Tak patrząc na figury bohaterek tego serialu można odnieść wrażenie,że tutaj nie ma raczej czegoś takiego że kobieta o idealnej figurze to okaz,może kilka taką ma,tylko wręcz odwrotnie większość ma idealną figurę lub wręcz są tak chude że bardziej się chyba nie da.
NP:Paulina czy Aśka są tak chude że już bardziej się nie da,Melka,Iza,Justyna,Beata,Malwina,Sabina,Jowita,Ewa i zapewne kilka innych również ma minimalną tkankę tłuszczową.
Taka Sabina kiedyś w tym serialu wydawała się synonimem anoreksji,teraz wydaje się w cieniu,tzn albo kilka jest ta tym samym poziomie,a niektóre nawet jeszcze chudsze.
Daria czy Luiza wydają się w miarę szczupłe,jednak mają trochę ciała,co zabawne Luiza jest największą sportsmenką w serialu,a nie jest tak wychudzona jak inne.
W tym serialu tak naprawdę tylko garstka kobieta jest albo z nadwagą,albo chociaż w sam raz.NP:Kinga,Emilka,Zośka takie w sam raz:
z nadwagą Maryśka,Marta,przede wszystkim Kazanowa i chyba tyle.
Jednak kiedyś wydaje się że aktorzy aż tak nie dbali o siebie i często role super lasek dostawały nie tyle kobiety z nadwagą,co takie w sam raz w stylu Figury gorszej niż taka Kinga a może lepsze od takiej Marty.
Nie wiem czy Paulina jest za chuda, wg mnie ma ok sylwetkę, tylko w sumie rzadko można ją oglądać bo chodzi raczej w ubraniach roboczych. Aśka fakt że jest chuda, ale Sabina czy Melka są chudsze od Aśki i one mi sie niezbyt podobają, bo jednak już z dwojga złego lepiej mieć trochę więcej kilogramów jak np Majka ( no nie jak Celina:P) niż być aż takim chudzielcem jak Melka. Sabina chociaż zrobiła operację plastyczną biustu i ma większy, więc trochę lepiej to wygląda niż kiedyś. Beata też jest dosyć chuda, Ewa w sumie też jest bardzo szczupła( ta aktorka nigdy mi się nie podobała:P). Najchudsza i tak jest Iza. w sumie ona jest teraz synonimem anoreksji.
Reszta są idealnej figury, wręcz zbyt idealnej :). Kinga w sumie normalna czy Emilia, Wiktoria, kilka innych. Z nadwagą to Majka, Celina ( nawet z dużą, ale już można jej nie liczyć bo z osób starszych), Marta i Kazanowa. Chyba właśnie tyle, bo nie wiem czy ktoś jeszcze.
Parę scen było takich że Paulina wyglądała jakby na brzuchu nie miała nawet grama tłuszczu,że niemal portki jej spadają wiadomo z czego,a Aśka głównie w tej scenie w sukience wydawało się że nogi ma jak igiełki,prawie nie ma na czym siedzieć,a i w jeansach tak jak Paulina jakby też nie miała nawet grama tłuszczu na brzuchu.Sabina nie wiem wydaje mi się że troszkę przytyła,ale może przez ten biust tak,bo przecież jak kobieta ma duży biust łatwiej jej tuszować zbędne kilogramy,a jeśli jest przesadnie chuda to wizualnie wydaje się odrobinę grubsza.
W drugą stronę podobnie jak kobieta jest chuda i ma mały biust jak przytyje to trochę biust jej się zwiększa.Sam znam takie kobiety,co jak utyły to i biust jakby większy.
Ale wiadomo żeby dokładnie ocenić która jest szczupła a która wręcz wychudzona musiały chodzić głównie w bieliznie,albo strojach kąpielowych,w ubraniu tak chyba nie widać,Jowita ostatnio w tym seksownym wdzianku nie wydawała się taka chuda,a w jeansach że może walczyć z najchudszymi,więc ubiór czasami też myli.
Chyba właśnie dlatego że większość taka chuda Zając tak rzuca się w oczy,podobnie jak Marta,jakby dużo ważyła tyle co ona,albo niewiele mniej Zając i Marta by schowały się w tłumie.
Celiny,Grażyny,Anety czy Doroty nie liczę bo jednak to trochę jak porównywać Marka do Radka czy Natana.
U facetów w serialu to raczej nie są aż tak chudzi może poza Radkiem który ludzie się śmieją że waży mniej od kobiet,mimo że szeroki i umięśniony,Mikserem,kiedyś Błażejem jednak ostatnio sobie pofolgował,Artur też przybrał na masie.Jednak większość jest dość umięśnionych no może właśnie Błażej nie,ale taki Natan,Radek,Mikser,Dominik,ostatnio nawet Krystian jednak często zaglądają na siłownię.
Przynajmniej scenarzyści mają wybór, jakby chcieli wprowadzić wątek anoreksji lub bulimii :P. Myślę że Jowicie daliby spokój, ale Aśka,Melka czy Iza kwalifikują się do tego doskonale! Widocznie PM nie stać na dobrane do figury ubrania i dają za duże niektórym :P. Wiadomo że ubraniem można zdziałać cuda, wyszczuplić się lub pogrubić. Ciekawe właśnie która naprawdę jest najchudsza ale ja bym chyba na Melkę jednak stawiała i Izę.
Jowita zresztą była modelką,a reszta to ponoć zwykłe dziewczyny.Melka to nawet w scenie łóżkowej widać że chuda że bardziej się nie da.
A jeśli chodzi o facetów to aktorzy grający Huberta czy Natana chyba przez ostatnie kilka lat przypakowali oraz przybyło im tkanki tłuszczowej,oni jakieś epizody kiedyś grali i byli dużo szczuplejsi niż teraz.Natan to taki byczek się zrobił,Hubert też w sumie.
Zabawne było z Pawłem na początku owszem taki raczej chudy,potem taki paker i w sumie misio bo miał trochę brzucha nawet gdzieś pisało że ważył ok 100 kg,a potem jak zaczął się z AW spotykać sporo schudł i ponoć ok 85 kg ważył mimo że dalej na siłownię chodził i miał spore mięśnie,wiec sporo na samym tłuszczu zgubił jakieś 15 kg.
Chyba że względu na nią tak zaczął dbać o siebie,figurę gdyby nie mięśnie miał prawie jak Artur był tak chudy że niewiele miał tkanki tłuszczowej.
Ostatnio w Strażakach się pojawił,już aż taki chudy chyba nie jest ale dalej dużo bardziej niż z czasów PM.
Co zabawne Aneta zawsze mimo że poza początkami w PM,taka chuda nie była,bardziej średnia może czasami w miarę szczupła,a czasami nawet z jakąś nadwagą,nawet widać to było w czasach odcinków co Paweł ją podglądał jak straciła pamięć,nawet na youtube był jakiś filmik Aneta Zając w staniku i miała trochę brzucha,zabawna była ta scena ich bohaterowie od lat byli razem widział ją całą nago wielokrotnie a patrzył na nią w staniku,jakby pierwszy raz bez koszulki ją widział.
To ona jednak była tą chudszą połówką,a potem role się odmieniły bo ona po ciązy i wtrakcie sporo utyła a on wtedy sporo schudł,nawet dziwnie wyglądali,on taki chudy i wysoki a ona wiadomo.
Ciekawe czy przy tej Sylwii nowej lasce dalej będzie trzymał fason,czy znowu sobie pofolguje.
Widziałem ostatnio ten Film 7 rzeczy...itd,i podczas sceny łóżkowej Opozdy z Roznerskim zauważyłem,że delikatnie rzecz ujmując taki szczupły to on nie jest,fakt kawał chłopa ponad 190 cm,imponująca muskulatura,jednakże trudno mówić że gość ma płaski brzuch,można rzecz że gdyby właśnie nie wzrost i muskulatura,facet miałby pewnie nadwagę.Owszem ci anorektyczni zazwyczaj mają problem że słuszną muskulaturą,ale swego czasu na zdjęciach Roznerski wydawał się szczuplejszy,teraz to wręcz klasyczny kawał chłopa.
Owszem jest duży progres niż wiele lat temu co grał w kilku odcinkach PM,kumpla Andrzeja,kiedy to był taki grubasek.
Tak się zastanawiam jaki typ faceta bardziej kręci kobiety,szczupły jak model,no że trochę grubszy i w miarę umięśniony,czy bardziej umięśniony z większą tkanką tłuszczową,bo to że faceci o posturach serialowego Wojtka czy Rączki to przesada w jedną i drugą stronę to wiem.