4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34594
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Mówię to do tych którzy mówią że jest najgorszą postacią bo niektórzy ją określili jako nudną postać i chcieliby żeby jej w serialu nie było ale jak widać teraz poruszyli jej konkretny wątek i nie będzie nudną postacią która tylko coś tam powie że wszystko będzie dobrze czy coś. Jak jej nie będzie to ten serial zatraci sens. Nie ukrywa że jestem jej fanem ale ten serial na jej wątku m.in. się wykreował.

ocenił(a) serial na 9
mat161

To prawda, ja też tak uważam. Dla mnie jest świetną aktorką, on jest w tym serialu od samego początku, więc zgodzę się z tobą że ten serial się wykreował właśnie dzięki niej :) Niektórzy piszą że jest nudna i nieciekawa bo po prostu się nie znają. Skoro tak piszą niech przestaną oglądać seriale, bo narazie to tylko krytykować potrafią :)

alexandrax123

Dzięki za te słowa szczerze mówiąc myślałem że nikt tak nie zareaguje.

alexandrax123

mnie wszystko jedno czy jest czy nie. gdy przez jakiś czas nie poruszano jej wątku, nawet nie zauważyłem, że jej brakuje. nudzi mnie to, że zawsze musi się kręcić przy niej jakiś facet. a słodkie pierdzenie z Aleksem było nudne do wyrzygania ;)

ocenił(a) serial na 5
makintosz

Mi tak samo. A o niej serial jest tej jej 1 miłości

makintosz

Wątek z Alexem był niesamowicie nudny. Takie byle co. Mam nadzieję że Alex odejdzie raz na zawsze.

mat161

mam tylko nadzieję, że teraz na jakiś czas odpuszczą jej nowego gacha i nie spikną jej, np. z Harcerzem ;)

makintosz

Właśnie jak spikną ja z Harcerzem to juz koniec z serialem. I dlatego w tej chwili igrają z ogniem czyli z fanami serialu. PAWEŁ MUSI POWRÓCIĆ

ocenił(a) serial na 4
mat161

Ja mam do niej stosunek ambiwalentny, ale gadanie, ze powinni zniknac to bzdura bo to ona jest najwazniejsza postacia w serialu. Od niej wszystko sie zaczelo.

ocenił(a) serial na 10
marajka

No dokładnie, śmieszy mnie, jak ktoś mówi, że mogłaby zniknąć. Jest główną bohaterką, dzięki której powstaje wiele przewodnich wątków w serialu - tak jak jest teraz, czyli poszukiwania Pawła. Jestem przekonany, że naprawdę masa osób ogląda ten serial właśnie dla niej i dla tytułowej pierwszej miłości między Marysią a Pawłem.

ocenił(a) serial na 4
marajka

Tak samo od Pawła - głupio by było gdyby umarł.

mateusz815

Paweł i Marysia to jedno i tak ma być!!!!!!!! Na zawsze!!!!

mat161

forevertugederpl :D

mat161

zgadzam się! Postać Maryi Radosz to ideał kobiety i człowieka w ogóle. Jest ucieleśnieniem wszelkich cnót, prawd i moralności. Mimo tego że została brutalnie porzucona przez niedobrego Pawła, przez którego najpierw rzuca się w objęcia innego, a później ładuje jego samego do paki, to zachowuje hart ducha i niezłomność. Niesie swój krzyż i sprawia, że życie wielu ludzi nabiera sensu. Sama aktorka, pani Aneta, już wkrótce pewnie zostanie skradziona Polsce przez Hollywood. Nie dajmy naszego skarbu!

shrek1991

Ty w tej chwili reagujesz na pewien inny temat który założyłem o Anecie Zając jak wygrała Taniec z gwiazdami ale dla mnie aneta zając to ktoś inny niż Marysia Radosz. ktoś podobny ale inny

mat161

no więc widzisz. a to forum jest o serialu PM, a nie o jakimś szoł dla starych babć:) bo i niby jaki wpływ na serial i jego fabułę ma to że aktorka z serialu zamiata parkiet?:P no chyba że to zajęcie pochłania jej czas i brakuje go jej na grę w serialu. No to wtedy brawo! Błagam o więcej taki 'talent" szoł:)

shrek1991

Pisałem tutaj na forum pierwszej miłości bo chciałem pogadać z widzami tego serialu którzy napewno kibicowali Anecie Zając a ty zacząłeś gadać o nieskalanym bóstwie czy coś.

mat161

zapewniam Cię że nie każdy fan PM jest automatycznie fanem Zając:) to tak nie działa:D Ale o czym chciałeś pogadać? o pogodzie nad studiem Polsatu? o poziomie wilgotności powietrza wewnątrz?O ustawionym programie i z góry wiadomym wyniku?:D no bo chyba nie o porywającym tańcu ;)
Ech wybacz szczerość, ale Twoje posty są z lekka nawiedzone. "Anioł zstąpił z niebios"??????????????????? nie wyczuwam w tym nutki żartu więc Ty tak na poważnie:/

shrek1991

Ten Anioł zaslużyl na to zwycięstwo. Jeden z jurorów sam powiedział że trzeba tańczyć sercem a nie wyuczonymi krokami. Oczywiście że nie tańczyła nąjłepiej ale ona tańczyła całą sobą a Moro tylko chciała wygrać.

mat161

ja jej nie kibicowałem, na nikogo zresztą nie głosowałem, ale uważam, że wygrała tylko dzięki współczuciu ludzi, bo w końcu to samotna matka oraz dzięki fanom serialu, bo trzeba wesprzeć Anetkę, gdyż gra główna postać w PM ;) byłem pewien, że tak będzie, wcale nie tańczyła najlepiej.

makintosz

Tak nie tańczyla najlepiej, choć w finale pokazała. Malitowski sam to powoiedział wiem że on też powiedział że Aneta jest jego ulubienicą ale to nic nie znaczy bo przez cały program dawał jej średnie oceny.

shrek1991

Nie mówię że Taniec z gwiazdami zawsze oglądalem kiedyś tego show nienawidziłem zacząłem oglądać jak zaczęli pokazywac na Polsacie dla anety Zając

mat161

i nienawiść do TzG zamieniła się w wielkie, płomienne uczucie:) Widzisz jak fajne:) A nie mówiłam, że Maria nadaje sens życiu wielu ludzi? Od razu człowiek dostaje mega pozytywnego kopa:) Uśmiechnij swój brzuch haha

shrek1991

Ja poprostu jej kibicowałem nastepnego sezonu TzG nie bede oglądal.

ocenił(a) serial na 3
shrek1991

Hehehe, dobrze powiedziane ;) Wzorcowa matka, doskonała partnerka i idealny pracownik ;) Cud kobieta i aktorka pierwsza klasa.

Niestety prawda jest taka, że aktorka z niej mierna. Wiele osób zmieniło na jej temat zdanie po rozstaniu z Krawczykiem a wystarczy poczytać sobie pierwsze tematy na forum, kiedy przytłaczająca większość obiektywnie ocenia jej niski poziom gry aktorskiej.

Nie uważam natomiast, że Majka powinna zniknąć. Nie przepadam za nią, ale cały serial jest na tyle kiczowaty, że doskonale się w niego wpasowała :]

monika2121

Jaka jest taka jest w każdym razie ma zostać w Pierwszej miłości.

monika2121

denerwujące jest to, że wszyscy faceci lecą na tę sierotę jak muchu na łajno, zawsze przy niej ktoś się kręci, zawsze znajduje szybko nowego gacha, który koło niej skacze. wszyscy liżą ją po dupsku.

ocenił(a) serial na 4
makintosz

może na żywo wydziela jakieś niesamowicie nęcące feromony :p

makintosz

Tak jest od niedawna scenarzyści poprostu zagubili jej postać. W pewnym momencie zaczęło być tak że ona ma być w tym serialu po to żeby była, nie było dla niej konkretnych wątków stąd ci wszyscy adoratorzy.

ocenił(a) serial na 3
mat161

A bez adoratorów nie mogłaby istnieć? ;)

ocenił(a) serial na 10
monika2121

Mogłaby istnieć, ale główna bohaterka i taka gwiazda jak Aneta Zając musi mieć co grać, więc trzeba coś wymyślać :)

ocenił(a) serial na 3
Zgiebongo

To mogłaby grać nieszczęśliwie zakochaną :]

ocenił(a) serial na 10
monika2121

Wtedy byłaby uznawana za jeszcze bardziej żałosną, zresztą taki motyw przez jakiś czas był w wątku z Aleksem. Mam tylko nadzieje, że zapowiadane zakochanie w Łukaszu to będzie jednak pic ma wodę.

mat161

jeśli mają być tylko rozterki miłosne, to ja dziękuję, równie dobrze może znikąć i nie wracać.

makintosz

Jak Paweł wróci to takie i inne będą. Wszystko od tego zależy czy Paweł powróci.

mat161

tak jest od 9 lat, nieuważnie śledzisz. Przecież na jej punkcie nawet Andrzej Pałkowski ześwirował, a Emilka szalała z zazdrości:) Nie jestem obcykana w tej karuzeli tak jak wielu z Was, ale nawet podczas związku/małżeństwa z Pawłem było tego trochę. Chociażby Bartek:/ później alfons Zbyszek, Manuel (świr, ale chyba jakąś obsesję miała na jej punkcie), ten ciemnoskóry lekarz, Stasiak, z którym się puszczała. Po rozwodzie: Sebastian napuszczony przez Anetę, Hubert, Szymon, no i ostatni Alex. Wymieniłam teraz garstkę, których najlepiej pamiętam. Ale chyba rzeczywiście te absurdalne romanse to jedyne wątki w jakich Marysia może być wykorzystana. No bo... kariera zawodowa - brak, bliscy przyjaciele - brak, rodzina - wymazana gumką z pamięci, dziecko - adoptowane przez panią Zosię;) A może... może by tak jakaś choroba. Tam chyba poza Arturem ostatnio nikt nie chorował poważnie. Mogłaby coś złapać (bez skojarzeń hihi). Na moment by ją ożywili:)

shrek1991

Andrzej ześfirował i co? To nie jej wina że był niej zakochany. Ona go odrzuciła a Emilka wariiwała przez Andrzeja że niby sie kocha w Marysi.

makintosz

Majka ma swoje wady i zalety,faceci lecą na nią bo jest w miare ładna a przede wszystkim sympatyczna,kiedyś biła ją na głowe Berenika..a teraz pod tym względem przynajmniej dla mnie jest Majka...potem.....dlugo dlugo nic,wszystko to takie rozkapryszone i rozpieszczone w tym serialu

aron312

oraz lubi się dymać. dała dziury Szymkowi, a potem powiedziała mu "cześć" ;)

makintosz

Ty to potrafisz tak w trzech słowach wszystko wyrazić :D