PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34546
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Niestety ale nie wiem czemu mój ulubiony serial na prawde zaczyna sie psuc.. niektore watki, sceny wogole nie powinny miec miejsca..
co lubie w tym serialu to glownie to ze graja w nim mlodzi ludzie, w przeciwienstwie do takich glupich plebani, zlotopolskich, klanu, m jak milosc i jakies tam inne..
czytalam wlasnie co bedize w nastepnym odcinku

Po przeczytaniu listu ze Świnoujścia, Janina podejmuje decyzję i zaczyna się pakować. Bartek jest zaskoczony takim obrotem spraw. Pielęgniarka nie zamierza mu tego w żaden sposób tłumaczyć. Anna kolejny raz stara się dopiec Kindze. Nie szczędzi jej kąśliwych uwag. Ale z powodu rodzinnych kłopotów Kinga traci chęć do jakiekolwiek konfrontacji. Dopiero Ela i Łukasz uświadamiają Annie, jakie kłopoty ma teraz Kinga. Bogdan zjawia się w klubie fitness i bezpośrednio nalega, aby Anna jakoś mu się odwdzięczyła za pomoc, jaką od niego otrzymała. Szef uważa, że należy mu się "miła" nagroda. Kiedy zaczyna dobierać się do Anny, w klubie zjawia się Kinga i ratuje ją z opresji. Tymczasem trwają przygotowania do imprezy urodzinowej Sabiny. Błażej w tym czasie ma zajmować się organizacją jej wolnego czasu, byle tylko solenizantka nie siedziała w domu. Podczas wspólnie spędzanego popołudnia Błażej odbiera telefon od jej mamy. Zaprasza Grażynę na imprezę. Zjawia się również główna niespodzianka _ Aleks.

Blazej zaprasza mame Sabiny na impreze urodzinową corki?... no fajnie... zreszta Kinge probowal zgwalcic Inter i z opresji uratowal ją przypadkowo nadchodzący Pawel.. teraz Anke z opresji z Bogdanem uratuje Kinga.. Marysie probowal zgwalcic Manuel i tez wyszla z tego calo - juz nie pamietam kto ale tez ją "uratowal"...i teraz sobie nie przypomne ale jestem przekonana ze jeszcze ktoras tak miala.. no i tak pewnie gdizes z kolejnym rocznym odstepem bedize trzeba czekac az nastepna zostanie uratowana...

Sabina jest mile zaskoczona, że Aleks zjawił się na jej przyjęciu urodzinowym. Niestety dla wykładowcy impreza jest tylko pretekstem do spędzenia czasu z Olą. Aleks nie przestaje jej adorować. Nie zważa nawet na to, że dziewczyna jest zajęta. Zaproszenie na przyjęcie przyjmuje również Grażyna. Sabina jest zaskoczona obecnością mamy. Błażej zamierza dotrzymać jej towarzystwa podczas wieczoru. Nie ma najmniejszej ochoty spędzać czasu ze swoimi rówieśnikami. W miarę upływu czasu Grażyna rozluźnia się i czuje coraz bardziej swobodnie. Opowiada Błażejowi historie ze swoich studenckich czasów. Bartek i Patryk starają się wyciągnąć jakieś informacje od Śmiałka na temat tajemniczego wyjazdu Janiny. Marian ma wyrzuty sumienie, że nie zareagował na czas, że nie domyślił się, co się dzieje. Janina zapewne wróciła do swojego marynarza do Świnoujścia, dla którego kiedyś zostawiła jego. Anna i Kinga starają się ochłonąć po ostatnim przykrym incydencie z właścicielem klubu fitness. Próbują znaleźć jakieś wyjście z sytuacji, które byłoby satysfakcjonujące dla obu stron. Powrót do pracy na takich samych warunkach wydaje się najmniej rozsądnym rozwiązaniem. Dużym zaskoczeniem dla Pawła jest widok dogadujących się ze sobą dziewczyn. Nie zna przyczyny poprawy ich relacji, ale nie kryje zdziwienia. Gdy Paweł i Anna zostają sami w barze, dają się ponieść chwili...

no tak.. i oczywiscie fascynujacy wątek Grazyny Weksler na urodzinach Sabiny.. nie bede tego komentowac... probowalma cos znalesc o Teresie co mnie ciekawi ale narazie to tyle.

no i tu jak z opisu wynika juz calkiem ciekawy odcinek gdyby nie pierwsze zdanie...
Kaśka jest zszokowany, gdy rano na podłodze w restauracji zastaje półnagich Pawła i Annę. no coz...Zakochani udają się na poranny spacer, podczas którego rozmawiają o swoim związku. Okazuje się, że oboje pragną, aby tym razem wszystko im się udało. Tymczasem w Wadlewie Śmiałek oficjalnie zostaje mianowany dyrektorem do spraw produkcji w firmie Makowskiej. Roman i Florek są gotowi wycofać się z meczu. Marian alarmuje o tym fakcie Bartka. Sabina jest podekscytowana wieczorem, jaki spędziła z Aleksem. Jest nim szczerza zauroczona. Ola z trudem może słuchać o jej fascynacji. Nie wie, co powinna zrobić w takiej sytuacji. Jest szczególnie skonsternowana po kolejnej rozmowie z Aleksem, który wprost namawia ją, żeby rozstała się z Mikołajem. Ola nie szczędzi mu przykrych słów, nazywając go krętaczem, egoistą i narcyzem. W rozmowie z Renatą stara się znaleźć wskazówki, jak powinna postąpić. Zgodnie z jej radą, jedynym wyjściem jest powiedzieć przyjaciółce o tym, co się dzieje. Weksler ofiarowuje córce spóźniony prezent urodzinowy. Jest to członkostwo w radzie nadzorczej Kulczycki Corporation. Jest zdania, że nadszedł najodpowiedniejszy czas, żeby córka nauczyła się gospodarności, a członkostwo w takiej spółce będzie dla niej najlepszą lekcją. Karol i Aneta przypadkowo wpadają na siebie w barze.

jesli ktos chce wiedziec co dalej
http://www.swiatseriali.pl/seriale/pierwsza-milosc-390/odcinki/news-pierwsza-mil osc,nId,314930

ocenił(a) serial na 4
natka93

Odcinki są kręcone z plus/minus dwumiesięcznym poslizgiem wiem,bo kiedyś miałem przyjemność spotkać ekipę na mieście i chyba wzieli sobie moją forumową sugestię do serca,gdy pisalem o spotkaniach biznesowych w knajpie przy Uniwersytecie,bo teraz biznesmeni kolejny raz spotkali się w dotąd nieznanej mi lokalizacji,a nie wygląda to na studio ATM`u :) Taki mały ot :)