Tamte odcinki to jednak, nie były ostatnie przed wakacjami.
Odcinek 1915
Harcerz nie chce angażować Artura w poszukiwania Pawła. Wierzy, że sam sobie poradzi. Majka postanawia lecieć z Łukaszem do Peru, żeby odnaleźć ojca Julki. Informuje o wszystkim Mariolę. Tymczasem Samanta nie może zaklimatyzować się w Wadlewie. Nie chce poznawać zwyczajów panujących we wsi. Wierzy, że niebawem rodzice po nią przyjadą. Daga wraca z Hiszpanii. Przyjaciele organizują dla niej imprezę, na której zjawia się Agnieszka.
Odcinek 1916
Tuż przed odlotem do Peru, Artur dostaje silnego bólu nerki i w trafia do szpitala. Jego zdrowie i życie są w wielkim niebezpieczeństwie, a wyjazd do Ameryki Południowej będzie musiał zostać odwołany. Znudzona Samanta szuka sobie rozrywek w Wadlewie. Najpierw kokietuje Bartka, potem zaczepia Wojtka, następnie po kolei obraża mieszkańców wsi. Mikser umawia się z Agnieszką na kawę. Ku jego zaskoczeniu, dziewczyna jest wyraźnie nim zainteresowana.
Odcinek 1917
Błażej nie ma nic przeciwko, by Mikser zaczął się umawiać z Agnieszką. Mikołaj ma dylemat, czy powinien spotykać się z dziewczynami, gdyż dopiero za trzy tygodnie będzie wiedział, czy jest nosicielem wirusa HIV. Z powodu zainteresowania modelingiem Patrycja poważnie zastanawia się, czy iść na studia. Dominik jest zaskoczony zmianami Patrycji z powodu nowego hobby. Harcerz powoli traci nadzieję, by udało mu się kiedykolwiek odnaleźć Pawła. Dla niego jest pewne, że Krzyżanowski nie żyje.
Odcinek 1918
Daga planuje dla Patrycji sesję zdjęciową ich nowej kolekcji. Nie może się nadziwić jak wiele kompleksów ma siostra Radka. Patrycja kolejny raz prowokuje wymioty po zjedzonym posiłku. Zabiera Dominika na siłownię, gdzie wspólnie przechodzą przez dość ciężki trening. Agnieszka przeprasza Miksera za zachowanie poprzedniego wieczora. Zaprasza go na przyjęcie urodzinowe do koleżanki. Harcerz nie ma dla Majki najlepszych wieści. Poszukiwania ciał ofiar katastrofy w Peru zostały zakończone. Wszyscy są przekonani, że Paweł nie żyje.
Odcinek 1919
Mikser jest wściekły na Agnieszkę i jej znajomych. Nie może zrozumieć, dlaczego dziewczyna opowiedziała wszystkim o dość przykrym i delikatnym problemie, który napotkał w życiu. Wygarnia jej, co o niej myśli. Majka ma dość bezczynnego czekania w Polsce na wieści od Łukasza. Postanawia do niego dołączyć. Udaje jej się zorganizować opiekę dla Julki podczas jej nieobecności. Majka odwiedza również Aleksa w więzieniu. Ten dodaje jej otuchy i zachęca do tego, by wyjechała do Peru. Sabina podczas spaceru z Natanem, zauważa kobietę, która do złudzenia przypomina jej Agatę.
,,Sabina podczas spaceru z Natanem, zauważa kobietę, która do złudzenia przypomina jej Agatę.'' - a może Natan upozorował śmierć Agaty?
Jezu, no_bo_co, najpierw Roznerski jako Paweł, potem ślub Majki i Aleksa, teraz to... co jeszcze wymyślisz? :D
Ogólnie rzecz biorąc wydaje mi się, że to będą ostatnie odcinki przed przerwą wakacyjną - zakończą jak rok temu po pierwszym tygodniu czerwca. Tak czułem, że głównym wątkiem będą poszukiwania Krzyżanowskiego - Majka wyjedzie do Peru, a my pozostaniemy z pytaniem czy Paweł żyje. Ciekawe czy go uśmiercą, może jednak nie mają w planach nowego aktora. W sumie jeśli chcą zaskoczyć widzów to Pablo powinien wrócić, bo po oświadczeniu Krawczyka wszyscy raczej myślą, że już nigdy tej postaci nie zobaczymy.
Te streszczenia są prawdziwe, bo widziałem je już na innej stronie (Telemagazyn), natomiast nie wiem no_bo_co czy żeś tego fragmentu: "Sabina podczas spaceru z Natanem, zauważa kobietę, która do złudzenia przypomina jej Agatę." nie dodał całkiem od siebie, bo w streszczeniu na innej stronie tego nie widziałem. Poza tym Sabina po akcji z Igorem wyjedzie na wakacje (coś koło 1911 odcinka) i nie bedzie jej jakoś aż do 1939 odcinka.
To jest kit (tylko to zdanie dotyczące Agaty), no_bo_co już kilka razy wymyślał na tym forum różne rzeczy. Tak jak piszesz, przede wszystkim Sabiny wtedy nie będzie w serialu.
No wiem właśnie, zawsze doceniam ludzką pomysłowość i fantazję, ale ładnie to tak innych nabierać? ;))
Właśnie... może i on włączy się do poszukiwań Pawła i będzie miał wątek z Łukaszem, Majką i Arturem? No szczerze mówiąc jestem ciekaw co chcą zrobić z Krzyżanowskim, trudno mi uwierzyć, by naprawdę raz na zawsze chcieli uśmiercić takiego bohatera. Patrząc na streszczenia dość często powtarzane jest, że są przekonani, iż Paweł nie żyje... to może sugerować jakąś niespodziankę po wakacjach :)
Dokładnie. Nie chcę się zbytnio nakręcać, ale kurczę... No pachnie mi to nieoczekiwanym, trzymanym w tajemnicy powrotem Pawła z twarzą Janickiego lub nowego aktora. Kiedyś też wszyscy myśleli, że Artur nie żyje, był pogrzeb, media milczały o zmartwywchwstaniu Kulczyckiego, a tu proszę... pojawił się na własnej stypie. :D Może tak samo bedzie z Pawłem. Ale nawet jeśli go usmiercą, to na pewno nie zostanie to pokazane na ekranie. Zawsze więc może im się coś odwidzieć i mogą go kiedys przywrócić.
No i jeszcze tak myślę, ze jakby uśmiercili Pawła to za dużo by było już tych usmierceń chyba w ostatnim czasie. Najpierw Olgierd, potem Agata, być może (oby nie) Igor i jeszcze Paweł. :/
W sumie to byłoby ciekawe, gdyby Paweł żył i ciągle nie chciał widzieć się z Majką, która byłaby przekonana, że on nie żyje. Potem wielkie spotkanie. Tak naprawdę jeśli on w Peru miałby zginąć to nigdy byśmy już go nie zobaczyli. A może przeciągają pojawianie się nowego aktora w roli Pawła, by widzowie ciągle mieli nadzieje, że wróci jako Krawczyk? No nie wiadomo. W każdym ja sądzę, że uśmiercanie Krzyżanowskiego ze względu na to, że Mikołaj nie chce grać jest bez sensu. I tak go nie ma, i tak, a zawsze mógłby wrócić jako nowy aktor.
pewnie Pawła nie znajdą ,zostanie uznany za zaginionego z naciskiem że nie ma szans żeby żył i za jakiś czas wróci z inną twarzą i brakiem pamięci po urazach i zakocha się w znów w Majcę
Możliwe, ze beda chcieli zastosować taki motyw. Bo w ogóle to jest dziwne, że chłop miał jechać ustatkować się do Stanów (mieszkanie, praca), a tu nagle okazje się, że walczy w Peru. Pewnie nie mieli tego w planach.
mi się wydaję,że szykują grunt pod powrót Pawła (z inną twarzą) dlatego zaginięcie ,pewnie wypadek,amnezja itp Dlatego cały wątek z Harcerzem,zaginięciem Peru itp
Boze, jeżeli Pawła naprawdę uśmiercą to ja się chyba sam zabije :D Mam nadzieję ze wróci Janicki bo o Krawczyk już na pewno nie.
Zupełnym bezsensem byłoby uśmiercać taką postać. Zastanawiające jest to, ze w streszczeniach cały czas powtarzają, że wszyscy są przekonani, że Paweł nie żyje. Może nawet zostanie uznany za zaginionego... jak dla mnie to zwiastuje fajną niespodziankę po wakacjach :)
wg mnie zaginięcie i podejrzenie śmierci Pawła to wstęp do powrotu Pawła z inną twarzą
Karol jednak zostanie postrzelony, ale wylize sie z tego, w ogóle szykują sie ciekawe sceny z nim, Grzegorzem i Filipem, o czym też juz wczesniej pisalem w innym temacie:
http://zdjeciazpierwszejmilosci.blogspot.com
A czemu nie ma nic w streszczeniach o Igorze,Sabinie i Natanie?. Igor zabral gdzies Sabine i co dalej?.
No 26 maja sie to skończy i już ni będzie wiecej postaci Igora w PM ze to ostatni tydzien
no chyba przeczytałam gdzieś ze wszyscy poznają prawdę jak to było z ta jego mistyfikacja jutro te trumne otworzą i tam będzie ta obraczka slubna i jak sabina wróci z tego cmentarza do domu Igor zadzwoni do niej sabina odbierze telefon powie piotr a on igor co ty własnego męża nie poznajesz ? podobno mnie szukałaś ? A Jak dalej sie ten watek potoczy to nie wiem w nastepnych odcinkach jest juz o tym harcerzu.
łee..to nie wyda się mistyfikacja? nikt się nie dowie,że zamordował Agatę i ,że ona spiskowała przeciwko Sabinie? jestem rozczarowana..