PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34545
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Mi się wydaje, że Igor ma zaburzenie osobowości tego typu, normalny człowiek by się tak nie
zachowywał:
1.Ma huśtawki nastrojów- raz dla Sabiny potrafił być dżentelmenem, nie raz zachował się
przyzwoicie i pomógł komuś nawet nie biorąc kasy, a to raz był wściekły, krzyczał i bił, a raz
nawet płakał jak się kłócił z ojcem. Raz pokazywał ludzkie odruchy (i to naturalnie bez udawania)
a raz był sku*wielem.
2.Wpadał w ryzykowne zachowania- jak był w kryzysie to pił, palił papierosy, zamykał się w domu
i nie wychodził (po sytuacji ze Stolarczykiem).
3.Miał ojca, który dawał mu zły przykład i traumatyczne wydarzenia z dzieciństwa a to wpływa na
zaburzenia osobowości.

Nie wiem jaki był powód jego zachowania, ale jak wyjdzie na wolnosć to pewnie się dowiemy
jakie okoliczności łagodzące (choroba, niepoczytalność) mu wymyślą ;D

Krytykancki

On ogólnie dziwnie się zachowywał

ocenił(a) serial na 1
fifi123

A widzieliście jak po śmierci ojca się zachowywał? Na miejscu tragedii był podłamany, po wyjściu płakał, a w domu w rozmowie z Zuber mówił "I tak nie był mi bliski, ale to mój ojciec, wypada go pochować" na bank ma jakąś chorobę przeżywania emocji.

ocenił(a) serial na 8
Krytykancki

To nie bylby glupi pomysl z tą chorobą. Inaczej to chyba tylko niekonsekwentne prowadzenie postaci. Tez mnie to dziwi, ze Igor raz umie byc bezwględny i nie mieć ludzkich uczuć, a innym razem je przejawia np. smutek, strach po napadzie Stolarczyka.

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

To prawda, bo inaczej trudno wyjaśnić tak rożne zachowania i postawy Igora. Borderline miała też Ilona, ona się zabiła gdy odrzucił ją Paweł. Myśle, że fajnym sposobem na wyjaśnienie zachowania Kaczmarczyka byłoby pokazania jego problemów z psychiką, może coś z brakiem zrozumienia, samotnością i pokazać próbę samobójczą. Mogłaby w ostatniej chwili uratować go np. Sabina, a potem... Rożnie mógłby się to potoczyć :)

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Podoba mi sie to, i próba samobójcza do tego. ;) Mohr na pewno chetnie by to zagrał, tylko czy scenarzysci na to wpadną...

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Ja myślę, że jeśli nie chcą kompletnie zniszczyć postaci Igora to muszą pójść w tę stronę, którą przedstawiłem. Po pierwsze jest tutaj całkiem fajny i niemały materiał do grania, a po drugie to ciekawy wątek, po którym widzowie mogliby ponownie pokochać Igorka. Jeśli byłaby próba samobójcza ja bym "kupił" tę przemianę Kaczmarczyka :)

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Też bym to kupil, bo jak piszesz, to jedyne wyjscie, by choć trochę zrehabilitować postac Igora w oczach widzow. Scenarzysci mogą też iść w inną, złą stronę i zrobić wątek, w którym ucieka z więzienia i znów próbuje kogoś zabić, jednak tym razem ginie ostatecznie. Oby nie poszli w tę stronę.

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

To byłaby fatalna sprawa - musieliby pozbyć się Igora raz na zawsze, a tak to jest okazja na tak czy inaczej bardzo ciekawy wątek z jego przemianą, który byłby także dodatkowo dramatyczny - dla mnie po tym wszystkim to byłoby ciekawsze niż jego kolejne chore akcje. Już przestało mnie to bawić po tak długiej i naciąganej historii jak ostatnio.

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Również tak uważam. Mohr jak widzimy wszystko zagra i chce wciąż się pojawiać w PM, wiec wszystko w rękach scenarzystów. Przyznam szczerze, że gdy Igor po raz pierwszy sie pojawil, to myślałem, że to będzie tylko epizod, wątek na miesiąc, dwa. A tu, kurczę, od 1400-któregos odcinka z przerwami miesza, ponad 2 lata. :) Szkoda, że nie ma go w czołówce, ale kto wie, może jeszcze będzie. ;)

użytkownik usunięty
Cefalix

ciekawe czy jeszcze będzie. "po wakacjach" nic nie było o nim.

ocenił(a) serial na 1