Poziom absurdu w tym serialu przechodzi już wszelkie dopuszczalne granice.
Zastanawia mnie czy rzeczywiście taka Agata miała by szanse wyjść z psychiatryka za próbę podwójnego zabójstwa, bez względu na linie obrony i jej zaburzenia. Przede wszystkim dr Natan stwierdził ze ona ma zaburzenie osobowości dysocjacyjne czyli najprościej pisząc rozdwojenie osobowości. W którymś z najnowszych odcinków psycholog z ośrodka informuje że Agata ma depresje afektywną dwubiegunową czyli tzw chad, po czym wypuszcza ją na wolność, jak gdyby nigdy nic.
Na pewno nie.więzienie pewnie by ją minęło ale wyrok musiałaby by spędzić w szpitalu.może po dłuższym czasie np kilku latach wyszła by ze względu na dobry stan zdrowia.Poza tym są podobno w szpitalach psychiatrycznych oddziały dla osób z wyrokami,żeby ci ludzie nie leczyli się razem z chorymi bez wyroków.
Ile Agata spędziła czasu w szpitalu ? Trudno to oceniać bo serial ma własną oś wydarzeń. Trzeba by było sprawdzić kiedy ten wątek się zaczął. W każdym bądź razie była tam zdecydowanie za krótko.
absurd.i jak się zachowuje jakby czas stanął żadnej zmiany w zachowaniu.w dzisiejszym docinku była masa asurdów choćby szpilki kobiety z chorym kregosłupem lub skoro poleciała po tabletki mogła zajśc po obiad...
Agata nawet nie udaje że się zmieniła.myślałem że będzie okazywać skruchę udawać że chce się z wszystkimi się ułożyć itd.
dokładnie.Mimo to Sabinka jej wierzy wyrzece sie przyjaciół chłopaka itp dla cudownej siostry.Dobry był tekst Dagi o Natanie ,,biednej należy się chłopak,, Postać Sabiny od dawna jest dziwaczna oderwana od rzeczywistości najpierw wątek z Igorem, potem cały związek z Natanem jakiś nierealny a teraz miłość do siostry która zna przecież od paru miesięcy do tego gdyby nie Natan Agata by ją zabiła. ah
Wreszcie Radek coś powiedział Sabinie poztywnie mnie zaskoczył.Ale naiwny jak dziecko kto by pomyślał że tak się zmieni w tym szpitalu,dobrze Daga to ujęła nie zmieniła się tylko zmieniła taktykę.
Ja przestaje ten serial oglądać. Czasem mogę się pośmiać z Kaśki Koterskiego czy Mariana Śmiałka, ale jak widzę takie wątki kryminalne, szpitalne i ostatnie miłosne to moja cierpliwość się kończy.
dokładnie ja od początku oglądam PM ale to co teraz jest to jak z Mody n a sukces.Zaczną coś nie skończą wymyslają głuputy ale dziś to masakra Agata ironiczna a oni widzą zmiane i Aneta w szpilkach z bólem kregosłupa
Agata ledwo co płakała w rękach Sabinie a już po chwili zachowuje się bardzo swobodnie w jej towarzystwie.Przy Dadze nawet nie udawała przemiany.Pracy w salonie nie przyjęła bo nie chce ej się pracować lepiej knuć i kawki pić.Tego detektywa to też nie wynajmie za własne pieniądze.Ten Karol to chyba z nieba pieniądze dostaje że tak łatwo córeczkom je daje.
uważam że nie chcę praować u Sabinki bo obawia się Dagi i że ona ją przejrzy.Co do Karola ma firme interesy od lat jakieś dochody więc sposorować ją może.Sabinie zakrecił kurek jak planowała ślub z Igorem nie powiedzieli czy teraz po jego śmierci coś jej daję........
Agata nie chce pracować u Sabiny, bo to nie jest zgodne z jej planami zniszczenia siostry. Daga jako jedyna ją przejrzała. Sabina ufa jej jak poj**ana, Radek też nic nie wyczuwa, Błażej ma to w dupie.
poza Dagą to tylko Natan coś robi i może Mikser coś podejrzewa.Jak kiedyś spotkali się we trójkę to byli wszyscy co coś próboją zrobić.Radka to łatwo zrobić w konia,kto by pomyślał że w szpitalu tak się zmieni.głupek i naiwniak przed atakiem na Sabinę też lubiała się użalać nad sobą.
Trynkiewicz siedział 25 lat poza tym wyrok otrzymał za niski bo sądzono go pod koniec Komuny a tam takie przekręty były częste.poza tym rząd walczy o jego powrót do celi.
Trynkiewicz wyszedł ponieważ objeła go amnestia, a ludzie którzy zamienili jego karę śmierci na 25 lat uznali że Pan T. jest człowiekiem którego można zresocjalizować. Czy to możliwe ? Ciężko jest mi to ocenić. W każdym razie racja, odsiedział 25 lat, wg prawa jest wolnym człowiekiem i mam nadzieje że za "domniemanie" do pudła nie wróci. Inna sprawa, że Trykiewicz jako że nie jest chory psychicznie, tylko "zaburzony" siedział w zwykłym więzieniu, a nie w zakładzie psychiatrycznym jak nasza Agatka.
Moim zdaniem to podchodzi już po serial fantastyczny niech ktoś tam dopisze na tej stronie xD