4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34594
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Ja bym go zakończył na 2000 odcinku, w tym podwójny ślub (Marysia i Paweł /Mateusz Janicki) i
Kinga i Artur.

ocenił(a) serial na 2
mateusz815

Co wy z tym Janickim w kółko? Facet uświadomił sobie, że gra w kiepskiej telenoweli dlatego zrezygnował. Po co miałby teraz wracać? Co do zakończenia to nie wiem czy kiedykolwiek się to skończy. Jeśli tak to pewnie będzie tak jak z "Samym Życiem", zostawią niezakończone wątki i tyle. Zresztą nie wiem czy jest jakiś sens wymyślać "wielki finał", Marysia już miała ślub z Pawłem i nic z tego nie wyszło, a Kinga wg mnie nadaje się tylko na starą pannę.

ocenił(a) serial na 8
nick2008

Zrezygnował, bo ponoć chciał się w pełni poświęcić studiom aktorskim.

Co do "Samego Życia", to nie gadaj głupstw, bo na szybko pozamykano wszystkie wątki, choć owszem niektóre dość niezgrabnie. Serial ma jednak dobre zakończenie, bo przecież Teresa i Kacper wracają do siebie i biorą ponowny ślub. W dodatku nie było żadnego tzw. cliffhangera. Z tego co widziałem, to zupełne urwanie wątków było w "Plebanii" i "Złotopolskich", czyli produkcjach TVP, nie Polsatu.

Nie wiem czemu, ale nigdy do mnie nie przemawiała para Kinga/Artur. Oni są trochę jak żuraw i czapla.

Cefalix

a fala zbrodni? serial Polsatu, a olali go i zostawili z niedkończonymi wątkami ;)

ocenił(a) serial na 8
makintosz

no tak, tego to im nie wybaczę nigdy.... :/

Cefalix

no ba. to był jeden z najlepszych seriali kryminalnych dla mnie. Polsat w ogóle nie liczył się z widzami. trach i nie ma, niezamknięte wątki. to brak szacunku dla widza.

mateusz815

ja tam Janickiego nigdy w PM nie lubiłem, ale mniejsza o to. Mój wymarzony koniec nie miałby niestety sensu bo już za bardzo namieszali w paru wątkach żeby to mogło się ziścić. A skończyłoby się zapewne tak: polsat w pewnym momencie uzna, że oglądalność już nie taka jakby chcieli i zrobią ciach z dnia na dzień jak to mają w zwyczaju i cześć

ocenił(a) serial na 8
mateusz815

Trudno zakończyć wszystkie wątki w jednym odcinku,bo przecież jest ich wiele Marysia Kinga Artur Królowei Wekslerowie całe wadlewo....najlepiej aby zostały tak nakręcone sceny,że my widzowie możemy sami sobie dopowiedzieć zakończenie,takie zakończenie jest bardziej ciekawe

ocenił(a) serial na 10
mateusz815

Myśle, że serial sam z siebie się nie skończy, jedynie Polsat może uznać, że oglądalność jest zbyt niska. A na 2000 odcinek powinni przygotować coś specjalnego, a to w sumie już całkiem niedługo.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

skoro harcerz wróci do serialu,by odnaleźć Pawła to może Paweł wróci jednak?.

ocenił(a) serial na 10

Mam taką nadzieję, jednak obawiam się, że robią to tylko po to by zainteresować widzów tym wątkiem - dołączają do tego Pawła. Tak samo jak wątek Aleksa i Wiktora, który nie interesowałby nikogo gdyby nie wrzucenie do tego Marysi (to samo rok wcześniej z Filipowem, chociaż ona brała w tym jakiś tam udział) albo wcześniej pseudo walka Majki i Kingi o Aleksa - to sie w ogóle nie rozwinęło...

Zgiebongo

Do czego to doszło żeby fani serialu zastanawiali się nad zakończeniem go.Zamiast się cieszyć że mogą oglądać najlepszy serial na świecie,delektować się tymi interesującymi wątkami,wychwalać pod niebiosa grę aktorów,ekscytować się logicznym zachowaniem bohaterów,czerpać płętę zachowań postaci i wykorzystywać w codzienym życiu,tutaj pojawia się jaki depresyjny temat na zasadzie jak go skończyć.

ocenił(a) serial na 10
PawelKrzyzanowski

Pierwsza Miłość to serial fantasy, bardzo sympatyczny :)

użytkownik usunięty
Zgiebongo

walka Majki i Kingi o Aleksa to faktycznie bujda. Tyle szumu o nic. Teraz Kinga nawet nie interesuje się nim. Tak samo jak Agnieszka miała być dziewczyną Błażeja..