpowiedzi dla założyciela postu-1]gary nie kapują 2]macki manuela siegaja wszędzie 3]film fantasy więc ciekawy scenariusz\\\pzdr,

p1et

jestem za taką wersją :) rzeczywiscie bylaby swietna a nie to niedopracowane glupie cos...

tony_tr

najbardziej mnie ta walka pawła i manuela rozwaliła manuel miał z 20 okazji żeby mu wyebać kosę a tylko brona się pojawił i dostał w plecy ;d Kocham ten serial za takie akcję. Brony szkoda fajny głos miał