4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34594
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Odcinek 1875

Eryk i Wiktor odwiedzają Aleksa. Okazuje się, że obaj od dawna są zamieszani w prowadzenie interesów z mafią, które szkodziły strukturze policji. Żądają od niego, by pomógł im w poszerzeniu działalności. Filip próbuje przekonać Beatę, by przygarnęła go do siebie. Beata się zgadza. Chce jednak, by Filip pomógł jej odkryć przed Arturem prawdziwe oblicze Zośki. Sabina zaczyna wierzyć Natanowi, że Agata miała związek z nagłym pojawieniem się Piotra w jej życiu.

Odcinek 1876

Sabina wzywa lekarza, któremu udaje się załagodzić atak Agaty. Doktor jest przekonany, że sytuacja może się jeszcze powtórzyć. Dariusz zaprasza Marysię na spotkanie z żoną zabitego mężczyzny, Magdą. Podczas rozmowy Majka poznaje jej wersję wydarzeń. Kobieta jest przekonana, że dzięki niej otworzy oczy Aleksowi i zmusi go, by przyznał się do winy. Beata opowiada Filipowi o intrydze, którą zamierza uknuć, by odkryć prawdziwe oblicze Zośki. Filipowi ciężko uwierzyć, żeby chodziło jej tylko o to.

Odcinek 1877

Marysia żąda od Aleksa, by opowiedział jej swoją wersję wydarzeń z nocy, kiedy zabił niewinnego człowieka. Aleks opisuje jej akcję, podczas której doszło do z jego strony uchybienia, tragicznego w skutkach dla Kamila Drawskiego. Aleks wyznaje, że jest szantażowany przez przełożonego i Wiktora. Beata ma dość mieszkania z Filipem. Wojtek nadal handluje podrabianym towarem we wsi. Śmiałek łagodnie ostrzega go, by nie oszukiwał znajomych, bo jeszcze tego pożałuje.

Odcinek 1878

Marysia opowiada Anecie o sytuacji, w której znalazł się Aleks. Pałkowska jest wściekła, że Wiktora nie spotkała do tej pory żadna kara. Kobieta kontaktuje się ze starą znajomą, Tamarą. Po rozmowie z nią przedstawia Aleksowi pomysł, jak wsadzić Wiktora i Eryka do więzienia. Malwina kupuje u Wojtka markowe spodnie po okazyjnej cenie. Domyśla się, na czym polegają jego interesy, kiedy spodnie jeszcze tego samego dnia pękają tuż przed wyjściem na spotkanie z wójtem.

Odcinek 1879

Aneta i Aleks wspólnie obmyślają plan unieszkodliwienia Wiktora i przywódcy AT. Są przekonani, że tylko w ten sposób Aleks uwolni się spod szantażu. Malwina nie zamierza zdradzać sekretów dotyczących biznesu Wojtka. Wchodzi z nim w spółkę. Za namową Rączki chce, by wspólnie zajęli się podrabianiem wody mineralnej. Zosia wypytuje Kingę o Filipa. Jest nim zainteresowana. Ma wyrzuty sumienia, że przez Artura Filip stracił pracę. Podczas spotkania wręcza mu wizytówkę salonu SPA, w którym właśnie poszukuje się osób do pracy.

ocenił(a) serial na 4
no_bo_co

Wkurzają mnie wątki z Aleksem. Postać bez życia, bezbarwna, która nic nie wnosi do serialu. Na dodatek te wątki kryminalne w PM nie mają nic wspolnego z rzeczywistością, zbiór absurdów. Co niby ma wspolnego Maryska z zoną jakiegoś zabitego faceta? Gdzie takie sytuacje mają odzwierciedlenie w prawdziwym życiu ? :O

użytkownik usunięty
TomorrowlanD1991

Zelt będzie grał szmaciarza.W sumie to dobrze szmaciarz będzie grał szmaciarza.Dla mnie było to podejrzane Aleks zabił bandytę w obronie koniecznej a potem ten Eryk coś kombinował i dziwnym trafem Wiktor wszystko wiedział.I podobno Eryk go przeswietlił tylko że Wiktor o wszystkim wiedziała Eryk nic nie zrobił.W normalnym życiu byłoby odwrotnie Wiktor byłby prześwietlony oraz wyłączony od informacji.

ocenił(a) serial na 8

dlaczego tak nie lubisz Zelta?

użytkownik usunięty
ewi184

bo to szmaciarz przecież napisałem.

ocenił(a) serial na 8

ale dlaczego tak uważasz Ja np.nie lubię jego gry które jest kiepska

użytkownik usunięty
ewi184

żarty sobie robiłem.odpowiedz godna przedszkolaka ty się mnie pytasz dlaczego go nie lubię a jak odpowiadam że to szmaciarz.

użytkownik usunięty

nie lubię go bo prywatnie postąpił niczym Miko zostawił żonę i córkę dla młodej dziwki a potem jak go wykiwała to udawał że wszystko jest ok.poza tym uważam że jest słabym aktorem głównie dostaje jakieś ochłapy a nawet w serialach nie może się przebić.

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

w sumie nudne odcinki Będzie się kręcić wokół Aleksa

użytkownik usunięty
ewi184

i nie tylko co ciekawe Sabina zaczyna wierzyć Natanowi czyżby się ogarnęła choć to było dziwne w końcu Piotr raczej nie zniknie tak szybko,poza tym Agata dostaje ataku szału czyżby już miała odpaść czy dalej Sabina będzie wierzyć że to był wypadek przy pracy.

ocenił(a) serial na 8

Sabina raczej tak szybko nie zwątpi w Agate

użytkownik usunięty
ewi184

przecież pisze że zaczyna mu wierzyć a Agata dostaje szału.Ale możliwe ze znowu za parę dni zacznie olewać Natana i jeszcze będzie mieć pretensje że przez niego Agatka dostała szału.

ocenił(a) serial na 1
no_bo_co

No nie i Sabina nadal będzie z tym nudziarzem Natanem. Wątek ich związku jest sztuczny i robiony na siłę.

użytkownik usunięty
Krytykancki

Piotr jest większym nudziarem,podobnie jak Igor był.facet pewnie z 35 lat a płacze jak dziecko,Błażej przy nim to Rambo.

ocenił(a) serial na 1

Właśnie Igor był bardzo ciekawą i charakterną postacią. Jedną z najciekawszych w PM w ostatnich latach- świadczą o tym listy, które fani pisali do PM z prośbą o przywrócenie aktora do serialu. Zresztą Piotr też wcale nudziarzem nie jest, ciekawie odgrywa emocje. W sumie żadna postać odgrywana przez Rafała Mohra nie jest kiepska. Na pewno większym nudziarzem od Natana, Aleksa, Huberta i Błażeja dać się nie da.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

Pierwsze sceny Mohra w roli Piotra, które naprawdę mi się podobały to te podczas emocjonalnej rozmowy z Agatą po spotkaniu z Olgierdem. Miło było popatrzeć na taki duet aktorski jak Kisio-Mohr. Ciekawe czy on zostanie w serialu na dłużej i zwiąże się z kimś. Po jakimś czasie mógłby wyjść z niego Igorek :P

użytkownik usunięty
Krytykancki

miał ciekawą rolę i wątek ale jej styl bycia był nudny i sztywny.gośc nie powiedział jednego kawału,nigdy się nie uśmiechał myślał tylko o sławie i kasie trudno kogoś takiego uważać za rozrywkowego.

ocenił(a) serial na 10

Wiadomo, to nie jest typ wyluzowanego, rozrywkowego imprezowicza typu Radek. Każdy jest inny.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

właśnie o to mi chodzi,więc nie rozumiem tego oburzenia niektórych ośób na forum.jego wątek ciekawy,ale styl życia przeciwny do Artura,więc pod tym względem sztywniak większy niż Natan,natomiast Natan ma nudniejszą rolę.

no_bo_co

o, nie wiedziałam, że tylu chłopaków ogląda ten serial ;>

użytkownik usunięty
Whiskerss

a co w tym złego,chłopcy to dzieci gorszego boga i im nie wolno oglądać tego serialu?

bez przesady. bycie zaskoczonym, a krytyka płci męskiej to dwie różne rzeczy.

użytkownik usunięty
Whiskerss

to był żart.oczywiście że nie odebrałem tego jako atak,tylko zdziwienie.Niektórym chyba kojarzy się oglądanie seriali obyczajowych z kobietami a sensacyjnych/wojennych z facetami.ty też tak masz?

to znaczy ja właśnie biorę się za g.i. joe the rise of cobra co chyba źle o mnie świadczy jako o kobiecie, bo lubię być na bieżąco z filmami akcji na przykład...pierwszą miłość dawno temu oglądałam z chłopakiem ;> ale traktowałam to jako wyjątek od reguły. fajnie jednak podyskutować o takim serialu z facetem, bo często ma inne spojrzenie i jest ciekawiej. takie jest moje zdanie.

użytkownik usunięty
Whiskerss

ja uważam że moja męskość nie ucierpi na tym że oglądam ten serial,podobnie jak kobiecość dziewczyn oglądających filmy sensacyjne.Może z natury kobiety bardziej wolą seriale obyczajowe,ale faceci też to oglądają bo przecież nie ma w tym nic złego.

użytkownik usunięty

kiedyś jedna kobieta do mnie oglądasz ten serial a ja tak a ona że przecież to serial dla kobiet( w zasadzie powiedziała dla bab)a sama oglądała nie tylko obyczajowe ale również sensacyjne.pomyslałem hipokrytka skoro uważasz że obyczajowe dla kobiet to czemu oglądasz też sensacyjne,chyba nie można mieć wszystkiego.

no to powiem Ci, że nie leży mi ten Aleks ogólnie. odkąd się pojawił nie wzbudził we mnie ani zaufania ani zainteresowania. taka postać, że obejrzeć i zapomnieć. natomiast lubię wątek Wadlewa i teksty Romana :D

użytkownik usunięty
Whiskerss

Dla mnie w Wadlewie najlepszy jest Seweryn.fajny facet rzuca świetne teksty i ma niezłe pomysły.serialowy Aleks nie wiem czy aktor grający go jest słaby bo jakoś go nie kojarze z innych produkcji,czy może ma właśnie mieć taką rolę faceta który ma problem z okazywaniem emocji,uczuć i generalnie z określeniem się.

Niby zakochał się w Maryśce a tak jakby nie umiał tego pokazać,może właśnie o to w nim chodzi żeby nie był takim typem romantyka jak kiedyś Paweł czy Hubert.

Hm, jak tak popatrzyłam na te spojlery to sprawy kręcą się właśnie wokół Aleksa - w sumie sam przyznał, że nigdy się z nikim nie wiązał, no ale w Majce to się tak mocno zakochał, że po nieudanej akcji zmieszał ją z błotem za nic. dla mnie jest nierówny. raz zbyt porządnicki, raz zbyt brutalny, że też Majka nie widzi, że z nim jest po prostu coś nie tak.

W Wadlewie lubię również Ryszarda - bez niego przekręty chłopaków byłyby bez echa, a tak ciągle robią z niego wariata na 1000 sposobów.

użytkownik usunięty
Whiskerss

Ryszard jest śmieszny,fajnie jest jak z zwykłej sprawy robi wielkie śledztwo.dobre jest też jak mówi służbowym językiem jak dzieciaki go jajkiem poplamiły to zamiast powiedzieć gnojki pobrudziły mi spodnie to mówi że jest to znieważanie policjanta na służbie.

użytkownik usunięty

Wiesz,jeżeli założeniem mam być to że Aleks to taki dzikus który ma problem z zbudowaniem sensownej relacji z kobietą którą kocha to może być nawet ciekawe,bardziej napewno niż gdyby znowu miała pojawić się ta trzecia lub ten trzeci.

zobaczymy, gdzieś czytałam, że w najbliższych miesiącach ma się pojawić w jej życiu facet, ale nie było powiedziane czy nowy czy będzie jakiś powrót, jeśli to Aleks to będą musieli jakoś rozwinąć tą postać, bo jak sam mówisz, na razie to dzikus. trzeba by nowy wątek o nim założyć - ciekawe co inni myślą, ale chyba nie jest zbyt lubianą postacią, nawet przez kobiety.

użytkownik usunięty
Whiskerss

Gośc sprawie wrażenie dośc nieśmiałego do kobiet,wręcz nieudolnego w relacjach z nimi.Nawet wtedy jak wymyślił tą intrygę z Kingą widać było że się pogubił.Z tego co tutaj czytam facet ma raczej kiepską opinię na stronie,mnie czasami też irytuje choćby to że jest trochę zbyt niestabilny psychicznie,łatwo nim manipulować oraz nie potrafi odróżnić życia prywatnego od zawodowego.

Na swój sposób to może być ciekawa postać pokazująca jak ciężkie potrafią być relację między kobietą a męzczyzną.