Wróciła Zośka, wrócił Łukasz i Igor. A kogo wam brakuje? :)
Jak dla mnie mogłaby wrócic Teresa:)
Wątek ojca majki i jej dziadka również- tak nagle zniknęli...
A najciekawiej byłoby gdyby wrócił.. Manuel :)
Manuel nie żyje więc już dajmy sobie spokój
Przywrócić wątki Krzyżanowskich, Teresa, Andrzej, Edyta, Franek, mogloby cos być o Berenice, Świątkowie, Patryk, Antoni, jan, Natalia (dużo tego jest)
Popieram!
Mogliby wrócić:
- Jan, Antoni i Natalia
- Berenika lub Edyta (lepiej ta pierwsza)
- Paweł nr 1
- Agnieszka, Krzysztof i Wojtuś
- Mariusz i Karolina
- Franek
- Patryk (skoro nie pokazali jego śmierci)
- Teresa (choc niekoniecznie, wg mnie serial bez niej sobie radzi)
- Turczyk
- Andrzej
- dr Walczak
- Hubert
- Tatiana
- Ola (obecnie niepotrzebna, ale gościnnie czasem mogłaby być)
Mogliby choc niektorzy wrocic. Najbardziej chyba chcialbym powrotu Pawła, Patryka i Świątków. ;)
Zapomnialem o STEFANI! ;)
W sumie Sonia też by mogla jeszcze wrocić i zamieszać u Żukowskich, skoro nie zginęła.
Turczyk / co sie z nim stalo do cholery??? poza tym Patryk i Stefani. tylko nie ta rodzina z adoptowanym chlopcem swiatkow czy jakichs tam. co do rodziny Marychny to mogliby ich casami pokazac nie ze od razu jakies watki wieksze, ale tak z przyzwoitosci bo to chore,ze sie ze soba nie kontaktuja. no i Hubert powinien wrocic jak sie okaze ze go Sandra oszukala ;)
jeszcze Berenika byla fajna postacia. o Pawle nie wspominam nawet bo to oczywiste jest dla mnie ze go przywroca
Zazdroszczę optymizmu co do Pawła, mi coś ciągle mówi, że robią jedynie coś ciekawego na koniec sezonu, a po wakacjach będzie kicha i uczucie Majki do Łukasza.
Patryk, Stefani i Teresa pewnie nie wrócą nigdy, bo aktorzy sami odeszli i nie chcą się zgodzić na powrót.
Nie widzę większej potrzeby, aby pokazywać Antoniego czy Natalię - nie ma po co, zresztą Marysia nie musi koniecznie denerwować starszych osób swoimi problemami. Natomiast ojciec powinien czasami zainteresować się córką, jak i odwrotnie.
Na pewno częściej chciałbym widywać Franka, Turczyka (jakiś wątek z Markiem czy Anetą), Mariusza i Karolinę (swoją drogą ta druga to teraz laska nie z tej ziemi, byłaby najładniejsza w serialu - dziewczyna chodzi teraz do liceum).
Co do dawnych lasek Artura, to moim zdaniem najfajniejsza byłaby Edyta - oczywiście Bereniką też bym nie pogardził.
Dr Walczak to również ciekawa opcja, trochę lat już minęło od zabójstwa Stasiaka, zresztą tutaj wypuścić kogoś z więzienia czy psychiatryka to żaden problem. No i Sonia, świetna postać pod powrót. Swoją drogą jako ciekawostkę podam, że aktorka opuściła serial ze względu na nienawiść jaką przez rolę w PM okazywali jej ludzie w rzeczywistości :D
" Karolinę (swoją drogą ta druga to teraz laska nie z tej ziemi, byłaby najładniejsza w serialu - dziewczyna chodzi teraz do liceum)"
No wooow, teraz dopiero obczaiłem na FB jak obecnie wygląda. Istotnie, mega! Patrycja stojąc przy niej to by się chyba z tym swoim modelingiem pod ziemię zapadła. :D
https://www.facebook.com/ula.bogucka?fref=ts
Zdecydowanie jestem za przywróceniem Mariusza i Karoliny! Nawet wiem co się dzieje z aktorem grającym Mariusza, bo mamy wspólnych znajomych (osobiście go nie znam) i chlopak grywa sobie w pewnym teatrze studenckim we Wro.
No na pewno Mariusz by się zgodził, gorzej, że scenarzyści nie mają na niego pomysłu i wysłali go do Warszawy. Gdyby miał się pojawić to właśnie teraz, ale zbabrali sprawę (w sumie gdy ostatnio był kilka dni to mogli zrobić ich jakieś spotkanie). To chore, że w takim momencie nie interesuje się własnym bratem, z którym zawsze był tak blisko, wiele razem przeszli. Dobrze, że chociaż Mariola jest, ale i tak zalatuje patolką.
Turczyk chyba prowadzi wciąż z Markiem prywatną klinikę, tylko go po prostu nie pokazują.
A co Ci nie pasuje w Świątkach? Fajna to była rodzinka, szkoda, ze Wojtuś nie byl ciut starszy, to by obecnie mógł się nieźle wpisać w wątek Dominik/Patrycja i jeszcze bym do nich dołączył siostrę Pawła - Karolinę. ;)
No tedy by się coś działo:-) ale oświećcie mnie bo nie pamiętam kim byli Świątkowie.
Wiele postaci znika z tego serialu ''dziwnie''..
Co do ojca i dziadka Majki- dziwne, że mieszkają w Wadlewie, a nikt nic onich tam nie wpomina;)
świątkowie mnie nudzili po prostu ;) również nie tęsknię za Edytą a za Bereniką owszem. co do Karoliny to dobr pomysł - mogłaby wejść pomiędzy Dominika i Patrycję iwtedy ta matolica powinna sobie uświadomić jaki to fajny chłopak ;)
- wiadomo, Paweł, ale poza tym:
- Mariusz - moim zdaniem to był ciekawy bohater, odtwórca tej roli chociaż amator to bardzo bystry, utalentowany chłopak, bardzo przekonywujący. Dla mnie Mariusz jest o wiele lepszą postacią niż Miksery i Błażeje;
- z Mariuszem mogłaby wrócić Karolina, Mariola i Wiktor- Mnie osobiście szkoda Żentary, bo bardzo go ceniłam, ale obiektywnie dla PM zmiana aktora nie miałaby chyba ogromnego znaczenia. Swoją drogą to naprawdę dziwne, że bliscy Pawła przepadli
- Teresa - Ewa Skibińska pewnie nigdy nie wróci, a szkoda, rodzina Żukowskich wiele straciła na jej odejściu.
- Stefani - czasem wkurzająca, ale jednak fajna, chciałabym ją zobaczyć w duecie z Beatą
- Berenika - jak dla mnie najlepsza partnerka Artura, szkoda, że to małżeństwo się rozpadło,Berenika powinna zostać w serialu na stałe
- Turczyk - trochę by rozruszał Marka :)
- zgadzam się, że rodzina Marysi powinna się pojawić, bo to naprawdę idiotyczna sytuacja, ale osobiście nie tęsknię za Janem
Ja zacząłem sobie przypominać kogo chciałbym spowrotem ale potem zauważyłem że Cefalix mnie uprzedził w każdej napisanej postaci:) No może oprócz Huberta.
-Sonia Gryczewska/Katarzyna Gryczewska,
-Marcin (kolega Oli i Błażeja),
-Mariusz (w kontekście poszukiwania Pawła),
-Teresa,
-Henryk (mógłby się dowiedzieć, że Grzesiu kumpluje się z Wekslerem i jest partnerem Wekslerowej i szantażować ich by wyłudzić pieniądze od Wekslerów by zemścić się za to jak kiedyś go Grzesiu z Markiem i Turczykiem puścili z torbami),
-Paweł (jako Mikołaj Roznerski),
-Andrzej Pałkowski (jego matce teraz od*ierdala, więc mógłby przyjechać ją wesprzeć),
-Hubert mógłby wpaść od czasu do czasu, pewnie ma jakieś sprawy biznesowe we Wrocławiu,
-Stolarczyk,
Podzielam opinię co do Andrzeja. Fajna to była kiedyś postać, ciekawa, budzącą wiele skrajnych emocji. Teraz jest już innym człowiekiem, ale mimo to mógłby się pojawić na jakiś wątek z Anetą, Emilką czy coś z Pawłem. W końcu pomógł Krzyzanowskiemu zniszczyć Rajmunda.
Mógłby się okazać kluczowy w odnalezieniu Pawła - np. też pojechał na interesy w Ameryce Południowej i spotkał się z Pawłem i wie co może się z nim dziać i gdzie przebywać.
Dokładnie, to byłby mega motyw, gdyby Andrzej pomógł uratować czy odnaleźć Pawła.
Hehe, niech scenarzyści stworzą ekipę jak z "Expandables", która rusza do Peru odnaleźć/ratować Pawła.
Ja to widzę tak:
- Harcerz
- Artur
- Bartek
- Aleks
- Hubert
- Szymon
- Filip
- Andrzej
- Mikser
- Radek
Dowodca grupy - tadam tadam.... Pulkownik Grzegorz Król!
Konsultacja prawna: ... Igor Kaczmarczyk! XD
i do boju FIGHTERZY! hehe :D (celowo pominąłem pipę Błażeja)
Ja myślę, że Andrzej nie powiedział jeszcze w PM ostatniego słowa i powróci. Mnie się bardzo podobal w tym nowym wydaniu! ;)
Mnie tez się podobał, oby scenarzyści o nim nie zapomnieli. Trzeba przyznać, że jest w tym serialu sporo postaci, za którymi można zatęsknić. Zawsze takie przerwy dobrze robią. Nudnego Aleksa miałem dość, ale teraz znów z chęcią go zobaczę. Nie mam też nic przeciwko Hubertowi po wakacjach. Wiadomo, że Mikser, Radek, Filip, Szymon czy raczej też Aleks odpadają, ale Andrzej to postać sprzed lat, która dobrze znała Pawła i Marysię. Taki smaczek zawsze jest mega.
W sumie z Andrzejem nieco podobnie bylo jak z Pawlem. Też wyjechał, nie dawał znaku życia, myśleli, że nie zyje (Aneta poszła obejrzeć czyjeś zwłoki w kostnicy), a tu się jednak odnalazł i odegrał kluczowa rolę w wątku Hubert/Paweł/Rajmund. Może być coś podobnego z Krzyżanowskim.
No co, Igor musi się z nimi zabrać. :D A znakomity prawnik, w dodatku obeznany z bronią, zawsze się przyda. :))
Henryk, Stolarczyk i Marcin moim zdaniem zbędni.
Natomiast Dragon i Marcin (od Radzia) w przyszlości jeszcze mile widziani, co by przysporzyc Radkowi nowych zmartwień. :)
Mogliby się pojawić w nowym sezonie w życiu Radka. Wczoraj akurat widziałem Dragona w Magnolii XD
Mnie się wydaje, że aktor grający Dragona pracuje w pewnym barze pod nasypem ;) Na 80 % sądzę, że to on podawał mi kiedyś piwo :D
Krzysztof Zych (Dragon) z tego co mi wiadomo jest aktorem Wrocławskiego Teatru Wspólczesnego. Nie wiem, może sobie w barze dorabia. xP
No i co, wiesz, ile się zarabia w teatrze? Tym bardziej jeśli się gra dwie/trzy role w sezonie? To czasami jest jeden spektakl w tygodniu, czasem dwa, a czasem nic przez miesiąc, raczej kiepskie źródło utrzymania. Jeśli się jest na etacie to najniższa krajowa. Znam aktorów z wykształcenia, którzy różne rzeczy robią. Poza tym nie upieram się, to było rok temu, więc tym bardziej sobie nie przypomnę. Knajpka bardzo mała, więc to żadna zaangażowana praca, siedział i książkę czytał :)
Luz, nic nie mówię. :D Na pewno facet nie przebiera w propozycjach i na pieniądzach nie śpi. ;)
Wątek nowego Pawła (Mikołaj Roznerski) mogliby rozegrać tak, iż kumple odnaleźli go w Peru i dla zapewnienia mu bezpieczeństwa sprowadzili do Wrocławia, a Artur go przygarnął - okazuje się, że Paweł w Ameryce Pd. stracił pamięć (w wyniku jakiegoś wypadku, katastrofy). Nie pamięta niczego, ani nikogo, ale w podświadomości ma traumatyczne przeżycia z Ameryki Pd., przez co jest niespokojny, nerwowy, małomówny, zdystansowany czy nawet agresywny. Artur finansuje mu psychoterapię, podczas której wszystkie jego rozterki i lęki wychodzą na jaw. Paweł stopniowo odzyskuje pamięć, dochodzi do siebie, aż w końcu normalnie funkcjonuje. Mogłoby być też tak, że nikogo nie poznał ale na widok Marysi i Julki reaguje jakoś spontanicznie, jakby czuł coś do nich w podświadomości. No i historyjka ma szczęśliwy finał - Paweł i Marysia znowu razem.