4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34588
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Makowska

ocenił(a) serial na 4

co z nia? ufo porwalo tak jak rodzinke Majki???

użytkownik usunięty
marajka

już jakiś czas temu pisałem o tym w jakimś komentarzu odnośnie walki z Damianem.Laska była coś w stylu zastępcą Sołtysa,drugim Sołtysem a jak cała wieś trzęsła gaciami to jej nie było.Poza tym to najbogatsza osoba we wsi więc pewnie by pomogła finansowo tym najbiedniejszym.Dodatkowo coś brzęczą że Seweryn może mieć romans z Kazanową,widzę że będzie jak z Dominikiem,Seweryn zapomni że był w związku z Makowską i tak jak wolny facet zwiąże się z Kazanową,przecież Domino też zapomniał o swojej dziewczynie.

ocenił(a) serial na 4

Moze Okaze sie ze wszyscy ulegli zbioroej halucynacji a makowska nigdy nie istniala

użytkownik usunięty
marajka

Zastanawiam się czy to aktorzy mają dość roli,czy to sami twórcy chcą przewietrzyć szatnię i kilku pozbywają się a sprowadzają nowych w końcu pojawiło się w Wadlewie ostatnio 4 nowych grajków.

ocenił(a) serial na 8

Czterech? Kogo konkretnie masz na myśli? ;D

Nie sądzę, żeby aktorka grająca Makowską chciała odejść z serialu. Poza PM raczej gra tylko w teatrze, no i swoje lata ma, a dla kobiet ok. 50-tki w polskim kinie czy telewizji trochę ciężko o dobre role nieepizodyczne (no chyba, że ktoś się nazywa Danuta Stenka na przykład, to sprawa wygląda inaczej). ;) Tak że nie sądze, żeby dobrowolnie zrezygnowała z takiej formy zarobki jaką jest gra w serialu codziennym.

Cefalix

4 nowych czyli proboszcz, kazanowa oraz dzieciate małżeństwo. Był też Skowronek z gorylami ale odeszli, goryle odeszli, skowronek wręcz odleciał :). A za to Makowskiej nie ma, Wiki jest rzadko, Celina też.

ocenił(a) serial na 8
maria_88_3

Proboszcza wprowadzili jeszcze starzy scenarzyści na krótko przed swoim odejściem.

użytkownik usunięty
Cefalix

Tak,tylko że zauważ że skoro młody Wesołowski ma już dwa biznesy,chyba restauracje i coś jeszcze to może właśnie aktorzy po 50 też zabezpieczyli swoją przyszłości,i w czasach wysokich zarobków też coś swojego otworzyli.Może mieć z dwa lokale,pensje w teatrze.Zgadzam się że pensja z PM się przydaje,jednakże ciężko mi uwierzyć że tacy aktorzy jak mają mało gry w PM żyją z jednej pensji w teatrze.

Pewnie bardziej wietrzenie szatni,w końcu stateczna kobieta nie daje tylu emocji,co rodzina z 7 dzieci czy nawet rozdarta kobieta.Poza tym zawsze są nowi,świeży.

ocenił(a) serial na 8

Oczywiscie, są tacy aktorzy, którzy poza graniem w teatrze i serialu, prowadzą knajpy i mają w ten sposób zabezpiecznoną przyszłość, ale jest też wielu takich, którzy jak nie dostają żadnych propozycji, to nie mają co ze sobą zrobić i nawet ocierająsię o bezdomność (słynna sprawa Roberta Gonery, kto by pomyślał, że tak znany aktor, niegdyś grający w filmach, prowadzący różne gale będzie pomieszkiwał z braku pracy we własnym samochodzie i szukał pracy jako drwal).

ocenił(a) serial na 8
marajka

Jak to co? Nowi scenarzyści najwyraźniej nie odrobili "zadania domowego" i nie wiedzą, że w ogóle jest ktoś taki jak Makowska. Taka sama sytuacja z Patrycją i jej związkiem z Dominikiem. ;) Pewnie nie wiedzą, że jest ktoś taki jak Patrycja. ;)

ocenił(a) serial na 4
Cefalix

Bardzo prawdobodobne. Mam ochote napisac do nich ze sa takie osoby

Cefalix

Ja nie wiem jak to u nich się odbywa ale nie mają jakiegoś spisu postaci i aktorów czegoś takiego? Mogą wejść tutaj, mają całą obsadę :). W ogóle jak scenarzyści nie ogarniają to mogą aktorzy powiedzieć. Ok scenariusz jest gotowy, ale np Dominik sam mógłby wspomnieć ( Patrycja nie musi być pokazana) że np skończył z nią związek, bo na odległość nie ma sensu i się wypaliło, o Makowskiej też ktoś mógłby wspomnieć że wyjechała gdzieś, nie wiem do sanatorium :P. Wiktoria mogłaby dostać jakiś list od Ryśka, a Beata telefon od Filipa co tam u niego.

Cefalix

Widocznie i aktorzy ( oprócz tego który gra Ludwika) mają nas za idiotów, albo ewentualnie że kto by się połapał po tylu odcinkach, może sami się już nie łapią? Ale my mamy dobrą pamięć :).

ocenił(a) serial na 4
maria_88_3

my dobrze pamietamy :)

użytkownik usunięty
maria_88_3

czemu akurat Ludwik?

Bo ten aktor powiedział że nie podobało mu się że tak zmienili charakter Ludwika ( o tym chyba pisał Cefalix), że kiedyś umiał poradzić sobie z bandą prawie kryminalistów, a teraz chował się przed małolatami, no i jeszcze ta żenująca sytuacja z Beatą . Może innym aktorom też się nie podobają pewne zmiany ale po prostu o tym nie mówią.

ocenił(a) serial na 8
maria_88_3

Tak było. Tak mówił przy kręceniu tej sceny z małolatami przeganiającymi go za bar. Byłem przy tym (jako statysta).

ocenił(a) serial na 8
maria_88_3

Haha, mnie to też zastanawia, dlaczego np. taki Płoszajski (Artur) jak ma teraz do zagrania jakieś sceny w których Artur pije alkohol, nie zwróci ekipie uwagi na to, że przecież Artur nie powinien pić po przeszczepie. ;) Widocznie ma na to "wywalone".

Z tym orientowaniem się aktorów w fabule to jest różnie. Pamiętam taka sytuację z planu, że Aneta Zając na tyle nie ogarniała, że myslała, że Mikser jesy synem Króla xD Dopiero ktoś ją tam uświadomił, że jest inaczej. Ona w ogóle wygląda mi na taką znudzoną już tą rolą (z tego co zdążyłem zaobserwować), ale gra w tym serialu, bo wie, że to jej praca, musi z czegoś żyć, same alimenty (jakie pewnie płaci Krawczyk) nie wystarczą, a i po ewentualnym odejściu z PM nie posypią się nowe propozycje. ;)

użytkownik usunięty
Cefalix

Wyj... to jedno,ale myślę że druga strona medalu to że aktorzy nie chcą podpaść szefowi.Reżyser ma już zaplanowane ileś odcinków na których serialowy Artur kilkakrotnie będzie pijany,po pokazaniu tych scen Płoszajskiego,aktor do niego szefie ale to trzeba zmienić,bo przecież mój bohater nie może pić po przeszczepie,i Pan reżyser nie tylko możliwe by go pochwalił za czujność,ale wręcz byłby zły że ten się wcina na dodatek dodaje mu pracy,przecież musiałby sporo pozmieniać.

poza tym o ile taki Bończak,Jakus czy nawet Mohr mieli wyj... na serial bo niedługo i tak nas nie będzie to Płoszajski od ponad 11 lat otrzymuje dość wysokie miesięcznie przelewy,przecież nawet największą postać męską można wywalić z chwilę serialowy Artur to nie tylko największą postać męska ale także druga lub trzecia postać w całym serialu ciężko nawet stwierdzić czy przed Kingą czy po Kindze.

Skoro bez Pawła drugiej najważniejszej postaci w całym serialu serial idzie to i bez Artura sobie poradzą,nawet teraz można zrobić że Kinga go pogoni,Tola też go nie będzie chciała rożżalony Artur sprzedaje udziały i jedzie w ch... i staje się jedną z wielu postaci pt dalszy los tej postaci nie jest znany.

Na takim planie nic nie jest pewne i pewnie wolą się nie narażać bo i po co w najgorszym razie parę wrednych osób na filmweb się będzie ciskać.

użytkownik usunięty
marajka

A tak sobie pomyślałem odnośnie tego podrywania Kazanowej przez Seweryna że przydałoby się żeby ktoś np Marian wspomniał mu że nie powinieneś podrywać Kazanowej bo jesteś z Dorota,to samo tyczy się podrywania Melki przez Dominika.A Seweryn na to jaka Dorota,a Marian twoja kobieta nie pamiętasz,a Seweryn a no może faktycznie ja jestem z Dorota ale dlaczego nie mogę podbijać do Kazanowej,a Marian tłumaczy mu jak debilowi że powszechnie podrywanie innej kobiety będąc w związku z inną nie należy do dobrego tonu,tym bardziej że jego partnerka jest w porządku.Poza tym sama Dorota może być poirytowana że jej facet podbija do innej oraz Kazanowej negatywnie nastawiona do zakusów zajętego faceta.

użytkownik usunięty
marajka

Zabawny niby tekst Romana Seweryn sam,Emilka sama może by i tak połączyć,ale przydałoby się dodać Seweryn dostał kosza od Kazananowej a wcześniej Dorota zginęła w pożarze.Pewnie oczywiście będzie kolejny absurd i świadkiem Pauliny będzie Emilka a Bacik pewnie Norberta.