4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34593
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Czy nie uważacie że jest prześliczna? Moim zdaniem przebija niewinnością i jednocześnie zadziornością twarze Marysi i Wiktorii. W ogóle kojarzy mi się nieco z młodziutką Courtney Love. I z kimś jeszcze, ale nie mogę wpaść na kogo. Do kogo według was jest podobna z aktorek, piosenkarek?

ocenił(a) serial na 1
noquarter98

to prawda ze jest bardzo ładna ale z charakteru za bardzo nieogarnięta :P i ciągle sie przewraca :P

noquarter98

Heh....aleś wyskoczył z tym głównym tytułem wątku,no cóż dzisiaj mamy prima-aprilis,wiec wszyscy robimy sobie jaja

aron312

hehe xdd

aron312

Wyskoczyła, nie wyskoczył :P
Nie było to w formie żartu :) Mówiłam całkiem poważnie.

ocenił(a) serial na 4
noquarter98

do konia.

TomorrowlanD1991

moze jest w miare ladna ale glupia jak but,pokazala swoja glupote szczegolnie jak przechowywala w lodowce jakies czerwone dziadostwo.

gnoj2014

Czerwone to były płytki. A te bakterie przecież były niegroźne, są wszędzie, nawet w powietrzu, jak Natanek powiedział. :P

ocenił(a) serial na 8
noquarter98

Pewnie, że ładna. Wyrobiła się od czasów liceum. :)

ocenił(a) serial na 6
noquarter98

Też tak myśle :)
Prześliczna buzia, i rola gapy jej wychodzi :P

noquarter98

Daria zawsze była śliczna, ma urocze piegi:P
Trochę zalatuje mi wczesną Lindsay Lohan, choć akurat nie wiem czy to jest dobre porównanie ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
makintosz

porównuję wygląd. Rude włosy, jasna karnacja z piegami, rysy twarzy zresztą też. Wulgaryzmy nie na miejscu.

shrek1991

rozumiem, spoko ;) ale ja nie napisałem tak o tobie tylko o na temat tamtej Lochy, więc nie rozumiem, o co chodzi.

ocenił(a) serial na 5
noquarter98

a ja chciałbym, żeby Daria grała większą role w serialu niż tylko "Cześć ja tylko po książke, ide na wykład" :D
Mogliby jej znależć jakiegoś faceta

ocenił(a) serial na 10
Chocapic213

Też sądzę, ze powinni wreszcie zrobić jej jakiś wątek. Słabo byłoby gdyby wraz z powrotem Dagi przepadła beż żadnej większej historii.

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Mogę zdradzić, że będzie jej trochę więcej w odcinkach po wakacjach. Statystowałem ostatnio 2 razy na planie i nawet spytałem aktorkę czy dostanie większy wątek, powiedziala jednak, że tego nie wie.

Mogę też zdradzić, że w serialu na dłużej zagoszczą też Jowita (również rozmawiałem z aktorką) oraz Asia. ;)

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Heh, fajnie, w sumie to wszystko wiem. Z Jowitą ma być jakaś większa akcja, chyba (oby nie) zrobią z niej pozytywną postać. Byłeś na wielkim konkursie barmańskim? :D
Teraz skończyli zdjęcia i wracają na plan w drugiej połowie czerwca. Myśle, ze na ten moment nagrali odcinki do końca września. Jestem ciekaw jaki wątek przewodni będzie kończył ten sezon w czerwcu. Musi byc coś bardzo ciekawego, żeby utrzymać oglądalność i sprawić, by widz rozpoczął oglądanie od początku września. Wiadomo, że Agaty, Sabiny i Igory odpadają, wiec w sumie pozostaje tylko Łukasz, Majka czy Artur i poszukiwania Pawła. Jakoś nie wierze, że sie pojawi...

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Owszem, byłem na wielkim konkursie barmańskim, więc mogę w sumie zdradzić co widziałem (choć pewnie nie powinienem, ale co tam :p)

Jowita będzie teraz raczej pozytywną postacią (słowa samej Joasi Opozdy), możliwe, że będzie z Radkiem i że prawdopodobnie rozbije małżeństwo Radka i Nikoli. W dodatku pomoże Patrycji zacząć robić karierę w modelingu. Jowita dołączy też do paczki przyjaciół Sabina/Daga/Natan/Radek/Mikser/Błażej/Aśka/Kaśka i będzie z nimi dopingować występ Miksera podczas wielkiego konkursu barmańskiego.

Z tego co mi wiadomo mają nakręcone sceny do co najmniej 1939 odcinka.

Podczas wizyty na planie przypadkiem wpadły mi też w ręce kartki scenariusza i plan pracy aktorów na dzień 26 kwietnia.

Oto co mogę zdradzić:
- Aśka i Kaśka rozkręcą interes w sekstelefonie, Błażej będzie mocno wkurzony z tego powodu. Aśce i Kasce co nie wyjdzie z tym interesem. Udział w tym wątku weżmie też Daria.
- Wróci Jarek - facet, który chciał zaciągnąc Kingę do łóżka na pierwszej randce. Znów dojdzie do jego bójki z Mikserem pod kamienicą Żukowskim. Mikser pobije Jarka, a ten zagrozi, że złoże doniesienie na policję. Kinga i Mikser znów się do siebie zbliżą przez tę sprawę i po konkursie barmańskim Mikser widząc wychodzącą z baru smutną Kinge, ruszy za nią...
- Filip będzie miał jakieś sceny z Karolem i będą rozmawiać o Arturze. :P Widziałem kawałek scenariusza. Czyli Karol bedzie chyba miał jakiś udział w nowym wątku Artura ze Szklarskim. :P

Tyle wiem póki co. ;)

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

A Ty Zgiebongo też się bawisz w statystowanie? :D

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Ciekawe rzeczy. Mikser coraz bliżej Kingi... podoba mi się to, może być ciekawie. Ogólnie ja w Mikołaju widzę młodszego Pawła. Nie wiem czy robią to specjalnie, ale jeśli chodzi o charakter, zachowanie są do siebie podobni.
Filip, Karol, Artur... też interesujące. Może Weksler pomoże im załatwić Sebę? A może jednak będzie chodziło o coś innego, Kulczycki znów będzie miał problemy z nerką.
Szkoda, że nie dorwałeś scenariusza z wątkiem Łukasza, Pawła itd... :) A ja nie statystowałem, słyszałem o tym wydarzeniu po prostu.

Cefalix

Ech, niewątpliwie wszystko zmierza do wielkiej miłości Kingi i Miksera. Swoją drogą jak na PM to scenarzyści i tak są dość subtelni, ale Mikser i Kinga mają mało konkretnych wspólnych wątków, poza pojedynczymi sytuacjami typu bicie po mordzie, albo malowanie ścian. Póki co strasznie to naciągane i na siłę.
Też mnie dziwi, że Daria ciągle nie ma swojego wątku, tylko służy do wysłuchiwania Sabiny, tak na doczepkę jest. W ogóle bardzo nam się ci młodzi podzielili, wszyscy jakoś oddzielnie żyją, gdyby nie Igor w ogóle nie mieliby wspólnych spraw, imprez itp. Chłopaki czasem się widują, ale dziewczyny słabo, Aśki to chyba nie poznały. Daria też z dziewczyn chyba tylko Sabinę zna.

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

Pamiętam taką śmieszną scenę z pierwszych odcinków z Mikserem, kiedy on chyba wymykał się w gaciach z mieszkania Królów (chciał się przespać z Olką i Król wrócił do domu), no i zlazł przez okno na dół do mieszkania Żukowskich i chyba Kinga go zastała w gatkach. :D Ciekawe jakby teraz mieli romans po latach.

No faktycznie, jest lekki rozjazd w tej ich paczce młodych. Mnie natomiast jedno ostatnio zastanowiło. Mianowicie to, że serial jest rozbity na takie trzy części (scenariuszowo). Mamy: 1) wątki związane z trzydziestolatkami i też dawną paczką przyjaciół (Marysia, Artur, Kinga, towarzyszący im Łukasz, Aleks, Zosia, Marek, Aneta, Beata i Filip) lub inaczej wątek Radoszowie/Żukowscy/Pałkowska.
2) wątki dwudziestolatków i ich paczki (Sabina, Mikser, Błażej, Radek, Nikola, Natan Daga, Daria, Aśka i przylegający do tego Igor, Kaśka, Grzegorz, Karol, Grażyna, Patrycja, Dominik).
3) wątki wadlewskie (Marian, Emilka, Bartek, Wojtek, Seweryn, Roman, Łazanek, Dorota, Malwina, Wiktoria, Rysiek itp).

Przy czym o ile wątki Marysia/Kinga/Artur jakoś się czymś łączą z wątkiem Wadlewa i Bartka/Emilki (Marysia ma tam rodzinę, no i Bartek i Emilka to w koncu są ich wszystkich przyjaciele), o tyle ci młodzi (Błażej, Sabina, Radek, Mikser itp) w ogóle nie mają z Wadlewem nic wspólnego. Strasznie się dziwnie ogląda czasem serial, kiedy jest dajmy na to scena z Kaśką, Błażejem i Aśką i zaraz kolejna scena to Śmiałek i Wojtek w szopie. Jakby zupełnie dwa różne seriale. Jak sądzicie czy wątek Wadlewa nie powinien być bardziej powiązany z wątkami wrocławskich bohaterów?

Cefalix

Bardziej wkurzające jest to, że jak są przerwy w wątkach, to uczestnicy tego przerwanego wątku uczestniczą w innym jakby się nic nie stało - jak od Radka odeszła Nikola, to Radek w innych wątkach zachowywał się normalnie, czy ostatnio Majka przez kilka odcinków po aresztowaniu Aleksa.

Cefalix

A wcześniej już statystowałeś i byłeś na ekranie?

ocenił(a) serial na 8
kokakok

Statystowalem póki co 2 razy (29 kwietnia i 7 maja) w scenach w Barbarianie, ale te odcinki wyemitowane bedą dopiero po wakacjach. :)

Cefalix

Będzie niezły sposób na dziewczyny ;p

ocenił(a) serial na 8
kokakok

Haha. Nawet nie omieszkałem wrzucić paru fot z aktorami (m.in. z Arturem, Beatą, Sabiną, Kaśką i Radkiem) na swojego fejsa. Cześć osob oczywiście nie wie zupełnie co to za osoby, no ale niektore koleżanki w temacie zorientowane. :D

Cefalix

powiesz nam wtedy gdzie jesteś w tych scenach? kurde fajnie masz byłeś w najlepszej knajpie we Wrocławiu xD

Wingo

Zresztą jak chce, to już teraz może :) Może zamazać swoje dane, itp.

ocenił(a) serial na 8
Wingo

Heh, ok, jak juz to będzie w tv i na Ipli, to obczaję czy mnie w ogóle tam widać i Wam napiszę. ;) To coś koło 1936-1939 odcinka bedzie.

A ten Barbarian cholernie mały (bar, wejście i parę stolików z fotelami). :P Obok niego wchodzi sie do wejściowego pokoju Sabiny, a za drzwiami do baru mieści się mieszkanie Beaty ówczesne. ;)

Cefalix

mnie zawsze rozwalało, że Ludwik gotuje w kuchni której nie ma i nigdy nie było :D coś jak te pomieszczenie na piętrze salonu mody.

ocenił(a) serial na 5
Wingo

Albo gabinet pani weterynarz czy komisariat w Wadlewie :D